Nasilje u porodici
Moderator: spacebound
Re: Nasilje u porodici
Pa,ima i toga,ali nije vrag da sve komšinice jedva čekaju marisanu u komšiluku?Max wrote:ipak neko skontoČarobni wrote:Društvo je glavni problem. Nije baš lahko umiješati se u tuđe porodično nasilje, jer je društvo svojim nemarom stvorilo takvu atmosferu da je u mnogim slučajevima preskupo odbraniti žrtvu nasilja.
Čovjek udara ženu, šta ćeš ti tu? Možeš mu razvalit usta i fasovat krivičnu prijavu koja te obavezno košta posla, i sadašnjeg i budućeg, a posla svakako nema. Nisi riješio ništa, on će je marisat za 10 dana ponovo, jer problem nije sistemski riješen.
S druge strane, minderpuze, koje ispijaju kafu i ne rade apsolutno ništa da se situacija promijeni, ne pritišću vladu, tužilaštvo, sud zbog neobavljanja posla, već pritišću tebe što se nisi pomaris'o. I na kraju nije kriv sud, nije krivo tužilaštvo i država za to što jednom takvom nasilniku ne staju u kraj, već je kriv komšija što problem nije riješio šakama, komšija je glavni krivac, razapnimo ga dok nam se kafa nije ohladila.
dodatak: dozivljavam to tako, da te iste zene minderpuze pritiscu zene zrtve i to ne samo rijecima suti i trpi nego ih izruguju i slade se tudjom nevoljom
pa sad hajde razumi zensko
Ne kažem,ima žena koje se u sebi smiju kad im drugarica kaže da je popila šamar,ali većina će suosjećati.
Moja je dugogodišnja poznanica davno,prije desetak godina,dobila par šamara od muža.Imali su težak period u braku,kako je došlo do udaraca,ne znam,ali mi se povjerila i plakala.
Nisam je gurnula u iduću bitku, nego više nikad njezinog muža nisam mogla da vidim očima.
Gadi mi se i kao čovjek i kao poznanik i kako god.Nikad mu se rado ne javim kad se sretnemo.
Jednostavno,u grlu me nešto stegne i pomislim kako je mogao dignuti ruku na svoju ženu.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Re: Za ubistvo bebe u Brezi Adis Bečirspahić osuđen na 14 go
Što bi rekli naši stari:srculence7 wrote:Monstrum, na žalost bilo je još takvih slučajeva...
Uvek mislim kako bi dobro bilo da se vrši neka procena i selekcija osoba koje bi mogle biti adekvatni roditelji, brižni i psihički stabilni
-I Bog svakome djecu daje

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
A tako komlikovane procedure rade za usvajanje djece...a kad nasilje nad djecom, tu se ne pokazuju ni da postoje.. Žalosno da ne moze biti žalosnije ...Nice try wrote:Što bi rekli naši stari:srculence7 wrote:Monstrum, na žalost bilo je još takvih slučajeva...
Uvek mislim kako bi dobro bilo da se vrši neka procena i selekcija osoba koje bi mogle biti adekvatni roditelji, brižni i psihički stabilni
-I Bog svakome djecu daje

.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9800 times
- Been thanked: 16489 times
Nadam se da ce od zatvorenika dobiti jednak tretman kakav je on svome djetetu pruzio i da ce jednako i skončati. Kad vec drzava nije pravedno presudila...

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Šta znači minderpuze? :jonasMax wrote:ipak neko skontoČarobni wrote:Društvo je glavni problem. Nije baš lahko umiješati se u tuđe porodično nasilje, jer je društvo svojim nemarom stvorilo takvu atmosferu da je u mnogim slučajevima preskupo odbraniti žrtvu nasilja.
Čovjek udara ženu, šta ćeš ti tu? Možeš mu razvalit usta i fasovat krivičnu prijavu koja te obavezno košta posla, i sadašnjeg i budućeg, a posla svakako nema. Nisi riješio ništa, on će je marisat za 10 dana ponovo, jer problem nije sistemski riješen.
S druge strane, minderpuze, koje ispijaju kafu i ne rade apsolutno ništa da se situacija promijeni, ne pritišću vladu, tužilaštvo, sud zbog neobavljanja posla, već pritišću tebe što se nisi pomaris'o. I na kraju nije kriv sud, nije krivo tužilaštvo i država za to što jednom takvom nasilniku ne staju u kraj, već je kriv komšija što problem nije riješio šakama, komšija je glavni krivac, razapnimo ga dok nam se kafa nije ohladila.
dodatak: dozivljavam to tako, da te iste zene minderpuze pritiscu zene zrtve i to ne samo rijecima suti i trpi nego ih izruguju i slade se tudjom nevoljom
pa sad hajde razumi zensko
Ne znam od kad su šamar i šaka krivično djelo.

Ne mogu danas ovakve teme ....

Kao da je moguće pravedno presuditi u ovakvim sluačejevima.spacebound wrote:Nadam se da ce od zatvorenika dobiti jednak tretman kakav je on svome djetetu pruzio i da ce jednako i skončati. Kad vec drzava nije pravedno presudila...
Šta bi bilo pravedno za ovakvog monstruma?
I hiljade drugih ovakvih?
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14357 times
- Been thanked: 9947 times
Nista skoncatspacebound wrote:Nadam se da ce od zatvorenika dobiti jednak tretman kakav je on svome djetetu pruzio i da ce jednako i skončati. Kad vec drzava nije pravedno presudila...

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Suti,dobro je,nek je samo hetero, nek su nasi, dobro je odmah, nije covjek namjerno, desi se ebg, sigurno se i vama desavalo da ponekog usmrtite nehote.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Bas kontam...jos da je gay...ma 140 godina bi bilo maloZagorka wrote:Suti,dobro je,nek je samo hetero, nek su nasi, dobro je odmah, nije covjek namjerno, desi se ebg, sigurno se i vama desavalo da ponekog usmrtite nehote.

Habibti, ya nour el - ain... 

- Zagorka
Ne kontas, to je uvijek namjerno. Ne moze isti arsin.
- Zagorka
Nasa bivsa forumasica je imala sestru koja je u stanu ispod slusala buku i mislila se da li da zove policiju. Nije. Ujutro je saznala da je lik zaklao zenu. Nije sebi oprostila. Neki bi. Sve zavisi ciji si i od ceg si.
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4033 times
- Been thanked: 4093 times
Ja opet da ponovim da ne mogu na to da zažmurim, pa neka i na sebe bedu navučem
Više me uznemirava da sedim i ništa ne preduzmem

Više me uznemirava da sedim i ništa ne preduzmem

Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3884 times
- Been thanked: 2925 times
Imam u komsiluku,treca kuca od mene... familija ... troje male djece..
Cesto otac im,toliko urla na njih... sto kazu... zemlja se trese.
Iznervira me pravo,mogu mislit kako je onoj djeci.
Htjedoh jednom da zovem komunu,da ga prijavim... zena mi nije bila za to.
To je ovde malo komplikovano....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Da,tamo,vani je to mnogo strože kad se prijavi,može doći i do stvari koje niko nema na pameti.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3884 times
- Been thanked: 2925 times
.. ma da,upadnes u komplikacije..Nice try wrote:Da,tamo,vani je to mnogo strože kad se prijavi,može doći i do stvari koje niko nema na pameti.
... moras imati dokaze....kako,kad ... jel jos ko cuo ....
sta ako djeca nesmiju priznat ...
... a zao mi ih samo tako ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Pasaga wrote:Imam u komsiluku,treca kuca od mene... familija ... troje male djece..
..za urlanje mu ne mogu nista --imama i ja komsiju -toliko glasno prica da mislis da se svadja ali ne -takav je

- toxic
- Forum [Bot]
- Been thanked: 1 time
Ne trpim nasilje ni u okolini, kamoli u porodici.
Jako mi tesko pada kad vidim/cujem da se deca 'odgajaju' batinama.
Valjda posledica jer sam kroz to prolazila kao dete. Sopstvenog oca sam prijavljivala za maltretiranje.
Nazalost, u Bosni za takve nema zakona ako imaju pare.

Jako mi tesko pada kad vidim/cujem da se deca 'odgajaju' batinama.
Valjda posledica jer sam kroz to prolazila kao dete. Sopstvenog oca sam prijavljivala za maltretiranje.
Nazalost, u Bosni za takve nema zakona ako imaju pare.

𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
Klanjana dženaza trogodišnjem Denisu kojeg je ubila majka | Tabut do mezara nosio otac: Sine moj, zar sam ovo morao dočekati... -
Na Pašića mezarju u selu Elezovići kod Vrnograća, općina Velika Kladuša, danas je klanjana dženaza trogodišnjem Denisu Pašiću koga je bezdušna majka Kjara Pašić (Chiara, 32) sa 14-godišnjom Marijanom L. prije osam dana udavila u stanu u Puli, a potom je tijelo bacila u more.
Tijelo nesretnog dječaka je nakon složene procedure transportirano u BiH i prenoćilo u gasulhani vrnogračake džamije.
Nešto prije podnevne molitve iz Kaznenopopravnog zavoda "Luke" u Bihaću gdje služi trogodišnju kaznu zatvora, pred džamiju je u pratnji Sudske policije i pripadnika Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) doveden dječakov otac Rešid Pašić. U pratnji hodže ušao je u gasulhanu na posljednji oproštaj sa sinom.
- Sine moj, zar sam morao ovo da dočekam - kazao je otac gledajući u dječakovo tijelo.
Rešid nije mogao suzdržati suze te su ga u džamijskom haremu tješile majka Fata, braća i sestre.
Rešad je onda ušao u džamiju i klanjao podne, a nakon toga se dugačka kolona vozila uputila ka kući Pašića u selo Pecka smješteno u šumovitom predjelu. Nekoliko stotina ljudi došlo je da sa neutješnim ocem podijeli tugu.
/avaz/

Na Pašića mezarju u selu Elezovići kod Vrnograća, općina Velika Kladuša, danas je klanjana dženaza trogodišnjem Denisu Pašiću koga je bezdušna majka Kjara Pašić (Chiara, 32) sa 14-godišnjom Marijanom L. prije osam dana udavila u stanu u Puli, a potom je tijelo bacila u more.
Tijelo nesretnog dječaka je nakon složene procedure transportirano u BiH i prenoćilo u gasulhani vrnogračake džamije.
Nešto prije podnevne molitve iz Kaznenopopravnog zavoda "Luke" u Bihaću gdje služi trogodišnju kaznu zatvora, pred džamiju je u pratnji Sudske policije i pripadnika Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) doveden dječakov otac Rešid Pašić. U pratnji hodže ušao je u gasulhanu na posljednji oproštaj sa sinom.
- Sine moj, zar sam morao ovo da dočekam - kazao je otac gledajući u dječakovo tijelo.
Rešid nije mogao suzdržati suze te su ga u džamijskom haremu tješile majka Fata, braća i sestre.
Rešad je onda ušao u džamiju i klanjao podne, a nakon toga se dugačka kolona vozila uputila ka kući Pašića u selo Pecka smješteno u šumovitom predjelu. Nekoliko stotina ljudi došlo je da sa neutješnim ocem podijeli tugu.
/avaz/

Da,čitala sam da je dženaza bila gore,blizu tebe.Chloe wrote:Klanjana dženaza trogodišnjem Denisu kojeg je ubila majka | Tabut do mezara nosio otac: Sine moj, zar sam ovo morao dočekati... -
/avaz/
Nemam riječi,još kad sam pročitala šta mu je sve radila prije samog ubistva

Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti