Samo da pitam
Moderator: VIP
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Status: Offline
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9871 times
- Been thanked: 11666 times
Re: Samo da pitam
ina wrote: 09 Jul 2017, 23:15 phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): PCDATA invalid Char value 65534 in Entity, line: 3
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): Char 0xFFFE out of allowed range in Entity, line: 6
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): PCDATA invalid Char value 65534 in Entity, line: 6
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): Char 0xFFFE out of allowed range in Entity, line: 14
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): PCDATA invalid Char value 65534 in Entity, line: 14
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): Char 0xFFFE out of allowed range in Entity, line: 17
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 76: DOMDocument::loadXML(): PCDATA invalid Char value 65534 in Entity, line: 17
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-format
Sta je ovo?
To se obično dešava kad neko skrca puno reakcija, na neki svoj post.
Malo manje kači nogice po outfitu
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5185 times
- Been thanked: 7320 times
Nemam pojma sta sam kliknula i to mi iskocilo...
Necu iz inata....
Behkoni dobro... necu kaciti vise ni nokta....
Do sledece prilike.....
Svijest ima sidrište.
I ja mislim da ti se neće dopasti.Chloe wrote: 09 Jul 2017, 17:13Ma ja ih mariniram, kiselim za zimu, pravim pitu, punim, pohujem ... i vidim da prave kompot, sve bih probala a bojim se fulat ću, neće mi se dopasti.Nice try wrote: 09 Jul 2017, 16:16Tikvice samo volim pohovane.Za pravljenje slatka od njih,nemam pojma.Chloe wrote: 08 Jul 2017, 17:47 Pustite bundeve, s njima kuham džemove, kolače ... tikvice me zanimaju ...![]()
Probala bih, a sve mi žao i vremena, truda i namirnica ... jedino nije tikvica jer ih imam previše ...![]()
![]()
Meni sigurno ne bi.
Danas svašta prave i rade s hranom,kad pregledam neke portale,smuči mi se.
Naravno,kunu se da je sve extra.
Meni su tikvice super najviše kao pohovane,čak i punjene rjeđe pravim jer mi se baš i ne sviđa.Nekako mi se tikvica izgubi u onom ukusu mesa i začina.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Ocekivala sam jednostavniji odgovor, ono kolko licno znas ... ili ne znas. Hvala ipak!Mutevelija wrote: 07 Jul 2017, 14:49"Iliđun ili Ilindan je, nakon Jurjeva, najpoštovanija bošnjačka svetkovina u Bosni i Hercegovini. Ovdašnji Muslimani su oduvijek poštovali Ilindan ili Aliđun, koji je redovno drugog augusta. Sveti Ilija je kršćanska zamjena za staroslavenskog (paganskog) Boga – gromovnika Peruna. “U muslimanskom svetkovanju Aliđuna su došle do izražaja staroslavenske paganske tradicije povezane s kultom Sunca, gromova i kiše.” [1][2]IM_ex wrote: 06 Jul 2017, 22:32 Eto, bas me interesuje je li neko od vas cuo za izreku "Do podne Ilija, od podne Alija" i kako istu tumaci?! ozbiljno pitam![]()
Interesantna je turska izvedenica naziva praznika – Aliđun. Vlastito ime Ali(ja) je muslimanska inačica za kršćanskog Iliju, a riječ gün na turskom znači dan. Jednostavnim prevođenjem Ilindana u Aligun ili Aliđun muslimani nisu htjeli da prikriju njegovo porijeklo. To su potvrđivali zrekom: “Do podne Ilija, od podne Alija”, što je uticalo da narodu živi sjećanje na proces širenja islama u Bosni i Hercegovini koje obuhvatalo predislamsko stanovništvo Bosne i Hercegovine, uključujući i mnoge njegove blagdane. Najčuveniji aliđunski derneci održavali su se u Gerzovu, općina Šipovo, pored turbeta čuvenog bošnjačkog epskog junaka, Đerzelez Alije, što također upućuje na spomenutu povezanost Ilija-Alija.
Aliđun je tradicijski obilježavaju širom Bosne, kada se održavaju vašari i teferići. „ Muslimani Sarajeva imali su običaj da na Ilindan rano ujutro odlaze na Trebević, gdje su do mrklog mraka jeli, pili, pjevali i igrali kola veseleći se na različite načine.
Nejse, da dopunim bitnim detaljem koji nisi pomenuo - Aldjun (2. avgust) predstavlja sezonsku prekretnicu, kraj ljeta i blagi nagovjestaj jeseni.
E sad necu ni kako ja hocu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

IM_ex wrote: 10 Jul 2017, 22:44Ocekivala sam jednostavniji odgovor, ono kolko licno znas ... ili ne znas. Hvala ipak!Mutevelija wrote: 07 Jul 2017, 14:49"Iliđun ili Ilindan je, nakon Jurjeva, najpoštovanija bošnjačka svetkovina u Bosni i Hercegovini. Ovdašnji Muslimani su oduvijek poštovali Ilindan ili Aliđun, koji je redovno drugog augusta. Sveti Ilija je kršćanska zamjena za staroslavenskog (paganskog) Boga – gromovnika Peruna. “U muslimanskom svetkovanju Aliđuna su došle do izražaja staroslavenske paganske tradicije povezane s kultom Sunca, gromova i kiše.” [1][2]IM_ex wrote: 06 Jul 2017, 22:32 Eto, bas me interesuje je li neko od vas cuo za izreku "Do podne Ilija, od podne Alija" i kako istu tumaci?! ozbiljno pitam![]()
Interesantna je turska izvedenica naziva praznika – Aliđun. Vlastito ime Ali(ja) je muslimanska inačica za kršćanskog Iliju, a riječ gün na turskom znači dan. Jednostavnim prevođenjem Ilindana u Aligun ili Aliđun muslimani nisu htjeli da prikriju njegovo porijeklo. To su potvrđivali zrekom: “Do podne Ilija, od podne Alija”, što je uticalo da narodu živi sjećanje na proces širenja islama u Bosni i Hercegovini koje obuhvatalo predislamsko stanovništvo Bosne i Hercegovine, uključujući i mnoge njegove blagdane. Najčuveniji aliđunski derneci održavali su se u Gerzovu, općina Šipovo, pored turbeta čuvenog bošnjačkog epskog junaka, Đerzelez Alije, što također upućuje na spomenutu povezanost Ilija-Alija.
Aliđun je tradicijski obilježavaju širom Bosne, kada se održavaju vašari i teferići. „ Muslimani Sarajeva imali su običaj da na Ilindan rano ujutro odlaze na Trebević, gdje su do mrklog mraka jeli, pili, pjevali i igrali kola veseleći se na različite načine.
Nejse, da dopunim bitnim detaljem koji nisi pomenuo - Aldjun (2. avgust) predstavlja sezonsku prekretnicu, kraj ljeta i blagi nagovjestaj jeseni.
Pa nije on ni mislio da ti odgovri konkretno, niti bi znao, nego samo da udovolji svojoj opsesiji
Kako god da mislio, on je odgovorio kako je odgovorio, ali ... gdje ti bi da mi odgovoris, a?

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1664 times
- Been thanked: 3157 times
- Status: Online
Pa eto ulgavnom se misli da se predomisliš nešto do podne Ilija od podne Alija.
Sad ovako sad onako, nepouzdano da ne kažem balijski.
Inače bali znači staro na arapskom jeziku taj naziv je oživio u Hercegovini kad su imali "muteveliju" koji je ovako kao ja nprpametovao o Islamu (a on ga skoro primio) a bio kršćanin i pametovao ostalim Hercegovcima e njega su zvali njegovl bali i tako nastalo balija.
Čak ima anegdota u knjizi Mažuranića pogeld u Bosnu, kad su htjeli da pozdrave prave Turke "Bošnjaci Muhamedanci" pa htjeli da nazovu im selam ovi ih nisu razumili, uvrijedili se pa ih počeli ganjati, dok su pobjegli jedan je drugim rekao "Znao sam ja da tu nije samo selam ima tu dosta prdeža još ipričati"
Sad ovako sad onako, nepouzdano da ne kažem balijski.
Inače bali znači staro na arapskom jeziku taj naziv je oživio u Hercegovini kad su imali "muteveliju" koji je ovako kao ja nprpametovao o Islamu (a on ga skoro primio) a bio kršćanin i pametovao ostalim Hercegovcima e njega su zvali njegovl bali i tako nastalo balija.
Čak ima anegdota u knjizi Mažuranića pogeld u Bosnu, kad su htjeli da pozdrave prave Turke "Bošnjaci Muhamedanci" pa htjeli da nazovu im selam ovi ih nisu razumili, uvrijedili se pa ih počeli ganjati, dok su pobjegli jedan je drugim rekao "Znao sam ja da tu nije samo selam ima tu dosta prdeža još ipričati"
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ima li tema o gusterima? Ako nema, bila bih zahvalna ako neko zna nacin(e) za udaljavanje istih od kuce, odnosno zabranu pristupa kuci i dvoristu 
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pa kaze;
Ljuska od jajeta
Mljevena kafa pomijesana sa duhanom
Bijeli luk
Spricaj ih hladnom vodom kad ih vidis
Ljuska od jajeta
Mljevena kafa pomijesana sa duhanom
Bijeli luk
Spricaj ih hladnom vodom kad ih vidis
. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
ako i dalje nastave da se pojavljuju pisi im kazne - 40 maraka, ako plati u roku od 7 dana 20 maraka
🐽
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Eto, sad si dobio negativnu reakciju.
Pokvarices reputaciju, brt.
Pokvarices reputaciju, brt.
. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood: