I baš ti nije bilo mrsko?Bla wrote: 28 Jun 2017, 19:20 Premjerio, od kina Radnik do vrha Kobilje glave, oko 4,2
Od Č. Vile do Ilidže oko 5,5
Ok, možda oni usponi i nizbrdice daju neki osjećaj dužine, na prvi pogled.
Moderator: Krokodil Behko

I baš ti nije bilo mrsko?Bla wrote: 28 Jun 2017, 19:20 Premjerio, od kina Radnik do vrha Kobilje glave, oko 4,2
Od Č. Vile do Ilidže oko 5,5
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Davno nekad sam naletio na clanak, koliko je Kraljevina Jugoslavija bila uspjesna. Ampak drugi clanak.posmatrac wrote: 28 Jun 2017, 23:11 Imajuci u vidu kakvu bijednu feudalnu drzavu je naslijedio, kasnije je uradio velike stvari ( mrsko mi sad da nabrajam) pa su npr realne plate u Hrvatskoj 1978 bile za 27% vece nego danas,a Hrvatski BDP je 2013 g bio 7,1% manji u odnosu na onaj iz 1986.
DA ne govorim o vojnim i politickim podvizima, vracanju Istre i Dalmacije u sastav Hrvatske, davanja AVnojevskih granica danasnjoj drzavi itd.

Ili mozda jos bolje, Titovo Kurje Oko
To uopće nije točno što se tiče feudalne države....sve velike ili velika većina firmi, tvrtki....je postojala i prije 1941 na prostorima bih, hr i slo...(to smo na par tema već apsolvirali)posmatrac wrote: 28 Jun 2017, 23:11Imajuci u vidu kakvu bijednu feudalnu drzavu je naslijedio, kasnije je uradio velike stvari ( mrsko mi sad da nabrajam) pa su npr realne plate u Hrvatskoj 1978 bile za 27% vece nego danas,a Hrvatski BDP je 2013 g bio 7,1% manji u odnosu na onaj iz 1986.storm wrote: 28 Jun 2017, 21:29 Kons....duboko si u offtopicu...
ali gornje fotke
da je 10% sredio državu kako je žene![]()
DA ne govorim o vojnim i politickim podvizima, vracanju Istre i Dalmacije u sastav Hrvatske, davanja AVnojevskih granica danasnjoj drzavi itd.

Jes vala, patili pa u Trst po farmerke i kafu. Ruzno bilo ici u Trst uffffffff...Melek wrote: 29 Jun 2017, 07:04 Mislim, da budem jasan - sve one bajne nestasice ulja/deterdzenta/kaHve, goriva na bonove, mucni redovi i starih i mladih za snabdjeti se, a i to "snabdjevanje" nije ni blizu pojma, ta haj'te molim vas![]()
Teritorijalno zaokruživanje je uradjeno zahvaljujući Zapadu. Italija je bila gubitnica Drugog Svjetskog Rata i plaćali su nam ratnu odstetu, pa bi bilo malo čudno da se granice nisu zaokružile.storm wrote: 29 Jun 2017, 06:51To uopće nije točno što se tiče feudalne države....sve velike ili velika većina firmi, tvrtki....je postojala i prije 1941 na prostorima bih, hr i slo...(to smo na par tema već apsolvirali)posmatrac wrote: 28 Jun 2017, 23:11Imajuci u vidu kakvu bijednu feudalnu drzavu je naslijedio, kasnije je uradio velike stvari ( mrsko mi sad da nabrajam) pa su npr realne plate u Hrvatskoj 1978 bile za 27% vece nego danas,a Hrvatski BDP je 2013 g bio 7,1% manji u odnosu na onaj iz 1986.storm wrote: 28 Jun 2017, 21:29 Kons....duboko si u offtopicu...
ali gornje fotke
da je 10% sredio državu kako je žene![]()
dala je sfrj dušu za manje razvijene dijelove, otud i simpatije istoka sfrj jer su izvučeni iz gliba....teritorij pod inergencijom austrougarske je bio za ono vrijeme sasvim solidan dio srednje europe....gospodarski, infrastrukturno sa tendencijom rasta...
Za teritorijalno zaokruživanje nakon ww2 se slažen....nikad nije sve crno i(li samo) bijelo![]()

Ne bih vala nikad tebi rekao da si glupača. Ali, moraš razmotriti razne stvari, pa ćeš zaključiti da je njegov nerad i javasluk na kraju bio jedan od glavnih krivaca za rat. Ako vas i za to boli kurac, onda vam halal.Julia-Klara wrote: 29 Jun 2017, 09:18 Bolji mi je vala Tito od svih ovih danasnjih preCednika, svih dzuture, iz svih novonastalih drzava.
Et'
I sad recite da sam glupaca, neinformirana, bla bla bla , sta god hocete, boli me KITA![]()
Tito - partija - omladina - akcija![]()

posmatrac wrote: 28 Jun 2017, 23:11 DA ne govorim o vojnim i politickim podvizima, vracanju Istre i Dalmacije u sastav Hrvatske, davanja AVnojevskih granica danasnjoj drzavi itd.
Ja te potpuno razumijem i podrzavam, ali djelomicno i sve ostale koji ga spominju,ili krive. One koji vide samo pozitivne stvari i kuju ga u zvijezde ne, ne podrzavam, ali isto tako ne mogu ga gledati isitim ocima kao Hitlera, ili Pavelica, ili Drazu. Sorry - meni to jednostavno nije normalno. I da, mozda je do meneSocrates wrote: 29 Jun 2017, 09:29Ne bih vala nikad tebi rekao da si glupača. Ali, moraš razmotriti razne stvari, pa ćeš zaključiti da je njegov nerad i javasluk na kraju bio jedan od glavnih krivaca za rat. Ako vas i za to boli k...., onda vam halal.Julia-Klara wrote: 29 Jun 2017, 09:18 Bolji mi je vala Tito od svih ovih danasnjih preCednika, svih dzuture, iz svih novonastalih drzava.
Et'
I sad recite da sam glupaca, neinformirana, bla bla bla , sta god hocete, boli me KITA![]()
Tito - partija - omladina - akcija![]()
Ja vas neću učiti prostoj logici.
Zasluzio sam ja ime ulice ali tek kad na ovom forumu završim sa svetom misijom prosvjetljivanja naroda sto se tiče političkih nauka i međunarodnih odnosa, pogotovo što se tiče zapadnog projekta zvanog Jugoslavija. I prva i druga.Konsultant wrote: 29 Jun 2017, 09:14 Jos vi niste skontali poentu drzavne svojine, drustvenog dobra, socijalne jednakosti itd. Uzmimo za primjer nekog paora iz danasnjice, prvo mora imati zemlju ili je zakupiti ako je politicki podoban. Onda od svojih sredstava, mora sve finansirali ili se debelo zavaliti kod mikrokreditne fondacije. Sam bira sta ce proizvoditi i sam mora traziti trziste. Sta je nekad bilo? Zadruge, planiranje, uzajamna pomoc. Zasto? Jednostavno ljudi skontali bolje planirati okvirno koliko cega treba. Ako negdje zagusti iz zajednicke kase pokrijes gubitak, koliko-toliko. Dobar primjer su maline, poplava njene proizvodnje, oborena cijena, one na jaslama boli q sto se to moze izvesti. Eto neko proizvodi jagode sto ih voli. Daaaj... svakom je cilj zarada. Haj sto se nekad radilo planski, sta nas to danas skrecava u planiranju pored svih silnih mobitela, racunara, aplikacija, interneta.
Nego vratimo se temi... De predlozite nekog iz dasnjice ko zasluzuje ime ulice i obrazlozite to.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests