Dobro, uzeti cu to kao salu ako nista.Lavlje_srce wrote:Razlog za moju reakciju je bila empatija prema individui na koju se obrusila grupica, plesuci na tankoj liniji demoniziranja date individue. Storm je na jednoj od susjednih tema izjavio kako prezire kada se grupica obrusi na pojedinca, a na ovoj je mrtav-hladan predvodio grupicu u istom cinu.rethna wrote:A gdjici ad hominem bih porucio da ako neko (ne daj Boze)ne dijeli misljenje i stav njene visosti ( i sire mase) nije po dafaultu naivcina,moron,degen,neznalica.Ali neka jezik tarlaha ko peskiri na striku za vrijeme jake oluje.
Uz to nisi nimalo kompetentna da dijelis epitete uokolo pa cuvaj za sebe. A znamo vec odavno i tvoje stavove za ovakve i slicne teme gdje bi sjedila na dvije stolice.
Nazalost ta individua si bio ti i vidimo koliko cijenis da sam stala u tvoju podrsku. Moj jezik nikada ne 'tarlaha' btw, ukljucujem se iskljucivo na teme koje su mi bliske i o kojim imam misljenje. Tvoje vrijedjanje me nece zaustaviti u tome.
Biti naivan kada te grupica demonizira je kvalitet a ne mana, za tvoju informaciju. Ako je sjediti na dvije stolice osuditi oba cina s tim da je poziv na linc daleko strasniji (njen stav je samo priglup i bizaran), neka ti prodje ova maliciozna interpretacija mog stava. Samo to ne znaci sjediti na dvije stolice - znaci samo objektivno posmatrati datu situaciju.
Jer koliko god je data kvazi-novinarka uvrijedila pokrivene zene - njegov poziv na njen linc je muslimane i muslimanke sklone promisljanju uvrijedio mnogo vise. Uvrijedio ih je ne samo zato sto se kosi sa svim sto zive, nego je usput dao krucijalni adut u ruke svim neprijateljima Islama, da bi Islam automatski proglasili zadrtom, barbarskom i primitivnom vjerom u kojoj se ne preza od poziva na silovanje da bi se odbranila cast pokrivenih zena. Valjda covjek mora biti naglaseno nesposoban za promatranje sire slike da bi propustio taj zakljucak (koji se inace revnosno perpetuira kroz medije i javna glasila).
Samo moj Islam (i Islam svih ljudi koje poznajem a prakticiraju ga dugo) je daleko od toga.
Nece mi se ponoviti da stanem uz tebe ubuduce btw. Uzivaj.
Iskren jesam ali ne i naivan kako mislis. Ja vrlo dobro znam sta pisem i o cemu isto kao sto sam znao kakve bi reakcije mogle biti kao i to da bi neko mogao iskoristiti jedan dio texta i uvuci u pogresan kotekst gdje ja ispadam kao kakvo cudoviste u konacnici.
Ne tangira me mnogo iskreno, jer ko zeli da vidi ono sto govorim vidjeti ce; s tim sto i mene poneki komentari rastuzuju.
Tesko bi mi bilo povjerovati u tvoju podrsku i da si kojim slucajem to zaista htjela uciniti s obzirom da mi je od ranije poznato tvoje misljenje o meni i mome pisanju i stavovima.
Ali mi zaista ista ne treba pogotovo ne u jednom ovako degradativnom obliku.
Btw moj i tvoj Islam je jedan te isti i to sto pricas dalje dole mi je savrseno jasno, osim sto si ti mozda malkice empaticnija od mene, sto smo mogli posvjedociti kod tvoje reakcije i podrske prema meni

Takodje sve najbolje.