A sve vise je slicnih slucajeva. Ovdje su ozbiljno bolesno dijete lijecili nekim kao prirodnim antibioticima... roditelji
protiv lijekova.... i na kraju tragedija.

Moderator: Krokodil Behko
Prema posljednjem istraživanju YouGov-a, 68 odsto ljudi u Velikoj Britaniji se plaši smrti, ali je jedno kasnije istraživanje pokazalo da je umiranje zapravo "mnogo veselije nego što može da se zamisli".
Strah od smrti je iskonski kod svih živih bića.Krokodil Behko wrote: 23 Jun 2017, 00:47
Prema posljednjem istraživanju YouGov-a, 68 odsto ljudi u Velikoj Britaniji se plaši smrti, ali je jedno kasnije istraživanje pokazalo da je umiranje zapravo "mnogo veselije nego što može da se zamisli".
Istraživači sa Univerziteta u Severnoj Karolini analizirali su blogove koje su pisali smrtno bolesni pacijenti u posjlednjim fazama pred smrt.
Emocije koje opisuju nisu bile teskoba ni usamljenost, već ispunjenje, smisao i povezanost sa bliskim osobama.
Studija, objavljena u magazinu “Psychological Science” uporedila je stvarne riječi ljudi na samrti s onim što su dobrovoljci govorili kada bi od njih bilo zatraženo da zamisle kako bi se osjećali da im kažu da im je ostalo još samo nekoliko mjeseci života.
Ispalo je da, što je smrt bliža, riječi koje su izgovarali umirući bile su sve emocionalno pozitivnije i sve ispunjenije temama poput porodice i vjere.
Ispostavilo se da su ljudi imaju izuzetno veliku moć prilagođavanja novonastalim situacijama (i fizički i emocionalno), tako da normalno nastavljaju sa svojim svakodnevnim životom, nevezano za to da li umiru ili ne.
(SB)
Vas dva se mensecini odnekud poznajeteMohr wrote: 23 Jun 2017, 00:53 Da sakatog anti-climaxa!!!
Stotinu sam puta vidio ljude na samrti, i ni najmanjeg traga od ove natrućane "naučno-istraživačke" gluposti nisam vidio. Nije ni Kroki, naravno, ali zadaća mu je trućati...![]()
Imaš ti još mnogo toga za vidjetiRauber wrote: 23 Jun 2017, 17:34 Ne zivi se 1000 godina zivimo u prosjeku 50-60 godina covjek umro u 30 ili 1000 godini isto je nista novo necu vidjeti,sve sto sam trebao da vidim vidio sam za svojih 30 , i nepravde i ljepote i srece i svega
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests