Nije nego što pršće u nosSheval wrote:Što bi rekle ove ruralne hercegovke...halo konobar daj mi onaj sok što mi prska po nosu
Kakvu vodu pijete?
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
- Status: Offline
Re: Kakvu vodu pijete?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
Mitovi o mineralnoj vodi u koje morate prestati vjerovati

MIT: Mineralna voda ne hidratizira poput obične vode
Smatralo se da ugljični dioksid u mineralnoj vodi sprečava da tijelo apsorbira vlagu iz mineralne vode, ali istraživanje je pokazalo da to nije istina. Štoviše jedna studija zaključila je da je mineralna voda jednako dobro okrijepila vježbače poslije intenzivne tjelovježbe kao i obična voda.
MIT: Mineralna voda loša je za zube i kosti
Ugljična kiselina, koja nastaje kada se spoje voda i ugljični dioksid, može naštetiti zubnoj caklini, ali da bi se to dogodilo morali biste svaki dan popiti enormno puno mineralne vode (oko 6 litara). Osim toga, studija koja je proučavala povezanost napitaka s mjehurićima i smanjenje gustoće kostiju kod žena, sve vrste mineralne vode dobile su zeleno svijetlo.
3. MIT: Mineralna voda nije toliko dobar pomagač kod mršavljenja kao obična voda
Mineralna voda može izazvati privremenu nadutost i, na duge staze, to može pozitivno djelovati na vašu figuru. Istraživanja su pokazala da mineralna voda čak učinkovitije stvara osjećaj sitosti od obične vode, pogotovo ako je pijete na prazan želudac, što znači da je odličan pomagač kod mršavljenja. Samo izbjegavajte verzije mineralne vode s umjetnim zaslađivačima koje zapravo mogu povećati želju za slatkim. Dodate li običnoj vodi jedan zdravi sastojak možete dobiti super zdravi napitak.
4. MIT: Mineralna voda uzrokuje žgaravicu
Mineralna voda neće izazvati žgaravicu, ali može pospješiti već postojeću žgaravicu, zbog čega je u tom slučaju bolje izbjegavati je, odnosno piti samo običnu vodu, pogotovo uz jelo. Mineralna voda nije dobra za žgaravicu jer mjehurići iz mineralne vode opuštaju donji otvor jednjaka zbog čega je želučanoj kiselini lakše vratiti se u jednjak što zatim uzrokuje žgaravicu.
(SB)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Re: Mitovi o mineralnoj vodi u koje morate prestati vjerovat
Znam da mi je poslije operacije bila zabranjena 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
Opasna je ...pogotovu za zeludac i bubrege.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Ja sam cuo da i na jetru negativno utice.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8075 times
- Been thanked: 19098 times
Ovo pod 4 ovdje oduvijek ljudi piju kiselu kad im "ne radi" zeludac. Da im malo "prokuha".
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Obična mineralna voda ne liječi impotentnost, ne poboljšava kvalitetu sperme.
Samo Kladanjska mineralna voda to može. U njedrima brda Bosne nalazi se jedna skrivena i vijekovima čuvana tradicija mineralne vode.

Samo Kladanjska mineralna voda to može. U njedrima brda Bosne nalazi se jedna skrivena i vijekovima čuvana tradicija mineralne vode.
Last edited by Mutevelija on 21 Mar 2017, 21:04, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
...mozes i bilo kjoji napitak sa sodom....Maja wrote:Ovo pod 4 ovdje oduvijek ljudi piju kiselu kad im "ne radi" zeludac. Da im malo "prokuha".
Ovdje se ta mineralna pije vise nego igdje.
Moze se reci da je 90% stanovnistva upropastilo zdravlje,organizam.
Sve je dobro,u dobroj mjeri.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Maja wrote:Ovo pod 4 ovdje oduvijek ljudi piju kiselu kad im "ne radi" zeludac. Da im malo "prokuha".
I ja, između ostalih
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Ma Hajd zdravo 
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Ne pijem je nešto, ali je volim popiti poslije pečenja,
a sok od bazge mi je najljepši kad se s njom razblaži.
a sok od bazge mi je najljepši kad se s njom razblaži.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1617 times
- Been thanked: 1464 times
+1Krokodil Behko wrote:Maja wrote:Ovo pod 4 ovdje oduvijek ljudi piju kiselu kad im "ne radi" zeludac. Da im malo "prokuha".
I ja, između ostalih
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Meni je čist ok kao sastojak gemišta 
Habibti, ya nour el - ain... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Flaširana voda je najveća prevara vijeka, a može biti i opasna

