Republikanci/Donald Trump
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Donald Trump
Drama, naravno, nismo mirno spavali dok se njihova porodica nije konačno spojila.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9655 times
- Been thanked: 11394 times
- Status: Offline
TIMSKA ODLUKA: Šampioni NBA lige, Golden State Warriorsi odbili prijem kod Donalda Trumpa!

Košarkaši Golden Statea, šampioni NBA lige, jednoglasno su odlučili da ne idu na prijem u Bijelu kuću, prenose svjetski mediji.
Tradicionalno, košarkaški prvaci dolaze kod predsjednika SAD-a, simbolično mu predaju dres, neobavezno razgovaraju...
"Ratnici" su prije dvije godine bili na prijemu kod Baracka Obame, što su uradili i košarkaši Clevelanda 2016. godine.
Kod Donalda Trumpa, međutim, neće dolaziti...
Prije nekoliko mjeseci, šampioni NFL-a, igrači New England Patriotsa su, takođe, odbili susret sa aktuelnim predsjednikom SAD-a.
(SB/Vijesti.me)
Baš ga je iskulirala,mada,čini mi se nenamjerno.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Objavili su na CNN da je namjerno.Baš ga je iskulirala,mada,čini mi se nenamjerno.
No ,svejedno , nije mi drago i osudujem je kako je to javno uradila- . Bolje je uradio franc , predsjednik

Ipak ,meni vise govori o njoj i njenom 'karakteru'
On je takav kakav je - zasluzio je i gore - no , nije njegova krivica sto se nasao na mjesu gdje mu ne pripada.
da dodam , da je Melanija bistrija - nije trebala pruziti ruku.

Kako znaju?SPINERKA wrote: 07 Jul 2017, 16:02Objavili su na CNN da je namjerno.Baš ga je iskulirala,mada,čini mi se nenamjerno.
No ,svejedno , nije mi drago i osudujem je kako je to javno uradila- . Bolje je uradio franc , predsjednikstisnivsi mu ruku .
Ipak ,meni vise govori o njoj i njenom 'karakteru'
On je takav kakav je - zasluzio je i gore - no , nije njegova krivica sto se nasao na mjesu gdje mu ne pripada.
da dodam , da je Melanija bistrija - nije trebala pruziti ruku.
Šta je god istina,krajnje nekulturno,kao da mu je lupila šamar,a Melanija nije ništa kriva.Uradila je najbolje što je mogla.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
RATNA ZONA U HAMBURGU Ispaljen prvi metak, vojni oklopnjaci na ulicama

