Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3889 times
Been thanked: 2925 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Pasaga » 07 Jul 2017, 19:47

SPINERKA wrote: 07 Jul 2017, 19:26
KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 18:52 Srebrenicu treba adaktirati i smjestiti u istoriju.Valja nama živjeti,a dizanje tenzija i buke ne vodi nikud.
Zrtve genocida treba da se sahrane u miru - prisutni samo najblizi. Toliko im treba omoguciti.

Mozda ne -ad akta ali je vrijeme da se taj dan , obiljezi nesto slicno kako to Jevreji rade sa oboljezavanem holokausta.

Slazem se da se svake godine na dan sjecanja dizu nepotrebne tenzije koje po meni samo stete i umanjuju strahotu koja se desila.
Da kazemo posteno... to je ima vec koju godinu preslo u tako reci... sprdnju.
Jos uvjek je,i bit ce jos dugo glavni adut za promocije svega i svacega,osim onog sto bi moralo i treba.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 07 Jul 2017, 19:48

KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 19:34
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 19:31 Ista stara prica, nije vas tesko prepoznati.

Time sto pricate o SDA na temi o Srebrenici zapravo aludirate da je taj rat bio neki rat stranaka, plemena i sta ti ja znam. O SDA se moze pricati na milion tema i mjesta, a na kraju krajeva i na trgovima sirom BIH, pa i na izbornim listicima. :djed

Medjutim, to vas ne interesuje. Sa ovakvom retorikom ste direktno na strani onih koji su i pocinili zlocin, jer i njih je samo interesovao takozvani plemenski sukob.
Nije bio plemenski sukob,ali je prerastao u to!
A i jeste bio, 92 svi glasali za svoje nacionaliste, u rat nas uvela ta "logicna" koalicija izmedju SDA,HDZa i SDSa.

KAd vidim ove borce jadne sto sjede na betonu ispred zgrade Vlade, bez ikakvih ljudskih prava, i kad skontam koliko je samo u Srebrenici pobijeno nevinih ljudi koji nisu imali tu srecu da budu kriminalci pa da ih SDA izvlaci helikopterom iz Srebrenice( poput Orica), jos mi bude jasnije koliko je taj rat bio isceniran samo za nezastiocenu sirotinju.
Karington-Kutiljerov plan iz 1992 g nije nudio nista manju Bih nego sto je imamo danas( odbio ga Alija), samo bi se izbjegla stradanja hiljada ljudi.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 07 Jul 2017, 19:51

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 19:39 Bio ne bio plemenski sukob, malo postovanja prema zrtvama ne bi skodilo.

Treba razdvojiti politiku od pogibije hiljada ljudi koji su stradali ne zbog SDA, nego zato sto su bili Bosnjaci i time unaprijed odredjene zrtve agresije jedne drzave na drugu.

Da je bio fuckin' Mahatma Gandi na vlasti u Bosni, isto bi se desilo. Objesi ti svu tvoju majmunsku retoriku i pravdanje o tome macku o rep.

Ja nisam Bosnjak, pa to osjetim.
:ok

:pusa
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 19:53

Da podsjetim vas dvojicu- trojicu majmuna koja je bila poruka velikosrpske politike ako Bosna izglasa nezavisnost.

. . . . . . . . .

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 07 Jul 2017, 19:55

:(

Nama ne trebaju neprijatelji

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 07 Jul 2017, 19:59

Majmuncino truhla, pa kako udje ALija u koaliciju sa tim takvim KAradzicem 1992 godine, sto nije koalirao sa reformistima Ante Markovica ili sa Nijazom Durakovicem.
Karadzic mu zaprijetio u parlamentu otvoreno, a on 2 dana prije rata govori " rata nece biti , za rat je potrebno dvoje"

Nahebo narod zbog njegove naivnosti i gluposti.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23473 times
Been thanked: 6172 times

Post by Veca » 07 Jul 2017, 20:08

...nije fino da se prozivate majmunima! :ccc
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 20:09

Vidim da si se prepoznao u ovom "majmuni", pa mi je drago da imas barem toliku dozu samosvjesnosti. Jer i nisi nista drugo nego agitatorska simpanza, komunista koji je pogubio mozak jer je nesposoban.

Kakve veze politicka koalicija ima sa namjerom da ce jedan narod nestati ako Bosna izglasa nezavisnost samo ti znas.
. . . . . . . . .

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe » 07 Jul 2017, 20:11

Paša, tvoj nijet kad kreneš prema Srebrenici neka bude iskren i pošten.

:ovaj ... kad znate tako dobro kritikovati, što ne bi malo napustili svoja svjetska utočišta pa dali svoj doprinos u dovođenju reda u BiH. :zubi

Heidi :ok to sam rekla u nekom od prethodnih postova. Mi smo sami sebi neprijatelji.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 07 Jul 2017, 20:14

Ne znam sta bih napisala. Ogorcena sam.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 20:15

Veca wrote: 07 Jul 2017, 20:08 ...nije fino da se prozivate majmunima! :ccc
Veco, majmun je onaj koji je nesposoban da razlikuje genocid od dnevne politike. To je sve.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 07 Jul 2017, 20:16

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:09
Kakve veze politicka koalicija ima sa namjerom da ce jedan narod nestati ako Bosna izglasa nezavisnost samo ti znas.
to ozbiljno pitas :lupa

Posmatrac je to upravo pokusao objasniti :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 20:19

Da pitam stavio bih znak pitanja.

Sirom svijeta se prave i principijelne i neprincipijelne koalicije da se uzme vlast. Zasto bi bosanski politicari bili izuzetak?

Da je SDS otpocetka imao ovakvu retoriku, sigurno ne bi sa njima niko pravio koaliciju. Ova retorika je nastala tek kada je Bosna krenula na put ka nezavisnosti.
Last edited by Socrates on 07 Jul 2017, 21:25, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 07 Jul 2017, 20:22

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:19 Da pitam, stavio bih znak pitanja.

Sirom svijeta se prave i prinicpijelne i neprincipijelne koalicije da se uzme vlast. Zasto bi bosanski politicari bili izuzetak?

Da je SDS otpocetka imao ovakvu retoriku, sigurno ne bi sa njima niko pravio koaliciju. Ova retorika je nastala tek kada je Bosna krenula na put ka nezavisnosti.
pa SDS jeste imao svoju tipicnu aka specificnu sprsku retoriku , kao to ne kuzis :lupa

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 07 Jul 2017, 20:23

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:09 Vidim da si se prepoznao u ovom "majmuni", pa mi je drago da imas barem toliku dozu samosvjesnosti. Jer i nisi nista drugo nego agitatorska simpanza, komunista koji je pogubio mozak jer je nesposoban.

Koliko se sjecam pisao sam na ovoj temi( pa si vjerovatno i mene pocastio uvredom da sam majmun), pa sam ti samo odgovorio na isti seljacki nacin kojem ti pribjegavas kada nemas argumenata i kada redovno pises nebuloze po Forumu.

Neka si ti izbjego iz neke selendre u Kanadu, napokon osjetio asfalt pod nogama , gdje zivis od kanadske socijale( posto vidim da nista ne radis) a toliko se busas protiv tog Socijalizma, sto samo govori da si licemjer, kao i hiljade bosanskih " velikih " patriota" koji zive po zakonima ekonomski uredjenih zemalja, a nama ovdje sole pamet kako treba da se ponasamo

KArington Kutiljerov plan ( citaj o njemu) je 1992 g nudio istu ovakvu Bih, decentraliziranu, u kojoj bi kantoni bili podijeljeni po nacionalnoj osnovi( sve danas sto imamo) , cime bi se izbjegla stradanja desetina hiljada ljudi, a taj plan je odbio ALija Izetbegovic, koji danas ne bi na " ledjima" nosio hipoteku da je koalirao sa ratnim zlocincem Karadzicem.

Evo ti malo o Srebrenici
http://sanela.info/blog/stolac_bola/175 ... srebrenicu

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 20:27

statebriga wrote: 07 Jul 2017, 20:22

Sirom svijeta se prave i prinicpijelne i neprincipijelne koalicije da se uzme vlast. Zasto bi bosanski politicari bili izuzetak?

pa SDS jeste imao svoju tipicnu aka specificnu sprsku retoriku , kao to ne kuzis :lupa
Naravno da je imao srpsku retoriku, genijalko. Naime, ime stranke je Srpska Demokratska Stranka.

Nije bila zabranjena prije izbora, dakle, ne vidim u cemu je problem.

Svejedno, opet propustate da vidite - da i nije bilo tih koalicija, da je bilo koja stranka bila na vlasti, Bosna bi samim izglasavanjem nezavisnosti bila u istom ratu koji je planiran u Srbiji.

Jedino ako mislite da Bosna nije trebala izglasati nezavisnost. Onda vam porucujem da niste normalni.
Last edited by Socrates on 07 Jul 2017, 20:33, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 07 Jul 2017, 20:27

hloe » 07 Jul 2017, 20:11

:ovaj ... kad znate tako dobro kritikovati, što ne bi malo napustili svoja svjetska utočišta pa dali svoj doprinos u dovođenju reda u BiH.
Ko si ti da upires i prozivas ko sta i kako treba da radi , gdje i kojom prilikom.
NE KUKUMACI I NE DIZI TENZIJE .

UCINI STA TI VOLJA MIRNO I DOSTIJANSTVENO AKO SI U MOGUCNOSTI I DOBROM :srce RASPOLOZENJU.

Toliko sknjavite da ste nanijeli toliko stete zrtvama i njihovim familijama , da su se mnogi poceli pitati ---- sta se tamo zbilja desilo.
Image

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 20:31

posmatrac wrote: 07 Jul 2017, 20:23
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:09 Vidim da si se prepoznao u ovom "majmuni", pa mi je drago da imas barem toliku dozu samosvjesnosti. Jer i nisi nista drugo nego agitatorska simpanza, komunista koji je pogubio mozak jer je nesposoban.

Koliko se sjecam pisao sam na ovoj temi( pa si vjerovatno i mene pocastio uvredom da sam majmun), pa sam ti samo odgovorio na isti seljacki nacin kojem ti pribjegavas kada nemas argumenata i kada redovno pises nebuloze po Forumu.

Neka si ti izbjego iz neke selendre u Kanadu, napokon osjetio asfalt pod nogama , gdje zivis od kanadske socijale( posto vidim da nista ne radis) a toliko se busas protiv tog Socijalizma, sto samo govori da si licemjer, kao i hiljade bosanskih " velikih " patriota" koji zive po zakonima ekonomski uredjenih zemalja, a nama ovdje sole pamet kako treba da se ponasamo

KArington Kutiljerov plan ( citaj o njemu) je 1992 g nudio istu ovakvu Bih, decentraliziranu, u kojoj bi kantoni bili podijeljeni po nacionalnoj osnovi( sve danas sto imamo) , cime bi se izbjegla stradanja desetina hiljada ljudi, a taj plan je odbio ALija Izetbegovic, koji danas ne bi na " ledjima" nosio hipoteku da je koalirao sa ratnim zlocincem Karadzicem.

Evo ti malo o Srebrenici
http://sanela.info/blog/stolac_bola/175 ... srebrenicu
Ti si majmun simply jer si majmun. Nema veze sta pises. Ti si majmun jer si nesposoban.

Cetnicka retorika ti je i postavljanje nekih planova iz 92-ge. Vidim kako su Srbi u Hrvatskoj vodjeni od Milosevica prihvatali planove. Kao i Srbi na Kosovu.

Sve bi imalo isti sljed dogadjaja, samo su kao izgovor sada nasli da kao Alija nije prihvatio neki plan.
. . . . . . . . .

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe » 07 Jul 2017, 20:33

SPINERKA wrote: 07 Jul 2017, 20:27
hloe » 07 Jul 2017, 20:11

:ovaj ... kad znate tako dobro kritikovati, što ne bi malo napustili svoja svjetska utočišta pa dali svoj doprinos u dovođenju reda u BiH.
Ko si ti da upires i prozivas ko sta i kako treba da radi , gdje i kojom prilikom.
NE KUKUMACI I NE DIZI TENZIJE .

UCINI STA TI VOLJA MIRNO I DOSTIJANSTVENO AKO SI U MOGUCNOSTI I DOBROM :srce RASPOLOZENJU.

Toliko sknjavite da ste nanijeli toliko stete zrtvama i njihovim familijama , da su se mnogi poceli pitati ---- sta se tamo zbilja desilo.
Dame nikad ne dižu ton. :)

O običnom narodu Srebrenice, njihovim mukama, problemima, niko mi ne treba pričati sama ih saslušam.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 07 Jul 2017, 20:34

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:27
statebriga wrote: 07 Jul 2017, 20:22

Naravno da jeimao srpsku retoriku, genijalko. Naime, ime stranke je Srpska Demokratska Stranka.

Nije bila zabranjena prije izbora, dakle, ne vidim u cemu je problem.

Svejedno, opet propustate da vidite - da i nije bilo tih koalicija, da je bilo koja stranka bila na vlasti, Bosna bi samim izglasavanjem nezavisnosti bila u istom ratu koji je planiran u Srbiji.

Jedino ako mislite da Bosna nije trebala izglasati nezavisnost. Onda vam porucujem da niste normalni

a zasto bi bila zabranjena, jer su upravo politicki krugovi planirali politikco sranje na racun zivota civila :123

niko nije ni reako, da bez istog glasanja BiH ne bi sudjeovala u ratu, ustalom, SFRJ je bila jedna jako nestabilna polticka tvorevina,a strah od rata je postojao cak i kod nepisenog naroda, jer je znao iz @og sv. rata, sto znaci imati suob sa cetnickim politicarima :kafa

Post Reply

Return to “Politika u BiH”