Al' dzaba to pricati, da je njima nesposobnima opet da otimaju od onih sto znaju, rade, i stvaraju uslove za razvoj.
Od ove osmorice multimilijardera sigurno nece nista oteti.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Inace bi kapitalizam cvjetao bez drzavnog intervencionizmaSocrates wrote: 07 Sep 2017, 17:23 Kakvo je vrijeme doslo da se komunisti hvataju za drzavu kao davljenik za slamku, a kapitalisti za unistavanje moci drzave.
Inace, nista novo za komuniste, i fasisti se oslanjaju na drzavu.![]()

Biti KApitalist i izrabljivati druge znaci boroti se protiv kapitalistickog sistemaSocrates wrote: 07 Sep 2017, 17:29 Inace i najveci kreten bi trebao biti u stanju zakljuciti da je privatna inicijativa jedini nacin borbe protiv ekstrema kapitalistickog sistema.![]()
Ja ti pričam a ti ne želiš čuti....precizno sam računao i ne samo ja, često to sa kolegama, kooperantima radimo.posmatrac wrote: 07 Sep 2017, 17:28A sta mislis da se utalite, tj da vam pohlepa ne bude glavna ideja vodilja, pa da zajedno placate dobavljace a da vam drzava uzima 10% umjesto 30%( kao sto sada gule privatnike), ali i da vam dohodak bude priblizno jednakstorm wrote: 07 Sep 2017, 17:08To se podrazumijeva...plus...nekad nemaš za što tankati vozila doslovno, novaca zarađeno, kasni ovaj kasni onaj....država i dobavljači traže svoje i ako podmiruješ sve redovno, neminovno je upasti u rupu nekad (ne svojom krivicom) ok kad se akumulira nešto lako se premošćava sve.Socrates wrote: 07 Sep 2017, 17:01 Za zapocinjanje privatnog biznisa treba uloziti i svoje pare i preuzeti rizik.![]()
Dalje....kad čovjeka naučiš da radi, ako ima malo soli u glavi ode za sebe....barem 30 naših ima sad svoje firme....i to je ok
Uostalom svi smo mi tako....ispekli, usavršili, skupili neka sredstva i skok na glavu....pa tko ispliva![]()
![]()
30 privatnika po jednom selu, bem ti Slovenija je najbogatija drzava u Evropi, osim ako primanja tih privatnika nisu veca od 300eura mjesecno![]()

Nista ja ne mijesam, nego si ti pomjesao cika Marksove teze o drzavi pa mi je vise mrsko ovako te besplatno obrazovati.posmatrac wrote: 07 Sep 2017, 17:31Inace bi kapitalizam cvjetao bez drzavnog intervencionizmaSocrates wrote: 07 Sep 2017, 17:23 Kakvo je vrijeme doslo da se komunisti hvataju za drzavu kao davljenik za slamku, a kapitalisti za unistavanje moci drzave.
Inace, nista novo za komuniste, i fasisti se oslanjaju na drzavu.![]()
![]()
Opet mijesas Komunizam sa Anarhizmom, ali hajde neka se sta bilo prica![]()
Ja sam napisao "ekstrema kapitalistickog sistema", genijalac. Pazljivo citaj.
Nista, njima je najbolje kada drzava izmislja poslove i firme od desetine i desetine hiljada radnika, od kojih barem dvije trecine nista ne radi.storm wrote: 07 Sep 2017, 17:37Ja ti pričam a ti ne želiš čuti....precizno sam računao i ne samo ja, često to sa kolegama, kooperantima radimo.posmatrac wrote: 07 Sep 2017, 17:28A sta mislis da se utalite, tj da vam pohlepa ne bude glavna ideja vodilja, pa da zajedno placate dobavljace a da vam drzava uzima 10% umjesto 30%( kao sto sada gule privatnike), ali i da vam dohodak bude priblizno jednakstorm wrote: 07 Sep 2017, 17:08To se podrazumijeva...plus...nekad nemaš za što tankati vozila doslovno, novaca zarađeno, kasni ovaj kasni onaj....država i dobavljači traže svoje i ako podmiruješ sve redovno, neminovno je upasti u rupu nekad (ne svojom krivicom) ok kad se akumulira nešto lako se premošćava sve.Socrates wrote: 07 Sep 2017, 17:01 Za zapocinjanje privatnog biznisa treba uloziti i svoje pare i preuzeti rizik.![]()
Dalje....kad čovjeka naučiš da radi, ako ima malo soli u glavi ode za sebe....barem 30 naših ima sad svoje firme....i to je ok
Uostalom svi smo mi tako....ispekli, usavršili, skupili neka sredstva i skok na glavu....pa tko ispliva![]()
![]()
30 privatnika po jednom selu, bem ti Slovenija je najbogatija drzava u Evropi, osim ako primanja tih privatnika nisu veca od 300eura mjesecno![]()
Da se isplati radniku 1000€ on treba zaraditi 1800€ ....nema tu mene nigdje...ja se znojim i ugrađujem dok pogađam posao
Kako misliš jednak dohodak ovo me zbilja zanima
ne želim vjerovati da mi hoćeš reći, da ja ulažem svu svoju imovinu, vrijeme....dovodim u egzistencijalni rizik svoju obitelj, radim ko konj, da na kraju ja i onaj na mješalcu na račun dobijemo svaki po 700€
isusedobar si ....

