Nadam se da mi neki Bonjsak može pravovremeno odgovoriti na ovo pitanje.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
To stoji. Drugo vrijeme - drugi kontekst, međutim, objašnjavao sam osnovni princip.Socrates wrote:Razlika je što Maček nije morao da se "suoci" sa činjenicom kao sto je međunarodno priznata država Bosna i Hercegovina.Krokodil Behko wrote:Samo uslovno, to se može nazvati "Tuđmanova politika", pošto on nije izmislio ništa novo.
Trebaš biti od velikog formata, pa da postaviš neku novu politiku, a on to nije bio ni kao političar ni kao historičar.
Sve što je uradio, provodio je politiku Starčevića u HR i politiku Mačeka u BiH.
To je to.
Toliko sam siguran u ovo što sam rekao, da izazivam cijelu planetu, da pokuša osporiti moj navod.
Zapravo, ovo što sam smislio, nešto mi djeluje poznato, može biti da je ovo već neko ranije osmislio, vrag će ga znati
Tako da polovično osporavam tvoj navod. Možda je Tuđman provodio Macekovu politiku prema Bošnjacima, to stoji. To, međutim, nije isto kao politika prema jednoj priznatoj evropskoj državi, na kraju 20-og vijeka.
Njegova totalna glupost sto se tice Bosne dovela ga je pred vrata Haskog Suda.
Ni za clana kucnog savjeta ne mogu aplicirati...Socrates wrote: 21 Jun 2017, 18:15 U normalnoj zemlji, za ovakve stvari, ministri vise nisu ministri.
A i zbogom bilo kakvoj daljoj politickoj karijeri.![]()
Mirelam wrote: 21 Jun 2017, 20:01 Naslov i ono izlozeno u tekstu nidze veze. Kakav popravni i kakva nacionalna grupa predmeta?![]()
Pa haman ćorav?Mirelam wrote: 21 Jun 2017, 22:46 Decko, molim te prosvijetli me , ja i dalje ne kontam.
Kazu da nija sramota pitati, sramota je ne znati.![]()
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests