Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Socrates wrote: 21 Sep 2017, 23:26
Mute, onda ti nisi skontao sta one govore. One govore o terminima. Niko majstoru ne brani da radi sta hoce ako ispostuje ugovorene termine oko zavrsetka posla.
Ljudi nerijetko dogovaraju termine ne samo za zavrsetak posla, nego I za odredjene zadatke.
Pa ako ne zavrsi odredjenu stvar prije termina, cijena cijelog ugovora pada
Jok.one hoce da se svaki dan radi kod njih od 1-do zadnjeg
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Socrates wrote: 21 Sep 2017, 23:26
Mute, onda ti nisi skontao sta one govore. One govore o terminima. Niko majstoru ne brani da radi sta hoce ako ispostuje ugovorene termine oko zavrsetka posla.
Ljudi nerijetko dogovaraju termine ne samo za zavrsetak posla, nego I za odredjene zadatke.
Pa ako ne zavrsi odredjenu stvar prije termina, cijena cijelog ugovora pada
Jok.one hoce da se svaki dan radi kod njih od 1-do zadnjeg
Nije u tome poenta.
Neka ljudi rade i zaradjuju za svoju fameliju... I niko koliko toliko razuman.. nece im progovoriti za kratko vrijeme kasnjenja... ako su u pitanju "mali" privatni poslovi... i ako to ne ulazi u konstantni krug navike. U suprotnom slucaju i potpisanim ugovorima situacije su znacajno drugacije...Tu nisu samo dvije strane umijesanje... nego citav lanac...
Malo ste nepravedni prema majstorima, obrtnicima, izvodjacima...
Pored odgovornosti prema naručitelju imas i odgovornost prema radniku....i gledas da ima konstantno posla.
A dovoljno je da ti na objektu netko vanjski zakasni, s kojim nemas veze i ti svoj dio posla ne mozes dovrsiti i ruši ti se plan...a to je tako cesto, nekad ne ide, bude nepredvidljivih situacija, posebno kod adaptacija...otvori se zid, pa vidis, da treba kompleksniji i dugotrajniji zahvat...plan pada!
E ti si tu u sredini, ko ona stvar pa to sve izb alansiraj a svaka strana tu gleda samo sebe...
A ja moram gledati radnika (ne moze raditi danas tri sata, sutra trinaest) jednu, drugu, petu, desetu musteriju....
No moram i reci, ako uredno nazoves, ispricas se, objasnis....i nema problema.
Najgore je kad te očekuju pa se i ne javis.