Bizarne vijesti
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1638 times
- Been thanked: 3063 times
- Status: Offline
Re: Silovana tinejdžerka osuđena na 30 godina zatvora jer je imala spontani pobačaj
Ovako strogo nije bilo ni za vrijeme halife Omera kad su optuzili zenu da bludnici i vara covjeka jer je on bio odsutan a svaki dan neko ulazio u kuću. I pozove je ovaj na odgovornost ona pobaci, i sad njega Ali kritikuje, pozvao si ženu nije bilo 4 svjedoka, ubio si dijete sad joj plati krvarinu za to.
Čak ni prije 1400 godina nije bilo ovakav zatucan zakon.
Čak ni prije 1400 godina nije bilo ovakav zatucan zakon.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Re: Silovana tinejdžerka osuđena na 30 godina zatvora jer je imala spontani pobačaj
Koja steta sto tebe niko nije pobacio. Bolje da ti je ćale izdrko pod sljivu i uteko glavom bez obziraSPINERKA wrote: 08 Jul 2017, 01:28Hm, nije bas zbog spontanog -- vec je bacila u jamu --ako nije znala da je trudna -ok . haj mlada je moze se shvatiti-ali kada je vec rodila -pa vidjela je da je beba a ne pasulj.Tužitelji su rekli sudu kako je tinejdžerica abortirala fetus i bacila ga u jamu u svojem domu. Jedan od njezinih odvjetnika izjavio je kako je njegova klijentica rodila van bolnice jer nije niti znala da je trudna i zamijenila je bolove u trbuhu s bolovima pri porodu.![]()

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Šest zemalja - Salvador, Malta, Vatikan, Čile, Dominikanska Republika i Nikaragva - i dalje odbijaju abortus za žene pod bilo kojim okolnostima, čak i ako je spašavaju njen život. To znači da u mnogim okolnostima, kao što su silovanje, incest ili ako fetus ima ozbiljnu abnormalnost, žene još uvek moraju nositi trudnoću.
Uzas , sta reci.
Uzas , sta reci.

- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Članak je totalno zbrda zdola. Na jednom mjestu se spominje spontani pobačaj, na drugom porod. Ne može bit i jedno i drugo. Kod spontanih pobačaja ne govorimo o mrtvorođenčetu. Žena je očito rodila prerano a što je bilo dalje teško je reći. Ako sud zaista ignorira dokaze to je prestrašno.
somehow I manage
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Re: Znate li servirati hranu? Par maštovitih primjera.
Zamisljam reakcije starijih ljudi,npr svekrve da joj poredam kupus po stalku od case 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Primjetila sam da ovdje znaju servirati na drvenoj daščici umjesto na tanjuru, zadnjih par puta kad smo išli na hamburger smo tako dobili servirano
Ne znam jel bi to trebalo biti edgy ili što, meni je to preseravanje, daj mi normalan tanjur
A radi se o nekim prosječnim restoranima, ništa fancy. Možda žele impresionirati turiste 
Ne znam jel bi to trebalo biti edgy ili što, meni je to preseravanje, daj mi normalan tanjur

somehow I manage
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
i ovdje to rade na podosta mjesta, pa ja onda u inat i ono što bi bio pažljiv, namjerno prestanem biti, tako da mrva bude na sve strane. Kontam, skontaće da im je nepraktično, a vjerovatno samo pomisle, ja ovog ppqa ne zna jesti.gospođa Brams wrote: 08 Jul 2017, 14:16 Primjetila sam da ovdje znaju servirati na drvenoj daščici umjesto na tanjuru, zadnjih par puta kad smo išli na hamburger smo tako dobili servirano
Ne znam jel bi to trebalo biti edgy ili što, meni je to preseravanje, daj mi normalan tanjurA radi se o nekim prosječnim restoranima, ništa fancy. Možda žele impresionirati turiste
![]()

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Mutevelija
- Selonačelnik
A zašto Blau lopata?
Ne kontam haj dobro meni, ali stvarno treba izmisliti i diskirminiranje na osnovu fizičkog izgleda, ima on leđa treba mu dati lopatu, pa ja se osjećam diskirminasno što hoće reći glupo jer se u meni vidi radna snaga, slično ono kad nekog seksualno diskriminišeš na osnovu izgelda.
U oba slučaja si heban.
Ne kontam haj dobro meni, ali stvarno treba izmisliti i diskirminiranje na osnovu fizičkog izgleda, ima on leđa treba mu dati lopatu, pa ja se osjećam diskirminasno što hoće reći glupo jer se u meni vidi radna snaga, slično ono kad nekog seksualno diskriminišeš na osnovu izgelda.
U oba slučaja si heban.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav

Zene -- procitaju naslov i

Sreca da su samo sposobne za

-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times

uz kafu obavezno

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3901 times
- Been thanked: 2937 times
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times

