Anarhisti...nada ili rušenje društva?!

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Anarhisti...nada ili rušenje društva?!

Post by storm » 12 Jul 2017, 01:51

statebriga wrote: 12 Jul 2017, 01:49
storm wrote: 12 Jul 2017, 01:40
statebriga wrote: 12 Jul 2017, 01:37
storm wrote: 12 Jul 2017, 01:13 Ne....ja se sekiram za život nas malih ljudi....kako žive tamo neke partije i korporacije....uopće nisam zainteresiran.
hajmo biti iskreni pa reci,da se u sustini,svi,najvise sekiramo za vlastito dupe :kafa

sekiracija o zivotu malih ljudi pocinje i zavrsava sa nasim log in i log out :kafa
Pa ja se trenutno sekiram za živote nas osam....direktno
indirektno i za 30 osoba :kafa
to je uski plan
širi mi je smrt fašizmu- sloboda pojedincu :oo
sekiras se radi svojih potreba, a ne radi potreba drugih :kafa
opet ti nešto više znaš od mene :D.

Ajd prošetaj :mah
Habibti, ya nour el - ain... :srce

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 12 Jul 2017, 01:53

storm wrote: 12 Jul 2017, 01:13 Ne....ja se sekiram za život nas malih ljudi....kako žive tamo neke partije i korporacije....uopće nisam zainteresiran.
hajmo biti iskreni pa reci,da se u sustini,svi,najvise sekiramo za vlastito dupe :kafa

sekiracija o zivotu malih ljudi pocinje i zavrsava sa nasim log in i log out :kafa
to je uski plan
Politika i jeste interes, pa onaj vecinski interes masa kreira siru politicku sliku koja im odgovara. Zbog istih interesa se ljudi udruzuju u stranke, pokrete, partije itd.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 12 Jul 2017, 01:53

posmatrac wrote: 12 Jul 2017, 01:50
Socrates wrote: 12 Jul 2017, 01:37 Naravno da je komedija. Vidis da je neuracunljiv. :D.

Komunizam nije nigdje zavladao jer su komunisti moralno korumpirani, nespososobni, a negdje su ih i Ameri sprijecili. :D.

Da znas ista o Italiji, komunisticka partija Italije je bila u otvorenom sukobu sa drzavom. Crveni terorizam je bio izrazit u decenijama nakon Drugog Svjetskog Rata, mada je bilo i podmetanja od strane protivnika.

Svejedno, nije dolazilo u obzir da uzmu vlast, posto Ameri to nisu dopustili.

Sve ostalo lupetas bez ikakvog reda i smisla, da nema nikakvog smisla da odgovaram na nebuloze.

U Kanadi, katolici uglavnom podrzavaju ljevicu.

U Americi, katolici uglavnom podrzavaju ljevicu. Mada oni i nemaju neke ljevice.

U Engleskoj, katolici podrzavaju ljevicu.
Nije zazivio nigdje, jer Socijalisticke drzave u svojoj istoriji nisu bili imperijalisticke( nisu bile bogate, izasle tek iz feudalizma :lupa ),a MArks je Komunizam vidio medju razvijenim prethodno imperjalistickim svijetom.

Ove gluposti i logicki apsurdne stvari koje pises mozes samo ovdje i nigdje vise na planeti, kakve veze jadan ne bio ima cinjenica da su u nekim drzavama bili prisutni komunisticki pokreti, kada su te iste drzave vecinski zajedno za uticajem katolicke crkve bile leglo fasizma.( Spanija, Italija itd)

To o cemu ja pisem ti ne mozes intelektualno da pohvatas, pa ti zato djeluje da nema nikakvog reda :D.
Povezivati katolicizam sa fasizmom ti je malo suludo :lupa Stvarno si neuracunljiv. :rol Japan je bio fasisticki. Njemacka je bila fasisticka.

Svejedno, SSSR je itekako bio imperijalisticki, samo sto nisu znali da stvore nista. Plain and simple. Nesposobni da stvore ista. Kao i svaki socijalisticki sistem po direktivi.
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Jul 2017, 01:54

