Muška ili ženska djeca?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9871 times
Been thanked: 11666 times
Status: Online

Re: Muška ili ženska djeca?

19 Jan 2012, 17:42

madam Bovary wrote:Jaoo behkoooo :plavi
sto ti imas teorija....
poznato je da su(unatoc suprotnom misljenju)muskarci rastrosniji od zena.....
tako je i u mom slucaju,da se mm pita rasipali bi ih na sve strane....
to sam vec negdje ranije pominjala :kafa
a takav mi je i buraz....pet puta vise trosi od snahe....kupuje samo markiranu odjecu.....
pa ti sad vidi,jos uz musko obilazenje kafana,ko na kraju raskuci sve? :obrve
A sta cemo sa frizurama, najnovijim (i najskuljim) deterdzentima, bezbrojnim
komadima odjece, obuce, delikatesima koji se sliste uz kafu sa konama i kolegicama,
sminkom,neprestanim kupovanjem kauca, kucanskih aparata, prostirki, lustera,
zavjesa.. etc..etc..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times
Status: Offline

19 Jan 2012, 17:43

Koliko cu ti puta reci da imas posla sa pogresnom vrstom zena? :hihi
Normalan muz i zena se sve lijepo dogovore......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

19 Jan 2012, 18:53

Krokodil Behko wrote:
Ideja wrote:
Krokodil Behko wrote:To bi mozda moglo biti bitno, nekome, ko vec ima dvoje djece istog spola.
Ili bar jedno. pa pozeli i dijete drugog spola. Kao moj otac rahmetli. vec je imao dva sina
i kad se trebao roditi moj mladji brat, on je zelio da bude zensko, ali eto nije. Sve muski.
U bližoj i daljoj rodbini imam sijaset primjera gdje imaju samo mušku ili samo žensku djecu, alo ono 4-5 komada , zalud im trud bio :hihi
Ne znam, meni se svakako ne svidja mogućnost odabira, jednostavno nepravedna je. U našem društvu važi da si sirot čim si rodjen kao žensko, hiljadu puta sam čula žene kako kažu da bi više voljele muško dijete jer je muškima lakše u životu, kao ako pate one, neka ne pati njihovo dijete. Žalosno :(
Ma ja mislim, da to vise nije tako. Mozda po selima nekim jos uvijek
ali i tu je drugacije vec. Poznajem podosta zena, koje ne bi da se udaju,
nego da se zene.
Ja vjerujem da se društvo po tom pitanju mijenja na bolje ali živi bili pa vidjeli. Ako jednom bude moguće odlučiti kojeg će nam pola biti dijete, biće mnogi iznenađeni željama koje se kriju u "civilizovanim" ljudima koji nisu sa sela.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

20 Jan 2012, 00:10

Vjerovali ili ne, upoznala sam u bolnici ženu koja ima kući tri djevojčice i treba da rodi četvrtu, a muž je maltretirao zbog toga, govorio joj da ne ide kući ako opet bude žensko. A ultrazvuk je pokazao žensko. Ne mogu da shvatim da ima i takvih bolesnika i dan danas...Trebalo je vidjeti tu ženu koliko je patila umjesto da bude sretna jer donosi dijete na svijet, živo, zdravo...
Nebitan je pol djeteta, bitno je samo da je živo, zdravo, da se vodi računa o njegovom odgoju i obrazovanju!

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 4 times

20 Jan 2012, 13:26

alma75 wrote:Vjerovali ili ne, upoznala sam u bolnici ženu koja ima kući tri djevojčice i treba da rodi četvrtu, a muž je maltretirao zbog toga, govorio joj da ne ide kući ako opet bude žensko. A ultrazvuk je pokazao žensko. Ne mogu da shvatim da ima i takvih bolesnika i dan danas...Trebalo je vidjeti tu ženu koliko je patila umjesto da bude sretna jer donosi dijete na svijet, živo, zdravo...
Nebitan je pol djeteta, bitno je samo da je živo, zdravo, da se vodi računa o njegovom odgoju i obrazovanju!
Jadna žena..njega treba na lomaču
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

20 Jan 2012, 13:32

gejsha wrote:
alma75 wrote:Vjerovali ili ne, upoznala sam u bolnici ženu koja ima kući tri djevojčice i treba da rodi četvrtu, a muž je maltretirao zbog toga, govorio joj da ne ide kući ako opet bude žensko. A ultrazvuk je pokazao žensko. Ne mogu da shvatim da ima i takvih bolesnika i dan danas...Trebalo je vidjeti tu ženu koliko je patila umjesto da bude sretna jer donosi dijete na svijet, živo, zdravo...
Ne,nju treba tući.....jer je takvo nesto dopustila sebi..... :kafa

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2012, 13:40

madam Bovary wrote:
gejsha wrote:
Ne,nju treba tući.....jer je takvo nesto dopustila sebi..... :kafa
Ma da,sad ona kriva što ima takvog čovjeka.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

20 Jan 2012, 13:46

Nije kriva sto ga ima,kriva je sto se prepusti.....jeli ima usta,jeli zna progovoriti.....ili je od onih sto kaze da nije zensko da pricaju?
Onda je i nije zaliti,ugrozava normalne zene takvim stavom....
Imala sam komsinicu koja muzu pere auto,a on sjedi i pusi,i govori jo:tu si preskocila :lup

Pa nije mu ona stvar od suhog zlata,ja bi njega ostavila kad bi prosila kruha....
I ona je njega skontala nakon sto mu je naradjala tuceta djece? :sok
Nije ga mogla skontati dok su hodali,ili kad su samo poceli zivjeti skupa?

Mozda ruzno zvuci,sli zene koje sebi dopuste svasta i zasluzile su svasta.....

Niko nema pravo nikog ni na sto natjerati,ako se mi prepustimo i klimamo glavom,jer nam je tako lakse nego da je upotrijebimo,nas problem,niciji drugo....ne moze njoj niko sem nje rijesavati bracne probleme :cudi

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2012, 18:56

Slažem se da ne treba samo klimati glavom,ali mislim da ima ljudi koji su drugačiji dok ne stupe u brak.a u braku misle da mogu raditi šta žele.
Možda jednostavno prije braka nije spomenuo da obavezno mora roditi sina (kao da je sve do nje :123 ) i milion drugih stvari.
Možda je sve prešutio.
Ne znam za taj slučaj što je alma spomenula,možda je i žena kriva,možda je i on.Ali nemam pravo da kažem da je ona to zaslužila kada ne znam ni kakva im je situacija.A za njega imam pravo reći da je budala na osnovu njegovog ponašanja.

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

20 Jan 2012, 19:41

Volio bih da imam malu cickavu djevojcicu. :) :ljub
Image

Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma

20 Jan 2012, 21:07

ma kod nas kazu haj ba dijete-dijete....samo nek je musko :oo
bolje biti malo lud nego malo pametan

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

22 Jan 2012, 12:50

"Izbjegavanje svakog mogućeg tipa stereotipa": Pet godina skrivali spol djeteta, oblačili ga i kao muško i kao žensko

Image

Od trenutka kada se Saša rodio, njegovi roditelji Bek Lekston i Kiren Kuper su se trudili da svog sina "ne opterete" stereotipima spola. Zato su ga jednostavno zvali “dijete” i držali njegov spol u tajnosti od svih osim najbližih rođaka i prijatelja. Kako je odrastao, roditelji su ga ohrabrivali da se igra i sa lutkama i sa Lego kockama, spavao je u neutralno obojenoj žutoj sobi, a bilo mu je dozvoljeno da oblači i žensku i mušku odjeću, ne bi li sam sebe pronašao.
[24 sata info]

Ali sada, kada je Saša napunio pet godina i vrijeme mu je da krene u školu, njegovi roditelji misle da će ovakav način odgajanja biti nemoguće nastaviti. Oni žele da podstaknu i druge roditelje u Velikoj Britaniji da odgajaju djecu na netradicionalan način, ali i da natjeraju ostatak roditelja da razgovaraju o tome.

- Željela sam da izbjegnem svaki mogući tip stereotipa - izjavila je gospođa Lekston, majka malog Saše.

Gospođa Lekston je rekla da je upravo njen način odgoja uticao na to da poželi da razbije stereotipe o spolovima.

- Moja mama je bila sportski tip, a moj tata veoma emotivna osoba. Zajedno bismo gledali Čarobnjaka iz Oza i počeli da plačemo. Svaki put kada bi nas vidjela moja mama je govorila da smo njanjavi. Tako da mi se oduvijek činilo da stereotipi nemaju nikakve veze sa ljudima koje sam poznavala.

- Stereotipi su fundamentalna glupost. Zašto bi bilo ko bilo koga ograničavao? Spol utiče na to šta djeca nose i sa čime mogu da se igraju i na neki način određuje kakva će osoba postati to dijete kada odraste. To me veoma ljuti jer može da ograniči potencijale djece - dodala je ona.

Sam proces je počeo još prije nego što se Saša rodio, kada su roditelji odbili da znaju spol deteta. To nije bilo zbog toga što su željeli da se iznenade, već zbog svega onog što bi pratilo saznanje da će dobti dječaka ili djevojčicu. Kada se Bek porodila, tek nakon 30 minuta je babicu pitala za spol deteta, jer nije željela da prejudicira njegov život spolom.

Dali su mu ime koje je prikladno kako za dječaka, tako i za djevojčicu i zvali su ga “dijete”, a ne kćerko ili sine.

Tek kada je Saša krenuo u školu Bek i Kiren su shvatili da ne mogu da čuvaju tajnu i počeli su svima da govore da je Saša dječak.

Gospođa Lekston, veb dizajner iz Saoustona, okruga Kembridž, priznala je da čuvanje djetetovog spola nije bilo ni malo lak zadatak. Priznala je i da su je nazivali ludačom koja ne zna da li joj je dijete muško ili žensko.

- Mnogi su me izbjegavali i nisu htjeli sa mnom ni kafu da popiju. Mislili su da sam ludača - kazala je ona.

U školi Saša ponekad nosi uniformu za djevojčice roze boje, ali ga zadirkivanja i maltretiranje vršnjaka tek čeka.

- Do sada ga niko nije dirao, ali ako do toga dođe nadam se da će Saša biti dovoljno samouvjeren da se odbrani - rekla je njegova majka.

Njegov otac programer izjavio je da je Saša svjestan toga da je dječak, ali da je njemu dozvoljeno da odrasta i da razvija svoja interesovanja kako god želi.

- Ukoliko želi da oblači odjeću za djevojčice onda će tako i biti. Ipak, mi ništa ne forsiramo. Odjeća za djevojčice je zabava za po kući, ali mi ne tjeramo Sašu da se tako oblači kada izlazi napolje - kaže otac dječaka.

Dr. Darag Mekdermot psiholog i predavač na Anglia Rusukin Univerzitetu kaže da je veoma teško predvidjeti bilo kakve dugoročne posljedice koje mogu da se jave kod Saše usljed njegovog nekonvencilanog vaspitavanja.

- Teško je reći sa sigurnošću da li će spolno neutralno vaspitanje imati trenutne ili dugoročne posljedice na psihu djeteta, jer do sada je urađen veoma mali broj istraživanja koji se bavi ovom temom, rekla je ona.

- Takođe, treba imati na umu da je porodično okruženje samo jedan od faktora koji utiče na spol djeteta, među značajnim faktorima su i škola, socijalizacija sa drugom djecom i odraslima, kao i masovni mediji. Kako dijete odrasta ono razvija svoj lični osjećaj za svoju ličnost što uključuje i individualnu spolnu identifikaciju.

Prošle godine kanadski par Keti Viterik i Dejvid Stoker su insistirali na tome da svoju bebu Storm odgajaju kao spolno neutralno dijete, prenosi Blic. Povodom tog slučaja se oglasio i dr. Herold Kolpevic dječji psihijatar iz Sjedinjenih Država koji je rekao da ga je ova informacija veoma uznemirila i da ne može da razumije kako roditelji koji imaju dobre namjere mogu da budu na tako lošem putu.

- Kada se rode, djeca nisu prazan list papira. Postoje određeni razlozi zbog kojih se dječaci igraju grubljih igara, a zbog čega djevojčice bolje govore jezike - rekao je on.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/8 ... z1kBewHC2N

