Bla wrote:Rješenje su ugovori na određeno vrijeme.
Bolno ali istinito, jer " 'naš ti nas.. jebeš ti nas" ponašanja, drugačije se neće iskorijeniti.
Moderator: Krokodil Behko

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
I u Fr šalju kontrole ... I normalno je, jer ako si na bolovanju onda si bolesna kući ..ne ideš nikuda.. Dešavala se odu na bolovanje a stignu "bolesni" na drugi kontinent.. E nema vise.. Sad u slučaju da se desi kontrola a bolesnik nije kući, onda...dolazi do ozbiljnih problema!Julia-Klara wrote:Ceska je to djelomicno rijesila na nacin da prva tri dana bolovanja nisu placena, dvije sedmice placa firma, ostatak socijalno, i to samo nekih 60% od plate, pa kome se isplati ode, a mi sto moramo odemo svakako.
I da, salju kontrole na vrata (tako sam cula)

Do 42 dana placa firma, kasnije zavod. Tacnije placa firma pa refundira od zavodaKrokodil Behko wrote:Čini mi se, da kod nas firme plaćaju do 30 dana, a poslije je socijalno.
Isto tako, kako mi se čini, bolovanje do 30, ili do 40 dana, može otvoriti doktor porodične medicine, a preko toga, ide se na komisiju. Znam da sam ja izlazio bar 4 puta uzastopno, negdje gore oko Mejtaša, da mi produžavaju bolovanje.

Naravno, ali meni nikad nece biti jasne zene koje se izrazavaju kao kocijasi. Cuj boli nju musko spolovilo. Koji je to mentalni sklop.Nice try wrote: 20 Jun 2017, 14:11 Nije nicije maslo za ramazana. Zna biti svakakvih ubleha s obe strane saltera. Dalje da ne spominjem, po kancelarijama i sl.
Jeste, dama se uvijek može izraziti i sve reći i bez psovki.Lavlje_srce wrote: 20 Jun 2017, 14:27Naravno, ali meni nikad nece biti jasne zene koje se izrazavaju kao kocijasi. Cuj boli nju musko spolovilo. Koji je to mentalni sklop.Nice try wrote: 20 Jun 2017, 14:11 Nije nicije maslo za ramazana. Zna biti svakakvih ubleha s obe strane saltera. Dalje da ne spominjem, po kancelarijama i sl.![]()