Bla wrote: 12 Jul 2017, 01:51
storm wrote: 12 Jul 2017, 01:45
Bla wrote: 12 Jul 2017, 01:40 Savršeno za planetu a ne balkan. Naravno kada karikiraš na taj način. Govorim o planetarnom društvu koje treba da se pozabavi sobom, inače ga neće biti. :cudi
Ako misliš na temeljni zajamčeni dohodak- opet ga je iznjedrio kapitalizam :cudi
Ja zbilja ne znam otkud takva negativna konotacija glede kapitalizma?
Pričam o zdravom, konkurentnom tržištu i natjecanju....ne o ovoj pokvarenoj verziji kod nas...neki hibrid državnog, uhljebaškog :hm
Ama to ne postoji, to je privid, kao što je sadašnji vid demokratije privid. Napravi projekciju dovoljno daleko u budućnost i to jednostavno nema nikakve logike da svijet može na taj način funkcionisati gledano očima kako ga vidi neki bankar i sl.
Kakve ba konkurencije, to su bajke za malu djecu. Tj. bačeno malo klikera raji da se zabavi, šarenih perlica indijancima da se iščuđavaju i ispune dan.
Čudno pa se narod seli za boljim životom tamo gdje se igra klikera.....

kad se vi ostali pakujete u raj....koreja, bjelarus :hm

Idete li vi kuda inače?

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 12 Jul 2017, 01:55

storm wrote: 12 Jul 2017, 01:51

to je uski plan
opet ti nešto više znaš od mene :D.

Ajd prošetaj :mah
ja sam pisala o svima nama na Zemlji :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Jul 2017, 01:56

Odoh spavati....sutra je dan pun odluka u ovoj surovosti :oo
posljednji neka ugasi svjetlo ....laku vam noć :pusa
Last edited by storm on 12 Jul 2017, 01:56, edited 1 time in total.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Jul 2017, 01:56

Bla wrote: 12 Jul 2017, 01:51
storm wrote: 12 Jul 2017, 01:45
Bla wrote: 12 Jul 2017, 01:40 Savršeno za planetu a ne balkan. Naravno kada karikiraš na taj način. Govorim o planetarnom društvu koje treba da se pozabavi sobom, inače ga neće biti. :cudi
Ako misliš na temeljni zajamčeni dohodak- opet ga je iznjedrio kapitalizam :cudi
Ja zbilja ne znam otkud takva negativna konotacija glede kapitalizma?
Pričam o zdravom, konkurentnom tržištu i natjecanju....ne o ovoj pokvarenoj verziji kod nas...neki hibrid državnog, uhljebaškog :hm
Ama to ne postoji, to je privid, kao što je sadašnji vid demokratije privid. Napravi projekciju dovoljno daleko u budućnost i to jednostavno nema nikakve logike da svijet može na taj način funkcionisati gledano očima kako ga vidi neki bankar i sl.
Kakve ba konkurencije, to su bajke za malu djecu. Tj. bačeno malo klikera raji da se zabavi, šarenih perlica indijancima da se iščuđavaju i ispune dan.
A ti bi da ti neko da pare a da nemas nikakve konkurencije :ha

O kakvom to prividu govoris? Konkurencija je vidljiva ne samo u ekonomskom smislu, nego u svakom drugom.

Samo sto ti neces da priznas.
. . . . . . . . .

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 12 Jul 2017, 01:58

storm wrote: 12 Jul 2017, 01:54 Čudno pa se narod seli za boljim životom tamo gdje se igra klikera.....

kad se vi ostali pakujete u raj....koreja, bjelarus :hm

Idete li vi kuda inače?
Može i tako, ali ne samo koreja i bjelorusija, nego velika većina planete. Možda konačno dokučiš poentu. ;)
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 12 Jul 2017, 02:00

storm wrote: 12 Jul 2017, 01:50 Čudo božije kako je kineska nauka i sve iz raznih doba tisućama godina unazad funkcioniralo bez komunista :D.
Vas netko uvjerio da ste bogomdani :plavi
Samo kapitalizam i slobodno tržište može opskrbiti sve ljude na planeti...i to sve više i radi
ja ajko dobro shvaćam da komunizam nije zaživio....jer je jednostavno utopija i nije za čovjeka
to je savršen sistem, ljudi nisu....točka i amen
Upravo i jeste bitno sto je Kina kao najstarija civilizacija na planeti , koja je na svojoj kozi tokom istorije iskusila sve drustvene procese, sve oblike vladavina itd, na kraju odabrala Komunizam, jer drugacije je nemoguce kontrolisati preko milijardi ljudi.

ZAmisli njima uvesti demokratiju, u svakoj ulici po 100 stranaka? :zubi

Sto se natalitet na planeti bude povecavao, neloberalni kapitalizam ce preko globalizma sve vise uvezivati ugnjetavane mase, bez obzira na njihov nacionalni i religijski identitet, pa ce Kapitalizam sam sebe pojesti.

