Ma blag je on, prema svojim sunarodnjakinjama, samo ih je optužio da su lake cure.
Šta bi tek rekli za ovog?
Mitropolit Amfilohije: "Srpkinje su gore od Hitlera..."

"Pobiju više djece nego Hitler i Musolini"
Prilikom služenja liturgije u Pećkoj patrijaršiji, prije dva dana, Amfilohije je optužio Srpkinje da su "postale majke čedomorke".
- One u svojim utrobama pobiju za jednu godinu više djece nego što su pobili Musolini i Hitler i Broz i ovi koji su ovdje na Kosovu i Metohiji. A hoćete da kao narod imamo blagoslov Božji - rekao je mitropolit prilikom služenja liturgije u u Pećkoj patrijaršiji.
Končita Vurst kriva za poplave
Mitropolit crnogorsko-primorski našao je način da objasni i poplave u Evropi. On je naime izjavio da je nepogoda koja je odnijela više od 50 života zapravo "božja kazna i poziv na pokajanje zbog slavljenja pobjede austrijske predstavnice i transeksualke Končite Vurst na Evrosongu.
Končita Vurts
- Ja ne znam ni kako se ona zove. Ta nesrećnica, taj nesrećnik afirmiše se kao Isus i time propagira razaranje ljudske prirode - rekao je Amfilohije.
"Dabogda živo meso od njega otpadalo"
Poznat po miješanju u politiku, on je, blago rečeno, kritikovao crnogorsko rukovodstvo nakon odluke da uvedu sankcije Rusiji. Prilikom predstavljanja knjige "Vratiti se Rusiji" Leonida Rešetnjikova, rekao je:
- Ko ne bio vjeran jednojezičnoj, jednokrvnoj Rusiji, dabogda živo meso od njega otpadalo, bio proklet tri puta i 3.000 puta od mene. To je ono što je ostavio Sveti Petar Cetinjski svojim Crnogorcima, pa bi bilo dobro da i sadašnji predsjednik Vlade Crne Gore pročita ove riječi u trenutku kada po prvi put u istoriji zavodi sankcije Rusiji - rekao je Amfilohije.