Srebrenica - genocid

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times
Status: Offline

Re: Srebrenica - genocid

Post by Chloe » 07 Jul 2017, 22:04

Soc nije u redu da se vrijeđate, ponižavate, ismijavate .... grubi ste u raspravama.
Nikog normalnog nećete impresionirati i navesti da vas čita.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7900 times
Been thanked: 18688 times

Post by Maja » 07 Jul 2017, 22:06

Smirite se svi. Mora li svake godine biti isto.
Hoce li opet padati (trajni) banovi?
Kazete da se svaka godisnjica ispolitizuje i da politicari idu u Potocare zbog licnog interesa.
Nista drugacija nije ni ova tema.
U oba slucaja se zrtve najmanje spominju.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 07 Jul 2017, 22:08

Chloe wrote: 07 Jul 2017, 22:04 Soc nije u redu da se vrijeđate, ponižavate, ismijavate .... grubi ste u raspravama.
Vi nedate da se problemu priđe s bilo koje druge strane osim one koju vam serviraju dvadeset godina.
Last edited by KOMESAR on 08 Jul 2017, 20:14, edited 1 time in total.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 07 Jul 2017, 22:12

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 21:56 Komesar, jesam, kad me natjerate.

Naucio sam davno da sa vama i ne moze drugacije, jer vi ne samo da necete normalno, nego i ne znate sta je normalno.

:ok
Malo me iznenadila ta direktnost,o drskosti,na nekoj drugoj temi. :ok

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 07 Jul 2017, 22:13

KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 22:03 Četiri puta sam bio u Potočarima,od toga tri puta 11.07. I svaki put je bilo gore i bešćasnije .Kolkektivna dženaza je svaki put nudila isto,nered .Da ne pričam o svom tom kiču u i oko same ceremeonije. To mora prestati,ali neće jer organizatori su oni koji su u najvećoj mjeri kumovali zlo.Njih to drži,njih to jača,njih to hrani.
A porodice žrtava nesvjesno saučestvuju .
Sve se to mara vratiti u institucije,silom,ako mislimo sebi dobro.
razumijem te, na zalost, cijela drzava nema postovanja prrma svojim mrtvim ili zivim gradjanima

meni su moji prijatelji ispricali kako su izbjegli smrt u Srebrenici , doslovno su danima bili u sumi, stijena,pecine, pa prlazak preko rijeke,pa ranjavanje i napokon dolazak na oslobodjene teritorije od strane armije BiH

ove godine idu opet u Potocare, upravo radi svog oca, ali ne bih rekal da porodice ucestvuju jer to zele, vec namaju opciju, i da iskreno kazem, njihova bol je samo njima poznata :srce
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 07 Jul 2017, 22:19

statebriga wrote: 07 Jul 2017, 22:13
KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 22:03 Četiri puta sam bio u Potočarima,od toga tri puta 11.07. I svaki put je bilo gore i bešćasnije .Kolkektivna dženaza je svaki put nudila isto,nered .Da ne pričam o svom tom kiču u i oko same ceremeonije. To mora prestati,ali neće jer organizatori su oni koji su u najvećoj mjeri kumovali zlo.Njih to drži,njih to jača,njih to hrani.
razumijem te, na zalost, cijela drzava nema postovanja prrma svojim mrtvim ili zivim gradjanima

meni su moji prijatelji ispricali kako su izbjegli smrt u Srebrenici , doslovno su danima bili u sumi, stijena,pecine, pa prlazak preko rijeke,pa ranjavanje i napokon dolazak na oslobodjene teritorije od strane armije BiH

ove godine idu opet u Potocare, upravo radi svog oca, ali ne bih rekal da porodice ucestvuju jer to zele, vec namaju opciju, i da iskreno kazem, njihova bol je samo njima poznata :srce
Ja dvadeset godina živim Srebrenicu.Marševi i sađenje drveća oko maršovskog puta je prst u oko i mrtvima i živima.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 07 Jul 2017, 22:26

KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 22:19

Ja dvadeset godina živim Srebrenicu.Marševi i sađenje drveća oko maršovskog puta je prst u oko i mrtvima i živima.
pa marsevi i sadjenje drveca su lijep gest, ne mozes kriviti Chloe, koja zeli pokazati paznju i dati svoje postovanje, to je samo jedan od nacina da neko nesto uradi za Srebrenicu , pa nisu takvi gestovi dio problema a ni uzrok problema, vec upravo su problemi potpuno drugacije prirode, a koje si post ranije opisao, i narod koji zeli saditi drvece ili uraditi mars mira nema nikakve veze sa doticnim problemima i nije uredu da takve gestove odbacujes i negiras, jer su tvoja bol i tvoja patnja znatno drugacije , tj. ne mozes ti odrditi kako ce neko odati pocast nastradalim osobama

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times

Post by Chloe » 07 Jul 2017, 22:34

KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 22:08
Chloe wrote: 07 Jul 2017, 22:04 Soc nije u redu da se vrijeđate, ponižavate, ismijavate .... grubi ste u raspravama.
Vi ne date da se problemu priđe s bilo koje druge strane osim one koju vam serviraju dvadeset godina.
Komesaru, očito me ne poznaješ. Roditelji su me naučili da sama mislim svojom glavom, niko mi ništa ne može servirati.

Ima li kod tebe slučajeva, kad musliman sebe opravdava da neće u džamiju kad vidi ko sve ide?
Ne osuđujem nikog, meni je vjera lična stvar, ali takvi izgovori su besmisleni.
Isto tako mi je besmisleno opravdanje da se u Srebrenicu na 11.07. ne ode zbog politike, organizatora ... moj nijet ako je iskren, ako ja iskreno od srca dovu proučim, prema propisanim pravilima, ja sam zadovoljna. Politikanti, materijalisti me ne zanimaju. Mogu im biti primjer, oni meni ne mogu ...

I zamolila bih te da me poštediš komentara kao danas za Marš mira mislim da ne zaslužujem da daješ nekom Posmatraču zadovoljstvo da me ismijava.
Nisam te nikad uvrijedila niti bila bezobrazna prema tebi, pokušaj biti fer. :)
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 07 Jul 2017, 22:45

Srebrenica je planetarni problem i treba je izdići na taj nivo
statebriga wrote: 07 Jul 2017, 22:26

pa marsevi i sadjenje drveca su lijep gest, ne mozes kriviti Chloe, koja zeli pokazati paznju i dati svoje postovanje, to je samo jedan od nacina da neko nesto uradi za Srebrenicu , pa nisu takvi gestovi dio problema a ni uzrok problema, vec upravo su problemi potpuno drugacije prirode, a koje si post ranije opisao, i narod koji zeli saditi drvece ili uraditi mars mira nema nikakve veze sa doticnim problemima i nije uredu da takve gestove odbacujes i negiras, jer su tvoja bol i tvoja patnja znatno drugacije , tj. ne mozes ti odrditi kako ce neko odati pocast nastradalim osobama
Srebrenica je bila planetarna tragedija i problem i trebalo ju je izdići na taj nivo.
Last edited by KOMESAR on 07 Jul 2017, 22:50, edited 1 time in total.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 22:48

Prvo si rekao da je treba adaktirati. :rol
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 07 Jul 2017, 22:48

KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 22:45 Srebrenica je planetarni problem i treba je izdići na taj nivo
statebriga wrote: 07 Jul 2017, 22:26

Srebrenica je planetarna tragedija i problem i treba je izdići na taj nivo.
ne iskljucivo Srebernica, mislim kako niko nikad ne spomene Tomasicu i ostale masovne grobnice :123

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 07 Jul 2017, 22:50

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 22:48 Prvo si rekao da je treba adaktirati. :rol
Naravno,vrjeme je! Popraviću !

