Vojska BiH

Moderator: Krokodil Behko

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Pripadnik OS BiH nudi novac za silovanje novinarke

Post by rethna »

Lavlje_srce wrote:
rethna wrote:A gdjici ad hominem bih porucio da ako neko (ne daj Boze :br )ne dijeli misljenje i stav njene visosti ( i sire mase) nije po dafaultu naivcina,moron,degen,neznalica.Ali neka jezik tarlaha ko peskiri na striku za vrijeme jake oluje.

Uz to nisi nimalo kompetentna da dijelis epitete uokolo pa cuvaj za sebe. A znamo vec odavno i tvoje stavove za ovakve i slicne teme gdje bi sjedila na dvije stolice.
Razlog za moju reakciju je bila empatija prema individui na koju se obrusila grupica, plesuci na tankoj liniji demoniziranja date individue. Storm je na jednoj od susjednih tema izjavio kako prezire kada se grupica obrusi na pojedinca, a na ovoj je mrtav-hladan predvodio grupicu u istom cinu.

Nazalost ta individua si bio ti i vidimo koliko cijenis da sam stala u tvoju podrsku. Moj jezik nikada ne 'tarlaha' btw, ukljucujem se iskljucivo na teme koje su mi bliske i o kojim imam misljenje. Tvoje vrijedjanje me nece zaustaviti u tome.

Biti naivan kada te grupica demonizira je kvalitet a ne mana, za tvoju informaciju. Ako je sjediti na dvije stolice osuditi oba cina s tim da je poziv na linc daleko strasniji (njen stav je samo priglup i bizaran), neka ti prodje ova maliciozna interpretacija mog stava. Samo to ne znaci sjediti na dvije stolice - znaci samo objektivno posmatrati datu situaciju.

Jer koliko god je data kvazi-novinarka uvrijedila pokrivene zene - njegov poziv na njen linc je muslimane i muslimanke sklone promisljanju uvrijedio mnogo vise. Uvrijedio ih je ne samo zato sto se kosi sa svim sto zive, nego je usput dao krucijalni adut u ruke svim neprijateljima Islama, da bi Islam automatski proglasili zadrtom, barbarskom i primitivnom vjerom u kojoj se ne preza od poziva na silovanje da bi se odbranila cast pokrivenih zena. Valjda covjek mora biti naglaseno nesposoban za promatranje sire slike da bi propustio taj zakljucak (koji se inace revnosno perpetuira kroz medije i javna glasila).

Samo moj Islam (i Islam svih ljudi koje poznajem a prakticiraju ga dugo) je daleko od toga.

Nece mi se ponoviti da stanem uz tebe ubuduce btw. Uzivaj.
Dobro, uzeti cu to kao salu ako nista.
Iskren jesam ali ne i naivan kako mislis. Ja vrlo dobro znam sta pisem i o cemu isto kao sto sam znao kakve bi reakcije mogle biti kao i to da bi neko mogao iskoristiti jedan dio texta i uvuci u pogresan kotekst gdje ja ispadam kao kakvo cudoviste u konacnici.
Ne tangira me mnogo iskreno, jer ko zeli da vidi ono sto govorim vidjeti ce; s tim sto i mene poneki komentari rastuzuju.
Tesko bi mi bilo povjerovati u tvoju podrsku i da si kojim slucajem to zaista htjela uciniti s obzirom da mi je od ranije poznato tvoje misljenje o meni i mome pisanju i stavovima.
Ali mi zaista ista ne treba pogotovo ne u jednom ovako degradativnom obliku.

Btw moj i tvoj Islam je jedan te isti i to sto pricas dalje dole mi je savrseno jasno, osim sto si ti mozda malkice empaticnija od mene, sto smo mogli posvjedociti kod tvoje reakcije i podrske prema meni ;)
Takodje sve najbolje.
Question everything.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce »

statebriga wrote:
Lavlje srce,hvala na razumijevanju i obrazlozenju.
Nema problema. :)
Ja sma nucila jer sam poslovno,ali i privatno jako puno drustveno aktivna,pa sma tako,doslovno i upoznala canse sestre bez narocitog obiljezja. Islamska zajednica treba promjeniti svoja pravila,od oblacenja,pa do vlro vaznih detalja vaznih za balansirano funkcioiranje mslimankih zajednica u svijetu. U SAD zene su imami,pa zasto to ne bi bilo prihvaltjivo. Ja sma vec par puta srela zene koje vode mise u crkvama.
Lijepo je to znati. Znala sam da ima zena imama u Kini i da postoji 'zenska dzamija' u Danskoj. Cinjenica je da postoje zene izuzetno potkovane znanjem u Islamu i na razini je tragedije da se (premalo) cuju jer je sigurno da imaju sta za reci. Nevezano za temu, duboko sam ubijedjena da ce situacija u BiH krenuti nabolje kada dobijemo zensku predsjedicu. :) Voljela bih da predstavlja sve gradjane ove male zemlje, ali i tri zene bi se po mom misljenju lakse dogovorile od muskaraca koje gledamo vec dugo (i frustriraju nas isto toliko dugo).
To je,meni,toliko,normlana i prihvaljiva pojava u pojedinim relgijskim zajdenicama. Pravilo oblacenja i hidzab su takodjer rezultat teznji relgijsih insittucija da konotrolisu i obiljeze pripadniek svoje populacije,narocito zene,jer su takva i relgije patrijarhalno-tradicionalnog karkatera. Mnoge zene koje su skinule hidzba,imaju jako interesantne price kako su dozivjele taj period tranzicije,i razloge skidanja hidzaba. Treba prihvatiti cinjeniu da je akt skidanja hidzaba potpuno ocekivajuci,ali cesto puta nema podrsku sredine. Eh,kad bi postojalo formlano odbrenje sidanja hidzaba,sredine bi imale znatno blazi stav prema zenema koje su skinule hidzab. To znaci,da relgijske insiticuije upravo uticu negativno na mnoge zivote zena,a istovremeno stvarjau sukob u pojedinim sredinama. To se ne smije tolerisati i treba osuditi.Da dodam,isto analiziram i ostale relgije ,koje su manje ili vise udaljile pojedina pravila oblacenja.
Da bi vjera bila stvar osobnog odabira mora se ocuvati sekularno drustveno uredjenje. I zato se meni svidja bosanska (sarena) slika - pokrivene, nepokrivene, ovakve i onakve zene i muskarci. Tako i treba biti - ali takodje moramo raditi na odrzavanju klime uzajamnog uvazavanja. Mozes ti vjeru uvesti i dekretom - ali tada gubis ili si u velikoj opasnosti da izgubis iskrenost. Ne znam kome trebaju licemjeri.
Podirnajc je lijepo podvukao: vjernici preise burno reagiraju na svakave komentare,iako smo svi sjesni da su oakve brune rekacije rezultat drustvenih i politckih sukoba.
Ne vjerujem da je covjek koji je pozvao na njen linc vjernik. On to sigurno nije. Ako sam nesto naucila u zivotu onda je to da iskreni vjernici (bez obzira na religijsku denominaciju), imaju iste kvalitete - blagost u ophodjenju, toleranciju za druge i drugacije, strpljenje i mudrost koja je plod razvijene duhovnosti. Samo sto o takvim ne pise - divljaci pak uredno izazivaju burne reakcije i na njih se uvijek fokusira paznja javnosti. Nazalost to je ono sto puni medije i proizvodi knee-jerk reakciju prosjecne osobe.
Islamske insittucije zive jos uvijek nekoliko stoljeca unazad,zato se desavaju sukobi na svim nivoima. To znaci,da religjske insittucije,u ovom slucaju,ilsamske organizacije,jako malo vode racuna o svojim vjernicima.
Ima u ovom istine.
rethna wrote:Dobro, uzeti cu to kao salu ako nista.
Iskren jesam ali ne i naivan kako mislis. Ja vrlo dobro znam sta pisem i o cemu isto kao sto sam znao kakve bi reakcije mogle biti kao i to da bi neko mogao iskoristiti jedan dio texta i uvuci u pogresan kotekst gdje ja ispadam kao kakvo cudoviste u konacnici.
Ne tangira me mnogo iskreno, jer ko zeli da vidi ono sto govorim vidjeti ce; s tim sto i mene poneki komentari rastuzuju.
Nije to bila sala, bilo mi je iskreno zao kako si naletjeo.
Tesko bi mi bilo povjerovati u tvoju podrsku i da si kojim slucajem to zaista htjela uciniti s obzirom da mi je od ranije poznato tvoje misljenje o meni i mome pisanju i stavovima.
Ali mi zaista ista ne treba pogotovo ne u jednom ovako degradativnom obliku.
Nisam te ni degradirala - Boze sacuvaj. Imali smo negdje neki nesporazum, ali nisam osoba koja ce sada od toga izvuci dalekosezne zakljucke, izuzev kod onih koji pretjeraju. Ne mislim da si ti jedan od onih koji je pretjerao, tako da o meni ne trebas brinuti. Nastupila sam iskreno i to je to. :)

Osim toga, uglavnom za forum nemam previse vremena pa dozvoljavam da sam mozda pogrijesila u procjeni tebe. Ako jesam, ispricavam se.
Btw moj i tvoj Islam je jedan te isti i to sto pricas dalje dole mi je savrseno jasno, osim sto si ti mozda malkice empaticnija od mene, sto smo mogli posvjedociti kod tvoje reakcije i podrske prema meni ;)
Takodje sve najbolje.
Nadam se da je nas Islam isti. Selam tebi. :)
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Lavlje_srce wrote:Nije to bila sala, bilo mi je iskreno zao kako si naletjeo
Tako si to vidjela.
Nisam te ni degradirala - Boze sacuvaj. Imali smo negdje neki nesporazum, ali nisam osoba koja ce sada od toga izvuci dalekosezne zakljucke, izuzev kod onih koji pretjeraju. Ne mislim da si ti jedan od onih koji je pretjerao, tako da o meni ne trebas brinuti. Nastupila sam iskreno i to je to. :)

Osim toga, uglavnom za forum nemam previse vremena pa dozvoljavam da sam mozda pogrijesila u procjeni tebe. Ako jesam, ispricavam se.
Ne, reci nekome da je naivicna bez da ga dovoljno i poznajes, kao sto si i sama priznala je inace pohvala.A uz to jos nekoga direktno i naocigled praviti budalom je apsurdno i smijesno za komentarisati uopste ali izgleda da svasta sebi dozvolim u ove sitne sate.
Ja uostalom i nemam problema da to zaista mislis o meni, ali cuvati za sebe jer je to ipak tvoje misljenje a ne cinjenica.
Nadam se da je nas Islam isti. Selam tebi. :)
Mislio sam na taj jedan dio koji si napisala za navedenu vijest.
We alejkumu selam.
Question everything.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times
Status: Online

Oružane snage BiH zapošljavaju!

Post by Mutevelija »

Poziv profesionalnog vojnika je u BiH u posljednjih nekoliko postao jedno od utočišta nezaposlenih mladih ljudi, koji u njemu vide šansu za sigurno zaposlenje.

Tako se već godinama ne iznenađujemo kada u uniformi i u stavu „mirno“ vidimo nekog ko u ladici kod kuće ima diplomu arhitekte, ekonomiste ili profesora engleskog jezika. To su oni koji su godinama „čamili“ na birou za zapošljavanje i dobijali odbijenicu za odbijenicom, nakon čega su se odlučili za ovu ekstremnu prekvalifikaciju.

Možda ti mladi ljudi neće moći da rade u onoj profesiji za koju su se školovali i koju su zavoljeli, ali će bar imati zaposlenje. Bolan komporomis za kompromisom – to je život u BiH.

Nužda zakon mijenja, ali i profesiju.

Zato smo i mi (iako smo satirični portal) odlučili da podijelimo novi konkurs Oružanih snaga BiH. Kako bi ga vidjelo što više nezaposlenih mladih ljudi.

Originalni tekst pod naslovom možete pronaći na portalu Alternativne televizije Banja Luka, a mi posjedujemo i neke insajderske informacije.

Naime, u tekstu se navodi kako će ukupno biti zaposleno 300 mladih ljudi, iz reda sva tri konstitutivna naroda, i to: 210 Hrvata, 61 Bošnjak, 26 Srba i 3 iz reda ostalih naroda. Ono što nije detaljno pojašnjeno u konkursu, mi vam donosimo ekskluzivno.

Poziv profesionalnog vojnika je u BiH u posljednjih nekoliko postao jedno od utočišta nezaposlenih mladih ljudi, koji u njemu vide šansu za sigurno zaposlenje.

