storm wrote: 05 Oct 2017, 22:42
Hahaha...
Ali to si dobro rekao....rokni i oduzmi, to i jest srž komunizma

Ne ide to tako više u civilizaciji

Stalno imam dojam da je vrijeme otislo dalje, a vi ostali negdje krajem 19. Pocetkom 20'stoljeća

Pa se nikako snaci

Uz to stalno kmecis o nekakvom "eksploatisanju" uz jos par pamfletaskih, ubleharskih pojmova koje provlačis kroz svaki post, ne bi li sto puta ponovljena laz postala istina....jako tužno.
Dalje...
Demokracija dopušta, da se organizirate...osnuj tvrtku...zaposli radnike i svima daj iste place

Sasvim jednostavno...samo da te informiram, nisam jos cuo za to ...u povjerenju

Mene moji radnici nemaju razloga roknuti, osim ako im netko ne ucini lobotomiju u snu. Ja njih trebam ali oni mene vise...ja novac koji imam od firme, sam lagano zaradim...oni bez mene, jako tesko...ali dobro, pricam tebi, koji nemas blage veze u realnom sektoru.
Dalje, trosak drzave?
Nije zbog dugova...nego zbog prevelikog aparata koji treba namiriti...sve te opcine (slovenija 222opcine

)
Još je gore u BIH sa 166 ministara samo

New York sa 12 mil ljudi, upravlja gradonacelnik sa 40 vijećnika i resornih referenata ili tako nesto...za paralelu samo...
Uostalom imali ste 45 godina da pokazete efekt socijalizma (aha da, izvozili...šta, cega, koliko i gdje

), zavrsilo je bonovima za benzin, redukcijama struje, nestasici svega u ducanima...a to su samo povrsne stvari...
Nemam se volje vise ni uvjeravati oko jasnih cinjenica, te odgovarati na postove od kilometar sa 90% copy/paste i ostatkom kmecanja i mantranja floskula...
Kopiram i ja, ali navedem autora
Jeste, srz Komunizma je rokanje izrabjivaca,a srz KApitalizma je rokanje uvijek opasne vijetnamske i arapske djecice, a povremeno preko svog bratskog FAsizma i mrskih ovih ili onih koji su krivi jer se pogresno zovu
Ne, ti nisi dovoljno politicki obrazovan, pa ti nije jasno da Komunizam nije ni imao smisla da postoji prije 19 vijeka i industrijske revolucije, kada tek pocinje u vidu fabrika sira exploatacija radnika.
A i ne bi se kao uredjenje ni imao smisla nametati ni odrzavati, bez prethodne industrijalizacije, pa zato i dolazi nakon Kapitalizma,a zato je i propao u drzavama u kojima se nije moglo preko Feudalizma ici u Socijalizam.
Demokratija mi omogucuje znaci da budem pohlepni necovjek i da se priklonim kriminalnim vlastima preko kojih jedino mogu da osnujem vecu tvrtku( onako poput Todorica ili mora zapadnjackih tajkuna), a ako bi vec bio necovjek onda je logicno da radnicima ne bi davao iste plate kao sebi, sto je praksa sa citavim kapitalistickim sistemom, zbog cega ce na kraju i propasti.
Pa koji ce ti ku.ac radnici kada si dovoljan sam sebi i kada sve sam zaradis

( onda bi i u Komunizmu bio cist, privatnik cije bogatstvo je rezultat njegove licne vrijednosti i kreativnosti se ne osporava

)
Imali smo 45 godina Socijalizma i izgradili smo vise nego sto ce kapitalisticke sluge za narednih 150( dobro, do tada ce Kapitalizam propasti )
Jeste ex Jugo banana drzavice u kojima su privrede mrtve i koje opstaju na kreditnim zaduzenjima ne cine sve da preko ledja gradjana( porezima) vracaju te dugove sto je jedini nacin da novim zaduzenjima namire svoje uhljebe u drzavnom aparatu.
Bem ti, ko da pricas o najjacim ekonomijama svijeta,a ne opljackanim i unistenim drzavama.
JA kad kopiram textove naznacim autore, a cini mi se da upravo ti vise prednjacis sa argumentima ukradenim sa liberalno desnicarskih portala, u koje si zaljubljen