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 07 Jul 2017, 22:51

Samim tim sto se zajebavas na ovoj temi jasno je o kakvom je karakteru rijec.

Al', eto, Chloe te brani pa necu dalje. :rol
. . . . . . . . .

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 07 Jul 2017, 22:54

Socrates wrote: 07 Jul 2017, 22:51 Samim tim sto se zajebavas na ovoj temi jasno je o kakvom je karakteru rijec.

Al', eto, Chloe te brani pa necu dalje. :rol
Tvoj sud mi je nevažan!
Koristiš mnogo pogan rječnik na ovoj svetoj temi!

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija » 07 Jul 2017, 22:57

Bio sam tamo prije 7 godina i još se osjeti atmosfera nekakva SMRTNA neugodnosti ima, ima ono neugodnosti i u ostalim djelovima sprske republike ali nigdje nema kao u Srebrenici, atmosfera je pomiješana sa bijesom prezirom i strahom.
A kad se baci pogled prema Drini nevjerovatno kolko su blizu bili kao kad gledaš preko njive, ta je enklava osuđena odavno i nije se mogla odbraniti nikako.
Trebala se evakuisati, Srbi bi je kad tad zauzeli.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 07 Jul 2017, 22:58

Chloe wrote: 07 Jul 2017, 22:34
KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 22:08
Vi ne date da se problemu priđe s bilo koje druge strane osim one koju vam serviraju dvadeset godina.
Komesaru, očito me ne poznaješ. Roditelji su me naučili da sama mislim svojom glavom, niko mi ništa ne može servirati.

Ima li kod tebe slučajeva, kad musliman sebe opravdava da neće u džamiju kad vidi ko sve ide?
Ne osuđujem nikog, meni je vjera lična stvar, ali takvi izgovori su besmisleni.
Isto tako mi je besmisleno opravdanje da se u Srebrenicu na 11.07. ne ode zbog politike, organizatora ... moj nijet ako je iskren, ako ja iskreno od srca dovu proučim, prema propisanim pravilima, ja sam zadovoljna. Politikanti, materijalisti me ne zanimaju. Mogu im biti primjer, oni meni ne mogu ...

I zamolila bih te da me poštediš komentara kao danas za Marš mira mislim da ne zaslužujem da daješ nekom Posmatraču zadovoljstvo da me ismijava.
Nisam te nikad uvrijedila niti bila bezobrazna prema tebi, pokušaj biti fer. :)
Ako će te utješiti,prošao sam tu stazu.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 07 Jul 2017, 22:58

statebriga wrote: 07 Jul 2017, 21:31
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 21:21
statebriga wrote: 07 Jul 2017, 21:13 svim politicarima nije mjesto u Srebrenici,Tomasici i ostalim masovnim gorbnicama, jer upravo politicari su ispolitizirali doticne grobnice radi politickih interesa,a svakome normlanom se povraca od takvog ponasnja politicara

posjete grobnicama od strane rodbine prijatelja i osoba koje zele dati dio soje paznje kao akt humaosti treba postovati
Ispolitizirali su je i ova dvojica majmuna pisuci ovdje o SDA I nekim fuckin' planovima. Ima tema o SDA, neka tamo pisu.

Za ostalo se slazem.
Posmatrac nije isplitizirao, samo je pokusao objasniti , a KOMESAR je pokusao reci da tragedija Bosanjaka u Srebernici treba biti postavljena u udzenike, skolske knjige, i poptuno se slazem sa izjavom, i tip je pokusao podvuci , da je upravo zahvaljujci svim politicarima, , niko ne iskazuje postovanje prema zrtvama rata , uostalom, niko meni, ni tebi ne brani otici i posjetiti mezare u Srebrenici tokom cijele godine :kafa
Ne mozes to objasniti covjeku i debilu koji se cudom cudi Bregovicevoj dvovratoj gitari, koju je Brega valjda vidio od papka Jimmia PAgea :D.

Pokusao sam objasniti da je volja naroda sa ovih prostora ( ne samo u Bih) bila takva da je medjunacionalna mrznja bila prioritet, da je glasanje za nacionalne stranke uslovilo svu grozotu koja je uslijedila kasnije, cime ni u jednom trenutku nisam doveo u pitanje cetnicke zlocine i pokolje koje sam npr gledao svojim ocima citav rat.
U Srebrenici sam npr bio 2 puta, bez ikakve pompe, politiziranja i marseva sam otisao autom i poklonio se zrtvama koje su stradale ni krive ni duzne zvog vise politike izdajnickih kadrova iz SArajeva, sto mogu da potvrdim na milion nacina, ali hajde necu vise o tome.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 07 Jul 2017, 23:00

Imam zelju otici ali ne znam da li cu izdrzati. Trebala bih pokusati.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija » 07 Jul 2017, 23:01

Svako ko počne zagovarati nekakvo Jugoslovenstvo i Jugoslaviju bratstvo jedinstvo , treba poslati u Srebrenicu. Posebno "Bosance".
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 07 Jul 2017, 23:03

posmatrac wrote: 07 Jul 2017, 22:58
statebriga wrote: 07 Jul 2017, 21:31
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 21:21
statebriga wrote: 07 Jul 2017, 21:13 svim politicarima nije mjesto u Srebrenici,Tomasici i ostalim masovnim gorbnicama, jer upravo politicari su ispolitizirali doticne grobnice radi politickih interesa,a svakome normlanom se povraca od takvog ponasnja politicara

posjete grobnicama od strane rodbine prijatelja i osoba koje zele dati dio soje paznje kao akt humaosti treba postovati
Ispolitizirali su je i ova dvojica majmuna pisuci ovdje o SDA I nekim fuckin' planovima. Ima tema o SDA, neka tamo pisu.

Za ostalo se slazem.
Posmatrac nije isplitizirao, samo je pokusao objasniti , a KOMESAR je pokusao reci da tragedija Bosanjaka u Srebernici treba biti postavljena u udzenike, skolske knjige, i poptuno se slazem sa izjavom, i tip je pokusao podvuci , da je upravo zahvaljujci svim politicarima, , niko ne iskazuje postovanje prema zrtvama rata , uostalom, niko meni, ni tebi ne brani otici i posjetiti mezare u Srebrenici tokom cijele godine :kafa
Ne mozes to objasniti covjeku i debilu koji se cudom cudi Bregovicevoj dvovratoj gitari, koju je Brega valjda vidio od papka Jimmia PAgea :D.

Pokusao sam objasniti da je volja naroda sa ovih prostora ( ne samo u Bih) bila takva da je medjunacionalna mrznja bila prioritet, da je glasanje za nacionalne stranke uslovilo svu grozotu koja je uslijedila kasnije, cime ni u jednom trenutku nisam doveo u pitanje cetnicke zlocine i pokolje koje sam npr gledao svojim ocima citav rat.
U Srebrenici sam npr bio 2 puta, bez ikakve pompe, politiziranja i marseva sam otisao autom i poklonio se zrtvama koje su stradale ni krive ni duzne zvog vise politike izdajnickih kadrova iz SArajeva, sto mogu da potvrdim na milion nacina, ali hajde necu vise o tome.
eh to ja pokusavam objasniti Socrates, a koji vjerovatno nije jos posjetio Potocare , i ne znam koliko osoba zna iz Srebrenice, no ti , KOMESAR i sigurno jos ima ofrumasha na temi koji su posjetili Srebrenicu i imate svoje zakljucke, a koji su naravno, rzultat vaseg isksutva, a vas gest humaosti postujem, jer nij elako otici posjeiti masovne grobnice :srce

Post Reply

Return to “Politika u BiH”