posmatrac wrote: 07 Jul 2017, 20:23
Socrates wrote: 07 Jul 2017, 20:09
Vidim da si se prepoznao u ovom "majmuni", pa mi je drago da imas barem toliku dozu samosvjesnosti. Jer i nisi nista drugo nego agitatorska simpanza, komunista koji je pogubio mozak jer je nesposoban.
Kakve veze politicka koalicija ima sa namjerom da ce jedan narod nestati ako Bosna izglasa nezavisnost samo ti znas.
Koliko se sjecam pisao sam na ovoj temi( pa si vjerovatno i mene pocastio uvredom da sam majmun), pa sam ti samo odgovorio na isti seljacki nacin kojem ti pribjegavas kada nemas argumenata i kada redovno pises nebuloze po Forumu.
Neka si ti izbjego iz neke selendre u Kanadu, napokon osjetio asfalt pod nogama , gdje zivis od kanadske socijale( posto vidim da nista ne radis) a toliko se busas protiv tog Socijalizma, sto samo govori da si licemjer, kao i hiljade bosanskih " velikih " patriota" koji zive po zakonima ekonomski uredjenih zemalja, a nama ovdje sole pamet kako treba da se ponasamo
KArington Kutiljerov plan ( citaj o njemu) je 1992 g nudio istu ovakvu Bih, decentraliziranu, u kojoj bi kantoni bili podijeljeni po nacionalnoj osnovi( sve danas sto imamo) , cime bi se izbjegla stradanja desetina hiljada ljudi, a taj plan je odbio ALija Izetbegovic, koji danas ne bi na " ledjima" nosio hipoteku da je koalirao sa ratnim zlocincem Karadzicem.
Evo ti malo o Srebrenici
http://sanela.info/blog/stolac_bola/175 ... srebrenicu
Evo i tebi, odgovorio si sam sebi, na to pitanje.
Nakon sastanka s američkim ambasadorom u Jugoslaviji Warrenom Zimmermannom 28. marta 1992., u vrijeme kada su već trajale borbe u Bosanskoj Posavini, Alija Izetbegović će odbaciti taj plan."
Rat je ionako počeo i zašto bi Alija u rat ušao sa decentraliziranom državom? Da je što lakše rasparčaju?
To pozivanje na Kutiljerov plan, možeš sresti samo još na sajtu ravna.gora.skroz.com i nigdje više.
Uobičajena ubleha poput one o srpskom svatu, a puna "istina" bi glasila "Alija je povukao potpis i ubio srpskog svata i rat je počeo"..
KOMESAR wrote: 07 Jul 2017, 22:03
Četiri puta sam bio u Potočarima
Jel to bilo onda kad si bio član SDA, a to je bilo prije nego što si postao član SDP, a to je bilo prije nego što si postao član DF, a to je bilo prije nego si postao član SBiH, a to je bilo prije nego si postao član SBB, a to je bilo prije nego što si postao pljuvač po Srebrenici, valjda ti je to zadnja faza i ne može niže?
Zar ne vidiš da te je oćero ko je stigo? Što se rahat ne ubiješ i sačuvaš sebi malo dostojanstva?
statebriga wrote: 07 Jul 2017, 20:34
niko nije ni reako, da bez istog glasanja BiH ne bi sudjeovala u ratu, ustalom, SFRJ je bila jedna jako nestabilna polticka tvorevina,a strah od rata je postojao cak i kod nepisenog naroda, jer je znao iz @og sv. rata, sto znaci imati suob sa cetnickim politicarima
Ii? Šta je trebalo? Gukni.
Tad je bilo vrijeme za izlazak, jer je ustavom bio dozvoljen, a ostanak bi značio novu zajednicu sa Srbima bez tog prava i sa ko zna kakvim posljedicama. E da, to bi najviše na svojoj koži osjetili BH Hrvati, kojih u tom scenariju ne bi ni bilo.