Da ne govorim o Evropskoj Uniji. Inace smo prva vojna sila Evrope, a treca u svijetu, iza Bangladesa I Burundija.

Moderator: Krokodil Behko
Ma ti znas da ja tebe volim, ali ...Uvijek ono ali. Za razliku od tebe , masa nas je prozivjela i soc realizam i fasizam i nacionalizam i rani feudalizam i kapitalizam i sada zivi neki neoliberalizam tako da neke stvari mozemo da odvagamo preko svoje koze. Medjutim svi danasnji filozofi, teoreticari, politolozi, qulci-palci, koji eksera nisu zakucali u zivotu, daju odgovore slicne tvojima.Socrates wrote: 20 Jul 2017, 22:51 Miraleme, demokratija je, izmedju ostalog, da se odlucimo da li smo na jednoj ili drugoj strani.
Ako mastas o nesvrstanosti, mozda da se vratis u prosli vijek.Mada je i tada ta navodna nesvrstanost bila ubleha za vas soc-realisticke subjekte.
![]()
Za to mozete da zahvalite Savezu Komunista Jugoslavije na celu sa Drugom Titom.Pasaga wrote: 20 Jul 2017, 23:14 Srbija i Hrv. su se prihvatili,jedva docekali... da odrade prljavi dio posla.
No... odosmo u offff ..
Uvukao si SANU u ovu pricu a u tom trenutku Bosna je (kao i danas na zalost) bila pickin dim. Po tvojoj logici trebalo je pristupiti Srbiji, jer su eto ko biva jaci. Jemo dobili po picki, ali makar nismo ispali picke. Ali ode ovo u off , a sutra valja na oranje.Socrates wrote: 20 Jul 2017, 23:19 Kome jacem, Mirelame? Nejasan si.
Prvo, Tito je bio zapadni covjek, pa se i povinovao onom koji ce da ga podrzava, dakle jacem. Nije sve to bilo dzaba, dobili ste koliko toliko normalnu drzavu u poredjenju sa nekim drugim socijalistickim zemljama.
A gdje sam ja bogati rekao da je Bosna trebala pristupiti Srbiji? Jel' ti uopste mene citas?Mirelam wrote: 20 Jul 2017, 23:27Uvukao si SANU u ovu pricu a u tom trenutku Bosna je (kao i danas na zalost) bila pickin dim. Po tvojoj logici trebalo je pristupiti Srbiji, jer su eto ko biva jaci. Jemo dobili po picki, ali makar nismo ispali picke. Ali ode ovo u off , a sutra valja na oranje.Socrates wrote: 20 Jul 2017, 23:19 Kome jacem, Mirelame? Nejasan si.
Prvo, Tito je bio zapadni covjek, pa se i povinovao onom koji ce da ga podrzava, dakle jacem. Nije sve to bilo dzaba, dobili ste koliko toliko normalnu drzavu u poredjenju sa nekim drugim socijalistickim zemljama.![]()
... i tebi je bio DRUG ...Socrates wrote: 20 Jul 2017, 23:22Za to mozete da zahvalite Savezu Komunista Jugoslavije na celu sa Drugom Titom.Pasaga wrote: 20 Jul 2017, 23:14 Srbija i Hrv. su se prihvatili,jedva docekali... da odrade prljavi dio posla.
No... odosmo u offff ..
Da je barem pokusao da uredi odnose u drzavi onako kako normalne federalne drzave to rade.![]()
ono bi trebalo biti tako.
Po naslovu sam ocekivala nesto smijesno ili video il sta znam...Ono anticelulitna masazaKrokodil Behko wrote: 21 Jul 2017, 10:05
A što je senzacionalizam?
Čovjek vam pomogne, da izgledate bolje i sve, a vi po njemu
E to već jeste senzacionalizam![]()