Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 18:52
Srebrenicu treba adaktirati i smjestiti u istoriju.Valja nama živjeti,a dizanje tenzija i buke ne vodi nikud.
Zrtve genocida treba da se sahrane u miru - prisutni samo najblizi. Toliko im treba omoguciti.
Mozda ne -ad akta ali je vrijeme da se taj dan , obiljezi nesto slicno kako to Jevreji rade sa oboljezavanem holokausta.
Slazem se da se svake godine na dan sjecanja dizu nepotrebne tenzije koje po meni samo stete i umanjuju strahotu koja se desila.
Da kazemo posteno... to je ima vec koju godinu preslo u tako reci... sprdnju.
Jos uvjek je,i bit ce jos dugo glavni adut za promocije svega i svacega,osim onog sto bi moralo i treba.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 19:31
Ista stara prica, nije vas tesko prepoznati.
Time sto pricate o SDA na temi o Srebrenici zapravo aludirate da je taj rat bio neki rat stranaka, plemena i sta ti ja znam. O SDA se moze pricati na milion tema i mjesta, a na kraju krajeva i na trgovima sirom BIH, pa i na izbornim listicima.
Medjutim, to vas ne interesuje. Sa ovakvom retorikom ste direktno na strani onih koji su i pocinili zlocin, jer i njih je samo interesovao takozvani plemenski sukob.
Nije bio plemenski sukob,ali je prerastao u to!
A i jeste bio, 92 svi glasali za svoje nacionaliste, u rat nas uvela ta "logicna" koalicija izmedju SDA,HDZa i SDSa.
KAd vidim ove borce jadne sto sjede na betonu ispred zgrade Vlade, bez ikakvih ljudskih prava, i kad skontam koliko je samo u Srebrenici pobijeno nevinih ljudi koji nisu imali tu srecu da budu kriminalci pa da ih SDA izvlaci helikopterom iz Srebrenice( poput Orica), jos mi bude jasnije koliko je taj rat bio isceniran samo za nezastiocenu sirotinju.
Karington-Kutiljerov plan iz 1992 g nije nudio nista manju Bih nego sto je imamo danas( odbio ga Alija), samo bi se izbjegla stradanja hiljada ljudi.
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 19:39
Bio ne bio plemenski sukob, malo postovanja prema zrtvama ne bi skodilo.
Treba razdvojiti politiku od pogibije hiljada ljudi koji su stradali ne zbog SDA, nego zato sto su bili Bosnjaci i time unaprijed odredjene zrtve agresije jedne drzave na drugu.
Da je bio fuckin' Mahatma Gandi na vlasti u Bosni, isto bi se desilo. Objesi ti svu tvoju majmunsku retoriku i pravdanje o tome macku o rep.
Ja nisam Bosnjak, pa to osjetim.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Majmuncino truhla, pa kako udje ALija u koaliciju sa tim takvim KAradzicem 1992 godine, sto nije koalirao sa reformistima Ante Markovica ili sa Nijazom Durakovicem.
Karadzic mu zaprijetio u parlamentu otvoreno, a on 2 dana prije rata govori " rata nece biti , za rat je potrebno dvoje"
Vidim da si se prepoznao u ovom "majmuni", pa mi je drago da imas barem toliku dozu samosvjesnosti. Jer i nisi nista drugo nego agitatorska simpanza, komunista koji je pogubio mozak jer je nesposoban.
Kakve veze politicka koalicija ima sa namjerom da ce jedan narod nestati ako Bosna izglasa nezavisnost samo ti znas.
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:09
Kakve veze politicka koalicija ima sa namjerom da ce jedan narod nestati ako Bosna izglasa nezavisnost samo ti znas.
to ozbiljno pitas
Posmatrac je to upravo pokusao objasniti
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Sirom svijeta se prave i principijelne i neprincipijelne koalicije da se uzme vlast. Zasto bi bosanski politicari bili izuzetak?
Da je SDS otpocetka imao ovakvu retoriku, sigurno ne bi sa njima niko pravio koaliciju. Ova retorika je nastala tek kada je Bosna krenula na put ka nezavisnosti.
Last edited by Socrates on 07 Jul 2017, 21:25, edited 2 times in total.
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:19
Da pitam, stavio bih znak pitanja.
Sirom svijeta se prave i prinicpijelne i neprincipijelne koalicije da se uzme vlast. Zasto bi bosanski politicari bili izuzetak?
Da je SDS otpocetka imao ovakvu retoriku, sigurno ne bi sa njima niko pravio koaliciju. Ova retorika je nastala tek kada je Bosna krenula na put ka nezavisnosti.
pa SDS jeste imao svoju tipicnu aka specificnu sprsku retoriku , kao to ne kuzis
Vidim da si se prepoznao u ovom "majmuni", pa mi je drago da imas barem toliku dozu samosvjesnosti. Jer i nisi nista drugo nego agitatorska simpanza, komunista koji je pogubio mozak jer je nesposoban.
Koliko se sjecam pisao sam na ovoj temi( pa si vjerovatno i mene pocastio uvredom da sam majmun), pa sam ti samo odgovorio na isti seljacki nacin kojem ti pribjegavas kada nemas argumenata i kada redovno pises nebuloze po Forumu.
Neka si ti izbjego iz neke selendre u Kanadu, napokon osjetio asfalt pod nogama , gdje zivis od kanadske socijale( posto vidim da nista ne radis) a toliko se busas protiv tog Socijalizma, sto samo govori da si licemjer, kao i hiljade bosanskih " velikih " patriota" koji zive po zakonima ekonomski uredjenih zemalja, a nama ovdje sole pamet kako treba da se ponasamo
KArington Kutiljerov plan ( citaj o njemu) je 1992 g nudio istu ovakvu Bih, decentraliziranu, u kojoj bi kantoni bili podijeljeni po nacionalnoj osnovi( sve danas sto imamo) , cime bi se izbjegla stradanja desetina hiljada ljudi, a taj plan je odbio ALija Izetbegovic, koji danas ne bi na " ledjima" nosio hipoteku da je koalirao sa ratnim zlocincem Karadzicem.
Sirom svijeta se prave i prinicpijelne i neprincipijelne koalicije da se uzme vlast. Zasto bi bosanski politicari bili izuzetak?
pa SDS jeste imao svoju tipicnu aka specificnu sprsku retoriku , kao to ne kuzis
Naravno da je imao srpsku retoriku, genijalko. Naime, ime stranke je Srpska Demokratska Stranka.
Nije bila zabranjena prije izbora, dakle, ne vidim u cemu je problem.
Svejedno, opet propustate da vidite - da i nije bilo tih koalicija, da je bilo koja stranka bila na vlasti, Bosna bi samim izglasavanjem nezavisnosti bila u istom ratu koji je planiran u Srbiji.
Jedino ako mislite da Bosna nije trebala izglasati nezavisnost. Onda vam porucujem da niste normalni.
Last edited by Socrates on 07 Jul 2017, 20:33, edited 1 time in total.
Koliko se sjecam pisao sam na ovoj temi( pa si vjerovatno i mene pocastio uvredom da sam majmun), pa sam ti samo odgovorio na isti seljacki nacin kojem ti pribjegavas kada nemas argumenata i kada redovno pises nebuloze po Forumu.
Neka si ti izbjego iz neke selendre u Kanadu, napokon osjetio asfalt pod nogama , gdje zivis od kanadske socijale( posto vidim da nista ne radis) a toliko se busas protiv tog Socijalizma, sto samo govori da si licemjer, kao i hiljade bosanskih " velikih " patriota" koji zive po zakonima ekonomski uredjenih zemalja, a nama ovdje sole pamet kako treba da se ponasamo
KArington Kutiljerov plan ( citaj o njemu) je 1992 g nudio istu ovakvu Bih, decentraliziranu, u kojoj bi kantoni bili podijeljeni po nacionalnoj osnovi( sve danas sto imamo) , cime bi se izbjegla stradanja desetina hiljada ljudi, a taj plan je odbio ALija Izetbegovic, koji danas ne bi na " ledjima" nosio hipoteku da je koalirao sa ratnim zlocincem Karadzicem.
Ti si majmun simply jer si majmun. Nema veze sta pises. Ti si majmun jer si nesposoban.
Cetnicka retorika ti je i postavljanje nekih planova iz 92-ge. Vidim kako su Srbi u Hrvatskoj vodjeni od Milosevica prihvatali planove. Kao i Srbi na Kosovu.
Sve bi imalo isti sljed dogadjaja, samo su kao izgovor sada nasli da kao Alija nije prihvatio neki plan.
Naravno da jeimao srpsku retoriku, genijalko. Naime, ime stranke je Srpska Demokratska Stranka.
Nije bila zabranjena prije izbora, dakle, ne vidim u cemu je problem.
Svejedno, opet propustate da vidite - da i nije bilo tih koalicija, da je bilo koja stranka bila na vlasti, Bosna bi samim izglasavanjem nezavisnosti bila u istom ratu koji je planiran u Srbiji.
Jedino ako mislite da Bosna nije trebala izglasati nezavisnost. Onda vam porucujem da niste normalni
a zasto bi bila zabranjena, jer su upravo politicki krugovi planirali politikco sranje na racun zivota civila
niko nije ni reako, da bez istog glasanja BiH ne bi sudjeovala u ratu, ustalom, SFRJ je bila jedna jako nestabilna polticka tvorevina,a strah od rata je postojao cak i kod nepisenog naroda, jer je znao iz @og sv. rata, sto znaci imati suob sa cetnickim politicarima