-HM ,ja sam svoj problem rijesila -hranomHasan 88 wrote:jesam, ne pomaže dovoljno. Controloc 20mg svako jutro spasSPINERKA wrote:..Jesi li promjenio nacin ishrane ?Hasan 88 wrote:Ja recimo pijem Controloc svaki dan za gastritis i bez njega bi mi zivot bio mnogo teži. Zahvalan sam farmaceutskoj industriji. Halal im mojih 13KM mjesecno.
Da li je napokon otkriven lijek za rak?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Lijek koji ubija 93% ćelija raka debelog crijeva za 48h
To je moja mama pila dugo. Sad pije Ares. Mene u zadnje vrijema handra gastritis...ma popila jednu tabletu i nije mi nista bolje pa necu ni da pijem vise..Hasan 88 wrote:jesam, ne pomaže dovoljno. Controloc 20mg svako jutro spasSPINERKA wrote:..Jesi li promjenio nacin ishrane ?Hasan 88 wrote:Ja recimo pijem Controloc svaki dan za gastritis i bez njega bi mi zivot bio mnogo teži. Zahvalan sam farmaceutskoj industriji. Halal im mojih 13KM mjesecno.
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 
Bibo --ne moze od jedne tablete -djelovati --pise na upustvu da trebas uzimati vise dana , da bi se efekat ocitao.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- Status: Offline
Ne kaže se džaba "kad hodža ima masla i po guzici se maže"navika wrote:Ja uvijk imam u kuci tri tegle organskog kokosovog ulja. Jedna je u kuhinji i dodajem ga u hranu, druge dvije, nas dvije imamo u nasim sobama i koristimo ga u kozmeticke svrhe.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
Kod mene se kaze dokon pop i goveda krsti
🐽
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
to je nešto sasvim drugo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Majčino mlijeko počelo se koristiti kao lijek protiv raka

Istraživanja koje je provedeno na pacijentima koji boluju od raka mokraćnog mjehura već je dalo obećavajuće rezultate. Istraživači vjeruju kako supstanca iz majčinog mlijeka koju su nazvali Hamlet pomaže ovim pacijentima, a u budućnosti će pomoći i u liječenju raka crijeva i raka grlića maternice.
Prema laboratorijskim istraživanjima sastojak Hamlet iz majčinog mlijeka ubija 40 različitih vrsta raka, a značajno je to što ne ubija zdrave ćelije što znači da ne izaziva teške nuspojave kao sadašnji lijekovi koji se koriste u kemoterapiji.
Profesorica Catharina Svanborg, na čiju inicijativu je provedeno ovo istraživanje, kazala je kako postoji nešto "magično u supstanci Hamlet koja pronalazi ćelije tumora i ubija ih".
"Majčino mlijeko sadrži protein alfa-laktalbumin koji se u stomaku transformira u agenta koji se bori protiv raka", istakla je Svanborg koja radi kao imunolog na švedskom Univerzitetu Lund.
Do ovog otkrića Svanborg i njen tim došli su sasvim slučajnu. Tokom jednog eksperimenta bile su im potrebne ljudske ćelije i bakterija kako bi istražili antibiotska svojstva majčinog mlijeka. Iz praktičnih razloga uzeli su ćelije tumora.
"Kada smo u tumorske ćelije dodali majčino mlijeko, na naše veliko čuđenje, ćelije su umrle. To slučajno otkriće bila je prava sreća", istakla je Svanborg.
(vijesti.ba)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Re: Majčino mlijeko počelo se koristiti kao lijek protiv rak
Nadam se da je tako. Inace ovi "clinical trials" traju jako dugo.
Valjda nekad, u skorijoj buducnosti, bude kakvog veceg napretka na ovom polju, bez potrebe za velikim parama od strane pacijenata
Valjda nekad, u skorijoj buducnosti, bude kakvog veceg napretka na ovom polju, bez potrebe za velikim parama od strane pacijenata
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Daj Boze. I ja volim biti optimista, ali navikli su grabiti. Nista se ne smanjuje, racuni stalno rastu.Julia-Klara wrote:Nadam se da je tako. Inace ovi "clinical trials" traju jako dugo.
Ako se nastavi ovim tempom u USA ce zdravstvo postati najskuplji racun. Vec je na drugom mjesto, odmah ispod rate za stambeni prostor.