Svake godine ljudi na vodu u flašicama potroše 100 milijardi dolara, sasvim bespotrebno, bar tako tvrde stručnjaci. Većina će pomisliti da ta, poprilično visoka cijena, jamči da je voda u flašici vrijedna toga. Ali, to je prevara, piše ‚‚Business Insider". Ona iz slavine je i sigurnija za zdravlje. Nema ništa boljeg od osjećaja čiste, ledeno svježe hidratizacije za vrijeme sparnog dana.
Ali, dok jedni dobijaju svoju vodu iz slavine, drugi taj osjećaj plaćaju, u prosjeku 100 milijardi dolara godišnje. Osim toga, u nekim državama, poput SAD-a, došlo je do tolike potražnje vode da od 2016. potrošači kupuju više vode nego klasičnih bezalkoholnih gaziranih napitaka. Za većinu ljudi širom SAD-a i Evrope, čaša vode iz slavine i ona iz flaše su doslovno identične po njihovom zdravstvenom i nutricionističkom kvalitetu.
U nekim slučajevima, voda iz slavine može biti sigurnija za zdravlje, budući da se njenu ispravnost češće testira. Voda u vodovodima, odnosno ona koja ide iz slavine nalazi se pod državnom regulacijom, stoga se njen kvalitet često kontroliše. To se posebno odnosi na one zemlje koje se mogu ponositi velikim količinama pitke vode.
Naravno, postoje izuzeci, poput onih u kontaminiranim područjima ili gdje su izvori privatni pa se voda ne testira redovno. Ali, ako niste jedni od njih, postoji puno razloga zbog kojih treba da prestanete da kupujete flaširanu vodu. Povećanje potrošnje flaširane vode svakako je posljedica trenda promocije i konzumacije zdravije hrane.
To sve više primjećuju i svjetski proizvođači pića, pa odnedavno i ‚‚Pepsi" proizvodi svoju vodu. Vlasnicima kompanija za flaširanje vode je profit zarada na vodi u flašici, a najveći problem je to što njihov proizvod nema stvarnu kontrolu. Ambalaža u kojoj voda dolazi može da bude opasna.
Kupovanje vode u flašicama smatra se suvišnim zbog jednakog ili nižeg kvaliteta nego kod vode iz vodovoda, kao i zbog toksina iz ambalaže, što šteti zdravlju. Većina flaširanih voda prolazi neke procese prije stavljanja u flašicu, uključujući i one hemijske, da bi imala što veći rok trajanja.
U poređenju s onima iz slavine, njihov kvalitet je niži, bar tako tvrde stručnjaci. Osim toga, nakon što se flašica s vodom otvori, ne postoji način da ostane sterilna pa se mora upotrijebiti skoro odmah. Uprkos trendu recikliranja, i dalje se trećina plastične ambalaže ne reciklira.
Tako plastične flaše vode lako postaju otpad koji zagađuju planetu..
(avaz)
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5195 times
- Been thanked: 7349 times
Re: Flaširana voda je najveća prevara vijeka, a može biti i opasna
Ovo me prisjetilo stare cesme ispred kuce u dijetinjstvu.... izvora i nosanja kantica s bunara. 
Svijest ima sidrište.
I to je tocno...
Debela smo manjina koja ima odlicnu vodu iz vodovoda (ovi prostori tu) a kupujemo te flase, kao svi ostali...
I ja to radim
A ima sad bas super boca, koje ne emitiraju nista stetno u sadrzaj, poput ovih plasticnih...samo par sekundi vremena treba, da se pobrines, natocis, kad izadjes vani.
Debela smo manjina koja ima odlicnu vodu iz vodovoda (ovi prostori tu) a kupujemo te flase, kao svi ostali...
I ja to radim
A ima sad bas super boca, koje ne emitiraju nista stetno u sadrzaj, poput ovih plasticnih...samo par sekundi vremena treba, da se pobrines, natocis, kad izadjes vani.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
Česmovača moja draga 
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
Jest,ko ima sreće da je ispravna i dobra za piće
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti