Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 20:37

Pa to i ja tvrdim, nikakve veze nema ko je bio na celu Bosnjaka u Bosni, rat bi bio isti, isto bi se desilo.

Da su komunisti pobjedili, isto bi se desilo cim bi Bosna krenula u nezavisnost.

Zasto onda pricamo o Aliji i SDA na temi o Srebrenici?

Naime, tema bi trebala da bude upozorenje sta neke ideje o imperijama prouzrukuju i da narodi nikad vise ne smiju dopustiti da se to desi.

Sve ostalo sto ovi majmuni rade je politiziranje jednog genocida. Sto upravo zamjeraju SDA. :lud
. . . . . . . . .

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 07 Jul 2017, 20:40

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:31
posmatrac wrote: 07 Jul 2017, 20:23
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:09 Vidim da si se prepoznao u ovom "majmuni", pa mi je drago da imas barem toliku dozu samosvjesnosti. Jer i nisi nista drugo nego agitatorska simpanza, komunista koji je pogubio mozak jer je nesposoban.

Kakve veze politicka koalicija ima sa namjerom da ce jedan narod nestati ako Bosna izglasa nezavisnost samo ti znas.
Koliko se sjecam pisao sam na ovoj temi( pa si vjerovatno i mene pocastio uvredom da sam majmun), pa sam ti samo odgovorio na isti seljacki nacin kojem ti pribjegavas kada nemas argumenata i kada redovno pises nebuloze po Forumu.

Neka si ti izbjego iz neke selendre u Kanadu, napokon osjetio asfalt pod nogama , gdje zivis od kanadske socijale( posto vidim da nista ne radis) a toliko se busas protiv tog Socijalizma, sto samo govori da si licemjer, kao i hiljade bosanskih " velikih " patriota" koji zive po zakonima ekonomski uredjenih zemalja, a nama ovdje sole pamet kako treba da se ponasamo

KArington Kutiljerov plan ( citaj o njemu) je 1992 g nudio istu ovakvu Bih, decentraliziranu, u kojoj bi kantoni bili podijeljeni po nacionalnoj osnovi( sve danas sto imamo) , cime bi se izbjegla stradanja desetina hiljada ljudi, a taj plan je odbio ALija Izetbegovic, koji danas ne bi na " ledjima" nosio hipoteku da je koalirao sa ratnim zlocincem Karadzicem.

Evo ti malo o Srebrenici
http://sanela.info/blog/stolac_bola/175 ... srebrenicu
Ti si majmun simply jer si majmun. Nema veze sta pises. Ti si majmun jer si nesposoban.

Cetnicka retorika ti je i postavljanje nekih planova iz 92-ge. Vidim kako su Srbi u Hrvatskoj vodjeni od Milosevica prihvatali planove. Kao i Srbi na Kosovu.

Sve bi imalo isti sljed dogadjaja, samo su kao izgovor sada nasli da kao Alija nije prihvatio neki plan.
Vidim da si ti strasno sposoban, utrkuju se poslodavci da te uposle :D. , da nije socijale koja je u KAnadi jaka vratio bi se ti u selendru iz koje si izbjegao tamo.

"Kutiljerov plan ili Karington-Kutiljerov plan (Carrington-Cutileiro) bio je prvi i posljednji mirovni plan potpisan prije početka rata u BiH kako bi ga se spriječilo da rat počne. Taj plan, po kome je Bosna i Hercegovina trebala postati decentralizirana država u kojoj bi svi kantoni bili podijeljeni po nacionalnoj osnovi, potpisali su 18. marta 1992. Alija Izetbegović u ime Bošnjaka, Radovan Karadžić u ime bosanskih Srba i Mate Boban u ime bosanskih Hrvata. Nakon sastanka s američkim ambasadorom u Jugoslaviji Warrenom Zimmermannom 28. marta 1992., u vrijeme kada su već trajale borbe u Bosanskoj Posavini, Alija Izetbegović će odbaciti taj plan."

Ne radi se o cetnickoj retorici koja ni danas nakon desetina hiljada mrtvih ljudi nije drugacija( nesto se kao promijenilo samo zato sto su Srebrenicani morali da dozive Genocoid, da u SArajevu bude ubijeno 1600 djece itd?), nego o ALijinoj nesposobnosti da organizira narod i o izdaji Srebrenice koju je prodao u zamjenu za Vogoscu ( to citavo SArajevo zna)

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 371 times

Post by harlekin » 07 Jul 2017, 20:44

zbilja dobro dodje ovo zvanicno sjecanje na srebrenicu :hm
ljudi se malo razgalame,posvade,razbace partiju pametovanja,otrce do srebrenice u sjecanje na zrtve (ne da bi se pricalo o tom uz kavicu)
bace koji selfi i onda mirne duse mogu rec bome ja bio u srebrenici vide fina coeka cak i profilnu imam cvijet srebrenice :cvike
jest bas su o tom razmisljali oni klinci i starci dok su gledali u rupu ispred sebe kako cemo ih mi muski spominjat bar jedan dan u godini a onda ajmo dalje,uvlacenje po raznim guzicama po evropi i svijetu,ruku pod ruku s deklarisanim cetnicima i mirne duse cekat iducu godinu i sljedece junacko sjecanje na zrtve.
e pa iskreno se nadam da nas proklinju,da nam nikad oprostit nece,da ce nas snaci ista sudbina jer je zasluzujemo.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 20:49

Pricaj ti to nekom drugom. Hrvatska i Kosovo sasvim dovoljno govore da velikosrpskoj politici sigurno nije bilo do pregovaranja sa drugim narodima. Potpisali, pa sta. Kao i svi drugi planovi, bilo bi kasnije svega. Potpuno isti scenario.

Da li neko zaista misli da bi vojno nadmocna Srbija odustala od rata u nezavisnoj Bosni? Eto, ne vjerujem da to uopste pises. Rijetkost je u istoriji da se vojno nadmocne drzave odricu moguceg plijena. Jasno je da je njima bilo stalo do otcjepljivanja teritorija susjednih drzava.

Tebi doduse nije jasno, pa zato kazem da si majmun.

Al' eto, sad imamo i cetnicki izgovor za Srebrenicu - Alija, naime, nije potpisao plan.
. . . . . . . . .

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24027 times
Been thanked: 6261 times

Post by Veca » 07 Jul 2017, 21:02

...odoh skinut cvijet, stvarno sam fukara!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 21:07

Jos sto se tice famoznog plana;

Mate Boban ga potpisao kao predstavnik koga? :rol Namjesten od Tudjmana :D.

A ako je vjerovati Wikipediji;

On 24 October 1991, the Serb deputies formed the Assembly of the Serb People in Bosnia and Herzegovina (Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini) to be the highest representative and legislative body of the Bosnian Serb population,[17][18] ending the tripartite coalition.

On 28 February 1992 the assembly adopted the Constitution of the Serbian Republic of Bosnia and Herzegovina (the name adopted instead of the previous Republika srpskog naroda Bosne i Hercegovine), which would include districts, municipalities, and regions where Serbs were the majority and also those where they had allegedly become a minority because of persecution during World War II. The republic was part of Yugoslavia and could enter into union with political bodies representing other peoples of Bosnia and Herzegovina.[20]

Dobro procitaj boldano.

Pa dobro, jesi li ti normalan?
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 07 Jul 2017, 21:13

svim politicarima nije mjesto u Srebrenici,Tomasici i ostalim masovnim gorbnicama, jer upravo politicari su ispolitizirali doticne grobnice radi politickih interesa,a svakome normlanom se povraca od takvog ponasnja politicara

posjete grobnicama od strane rodbine prijatelja i osoba koje zele dati dio soje paznje kao akt humaosti treba postovati
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24027 times
Been thanked: 6261 times

Post by Veca » 07 Jul 2017, 21:15

statebriga wrote: 07 Jul 2017, 21:13 svim politicarima nije mjesto u Srebrenici,Tomasici i ostalim masovnim gorbnicama, jer upravo politicari su ispolitizirali doticne grobnice radi politickih interesa,a svakome normlanom se povraca od takvog ponasnja politicara

posjete grobnicama od strane rodbine prijatelja i osoba koje zele dati dio soje paznje kao akt humaosti treba postovati

:aplauzz
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 07 Jul 2017, 21:17

harlekin wrote: 07 Jul 2017, 20:44 zbilja dobro dodje ovo zvanicno sjecanje na srebrenicu :hm
ljudi se malo razgalame,posvade,razbace partiju pametovanja,otrce do srebrenice u sjecanje na zrtve (ne da bi se pricalo o tom uz kavicu)
bace koji selfi i onda mirne duse mogu rec bome ja bio u srebrenici vide fina coeka cak i profilnu imam cvijet srebrenice :cvike
jest bas su o tom razmisljali oni klinci i starci dok su gledali u rupu ispred sebe kako cemo ih mi muski spominjat bar jedan dan u godini a onda ajmo dalje,uvlacenje po raznim guzicama po evropi i svijetu,ruku pod ruku s deklarisanim cetnicima i mirne duse cekat iducu godinu i sljedece junacko sjecanje na zrtve.
e pa iskreno se nadam da nas proklinju,da nam nikad oprostit nece,da ce nas snaci ista sudbina jer je zasluzujemo.
Nisam se našla u tvom tekstu. :)
A svi oni koji se tako ponaşaju,
neka im bude na čast.

A proklinju nas sigurno svi, i oni koji su živote dali u naš odbranu, i nevine žrtve, proklinju nas ... I ne čeka nas ništa dobro.
Last edited by Chloe on 07 Jul 2017, 21:27, edited 1 time in total.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 21:21

statebriga wrote: 07 Jul 2017, 21:13 svim politicarima nije mjesto u Srebrenici,Tomasici i ostalim masovnim gorbnicama, jer upravo politicari su ispolitizirali doticne grobnice radi politickih interesa,a svakome normlanom se povraca od takvog ponasnja politicara

Ispolitizirali su je i ova dvojica majmuna pisuci ovdje o SDA I nekim fuckin' planovima. Ima tema o SDA, neka tamo pisu.

Za ostalo se slazem.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 07 Jul 2017, 21:31

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 21:21

Ispolitizirali su je i ova dvojica majmuna pisuci ovdje o SDA I nekim fuckin' planovima. Ima tema o SDA, neka tamo pisu.

Za ostalo se slazem.
Posmatrac nije isplitizirao, samo je pokusao objasniti , a KOMESAR je pokusao reci da tragedija Bosanjaka u Srebernici treba biti postavljena u udzenike, skolske knjige, i poptuno se slazem sa izjavom, i tip je pokusao podvuci , da je upravo zahvaljujci svim politicarima, , niko ne iskazuje postovanje prema zrtvama rata , uostalom, niko meni, ni tebi ne brani otici i posjetiti mezare u Srebrenici tokom cijele godine :kafa

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 21:34

Ma da, nisu ispolitizirali.

Prvi put kada su spomenuli SDA I Aliju ovdje ispolitizirali su je.

A poslije je krenulo i o planovima.

Ne pravi se ludja nego sto jesi. :rol
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 07 Jul 2017, 21:40

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 21:34 Ma da, nisu ispolitizirali.

Prvi put kada su spomenuli SDA I Aliju ovdje ispolitizirali su je.

A poslije je krenulo i o planovima.