NAravno da ljudi nisu savsresni, zato ih treba dobro kontrolisati :ok

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Jul 2017, 02:01

Lupetate bezveze. Storm je u pravu sto je otisao na spavanje.

Na osnovu cega ljudi biraju gdje ce kafu piti, gdje ce rucati, za koga ce se udati, sa kim ce biti prijatelj, nego na osnovu konkurencije i sosptvenog interesa. :lupa

Lupetanje bez ikakvog smisla ne vodi nicemu
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Jul 2017, 02:03

posmatrac wrote: 12 Jul 2017, 02:00
storm wrote: 12 Jul 2017, 01:50 Čudo božije kako je kineska nauka i sve iz raznih doba tisućama godina unazad funkcioniralo bez komunista :D.
Samo kapitalizam i slobodno tržište može opskrbiti sve ljude na planeti...i to sve više i radi
ja ajko dobro shvaćam da komunizam nije zaživio....jer je jednostavno utopija i nije za čovjeka
Upravo i jeste bitno sto je Kina kao najstarija civilizacija na planeti , koja je na svojoj kozi tokom istorije iskusila sve drustvene procese, sve oblike vladavina itd, na kraju odabrala Komunizam, jer drugacije je nemoguce kontrolisati preko milijardi ljudi.

Sto se natalitet na planeti bude povecavao, neloberalni kapitalizam ce preko globalizma sve vise uvezivati ugnjetavane mase, bez obzira na njihov nacionalni i religijski identitet, pa ce Kapitalizam sam sebe pojesti.

Niko nije odabrao komunizam, nego je nametnut revolucijom.

I ta Kina ti je danas glavni zagovarac slobodnog trzista jer znaju da mogu proizvesti najjeftinije, i da ce Zapad kupovati u neogranicenim kolicinama.

Onog casa kada Zapad ne bude kupovao, Kina nece hljeba imati. A po svemu sudeci, ni vode.
Last edited by Socrates on 12 Jul 2017, 02:04, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 12 Jul 2017, 02:04

Ne biraju. Nego im trenutno grah padne da se rode unutar jednog ili N-tog tora. Sitne brojke koje se prelijevaju ne čine apsolutno nikakvu razliku. To će se vremenom morati promijeniti na ovaj ili na onaj način. :cudi
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 12 Jul 2017, 02:06

Ili ćemo postati stanovnici Zemlje, ili stanovnika na Zemlji neće ni biti.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Jul 2017, 02:07

Pa dobro, to si ti tako zamislio. Vise miliona godina ljudske evolucije govore upravo drugacije.

Zapravo, ako gledamo iz istorije, trebala bi da nastupi globalna tarapana izmedju sirotinje. I to oko osnovnih prirodnih resursa.

Jer, ako mislite da mozete do krupnih kapitalista, i da oni nesto dijele sa ostalima, zakasnili ste nekoliko decenija.
Last edited by Socrates on 12 Jul 2017, 02:13, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 12 Jul 2017, 02:08

Socrates wrote: 12 Jul 2017, 01:53
posmatrac wrote: 12 Jul 2017, 01:50
Socrates wrote: 12 Jul 2017, 01:37 Naravno da je komedija. Vidis da je neuracunljiv. :D.

Komunizam nije nigdje zavladao jer su komunisti moralno korumpirani, nespososobni, a negdje su ih i Ameri sprijecili. :D.

Da znas ista o Italiji, komunisticka partija Italije je bila u otvorenom sukobu sa drzavom. Crveni terorizam je bio izrazit u decenijama nakon Drugog Svjetskog Rata, mada je bilo i podmetanja od strane protivnika.

Svejedno, nije dolazilo u obzir da uzmu vlast, posto Ameri to nisu dopustili.

Sve ostalo lupetas bez ikakvog reda i smisla, da nema nikakvog smisla da odgovaram na nebuloze.

U Kanadi, katolici uglavnom podrzavaju ljevicu.

U Americi, katolici uglavnom podrzavaju ljevicu. Mada oni i nemaju neke ljevice.

U Engleskoj, katolici podrzavaju ljevicu.
Nije zazivio nigdje, jer Socijalisticke drzave u svojoj istoriji nisu bili imperijalisticke( nisu bile bogate, izasle tek iz feudalizma :lupa ),a MArks je Komunizam vidio medju razvijenim prethodno imperjalistickim svijetom.

