TROSJED
Moderator: VIP
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4221 times
- Been thanked: 3136 times
- Status: Offline
Re: NEZADOVOLJAN NAROD U BIH
Gospon nb, slaba vam je strategija da se promovisete na ovaj nacin i preko ovog foruma.
Gospon Socrat je plaho nacitan u ovom domenu a i to mu je fah, postoji rizik da vas lezerno
rasturi a i osvijesti ostastak audijencije po istom pitanju. Plus vam jos pravopisne greske dodju
kao jak negativan katalizator
Gospon Socrat je plaho nacitan u ovom domenu a i to mu je fah, postoji rizik da vas lezerno
rasturi a i osvijesti ostastak audijencije po istom pitanju. Plus vam jos pravopisne greske dodju

Last edited by Melek on 06 May 2017, 09:37, edited 1 time in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9229 times
- Been thanked: 10963 times
spacebound wrote:Zapravo je tema bezveze, jer je uvodni post šturo napisan, bez konkretnih informacija, nabacane recenice i fraze, a objasnjeno nista nije, pa kako postavljena tema- takvi
i komentari(vecinom)
A ovo za persiranje nisi upravu
Pa to i jeste cilj. Sjećaš li se plenuma građana i njihove nestranačke orjentacije?

Tačno Storm, ja sam tačno navela da ce narod biti pitan i da ćemo između sebe izabrati najkompetentnijeg. A ovi sto govore o pismenosti trebaju biti zato školovni. Neću im ja sad lekcije držati o pismenosti. Pogotivo onaj primjer štampanih slova u pisanim. I da ne govorim dalje. Ovaj Socrat ima šablonizirani pristup a to mi nismo mi iskačemo iz toga šablona.storm wrote:Ne ide preko noci...Socrates wrote:Ma to su ovi takozvani "grassroots movements" koji nikad nisu u stanju formulirati bilo kakav smislen politički program.
Kada im postaviš direktno pitanje, služe se u uopstenim frazama. Uobičajeno je da nemaju blage veze ni o jednoj stvari koja je važna za vođenje države.
Ja sam siguran da i u sadašnjoj vlasti ima ok ljudi...ali su u stranackom kalupu i uglavnom se moraju voditi tom istom politikom ako zele participirati u vlasti...
Iskocis li...smjeste aferu, ocrne i aj zdravo- politicki mrtvac
Svaka čast; ti si shvatio. Ali bojim se da takvih ima jako malo.Krokodil Behko wrote:spacebound wrote:Zapravo je tema bezveze, jer je uvodni post šturo napisan, bez konkretnih informacija, nabacane recenice i fraze, a objasnjeno nista nije, pa kako postavljena tema- takvi
i komentari(vecinom)
A ovo za persiranje nisi upravu
Pa to i jeste cilj. Sjećaš li se plenuma građana i njihove nestranačke orjentacije?
Što su tebe nazvali inventar foruma, misim se!Melek wrote:Gospon nb, slaba vam je strategija da se promovisete na ovaj nacin i preko ovog foruma.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
Izvini, shvatam situaciju u BiH, nezadovoljstvo mi je poznato jer sam i sama vječiti buntovnik, ali na ovo ne bi pala ni moja 14-ogodišnja kćerka ...nb2017 wrote:Postovani!
Slična pitanja postavljali su i drugi pa imamo potrebu, da pojasnimo. S obzirom da pokret nije stranka, niti udruženje, mi iskačemo iz postojećih shema i šablona tj. Iz postojećeg načina organizovanja. Mnogobrojne stranke i udruženja samo evidentiraju i kritikuju postojeće stanje bez vidnih rezultata. To podrazumjeva, da nemamo skupove, nemamo predsjedavajućeg jer naš skup je cijeli nezadovoljni narod u BIH, koga treba animirari i upoznati ga sa ovim textom. To nezadovoljstvo naroda trebamo pretočiti u glasačku energiju i ponuditi političku alternativu, a to je na izborima glasati za naše kandidate, koje mi putem društvenih mreža predlažemo i za koje se složimo da imaju kapacitet da zastupaju nezadovoljni narod u politici, kao djela vlasti.
Da bi se postigli ovi ciljevi, potrebno je da naši kandidati putem dobivenih glasova budu dio politike kao i vlasti u BIH.
Postovani
Smatrajte se koordinatorom ukoliko animirate građane BIH.

Daj konkretne podatke, imate li bar FB stranicu, svaki pokret, svaka organizacija mora imati inicijatore sa imenom i prezimenom ....

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4221 times
- Been thanked: 3136 times
Ok, znaci vas pokret je u stanju i da verbalno vrijedja bez razloganb2017 wrote:Što su tebe nazvali inventar foruma, misim se!Melek wrote:Gospon nb, slaba vam je strategija da se promovisete na ovaj nacin i preko ovog foruma.

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Pa pobogu na izborima smo izabrali najkompetentnije i najbolje od nas. Bolje ne možemo ponuditi kad nemamo. 

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14117 times
- Been thanked: 9745 times
Slozit cu se sa kolegom Bla (
)
Meni je ove price dosta, prosipanje iz supljeg u prazno.
Socrates je u pravu, Chloe isto tako, i Melek.
Sto se tice rangova ili statusa na forumu, draga nb2017, valjda ih smatras uvredom pa mi smijesno. Valjda dovoljno znas o forumima i rangovima, pa je s te strane totalno nepotrebno da ih spominjes.
Pismenost - ima kompetentnih, ne sekiraj se
Nego, ako si dosla da se druzis bujrum, ako je cilj provociranje i "soljenje pameti" jer eto, mi smo svi "stranaci opredjeljeni" pisi propalo.
Jednako kao sto ti iznosis svoje misljenje imaju i drugi pravo, a cini mi se da "tvoj" pokret i nema neke relevantne i ubjedljive argumente.

Meni je ove price dosta, prosipanje iz supljeg u prazno.
Socrates je u pravu, Chloe isto tako, i Melek.
Sto se tice rangova ili statusa na forumu, draga nb2017, valjda ih smatras uvredom pa mi smijesno. Valjda dovoljno znas o forumima i rangovima, pa je s te strane totalno nepotrebno da ih spominjes.
Pismenost - ima kompetentnih, ne sekiraj se

Nego, ako si dosla da se druzis bujrum, ako je cilj provociranje i "soljenje pameti" jer eto, mi smo svi "stranaci opredjeljeni" pisi propalo.
Jednako kao sto ti iznosis svoje misljenje imaju i drugi pravo, a cini mi se da "tvoj" pokret i nema neke relevantne i ubjedljive argumente.

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 22259 times
- Been thanked: 5937 times
Chloe wrote:Izvini, shvatam situaciju u BiH, nezadovoljstvo mi je poznato jer sam i sama vječiti buntovnik, ali na ovo ne bi pala ni moja 14-ogodišnja kćerka ...nb2017 wrote:Postovani!
Slična pitanja postavljali su i drugi pa imamo potrebu, da pojasnimo. S obzirom da pokret nije stranka, niti udruženje, mi iskačemo iz postojećih shema i šablona tj. Iz postojećeg načina organizovanja. Mnogobrojne stranke i udruženja samo evidentiraju i kritikuju postojeće stanje bez vidnih rezultata. To podrazumjeva, da nemamo skupove, nemamo predsjedavajućeg jer naš skup je cijeli nezadovoljni narod u BIH, koga treba animirari i upoznati ga sa ovim textom. To nezadovoljstvo naroda trebamo pretočiti u glasačku energiju i ponuditi političku alternativu, a to je na izborima glasati za naše kandidate, koje mi putem društvenih mreža predlažemo i za koje se složimo da imaju kapacitet da zastupaju nezadovoljni narod u politici, kao djela vlasti.
Da bi se postigli ovi ciljevi, potrebno je da naši kandidati putem dobivenih glasova budu dio politike kao i vlasti u BIH.
Postovani
Daj konkretne podatke, imate li bar FB stranicu, svaki pokret, svaka organizacija mora imati inicijatore sa imenom i prezimenom ....

...ja sam uvijek za nezadovoljan narod i BiH naciju, ama treba mi cjelokupan plan da ja to izanaliziram, crno na bijelo!