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

22 Jan 2012, 15:00

gejsha wrote:Slažem se da ne treba samo klimati glavom,ali mislim da ima ljudi koji su drugačiji dok ne stupe u brak.a u braku misle da mogu raditi šta žele.
Možda jednostavno prije braka nije spomenuo da obavezno mora roditi sina (kao da je sve do nje :123 ) i milion drugih stvari.
Možda je sve prešutio.
Ne znam za taj slučaj što je alma spomenula,možda je i žena kriva,možda je i on.Ali nemam pravo da kažem da je ona to zaslužila kada ne znam ni kakva im je situacija.A za njega imam pravo reći da je budala na osnovu njegovog ponašanja.
Njega nikako necu komentirati,taj ne da nije zasluzio komentiranje,vec je za takve metak skup.....ali postoji ona"prevari me jednom,sram te bilo,prevari me drugi put-sram me bilo".
Mozes ti mene jarane i zavesti,i zaruciti,pa cak i ozeniti,ali ako meni treba deset godina i petero djece da shvatim ko si,onda sam ja fakat idiot.......
Da pogresno ne shvatis:ja se inace zalazem za prava zena,ali ta zena da sutra rodi sina,ostala bi sa tim debilom,i sve bi bilo kao da nikad nista lose nije rekao :cudi
Da ima imalo mozga,shvatila bi ako ne voli svoje dijete(djevojcicu)kojaq mu je krv i meso,zasto bi volio nju?
On nju ne voli uopce i ona mu sluzi kao rasplodna kobila,a ona smatra da takva uloga zene treba biti....i ti njoj sad reci da ne treba ona ce se posvadjati s tobom....nedavno sam upoznala seljanku(zaovu od moje kone)dosla kod nje u grad i vidjela da mladic brise prozore,pa se cudom cudi,pa kaze da to nevalja gluho bilo,pa ruzno je da ga ko vidi,sva u transu :cudi
Jedva mi nju sprijecismo da mu ne ode reci.....a iza sebe ima brak u kome ju je totalna propalica od muza izbacila,i ona i dalje misli kako treba nastaviti samo sluziti "muskinje".....i sta da joj radis....pusti....

U bolnici zenu doveli dobila potres mozga sva crna koliko ju je mlatio muz koji je pijanac,kockar i preljubnik....
Ona je to normalno godinama trpila,musko je,treba....dok je nije hitna dovezla nije skontala da nesto nije u redu :kafa

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

23 Jan 2012, 00:08

Samo da se nadovežem na onu moju priču, ta žena je neobrazovana, sa sela, znači finansisjski zavisna od muža, i ne može ništa sama sa četvero djece. a ne može ih ni ostaviti. priznali mi ili ne, ima žena koje su totalno nemoćne. Suosjećam s tom ženom.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

23 Jan 2012, 00:17

alma75 wrote:Samo da se nadovežem na onu moju priču, ta žena je neobrazovana, sa sela, znači finansisjski zavisna od muža, i ne može ništa sama sa četvero djece. a ne može ih ni ostaviti. priznali mi ili ne, ima žena koje su totalno nemoćne. Suosjećam s tom ženom.
Alma,samo cu ti reci pricu koju znam:moja tetka ima preko 60 godina,udala se na selo i zivot joj se vremenom pretvorio u pakao.....pobjegla pjesice na snijegu iz tog sela a ima preko sat autom do tamo.....
Otisla u Berlin,sa osnovnom skolom,sa nikakvim radnim iskustvom,ne znajuci rijec njemackog,dibi dus od icega.....
Nije znala ni gdje je ta Njemacka,ni sta ce raditi,znala je samo da zeli pobjeci,ali zaista zeli sto dalje....
Cistila,prala,kuhala,sluzila,zaradila pare,dosla po dijete,kasnije kupila kucu i dan danas zivi super,ima njemacku penziju i sve sredjeno....prosla je svijeta,bila dama....a da je ostala u tom selu?

Ali trebalo se usuditi,u to vrijeme,kad su ljudi govorili za zenu koja ode sa muzem u njemacku da je kurva....ali kad muka natjera ide se....dok god dno ne dotaknemo,prema vrhu ne krecemo....

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

26 Jan 2012, 00:15

madam Bovary wrote:
alma75 wrote:Samo da se nadovežem na onu moju priču, ta žena je neobrazovana, sa sela, znači finansisjski zavisna od muža, i ne može ništa sama sa četvero djece. a ne može ih ni ostaviti. priznali mi ili ne, ima žena koje su totalno nemoćne. Suosjećam s tom ženom.
Alma,samo cu ti reci pricu koju znam:moja tetka ima preko 60 godina,udala se na selo i zivot joj se vremenom pretvorio u pakao.....pobjegla pjesice na snijegu iz tog sela a ima preko sat autom do tamo.....
Otisla u Berlin,sa osnovnom skolom,sa nikakvim radnim iskustvom,ne znajuci rijec njemackog,dibi dus od icega.....
Nije znala ni gdje je ta Njemacka,ni sta ce raditi,znala je samo da zeli pobjeci,ali zaista zeli sto dalje....
Cistila,prala,kuhala,sluzila,zaradila pare,dosla po dijete,kasnije kupila kucu i dan danas zivi super,ima njemacku penziju i sve sredjeno....prosla je svijeta,bila dama....a da je ostala u tom selu?

