Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Julia-Klara wrote: 13 Jul 2017, 10:42
Kad sam u Brckom strogo vodu s Prnjavora pijem (mislim da se to zove arterski bunar ili tako nesto), nista kupovne.
Sestra pije vec negdje spomenuti "Prolom" jer je jedino od nje ne boli zeludac.
Kiselu "Vitinka".
Prnjavor je u SFRJ iskljucivo pio vodu iz bunara, kompletan gradic je imao jako losu vodu iz cesme
inace, volim i ja piti svjezu bunarsku vodu
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Socrates wrote: 13 Jul 2017, 04:18
Najveći majstor u stvaranju vjestackih potreba je država.
Ja ću se donekle i složiti, jer mi to nije ni bitno. Ono što je za mene bitno je da kao društvo dokažemo da možemo učinkovito služiti jedan drugome (što je zanimljivo i usput budi rečeno i jedna od definicija kapitalizma). A potreba i problem, oni su na svakom koraku, samo treba pratiti (ne treba nam država).
A ako misliš da država uvodi opterećenja na uvoz to je tek pogubno. Neka drugi rade ono u čemu su najbolji, a ajmo mi raditi ono u čemu smo najbolji i izmedju sebe trgovati.
PS. Zbog prvog dijela moje druge rečenice sam ja i optimista po pitanju Bosne; poznajem bosanskog čovjeka, poznajem bosanskog muslimana. Znam da je dobar dio našeg kućneg odgoja kad jedeš čorbu odnijeti i komšinici tanjir iako sam/smo ovim u golemom offtopicu.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
___________________________________________________ Think different