...nemojte zenu nakiljati, ona je vjerojatno volonterka i nece se kandidirati za neko ministarstvo!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
Ukucaš SVE NARODNI POKRET ZA PROMJENE I BOLJE SUTRA a imamo i link:http://www.narod.ba/vijesti/sve-narodni ... -buducnostChloe wrote:Izvini, shvatam situaciju u BiH, nezadovoljstvo mi je poznato jer sam i sama vječiti buntovnik, ali na ovo ne bi pala ni moja 14-ogodišnja kćerka ...nb2017 wrote:Postovani!
Postovani
Lijepo od tebe. Naravno danas su svi volonteri. Pogotovo oni što štrajkiju, oni što su po javnim kuhinjama i sirotinja koja kopa po smeću da preživi. Uhljebiti je mali broj u odnosu na potrebite ljude u cjeloj BiH.Veca wrote:Chloe wrote:Izvini, shvatam situaciju u BiH, nezadovoljstvo mi je poznato jer sam i sama vječiti buntovnik, ali na ovo ne bi pala ni moja 14-ogodišnja kćerka ...nb2017 wrote:Postovani!
Postovani
![]()
![]()
...ja sam uvijek za nezadovoljan narod i BiH naciju, ama treba mi cjelokupan plan da ja to izanaliziram, crno na bijelo!![]()
...nemojte zenu nakiljati, ona je vjerojatno volonterka i nece se kandidirati za neko ministarstvo!
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ovo je link za jedan tekst objavljen kao i na ovom forumu,ako se ne varam.
Portal nije stranica vaseg pokreta?
Svenarodni pokret
Svenarodni pokret
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

Tako je mi radimo, narod.ba je portal svih dešavanja u BiH.Julia-Klara wrote:Ovo je link za jedan tekst objavljen kao i na ovom forumu,ako se ne varam.
Svenarodni pokret
Mi imamo na fcb SVE NARODNI POKRET ZA PROMJENE I BOLJU BUDUĆNOST.
Mi idemo dalje ja povremeno navratim da ako šta stignem odgovorim. Otiđite tamo i sve će Vam biti jasno a mi idemo dalje.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Sindikati, ali i radnička prava u BiH "bačeni na koljena" (razgovor za Deutsche Wele) - Pojedini analitičari smatraju da i sindikati snose odgovornost za teško stanje u kojem se nalaze. Tvrde da je sindikalni pokret u BiH „u potpunosti razbijen" i da su mnoge sindikalne organizacije pod direktnom kontrolom političara i menadžmenta. „Ne, samo da ne postoji zajedničko djelovanje sindikata na nivou BiH, nego je sindikat razbijen i podijeljen i kada su u pitanju entiteti. Sindikati se sve više pretvaraju u udruženja koja umjesto radničkih prava štite interese manjih grupa. Sindikata i njegove uloge kakve se sjećamo prije 1992. godine više nema“, kaže politički analitičar Almir Terzić.
On pojašnjava zbog čega su sindikati i radnička prava „bačeni na koljena“. „Politika je preuzela dominantnu ulogu i u sindikatima. Isto čine i vlasnici pojedinih kompanija, posebno velikih koji su organizirali svoje sindikate. Prije nekoliko mandata cijela sindikalna rukovodstva su se nalazila na kandidacijskim listama pojedinih političkih partija. Zato su radnici izgubili povjerenje u sindikat. Koketiranjem sa vlastima predstavnici sindikata borili su se za lični status, a kada je trebalo štititi radnička prava, vlast ih je držala u šaci, proglašavala nereprezentativnim ili je formirala paralelne sindikate. Zato su sindikati danas više formalna udruženja nego instrumenti zaštite radnika i njihovih prava“, kaže Terzić za Deutsche Welle.
On pojašnjava zbog čega su sindikati i radnička prava „bačeni na koljena“. „Politika je preuzela dominantnu ulogu i u sindikatima. Isto čine i vlasnici pojedinih kompanija, posebno velikih koji su organizirali svoje sindikate. Prije nekoliko mandata cijela sindikalna rukovodstva su se nalazila na kandidacijskim listama pojedinih političkih partija. Zato su radnici izgubili povjerenje u sindikat. Koketiranjem sa vlastima predstavnici sindikata borili su se za lični status, a kada je trebalo štititi radnička prava, vlast ih je držala u šaci, proglašavala nereprezentativnim ili je formirala paralelne sindikate. Zato su sindikati danas više formalna udruženja nego instrumenti zaštite radnika i njihovih prava“, kaže Terzić za Deutsche Welle.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
Kakve veze ima Almir sa ovim?
Njegove izjave, intervjue, analize imamo svi na klik ...
Nemam kad čitati, ali mi ništa nije jasno ...

Njegove izjave, intervjue, analize imamo svi na klik ...

Nemam kad čitati, ali mi ništa nije jasno ...