Republikanci/Donald Trump
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Nema nade za planetu: Trump se povukao iz Pariškog spora
Mutevelija wrote:Udarte sankcije Americi, sve beskičmenjaci.

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1639 times
- Been thanked: 3065 times
- Status: Offline
Niste vi merikanci beskičmenjaci nego ovi oko vas što vas ne smijeu, Putin jedino bi mogao.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Jest, eto, Ameriku bi nasikirale Putinove sankcije 

. . . . . . . . .
- Mutevelija
- Selonačelnik
Ja kazem da ima muda da se suprostavi, a ne to ostalo.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Taman ko i njega američke...Socrates wrote:Jest, eto, Ameriku bi nasikirale Putinove sankcije

Nego, šta ćete sad, eto, nema više čak ni nade...

Pa nije ga ni Obama do kraja odradio...potpisao ali nikad poslao u ratifikaciju kongresu...tj ko da nije nista uradio...niti ce ikad jedan usa predsjednik moci...pitaju se neki drugi momci 
Sve je jasnije...EU sollo contra tutti
Mora se i moze teritorij sa 500 milijuna bolje organizirati u svakom pogledu.
I usa i sssr trebaju to trziste.

Sve je jasnije...EU sollo contra tutti

Mora se i moze teritorij sa 500 milijuna bolje organizirati u svakom pogledu.
I usa i sssr trebaju to trziste.
Habibti, ya nour el - ain... 

...vecina americkih gradova i drzava provodi mjere za smanjenje zagadjenja i bez ovog klauna...

- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1515 times
- Been thanked: 1409 times
ovo je takva glupost,da se ja mogu samo nasmijati na sve ovo...
radi se o tome da je globalno zatopljenje mit,izmisljotina,a sad u medije u plasiraju i vijest da se SAD povlaci iz tog nekakvog Pariskog sporazuma i da je Trump zbog toga los decko...
dakle,nije vise da lazu jednostruko,nego su poceli sa dvostrukim muljanje u jednoj vijesti...
zato mislim da zivimo u jako izazovno doba i da samo oni najpromucurniji,da ne kazem najinteligentniji mogu shvatiti i doprijeti do prave istine,a koju definitivno nece cuti na CNN -u ili Reutersu recimo...

radi se o tome da je globalno zatopljenje mit,izmisljotina,a sad u medije u plasiraju i vijest da se SAD povlaci iz tog nekakvog Pariskog sporazuma i da je Trump zbog toga los decko...
dakle,nije vise da lazu jednostruko,nego su poceli sa dvostrukim muljanje u jednoj vijesti...

zato mislim da zivimo u jako izazovno doba i da samo oni najpromucurniji,da ne kazem najinteligentniji mogu shvatiti i doprijeti do prave istine,a koju definitivno nece cuti na CNN -u ili Reutersu recimo...
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
zloćko tokmak wrote: zato mislim da zivimo u jako izazovno doba i da samo oni najpromucurniji,da ne kazem najinteligentniji mogu shvatiti i doprijeti do prave istine,a koju definitivno nece cuti na CNN -u ili Reutersu recimo...
...a to ste?
Trump, Orban, LePen, ti, laganini, Bujanec, Markicka i hrpa ostalih....necu reci šta

Rekao sam nije ni obama nista ucinio, jer usa vladaju korporacije...trump samo direktno to pokazuje...
A ti se malo educiraj.
Šta misliš zasto je coca cola vlasnik svog leda na Grenlandu?

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9678 times
- Been thanked: 11422 times
- Status: Online
Nije teško pobiti te tvrdnje. Dovoljno je otvoriti google i pronaći sajt BILO KOJEG univerziteta u svijetu i pročitati prvu rečenicu.zloćko tokmak wrote: radi se o tome da je globalno zatopljenje mit,izmisljotina,a sad u medije u plasiraju i vijest da se SAD povlaci iz tog nekakvog Pariskog sporazuma i da je Trump zbog toga los decko...
http://www.harvard.edu/tackling-climate-change
A šta je tvoje referenca?
Jel ovo kao Trump, koji je zloupotrijebio istraživanje sa MIT-a, pa rekoa kako do kraja stoljeća, čak i uz implementaciju sporazuma, temeperatura biva spuštena samo za 0.2 stepeni, a da pri tome nije objasnio da je i to veliki pomak, plus što je to procjena gledana iz ugla današnje tehnologije, s mogućnošću ubrzavanja tempa već od 2030. godine?
Posebna je priča to, da on kobiva štiti radnike zaposlene oko uglja i da bi ta radna mjesta bila prebačenA u Kinu, a istina je da već u ovom trenutku, duplo više Amerikanaca radi oko solarne energije, nego ko uglja. Fajnali, šta će Kini nova radna mjesta oko uglja, kad su u prošloj godini imali više investicija u zelenu energiju, nego oko uglja?
Bilo je jednostavno, budimo iskreni?
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Trebala bi postojati nekakva pravila, u toj politici. A ne da se dozvoli nekom sedamdesetogodosnjaku da se naprasno odluci baviti politikom, jer mu je dosadno.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Tokmak
- Vucin apostol
ne znam zašto je Coca cola vlasnik čitavog leda na Grenlandu,to mi je prvi glas o tome...storm wrote:zloćko tokmak wrote: zato mislim da zivimo u jako izazovno doba i da samo oni najpromucurniji,da ne kazem najinteligentniji mogu shvatiti i doprijeti do prave istine,a koju definitivno nece cuti na CNN -u ili Reutersu recimo...
...a to ste?
Trump, Orban, LePen, ti, laganini, Bujanec, Markicka i hrpa ostalih....necu reci šta
Rekao sam nije ni obama nista ucinio, jer usa vladaju korporacije...trump samo direktno to pokazuje...
A ti se malo educiraj.
Šta misliš zasto je coca cola vlasnik svog leda na Grenlandu?