PA naravno da ne mogu uzimati vise kad vas drzava uvjetovana neoliberalnim kapitalizmom i kreditima koje moraju vracati stranim bankama guli do gole koze .storm wrote: 07 Sep 2017, 17:37Ja ti pričam a ti ne želiš čuti....precizno sam računao i ne samo ja, često to sa kolegama, kooperantima radimo.posmatrac wrote: 07 Sep 2017, 17:28A sta mislis da se utalite, tj da vam pohlepa ne bude glavna ideja vodilja, pa da zajedno placate dobavljace a da vam drzava uzima 10% umjesto 30%( kao sto sada gule privatnike), ali i da vam dohodak bude priblizno jednakstorm wrote: 07 Sep 2017, 17:08To se podrazumijeva...plus...nekad nemaš za što tankati vozila doslovno, novaca zarađeno, kasni ovaj kasni onaj....država i dobavljači traže svoje i ako podmiruješ sve redovno, neminovno je upasti u rupu nekad (ne svojom krivicom) ok kad se akumulira nešto lako se premošćava sve.Socrates wrote: 07 Sep 2017, 17:01 Za zapocinjanje privatnog biznisa treba uloziti i svoje pare i preuzeti rizik.![]()
![]()
Da se isplati radniku 1000€ on treba zaraditi 1800€ ....nema tu mene nigdje...ja se znojim i ugrađujem dok pogađam posao
ne želim vjerovati da mi hoćeš reći, da ja ulažem svu svoju imovinu, vrijeme....dovodim u egzistencijalni rizik svoju obitelj, radim ko konj, da na kraju ja i onaj na mješalcu na račun dobijemo svaki po 700€
isusedobar si ....

Nije nego je bolje kad privatnik koji ima ideju ( koja je odraz povrsinskog nacina proizvodnje) upregne 20 radnika koji se slome oko posla( oni mu donose dohodak) ali ipak dobijaju pola plate manjeSocrates wrote: 07 Sep 2017, 17:44Nista, njima je najbolje kada drzava izmislja poslove i firme od desetine i desetine hiljada radnika, od kojih barem dvije trecine nista ne radi.storm wrote: 07 Sep 2017, 17:37Ja ti pričam a ti ne želiš čuti....precizno sam računao i ne samo ja, često to sa kolegama, kooperantima radimo.posmatrac wrote: 07 Sep 2017, 17:28A sta mislis da se utalite, tj da vam pohlepa ne bude glavna ideja vodilja, pa da zajedno placate dobavljace a da vam drzava uzima 10% umjesto 30%( kao sto sada gule privatnike), ali i da vam dohodak bude priblizno jednakstorm wrote: 07 Sep 2017, 17:08
To se podrazumijeva...plus...nekad nemaš za što tankati vozila doslovno, novaca zarađeno, kasni ovaj kasni onaj....država i dobavljači traže svoje i ako podmiruješ sve redovno, neminovno je upasti u rupu nekad (ne svojom krivicom) ok kad se akumulira nešto lako se premošćava sve.
![]()
isusedobar si ....
Al' ni tada nije bio jednak dohodak.
Sta bi ovi sad novi ljevicari? Da svi lijevi bekovi Krivaje iz Zavidovica leze kod kuce a da imaju istu platu kao Dembele?![]()
A o cemu bi ti?

Users browsing this forum: amidza idriz, rocko and 1 guest