Moram nešto podijeliti s vama...
Ima godina dana hoću da kupim taj vražiji laptop. Najprije sam se par mjeseci raspitivala koji bih i usput štedila pare, da bi kupila neke druge potrebne stvari, a kupivinu laptopa odgodila na par mjeseci. Kad sam napokon skupila lovu i odlučila koji cu (jedan acer) naručim ga preko telefona i poslije par dana odem po njega.
Dođem u radnju, lik mi kaže da sam birala na njihovoj staroj web stranici i da više taj laptop ne prodaju.
Hajde nema veze. Odem na stranicu koju su mi zapisali i izdvojim 3 laptopa, te otvorim temu na jednom forumu da mi savjetuju koji da odaberem. Naravno da su svi savjetovali drugačije i još me ubjeđivali da mi za photoshop treba laptop s 8 giga RAM-a u što čak ni ja nisam povjerovala, te su mi predlagali neki od 1 500 eura a ja sam imala tj imam 900 KM.
Od ta tri odlučim se za acer i nazovem opet ovu radnju da naručim. Tek što sam rekla koji ću lik me prekide i upita što će mi taj laptop. Ja mu kažem, a on će meni kako ima boljih za te pare i ponudi se da mi on pronađe neki. Nazove me za 5 min i kaže mi za ovaj jedan HP, stvarno moćan laptop, skuplji samo 30 KM od acera. Pristanem i dogovorimo se da će me on nazvati sutra da odaberemo miša jer je završavalo njegovo radno vrijeme.
Sutri dan naravno ne nazove, a možda nije ni radio kako sam shvatila poslije i ja njih nazovem i ovom drugom liku kažem šifre od laptopa i miša, te on uzme moj broj telefona u slučaju da dođe do nekih promjena. Uglavnom, kaže mi da će laptop stići u petak tj juče.
Odem danas...laptopa naravno nema. Treći lik mi objašnjava da nije bilo nikakve narudžbe i poslije par tel.poziva otkrijemo da je onaj momak zvao Sarajevo da naruči HP, al mu rekli da više nemaju taj laptop i lik me nije nazvao da mi to kaže.
Sad se ovaj momak izvinjava, kaže da sam ja u pravu ovo ono i pita me hoćemo li naručiti acer koji sam i mislila u početku i ja kažem da neću.
Nema šanse da bih kod njih više kupila i podlogu za miša.
Dođem kući, izguglam HP i nađem samo na jednoj stranici 931KM. Vidim možeš naručiti online pa nazovem da pitam mogu li ga platiti pouzećem (jer nije navedeno na stranici nego samo uplatnica i kreditna kartica), te da pitam koliko bi me došla dostava.
Čovjek mi kaže kako je dostava besplatna i da naručim kao da ću platiti uplatnicom, pa da ga nazovem opet i kažem mu da ću platiti kešom pouzeću.
I registrujem se ja, ubacim u košaru, izradim narudžbu i krenem da završim al neće. Neće, pa neće, nešto do njihove stranice (vala barem znam s neta naručivati jer sam to uradila barem 15 puta sa različitih stranica).
Opet nazovem čovjeka i kažem mu tako i tako, kaže on nema problema samo mi reci šta ćeš i ja ću zapisati narudžbu. Nakon što sam rekla koji ću laptop, tip mi javlja da imaju samo jedan jedini i to da ga je neko već rezervisao
Aaaaaaaaaa ja počnem kukati... kaže on...sad je subota, u ponedjeljak ću provjeriti jel vrijedi i dalje ova rezervacija i ako da, vidjeću koliko bi trajala nabavka novog, pa ću te nazvati u ponedjeljak u podne.
I sad čekam