Ne pravi se ludja nego sto jesi. :rol
kako su mmogli ispolizitirati nesto sto je vec ispolitizirano :123

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 21:45

Sad si stvarno ludja nego sto jesi. To kod tebe grabi nekontrolisano.

Ispolitizirali su je na Forumu.

Isfrustrirani su do sopstvenog debilizma sa bosanskom politikom, pa ne biraju sredstva.

Njih dvojica su i zasluzili da zive pod sto je moguce gorom drzavnom vlascu do smrti. Ni pameti ni casti. :rol

Zao mi drugih forumasa. :tuga
. . . . . . . . .

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 07 Jul 2017, 21:47

Kad zanemarim kontekst, meni to sve liči samo kao alibi da možeš nekoga da nazivaš imenima, valjda da daš sebi nekog oduška, šta li :cudi
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 473 times

Post by Remzudin » 07 Jul 2017, 21:51

njega sam isto izbockao,ali nije htjeo krepesti ko milosevic
Last edited by Remzudin on 07 Jul 2017, 21:52, edited 1 time in total.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 21:51

Bla wrote: 07 Jul 2017, 21:47 Kad zanemarim kontekst, meni to sve liči samo kao alibi da možeš nekoga da nazivaš imenima, valjda da daš sebi nekog oduška, šta li :cudi
Bla, ti nikad nisi imao neko principijelno misljenje, pa zbog toga mozda ne razumijes. Treba da prihvatis da si ti covjek bez ikakvog misljenja.

Osim kad eto meni zelis nesto da kazes. :hm
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 21:56

Komesar, jesam, kad me natjerate.

Naucio sam davno da sa vama i ne moze drugacije, jer vi ne samo da necete normalno, nego i ne znate sta je normalno.

:ok
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 07 Jul 2017, 22:01

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 21:45 Sad si stvarno ludja nego sto jesi. To kod tebe grabi nekontrolisano.

Ispolitizirali su je na Forumu.

Isfrustrirani su do sopstvenog debilizma sa bosanskom politikom, pa ne biraju sredstva.

Njih dvojica su i zasluzili da zive pod sto je moguce gorom drzavnom vlascu do smrti. Ni pameti ni casti. :rol

Zao mi drugih forumasa. :tuga
ispolitizirali pojedini forumasi temu Srebrenica na forumu :lupa

mislim da nema forumasha ne temi koji nije svijestan tragedije u Srebrnici i drugim grobnicama sirom BiH

da li si svijestan da je KOMESAR vec spomenuo da je bio u Srebrenici i da je bio ogorecen upravo neorganiziranosti rada zahvaljajuci kretenima politicarima :123

ja nikad ne bih rekla da Posmatrac nema osjecanja ka umrlim civilima :rumenko

meni je zao sto su moja dva prijatelja igubila oca, sto je njhivoa predivna majaka, koju jako volim, izgubila zivotnog prantera i oko 17 calnove sire porodice , meni je zao druga dva prijaelja koji su izgubili oca i brata od 17 godina starosti i oko 15 clanova sire porodice

Socrates, udalji se sa teme, dok ne dodjes malo ka sebi, kad se vratis na ovu temu, bar postavi neku pristojnu molitvu posvecenu mrtvima, ako nista, bar radi postovanja

a verbalno seruckati mozemo svi na drugim temema, ali ova tema to ne zaslusje radi mrtvih i prezivjelih iz Srebrenice

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 07 Jul 2017, 22:03

Četiri puta sam bio u Potočarima,od toga tri puta 11.07. I svaki put je bilo gore i bešćasnije .Kolkektivna dženaza je svaki put nudila isto,nered .Da ne pričam o svom tom kiču u i oko same ceremeonije. To mora prestati,ali neće jer organizatori su oni koji su u najvećoj mjeri kumovali zlo.Njih to drži,njih to jača,njih to hrani.
A porodice žrtava nesvjesno saučestvuju .
Sve se to mara vratiti u institucije,silom,ako mislimo sebi dobro.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”