ali po njihovoj teoriji o globalno zatopljenju moraju se požuriti jer će se navodno čitav led istopiti do 2100. godine...

i ne vidim razlog zbog čega sve povezuješ sa politikom,odnosom konzervativci-liberali...
ja sam samo htio da se upotrijebi zdrav razum i mislim da nam slijedi mini ledeno doba koje odavno najavljuje Vladimir Paar ,kao i profesor Zadro,rodom iz Grabovice,a živi u Mostaru...urednik fb stranice Vremenska prognoza za HR i BiH...

Ako ovako nastave -- mog grada nece biti za 30 godina

tak

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3907 times
- Been thanked: 2942 times
SPINERKA wrote:![]()
Ako ovako nastave -- mog grada nece biti za 30 godinano, nece ni mene
![]()
tak

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Tokmak
- Vucin apostol
Behko,ti sad banaliziraš...mogu i ja staviti linkove sa milijun sajtova koji pobijaju teoriju hglobalnog zatopljenja...Krokodil Behko wrote:Nije teško pobiti te tvrdnje. Dovoljno je otvoriti google i pronaći sajt BILO KOJEG univerziteta u svijetu i pročitati prvu rečenicu.zloćko tokmak wrote: radi se o tome da je globalno zatopljenje mit,izmisljotina,a sad u medije u plasiraju i vijest da se SAD povlaci iz tog nekakvog Pariskog sporazuma i da je Trump zbog toga los decko...
http://www.harvard.edu/tackling-climate-change
A šta je tvoje referenca?
Jel ovo kao Trump, koji je zloupotrijebio istraživanje sa MIT-a, pa rekoa kako do kraja stoljeća, čak i uz implementaciju sporazuma, temeperatura biva spuštena samo za 0.2 stepeni, a da pri tome nije objasnio da je i to veliki pomak, plus što je to procjena gledana iz ugla današnje tehnologije, s mogućnošću ubrzavanja tempa već od 2030. godine?
Posebna je priča to, da on kobiva štiti radnike zaposlene oko uglja i da bi ta radna mjesta bila prebačenA u Kinu, a istina je da već u ovom trenutku, duplo više Amerikanaca radi oko solarne energije, nego ko uglja. Fajnali, šta će Kini nova radna mjesta oko uglja, kad su u prošloj godini imali više investicija u zelenu energiju, nego oko uglja?
Bilo je jednostavno, budimo iskreni?

ja sam laik po tom pitanju,ali znam da je ovo bila najhladnija zima,barem u većem dijelu europskog kontinenta,to i sam znaš...
a primjeti recimo na HTV-u ,kad Vakula prognozira kako na kraju svakog mjeseca ne propusti reći kako je taj mjesec bio jedan od najtoplijih ili najtopliji otkad se mjeri temperatura...
a kad se desi extremna hladnoća kao ovogodišnji prvi mjesec,onda je rekao da je bilo malo ispod višegodišnjeg prosjeka po temperaturi...
Znas li ti sustinu Kyoto protokola i sad pariskog sporazuma?zloćko tokmak wrote:ne znam zašto je Coca cola vlasnik čitavog leda na Grenlandu,to mi je prvi glas o tome...storm wrote:zloćko tokmak wrote: zato mislim da zivimo u jako izazovno doba i da samo oni najpromucurniji,da ne kazem najinteligentniji mogu shvatiti i doprijeti do prave istine,a koju definitivno nece cuti na CNN -u ili Reutersu recimo...
...a to ste?
A ti se malo educiraj.
Šta misliš zasto je coca cola vlasnik svog leda na Grenlandu?![]()
ali po njihovoj teoriji o globalno zatopljenju moraju se požuriti jer će se navodno čitav led istopiti do 2100. godine...![]()
i ne vidim razlog zbog čega sve povezuješ sa politikom,odnosom konzervativci-liberali...
ja sam samo htio da se upotrijebi zdrav razum i mislim da nam slijedi mini ledeno doba koje odavno najavljuje Vladimir Paar ,kao i profesor Zadro,rodom iz Grabovice,a živi u Mostaru...urednik fb stranice Vremenska prognoza za HR i BiH...
Jasno da planeta ulazi i izlazi iz ciklusa ledenih i toplijih doba....
Ali negirati zagađivanja je obicno korporacijsko sranje od spike. Malo ti ukljuci razum...
Taj Paar je vec toliko puta osramocen, da je presmijesan...

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
a sta ce koli led na grenlandu stormuu??
🐽
- Mutevelija
- Selonačelnik
A što su morali uzimati od Rusije bez garancije Aljasku, nek se sad topi ko ih hebe.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9678 times