Tijek događaja
21:05 Dramatičnu situaciju u Hamburgu dobro opisuje i snimka koju je Index dobio od jednog čitatelja, a prikazuje goruće zapaljene automobile na ulicama tog grada.
21:00 Tko su zapravo ljudi koji su danas uzrokovali prosvjede?
20:15 U Hamburgu je ispaljen prvi metak. Skupina nasilnih prosvjednika je okružila jednog policajca, koji je morao pucati u zrak da ih upozori da se ne približavaju više, nakon čega je uspio pobjeći u obližnju trgovinu, javlja Spiegel.
18:30 Situacija u Hamburgu se ne smiruje. Po nekim procjenama, na ulicama je oko sto tisuća prosvjednika. Većinom su mirni, međutim, neki od njih provociraju policiju. Smiruju prosvjednike suzavcem i vodenim topovima. Policijske snage su potpomognute pojačanjima iz Berlina, Münchena i Frankfurta.
17:15 Iako se na ulicama Hamburga odvijaju dramatične scene, ovakvi prosvjedi u Njemačkoj su uobičajeni. Opširnije...
17:00 Počeo je sastanak Putina i Trumpa u Hamburgu. Opširnije...
16:15 Spiegel Online prenio je vijest o oklopnim vozilima Bundeswehra na ulicama Hamburga prema Altoni. Radi se o Fuchs transporterima. Javljaju kako im je u Centru za medije rečeno da se oklopna vozila samo premještaju iz jedne vojarne u drugu. Glasnogovornica je naglasila kako se ne radi kriznoj situaciji. Spiegel javlja kako se vozila Bundeswehra prevoze jer, iako je policija zadužena za sigurnost G20 summita, vojska služi kao dodatna podrška. Sam grad Hamburg, navode, poslao je 40 zahtjeva za pomoć.
Melania Trump u opkoljenom hotelu
14:00 Prosvjednici su i danas postavljali barikade i palili automobile, a oko podneva je grupa njih opkolila hotel američke prve dame Melanie Trump. Predsjednikova supruga zbog toga nije napuštala hotel.
"Od policije nismo dobili sigurnosnu propusnicu kako bismo napustili hotel", rekla je njena glasnogovornica.
Ranije su prosvjednici sjedili duž rute kojom je trebao proći američki predsjednik, ali policija ih je rastjerala.
Hamburška policija zatražila je pomoć kolega iz drugih dijelova Njemačke kako bi obuzdala nasilje koje prati summit G20, zbog kojeg i američka prva dama nije mogla napustiti svoju rezidenciju. Policija je potvrdila da je hitno zatražila pojačanja zbog mnogih "nedjela" diljem Hamburga. U današnjim neredima ozlijeđeno je više od 150 policajaca, javlja njemačka policija.
Za tisuće krajnjih ljevičara koji su uzrokovali krš i lom na ulicama Hamburga, njemačka kancelarka nije mogla izabrati bolju lokaciju za summit, piše Reuters.
Napadnuta policijska postaja
12:00 Prosvjednici su jutros napali policijsku postaju u četvrti Altona, zapalili policijska patrolna vozila i bacali zapaljiva sredstva u blizini željezničke stanice, nakon čega je policija uputila upozorenje građanima da izbjegavaju to područje i drže se podalje od prosvjednika.
Više vozila je zapaljeno i na bulevaru Elbchaussee. Iznad zapadnog dijela grada diže se gusti crni dim. Stotine prosvjednika u raznim dijelovima grada pokušali su probiti policijske kordone kako bi poremetili početak summita. Policija je pozivala prosvjednike da se mirno raziđu, ali sukobi su ipak izbili, osobito na dokovima Elbe i kod prometnog čvora Berliner Tor.
Prosvjednici žele pošto-poto prekinuti summit jer smatraju da vođe G20 zemalja nisu uspjeli riješiti pitanje svjetskog mira, klimatskih promjena ni sve veće nejednakosti u svijetu. Glavna meta prosvjednika je američki predsjednik Donald Trump. On je u Hamburg došao tražiti trgovinska pravila koja bi išla u korist Amerike, a prosvjednici, iako s njim dijele nesklonost globalizaciji, zahtijevaju veća prava za siromašne, bez obzira na to gdje žive.
Više od 1.000 ljudi u bijelom i ljubičastom skandiralo je na dokovima: "Gubite se, gubite se". Policajci su koristi palice, tvrdi jedan očevidac, a kod Berliner Tora je na policiju navalilo oko 200 prosvjednika.
"Naš je cilj probiti se u plavu i na kraju u crvenu zonu", kazao je Christian Blank iz protuglobalizacijskog pokreta Attack.

Na prosvjedu i njujorški gradonačelnik
10:00 Skupina "Block G20 - Obojite Crvenu zonu" je ranije objavila da će sve učiniti kako bi poremetili održavanje summita. Prosvjedima će se pridružiti i gradonačelnik New Yorka Bill De Blasio, gorljivi kritičar predsjednika Donalda Trumpa, objavio je na Twitteru gradonačelnikov glasnogovornik. Prema najavama glasnogovornika Erica Phillipsa, De Blasio će posjetiti ne samo Hamburg, već i Berlin.
"Gradonačelnik New Yorka odlazi na G20 prosvjedovati protiv kapitalizma dok obrazovanje, infrastruktura i sve ostalo truli pod njegovom 'naprednom' upravom", uzvratio je na Twitteru Trumpov sin, Donald Trump Jr.
Prosvjedu se danas pridružilo oko 12.000 ljudi, dok bi u subotu taj broj mogao narasti na 100.000, predviđaju strani mediji.

Summit počeo usprkos prosvjedima
9:00 U međuvremenu je počeo sastanak G20. Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je šefove država i vlada 20 najrazvijenijih zemalja. Na prvom sastanku razgovarat će o borbi protiv terorizma, piše njemački Bild.
Nad gradom kruže helikopteri, a njemački mediji javljaju da je dosad ozlijeđeno više od stotinu policajaca.
Također, prosvjednici su probušili gume na automobilu kanadske delegacije i porazbijali prozore na policijskoj postaji, kao i na zgradi mongolskog konzulata. Svjetlosnom raketom pogođen je jedan od policijskih helikoptera.

Gusto naseljen, urbani okoliš omogućuje im da se lako rasprše i sakriju, a grad je pun simbola bogatstva koje oni preziru: od 800 milijuna dolara vrijedne koncertne dvorane Elbphilharmonie do brodogradilišta u kojima se grade luksuzne jahte.
Habibti, ya nour el - ain... 

Re: RATNA ZONA U HAMBURGU Ispaljen prvi metak, vojni oklopnjaci na ulicama
Ogroman jaz između ekstremno bogatih s jedne strane i siromašnih i sve siromašnijih s druge strane će donositi ovakve i još gore događaje.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9655 times
- Been thanked: 11394 times
Anti-globalisti kojima je Trump glavna meta?
Intrernet je stvarno oglupavio ljude.
Intrernet je stvarno oglupavio ljude.

Ma,kakav Trump.Krokodil Behko wrote: 08 Jul 2017, 09:28 Anti-globalisti kojima je Trump glavna meta?
Intrernet je stvarno oglupavio ljude.![]()
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Zovu ih Crni blok,iako to zapravo nije naziv neke grupe već taktike.
Oni su od glave do pete u crnom, sa maramama preko lica ili fantomkama, kapuljačama ili kapama, često i naočarima za sunce.
Oni su španci,francuzi,italijani,nijemci,..
Oni nisu izazvali rat ,ali su se rado uključili - ka policiji su letjeli molotovljevi kokteli, kamenje, flaše, a onda je nastao pakao.
Oni su od glave do pete u crnom, sa maramama preko lica ili fantomkama, kapuljačama ili kapama, često i naočarima za sunce.
Oni su španci,francuzi,italijani,nijemci,..
Oni nisu izazvali rat ,ali su se rado uključili - ka policiji su letjeli molotovljevi kokteli, kamenje, flaše, a onda je nastao pakao.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3062 times
Crni kao Islilovci
i Islamisti se bore protiv vlasti 

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Eto,zašto mi nećemo nikad imati normalnu državu - jer nikada nećemo biti spremni ovako izići na ulice i pokazati što mislimo. Zauvijek ćemo ostati hizmećari i sobarice likova iz crnih limuzina...
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ne znam je li Šepić otišao tamo, da nešto nauči
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3062 times
Pa dobro je to ali kad bi narod bio ujedinjen kad imaš politiku religiju iznad opstanka i stomaka, onda nije to to.KOMESAR wrote: 08 Jul 2017, 12:14Eto,zašto mi nećemo nikad imati normalnu državu - jer nikada nećemo biti spremni ovako izići na ulice i pokazati što mislimo. Zauvijek ćemo ostati hizmećari i sobarice likova iz crnih limuzina...
Šta bili su protesti pa završilo na ukidanju kantona entiteta.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Antifa balavci s iphoneom u borbi protiv kapitalizma i globalizma, usput uništavajući privatnu imovinu običnih građana i malih obrtnika
somehow I manage
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
aa sad kad svabe krenu trazit azile za bosnu...
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ogromne su guzve pred ambasadom bih, ja vec 17 sati cekam da predam zahtjev za azil
helmut, 47, dresden
helmut, 47, dresden
🐽
- Rockefeller
- Aktivni forumaš
Šta misliš pokazuješ u institucijama države a ne na ulici.KOMESAR wrote: 08 Jul 2017, 12:14Eto,zašto mi nećemo nikad imati normalnu državu - jer nikada nećemo biti spremni ovako izići na ulice i pokazati što mislimo. Zauvijek ćemo ostati hizmećari i sobarice likova iz crnih limuzina...
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place