Podsjetila si me na čokoladnu kremu tako zapečenu,
pravila sam po nekom receptu sa neta, ako imaš ti svoj isprobani da upišeš. plizzz
Ako može i recept ovog krema.
Francuske specijalitetima najviše volim praviti po tvojim receptima.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

@Behko, ako kuhas nesto u paradajz sosu, onda kupis cisti paradajz sos, u tetrapaku pola litreKrokodil Behko wrote:Čupava wrote:Moze...Isjeckaj ga prije nego ga ubaciš u cuftice...
I bogami sam napravio
Najljepše ćufte koje sam ikada probao, svega mi, i najgori sos koji je iko ikada kupio
Šta ja tu mogu, što nema nikakvog paradajz sosa kako treba, da se kupi, pa kupio najgore, neki koncentrisani.
Hajd reko, razblažim malo s vodom, ionako će se kuhati..
Ali nema veze, sad znam kako se ćufta umijesi i oblikuje, a sljedeći put, sos neće biti problem

Al otkud sam znao.Julia-Klara wrote:@Behko, ako kuhas nesto u paradajz sosu, onda kupis cisti paradajz sos, u tetrapaku pola litreKrokodil Behko wrote:Čupava wrote:Moze...Isjeckaj ga prije nego ga ubaciš u cuftice...
I bogami sam napravio
Najljepše ćufte koje sam ikada probao, svega mi, i najgori sos koji je iko ikada kupio
Šta ja tu mogu, što nema nikakvog paradajz sosa kako treba, da se kupi, pa kupio najgore, neki koncentrisani.
Hajd reko, razblažim malo s vodom, ionako će se kuhati..
Ali nema veze, sad znam kako se ćufta umijesi i oblikuje, a sljedeći put, sos neće biti problem
Ovaj je odlican, moja mama kupuje - pogledaj na netu "pasirani paradajz", imas i od Podravke i od Polimarka
U konzervama imas talijanski kuhani paradajz u svom sosu,njega isto mozes kupiti pa isjeckas ili u blenderu smiksas - sjeckanje preporucujem kada pravis lazanje

Čupava wrote:A za crème brûlée portrebno ti je:
5 žumanjca
U receptu je 100gr šećera ja stavila 80gr)
50cl krema( onog tecnog za pripremu šlaga )![]()
1 štapić vanilije ( ili jedna kesica vanilijnog šećera )
Uputiš žumanjca sa šećerom dok smjesa ne postane pjenušava i ne posvijetli, dodaješ polagano tečni krem, dodaš vaniliju, pretreses u posude za pečenje ..i staviš u zagrijanu rernu na 100C, pečeš tako 1h...
Kad se dobro ohlade pospes braon šećerom ako želiš i ponovo zapečes, rernu prebaciš s na gril opciju kako bi šećer dobio zlatnu boju!!![]()
Bonne dégustation !

Jesi li jedno dobra dva sata samo dekorisala?Maja wrote:Femea muž
Chloe svi kolači/tartovi/pite u tim rebrastim plitkim kalupima su ekstra.
Panna Cotta![]()
Srculence ti kockasti prošarani jesu li od čokolada i kikiriki maslaca?
Spejsine krofne ko i uvijek perfekcija.
Evo i moja torta za jedan dječji rođendan.

Danas ce biti strudlaChloe wrote:Aha, budem baš provjerila vodom, ma malo su veći od onih sa mafine, neka ima više od četiri porcije paše mi. Imam i takve kao u tebe, ali više uzimaju prostor u frižideru ... skotam već nešto.
@space pravi danas i ja ću.
Kad smo sami isplatnije mi je praviti ovakve deserte, posebno uz Ramazan. Kolač nam je previše, sve i da ga pola dam ....

Pekmez od sljive, domaci, moja mama pravilaČupava wrote:strudla, fil od kojeg džema ?
A ovaj creme vjerujem da ce ti se dopasti...

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest