Moderator: VIP
Ne znam, prijateljica mi prepisala.
Ja neki dan pirjala tikvice, luk, papriku isl i kockice pileceg filea i rizu. Prefino bilo. Naspavao se mali gospodin i ustao, probao zalogaj i nece. Ne kaze on necu nego mrljavi, vidim ja.spacebound wrote: 08 Oct 2017, 14:23 uf Julka, svasta nesto moze kad nemas djecu.Ja sam i bila dosta stroga(kako sam i mislila da cu biti prije nego sam ih dobila) do skora, i primjecujem da sam vremenom sve mekanija.Cak sam ih pokusala natjerati da jedu sta napravim.Ali oni ce radije zaspati gladni.I sta onda?Ja ne bih oka sklopila, krivica bi me izjedala i tesko bih sebi oprostila.
Sto se tice posla, evo danasnji dan cu uzeti za primjer.
Obecala sam sebi jutros da cu danas samo rucak skuhati(jer mi je jucerasnji dan bio jako stresan), ostatak dana cu radit sta mi ceif(kupka, piling, sredjivanje stopala, noktiju...zenske stvari)E, a onda prodjem kraj frizidera i skontam da je zreo za ciscenje:"'Ma necu danas." Uzmem lak za nokte i sjednem.I sve me onaj frizider kopkaI sta cu uzmem krpu, jer ili cu sjediti 3 sata k'o na iglama ili cu mu posvetit pola sata, a onih 2 i po bit rahat
I tako i usisavanje i brisanje svih plocica u kuci, ukljucujuci i zidne u kupatilu, i pranje sudja bezbroj puta od jutros i jos stotinu stvari koje sam uradila.
![]()
Vidis da si dio generalne zablude
Julka, ljuti me to što nisu bili takviJulia-Klara wrote: 08 Oct 2017, 14:01 Moja mama je imala rjesenje kad smo bili bezobrazni - ako nam se ne svidja sto skuha samo kaze "eno ti frizider"
Tako i dan danas, nema biranja![]()
Sve vas nesto citam i kontam , zasto radite tako ako vama ne odgovara?
Bez uvrede, ali gdje ste vi, drage moje, u svim tim poslovima koje obavljate za svoje ukucane?
Zasto ih radite preko volje? Jer "morate"??? Nista se ne moraSamo umrijeti
Chloe rece kako bi voljela danas lezati cijeli dan (mislim da je Chloe, izvinjavam se ako grijesim), a sta je razlog da tako i ne bude?
Zamisli da si bolesna, pa ne mozesnista uraditi...Da li ce svijet propasti? Sigurno nece...
Molim vas, ne pretjerujte, mislite na sebe. Ionako kuca i porodica stoji na vama, zar da vam se nesto desi???
![]()