Vec je na drugom mjesto, odmah ispod rate za stambeni prostor.
A zasto sutimo za stambeni prostor. Zar nebi svi trebalo da imamo krov nad glavom? zasto nije svima pristupacan
Ne mora da nas lijeci, al bi morali uvesti neku regulaciju. Sranota je da neko izdvaja trecinu svoje plate za zdrvstvo.SPINERKA wrote:Vec je na drugom mjesto, odmah ispod rate za stambeni prostor.![]()
A zasto sutimo za stambeni prostor. Zar nebi svi trebalo da imamo krov nad glavom? zasto nije svima pristupacanili jeste ali nam se za zdravlje bas ne izdvaja , neka nas'DRZAVA ' lijeci ako hoce da nas ima.
Na kraju ce to i drzavu ukopati. Daj Boze da se sljedeci put zavrsi samo na ekonomskoj krizi
Pogledaj kako se krecemo - prije 50 god prosjecan Americanac je zaradjivao bolje vec sad. Zapravo manje zaradjivao, al je njega vise ostajalo. Novac koji im je ostajao mogli su trosit na druge stvari, sto je automatski bila podrska ekonomiji.
Jako dobro otkriće....po običaju je riješenje prilično jednostavno, primitivno i na dohvat ruke 
A vas dvije amrikanke
Mene sad zbilja zanima kako to funkcionira u USandA (zdravstvo, osiguranje, participacija u troškovima, kvalitet, paketi osiguranja).....sa koliko sam ljudi od tamo pričao, toliko sam verzija čuo
Koji je Trumpov kurs i namjera?
A vas dvije amrikanke
Mene sad zbilja zanima kako to funkcionira u USandA (zdravstvo, osiguranje, participacija u troškovima, kvalitet, paketi osiguranja).....sa koliko sam ljudi od tamo pričao, toliko sam verzija čuo
Habibti, ya nour el - ain... 
Trump je posljedica Americkog nezadovoljstva stanjem u vlastitom novcaniku.SPINERKA wrote:![]()
Sache TRUMP DA NAS VRATI U TO DOBA
Znači...ide procvat 
Habibti, ya nour el - ain... 
.da su im moljci u novcanicima =izabrali bi demokratu tj --Hilary
Uzas. Moje osiguranje kosta mjesecno nekih $800. Imam Obama Care, ja placam dio toga, dio drzava.storm wrote:Jako dobro otkriće....po običaju je riješenje prilično jednostavno, primitivno i na dohvat ruke
A vas dvije amrikanke
Posjeta doktoru navodno kosta $1 iz mog novcanika, ostalo osiguranje placa.
Otisla kcerka doktoru, doso mi racun $120. Nazovem da vidim gdje je greska. Nema greske kazu, $1 kosta samo konsultacija, svi testovi kod doktora se plate. Eh sad, navodno to sto su joj radili (test da vide je li doslo do upale grla i pencilin) kosta $800.
Medjutim da je otisla doktoru bez osiguranja ne bi kostalo vise od $120. I onda se pitas cemu zdravatveno osiguranje. Ziva otimacina para, nadam se da ce ga Trump ukinuti.
Ljudi tolike svote preko osiguranja placaju da samo s to para mogu pokrivati lijecenje. Eh sad ko ima neku ozbiljnu bolest, i mora na neke redovne terapije... Njima je to osiguranje jedino isplativo.
A ovo za temu, majcino mlijeko, pa i do sad su dolazili do hiljadama nekih dokaza i zamjena, ali sta se od toga do sad poduzelo? Nista. I da je sve ovo tacno nece stupiti u praksu dok se ne razradi plan kako da se unovci.
Last edited by navika on 14 May 2017, 23:39, edited 3 times in total.
Nesto nije u redu sa tom tvojom cifrom?Uzas. Moje osiguranje kosta mjesecno nekih $800. Imam Obama Care, ja placam dio toga, dio drzava.
Ta suma zavisi od vaseg primanja tkz linija 36 u tax ..ok jesi li imala agenta kada su birala koji plan uzeti.
ti , vjerovatno imas i --- high-deductible ???
jos se ne na sta TRUMP plan nudi -- no, mislim da u senatu nece proci , pa se i ne interesujem.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Nema, otkako Amerikom ruski haker vlada sve se izvitoperilo 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.