Pasaga, a ovako se servira med, prirodni antibiotik

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4044 times
- Been thanked: 4128 times
Pa dobro, taj "produkt silovanja" je jedno nedužno biće, istina ma koliko gorka bila ne treba to da zanemari, mada je jasno zašto do toga dolazi... Treba zakon menjati po pitanju abortusa, svest kod ljudi iz te sredine, uvesti strožije kazne za silovatelje itd. A ova zabuna oko toga da li je spontani verovatno nastaje zbog toga što je pobačaj ipak na neki način namerno izazvan, verovatno uzimanjem nekih medikamenata od strane žena.spacebound wrote: 08 Jul 2017, 08:21SPINERKA wrote: 08 Jul 2017, 01:28Hm, nije bas zbog spontanog -- vec je bacila u jamu --ako nije znala da je trudna -ok . haj mlada je moze se shvatiti-ali kada je vec rodila -pa vidjela je da je beba a ne pasulj.Tužitelji su rekli sudu kako je tinejdžerica abortirala fetus i bacila ga u jamu u svojem domu. Jedan od njezinih odvjetnika izjavio je kako je njegova klijentica rodila van bolnice jer nije niti znala da je trudna i zamijenila je bolove u trbuhu s bolovima pri porodu.![]()
![]()
Zasluzila je 30 godina zatvora jer je produkt silovanja bacila
Wow!
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Mohr
- Inventar foruma
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Krokodil Behko wrote: 07 Jul 2017, 23:06
Silovana tinejdžerica iz El Salvadora u dobi od 19 godina osuđena je na 30 godina zatvorske kazne nakon što je doživjela spontani pobačaj, kako tvrde njezini odvjetnici.
El Salvador je zemlja koja ima jedan od najstrožih zakona o reproduktivnim pravima te je tako sud presudio kako je silovana Evelyn Beatriz Hernandez Cruz ubila svoju bebu tako što ju je bacila u jamu po rođenju. Osuđena je za teško ubojstvo, piše Independent.
Dobila 30 godina zatvora
Aktivisti kažu kako je kazna koju je dobila samo jedna u nizu kazni u kojima su žene poslane u zatvor na 30 ili 40 godina nakon što su doživjele spontani pobačaj. Odvjetnici tinejdžerice će se žaliti na presudu.
"Presuda kojom je Evelyn osuđena na 30 godina zatvora samo pokazuje kako se pravda u El Salvadoru primjenjuje bez direktnih dokaza, bez dovoljno dokaza koji bi razjasnili što je žena točno napravila", izjavila je Morena Herrera, izvršna direktorica grupe građana za dekriminalizaciju abortusa.
"U ovom slučaju Evelyn nije ubila svoje dijete. Doživjela je pobačaj, a tužitelji su pogrešno interpretirali činjenice, dok sudac nažalost nije poslušao svjedoke koji su rekli kako nema direktnih dokaza", dodala je.
Oko 600 žena zatvoreno sa sličnim optužbama
Tužitelji su rekli sudu kako je tinejdžerica abortirala fetus i bacila ga u jamu u svojem domu. Jedan od njezinih odvjetnika izjavio je kako je njegova klijentica rodila van bolnice jer nije niti znala da je trudna i zamijenila je bolove u trbuhu s bolovima pri porodu.
"Mislimo kako je važno da se zna o ovoj nepravdi u El Salvadoru, jer vas se tamo osuđuje zbog predrasuda, točnije zbog toga što ste žena i što imate mrtvorođenče, nad čime nemate kontrolu", poručila je Muñoz.
Pobačaj je u El Salvadoru bio dozvoljen do 1998. godine i to u slučajevima silovanja, incesta, ozljede fetusa ili u trenutku kada je majčin život ugrožen. Kasnije je pod pritiskom crkve i političara s desnice zakon promijenjen, piše Independent.
Prema procjenama, oko 600 žena je zatvoreno od 1998. godine do 2013. godine jer su počinile abortus.
(SB)

- Mutevelija
- Selonačelnik
Zar nije čedomorstvo ovo??
Nije abortirala porodila se i ubila novorođenče kakav abortus sad??? pobačaj
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
Neka ženi, majci, kraljici neko nađe cipele.Zagorka wrote: 08 Jul 2017, 13:06
Koja steta sto tebe niko nije pobacio. Bolje da ti je ćale izdrko pod sljivu i uteko glavom bez obzira![]()
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4044 times
- Been thanked: 4128 times
Mute, spontani pobačaj se može izazvati i uzimanjem nekih lekovaMutevelija wrote: 09 Jul 2017, 01:13 Zar nije čedomorstvo ovo??

Čedomorstvo je kada se rodi, e sada moguće da je ona prevremenim izazivanjem porođaja, odnosno pobačaja usmrtila fetus.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.