Tako se već godinama ne iznenađujemo kada u uniformi i u stavu „mirno“ vidimo nekog ko u ladici kod kuće ima diplomu arhitekte, ekonomiste ili profesora engleskog jezika. To su oni koji su godinama „čamili“ na birou za zapošljavanje i dobijali odbijenicu za odbijenicom, nakon čega su se odlučili za ovu ekstremnu prekvalifikaciju.

Možda ti mladi ljudi neće moći da rade u onoj profesiji za koju su se školovali i koju su zavoljeli, ali će bar imati zaposlenje. Bolan komporomis za kompromisom – to je život u BiH.

Nužda zakon mijenja, ali i profesiju.
Image
Zato smo i mi (iako smo satirični portal) odlučili da podijelimo novi konkurs Oružanih snaga BiH. Kako bi ga vidjelo što više nezaposlenih mladih ljudi.

Originalni tekst pod naslovom možete pronaći na portalu Alternativne televizije Banja Luka, a mi posjedujemo i neke insajderske informacije.

Naime, u tekstu se navodi kako će ukupno biti zaposleno 300 mladih ljudi, iz reda sva tri konstitutivna naroda, i to: 210 Hrvata, 61 Bošnjak, 26 Srba i 3 iz reda ostalih naroda. Ono što nije detaljno pojašnjeno u konkursu, mi vam donosimo ekskluzivno.

Dobro obaviješteni izvor saznaje da u OSBiH imaju rigorozna pravila koja primjenjuju pri izboru budućih vojnika. Na primjer, po sistematizaciji, u ovom ciklusu zapošljavanja će biti zaposleno 56 crnokosih, 95 plavokosih i 84 crvenokosa vojnika, dok će ostatak od 65 činiti oni koji su već izgubili kosu. (Da ne kažemo „oćelavili“)

Dalje, na isti način na koji su izračunati omjeri Srba, Hrvata i Bošnjaka u vojnim strukturama, povelo se računa i o boji očiju, broju cipela i vrsti muzike koju kandidati slušaju.

Tako, na primjer, ukoliko imate oči smeđe boje, nosite cokule 43, slušate Eminema, a pritom se zovete Senad, šanse da postanete profesionalni vojnik su vam veće za 45,3%. Bez obzira na to što bi bolji vojnik od vas bio neki Nemanja koji sluša Ganse (Guns ’n’ Roses), ima plave oči i nosi cipelu broj 44. Kvote se poštovati moraju.

Ovaj sistem se uvodi u Oružane snage BiH nakon što je godinama isprobavan u institucijama na svim nivoima.

Na primjer, u jednom ministarstvu u Vladi Republike Srpske su nedavno objavili oglas za posao sa dosad neviđenim tekstom.

„… za jednog izvršioca za radno mjesto Viši stručni saradnik za niđe veze, na neodređeno vrijeme. Uslovi: da je kandidat student IV godine ekonomije, kojem su ostala još dva ispita i diplomski da završi, koji vozi crveni Golf VI (2013. god) i odaziva se na ime Nebojša, ljubi ga majka. Radno iskustvo nije potrebno. “

To je takozvani „Model personalizovanog konkursa“, koji veoma precizno, tačno definiše kakav je (da ne kažemo „koji“) izrvšilac potreban za konkretno radno mjesto. Model je u potpunosti djelo domaćih stručnjaka i to je prvi takav slučaj u svijetu.

Srećno svima na konkursu,
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za prijem 210 Hrvata, 61 Bošnjaka i 26 Srba

Post by Mutevelija »

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je konkurs za prijem u Oružane snage BiH, kojim je predviđen prijem 300 mladih osoba.

Potencijalni kandidati biće raspoređeni na mjesta u različitim dijelovima BiH, gdje OS BiH imaju svoje kasarne, a predviđeno je ukupno 300 radnih mjesta.

Oglas je otvoren za prijem vojnika iz reda sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Iz reda bošnjačkog naroda, OS BiH su potrebni strijelci i izviđači pješadinci, poslužioci i rukovodioci municijom iz rod artiljeraca, vozač T-84, te pionir, vozač poslužilac mosta i poslužilac mosta iz reda inžinjerije.

Otvorene su pozicije operatera za telefonsko-linijske komunikacije, tehničari za centrale, mehaničari za sredstva veze, ali i mehaničari za raketno naoružanje.

OS BiH iz reda bošnjačkog naroda potrebni su vojnici za saobraćajnu služnu, ali kuhar, perioničar i električar.

Za pripadnike bošnjačkog naroda u OS BiH predivđeno je 61 radno mjesto.

Za nove vojnike iz reda hvatskog naroda predviđeno je 210 mjesta, a najviše strijelaca, pomoćnika nišandžija, izviđača za pješadijski rod. Ukupno 100, za područje Livna i Kiseljaka, dok je potrebno 50 istih vojnika za područje Orašja.

Oružane snage traže i 26 novih vojnika iz reda srpskog naroda, za područje Bileće, Banjaluke, Prijedora, Mostara, Dervente, Manjače, Čapljine, Mrkonjić Grada i Tuzle, a mahom su im potrebni strijelci pješadinci, operateri za radio komunikacije, vozači i mehaničari za sredstva veze.

Potrebni su i kotlovničari, električar i dva bolničara.

OS BiH će zaposliti i tri vojnika iz reda ostalih naroda, a potrebni su im snajperist, izviđač-vozač i operator za komunikacije i informatičke sisteme.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Oružane snage BiH zapošljavaju!

Post by storm »

Evo Mute....izjasniš li se da si hrvat....upadaš u kadar bez problema :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Mislio sam da budem Srbin Potrebni su i kotlovničari, električar i dva bolničara.
Kotlovničar instalater centralnog tu je to :hm a blizu je Tuzla mi :hm kad može biti Srba muslimana u Domu naroda što ja ne mogu :hihi
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3252 times

Post by Melek »

Profesionalni vojnik se postaje tek kad se likvidiraju najmanje 3 cetnika :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Nije ba tad si demobilisani borac.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4030 times
Been thanked: 4084 times

Post by srculence7 »

Mutevelija wrote: 10 Jul 2017, 18:34 Mislio sam da budem Srbin Potrebni su i kotlovničari, električar i dva bolničara.
Kotlovničar instalater centralnog tu je to :hm a blizu je Tuzla mi :hm kad može biti Srba muslimana u Domu naroda što ja ne mogu :hihi
Baš me zanima kako si to zamislio postići :hihi
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3252 times

Post by Melek »

Eto, Mute, jbg popusio si. Nakon svih dosadasnjih ispada na forumu si se debelo iskompromitovao. Sad ce Srbulence da te prijavi Vojvodi u Centralnu Komandu i nista od srbovanja. Pisi propalo, trazi novu bransu :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by damir5 »

Krsna slava i tri prsta
panajia pokraj krsta
to je simbol od davnina
Pravoslavca i Srbina :jupi

Mutevelija se saginjati nece Image

:valja :valja :valja
Me? Wrong? Never! Image
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

muuta sredim ti ja papire znas kako je to u sandzaku lako i nista se ne sekiraj
🐽
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

srculence7 wrote: 11 Jul 2017, 02:55
Mutevelija wrote: 10 Jul 2017, 18:34 Mislio sam da budem Srbin Potrebni su i kotlovničari, električar i dva bolničara.
Baš me zanima kako si to zamislio postići :hihi
Pa ima slučajeva gdje se izjašnjavaju kao Srbi da bi preglasali Srbe u domu naroda, imaš pravo se izjasniti kako hoces.
Evo ti primjer jedan
"Zastupnici u KS se izjasnili kao Srbi da bi bili imenovani u Dom naroda FBiH?"

rađani Bosne i Hercegovine imaju pravo da se o svojoj nacionalnoj i svakoj drugoj pripadnosti izjasne onako kako oni to žele i osjećaju. Međutim, ukoliko takvo što kandidati na izbornim listama zloupotrebljavaju tokom prijave Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK), onda dolazi do ozbiljnog problema.
Zastupnici Bosanske stranke (BOSS) u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Pleho i Rasim Smajić navodno su se u kandidatskom obrascu Centralne izborne komisije BiH (CIK) izjasnili kao Srbi, isključivo da bi bili među pet zastupnika iz KS koji će biti imenovani u Dom naroda Federalnog parlamenta. U tom slučaju bi imali duplu naknadu u Skupštini, odnosno Parlamentu FBiH.

Ova informacija se pojavila danas, ali u Centralnoj izbornoj komisiji kažu da takve podatke ne mogu davati.

Inače, kandidati se tokom jednog izbornog ciklusa mogu izjasniti kao pripadnici jednog, a već u narednom izbornom ciklusu kao pripadnici drugog naroda, što ostavlja prostora zloupotrebama.

Pleho, inače vijećnik u Gradskom vijeću Sarajevo i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad za Klix.ba je rekao da takvo što ne želi potvrditi, ali ni negirati i da će sve biti jasno kada se konstituiše Skupština KS.

"Smiješno je da se ozbiljni ljudi bave time ko se kako izjašnjava s obzirom da znamo u kakvom nam je kolapsu ekonomija u Kantonu. Imamo mi i preozbiljnih pitanja o kojima trebamo razgovarati, a ne ko se kako izjasnio. To kako smo se ja i moj prijatelj izjasnili znat će se svakako na sjednici kada se bude birao Dom naroda", rekao je Pleho.

Dodaje kako je demokratsko pravo da se svako izjasni kako hoće, a da on zna "ko je i šta je".

"Također, svako može dati svoje mišljenje o tome, to je također demokratsko pravo", navodi Pleho.

Za tačnu i potpunu informaciju o ovome očito ćemo morati sačekati formiranje Skupštine KS. Nesumnjivo je da će ovo, ukoliko se pokaže tačnim, izazvati dosta bure i polemike.

Imam pravo ako hoću biti i Rom :D. ovo je demokratska država :djed
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Eeeeh, kako je meni žao što ne ostadoh ... :srce
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

damir5 wrote: 11 Jul 2017, 07:54 Krsna slava i tri prsta
panajia pokraj krsta
to je simbol od davnina
Pravoslavca i Srbina :jupi

Mutevelija se saginjati nece Image

:valja :valja :valja

"
"U dolafu moga đeda
s desne strane u pretincu,
kad još bijah grješno d'jete
viđah malu ikonicu.

Prikradoh se da razgledam,
Kakva li je na njoj slika,
Bješe srebrom optočena
Slika Đurđa mučenika.

Ja to onda nisam znao.
Zazir'o sam od aždaje,
Al' s aždajom ko se bori,
Osjeć'o sam, junak da je.

Samo zato, samo zato,
Ja poljubih tog čovjeka.
Đed uniđe — ja se zbunih —
A on reče: 'Neka, neka!

Istog Đurđa, ljubili su
Naši preci ko svečari,
Pa zar da jađunah ljubnut'
Što ljubljahu naši stari.

Al' ti n'jesi poljubio
Samo hader — ilijaza,
I poljupce si poljubio
Svojih rahmet praotaca'.

Tako đedo, al' on ode
Već odavno s ovog sv'jeta,
A ja čuvam ikonicu
Pored drugih amaneta.

Al' ja zato, Alah-ikber,
Čvrsto s držim svog mezheba,
A mezheb mi ništ' ne smeta
Da srbujem kako treba".
:hihi

''Mi idemo na Kosovo ravno,
Gde nam stari slavu izgubiše,
Staru našu slavu prađedovsku.
I mi ćemo na polju Kosovu
Il' izgubit vjeru i junaštvo,
Ili ćemo, ako Alah dade,
Dušmanina svoga pobjediti,
I u Bosnu vratiti se slavno''.

:valja
Last edited by Mutevelija on 11 Jul 2017, 10:50, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Chloe wrote: 11 Jul 2017, 10:47 Eeeeh, kako je meni žao što ne ostadoh ... :srce
Šta Srpkinja :plavi
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Mutevelija wrote: 11 Jul 2017, 10:48
Chloe wrote: 11 Jul 2017, 10:47 Eeeeh, kako je meni žao što ne ostadoh ... :srce
Šta Srpkinja :plavi
"Oružane snage BiH zapošljavaju!"- ako je ovo tema ... :misli ... ne kontam ... :)
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Pa zezam se nadovezala si se izgleda na moj post.
Baš si bila u vojsKi?
MEni je najveći apsurt OSBIH u cijeloj BIH.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Nisam tebe citirala niti sam se nadovezala, komenatarisala sam temu, a tvoj komentar je bezveze.
Post Reply

Return to “Vojska, vojna tehnologija, bitke i strategije”