Ali trebalo se usuditi,u to vrijeme,kad su ljudi govorili za zenu koja ode sa muzem u njemacku da je kurva....ali kad muka natjera ide se....dok god dno ne dotaknemo,prema vrhu ne krecemo....
Razlika je u tome što ova žena ima četverodjece. Ne možemo sve situacije idealizirati i koliko god da želimo promijeniti svijet, nekad jednostavno to ne može. Nažalost, ova je žena zaista u bezizlaznoj situaciji, a po svoj prilici i te djevojčice :(

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

30 Jan 2012, 14:37

...pa kome je to vazno,jel musko ili zensko,treba ga....uffff

djeca su... :srce
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Crnogorski recept za dobijanje muškog potomstva!

28 May 2012, 20:28

Image

Razlika u godinama među bračnim partnerima, period ovulacije i način ishrane tri su osnovna uslova za dobijanje muškog deteta, tvrdi mještanin sela Vukovci u dolini Zete Bajo Šuškavčević (87).

Šuškavčević je za podgoričke "Vijesti" objelodanio dobro čuvani "recept" za dobijanje muškog djeteta, koji se, kako kaže, prenosio sa koljena na koljeno, povjeravao bližnjem u sudnjem času ili neznancu na bolničkom krevetu.

On je, kako se navodi, odlučio da recept objelodani jer ne želi da tajna, kojom je, kako tvrdi, pomagao mnogim porodicama u dobijanju muškog potomka i produženju loze, "umre sa njim".

Poznavalac "tajne muškog potomka“ u Crnoj Gori oduvijek je bio poštovan i tražen, a to rijetko zanimanje u zemlji patrijarhata, ratnika i puškonoša je nosilo ogroman teret odgovornosti, piše list.

"Da bi dobili dijete muškog pola moraju se uvažiti tri režima. To su razlika u godinama među bračnim parom, ovulacija i režim ishrane", tvrdi Šuškavčević.

On kaže i da svake sedme godine polni organi podmlađuju, to jeste u 14, 21, 28, 35, 42. i 49. godini.

"Kada partner u braku napuni ove godine rađa se dijete njegovog pola, sve dok „bračni drug“ napuni naznačene godine, i tada preuzme njegov pol. Podmlađivanje počinje svake sedme godine, ali ne smije se rizikovati pola godine, jer kod nekog počinje prije ili kasnije", ispričao je Šuškavčević.

Kao primjer on navodi da, ako jedan bračni partner, na primer, napuni 21 godinu a drugi 19, onaj koji je napunio 21 ima prednost da dobije dete svog pola, sve dok drugi partner ne napuni 21 godinu", rekao je Šuškavčević.

Prednost za dobijanje "puškonoše“ je u slučajevima kada je muž stariji pet do šest godina, ili 12 do13, ili, prema riječima Šuškavčevića, i u slučajevima kada je žena starija godinu ili dvije od supruga.

"Dokazano je da u porodici sa dvoje djece, ako je jedno starije sedam ili 14 godina, moraju biti istog pola, izuzev ako je žena ostala trudna treći dan ovulacije ili treći dan ispred ovulacije. Taj period predstavlja izuzetak jer tri dana pred ovulaciju, ako ostane trudna i rodi, muško dijete mora biti degenerisano. Ovo treba da zna svaki bračni par jer ljubavni zanosi tokom tri dana pred oulaciju mogu biti veoma opasni", upozorio je Šuškavčević, pišu podgoričke "Vijesti".

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Re: Crnogorski recept za dobijanje muškog potomstva!

28 May 2012, 20:49

Imaju ljudi s Bogom direktnu komunikaciju izgleda...svasta,sta je s ljudima poput mm-a,koji kaze da bi volio imati malu djevojcicu,neodoljivih loknica i britkog jezika :zubi (kad dodje vrijeme)

Obrisan profil

Re: Crnogorski recept za dobijanje muškog potomstva!

28 May 2012, 21:16

casa rakije isto pomaze

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”