Ove gluposti i logicki apsurdne stvari koje pises mozes samo ovdje i nigdje vise na planeti, kakve veze jadan ne bio ima cinjenica da su u nekim drzavama bili prisutni komunisticki pokreti, kada su te iste drzave vecinski zajedno za uticajem katolicke crkve bile leglo fasizma.( Spanija, Italija itd)

To o cemu ja pisem ti ne mozes intelektualno da pohvatas, pa ti zato djeluje da nema nikakvog reda :D.
Povezivati katolicizam sa fasizmom ti je malo suludo :lupa Stvarno si neuracunljiv. :rol Japan je bio fasisticki. Njemacka je bila fasisticka.

Svejedno, SSSR je itekako bio imperijalisticki, samo sto nisu znali da stvore nista. Plain and simple. Nesposobni da stvore ista. Kao i svaki socijalisticki sistem po direktivi.
KAko li su se samo usudli, onako sirimasni i tek izasli iz Feudalizma da prvi odu u svemir :zubi

Ne vezem ja iskljucivo katolicizam za fasizam, nego svaki oblik manipoulativnog uticaja religija na politicki zivot ,a medju protestantima je takvog uticaja manje nego medju katolicima, pravoslavcima pa i muslimanima.

8 obiljezje fasizma:
"Vlade fašističkih zemalja trude se da koriste onu religiju koja je najšire zastupljena kao alatku za manipulaciju javnog mnenja. Vladini političari često koriste religijsku retoriku i terminologiju, čak i kad su osnovne religijske postavke dijametralno suprotne vladinim mjerama i aktivnostima.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Jul 2017, 02:10

Pa uvijek su se kurcili vise nego sto su imali financijske moci da izdrze.

Jesu, otisli u Svemir, pukli par decenija kasnije. :grana

Sramota me za njih. :lupa
. . . . . . . . .

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 12 Jul 2017, 02:13

Šta znače decenije :ccc
Pitaću vas šta znači "zdrava konkurencija" kada budete konkurisali na nivou ja jedan od X milijardi. To što si trenutno u toriću koji ti pruža prividnu zaštitu od takve "zdrave konkurencije" ne znači da ćeš uvijek i ostati. Zamisli se na trenutak da nisi tu gdje jesi nego da si jedan od milijardi koje trenutno žive od dolar-dva mjesečno i sl. pa onda pričaj bajke koje nemaju nikakvog osnova da mogu dugoročno opstati.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 12 Jul 2017, 02:14

Socrates wrote: 12 Jul 2017, 02:03
posmatrac wrote: 12 Jul 2017, 02:00

Niko nije odabrao komunizam, nego je nametnut revolucijom.

I ta Kina ti je danas glavni zagovarac slobodnog trzista jer znaju da mogu proizvesti najjeftinije, i da ce Zapad kupovati u neogranicenim kolicinama.

Onog casa kada Zapad ne bude kupovao, Kina nece hljeba imati. A po svemu sudeci, ni vode.
A kapitalizam nije nametnut revolucijom? :hihi

NAravno da su zagovaraci slobodnog trzista, kad imaju najvecu radnu snagu koja proizvodi najvise, pa sukladno tome mogu najvise i da izvoze.

Kupovace i zapad i citav svijet( posebno su prisutni u Australiji) uvijek, jer im je sve jeftinije, pa priodaju na veliko, opet su u ogromnom plusu( najvece robne rezerzve na svijetu)Tako velika zemlja nikada ne moze propasti.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 12 Jul 2017, 02:16

Bla wrote: 12 Jul 2017, 02:13 Šta znače decenije :ccc
Pitaću vas šta znači "zdrava konkurencija" kada budete konkurisali na nivou ja jedan od X milijardi. To što si trenutno u toriću koji ti pruža prividnu zaštitu od takve "zdrave konkurencije" ne znači da ćeš uvijek i ostati. Zamisli se na trenutak da nisi tu gdje jesi nego da si jedan od milijardi koje trenutno žive od dolar-dva mjesečno i sl. pa onda pričaj bajke koje nemaju nikakvog osnova da mogu dugoročno opstati.
Bla, moraliziras. Da bi razumio ijednu stvar na ovom svijetu, moras da razumijes da moraliziranje nije nesto sto ce te dovesti do razumijevanja problema.

Sve ovo sto meni govoris, mogao si komotno i sebi u ogledalu reci.

Drugim rijecima, razvoj dovodi do nejednakosti. I ja tu moraliziranjem ne mogu nista da promjenim. :rol
. . . . . . . . .

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 12 Jul 2017, 02:17

To što ti pričaš posmatrač je apsolutno identična priča koju i oni pričaju. Ne kontam gdje se razilazite. :cudi

Post Reply

Return to “Svijet”