Gatare, sihirbazi i ostale corobake

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
ms_fler
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Paranormalnost,Magija,Vracke,Carke

18 Oct 2017, 15:11

Remzudin wrote: 18 Oct 2017, 12:06
ms_fler wrote: 17 Oct 2017, 23:37 evo i mog dlana :oo

ali molim sa prevodom :zubi

sta se tice tebe,ti si opet jedan drugi kaliber
Kod tebe nemogu vidjeti sta si bila u svom proslostom zivotu,ali ja vidim da mozes svoj
sadasnji zivot aktivno namjestavati.Vidim isto da imas jedan nadnaravni talent,za koje ni ti
neznas niti nije svesno da imas.

sve druge preko pp ( kad budem imao vremena )
želim znati više definitivno :zubi

odoh sad prevesti ovo Klarino...da vidim šta piše :D

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 274 times
Been thanked: 486 times

18 Oct 2017, 17:55

ne obraduj se prerano,mozda ce izaci drugacije nego sto si mislila.
Sad cu ja polako krenti i ja bi tebi preporucio da lezis na fetelji budes citala pp,jer ce to
tebe udarti kao jedna ogromna saka da se izvrnes samo tako.

Remzudin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 274 times
Been thanked: 486 times

18 Oct 2017, 19:00

hajde fler,paket je poslan

ms_fler
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

18 Oct 2017, 20:30

evo me, evo me :D

hvala ti puno :cvijece
..
zaista zanimljivo i ima istine.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11847 times
Status: Online

Najpoznatija vlaška vračara otkriva tajne svoje magije

04 Dec 2017, 10:23

Image

Moći koje poseduju vlaške vračare uglavnom su stekle na čudne i teško razumljive načine. Jovanka Žitea se u potpunosti uklapa u taj kalup jer je svoje moći zadobila putem vila koje su joj se ukazale nakon udara groma koji je jedva preživjela.

O vlaškoj magiji mnogi ne žele da pričaju, ali oni koji su pristali nisu imali da kažu ništa lijepo. Sami rituali vlaške magije su veoma popularni, pogotovo kod Vlaha u Istočnoj Srbiji. Sami Vlasi su godinama krili svoje "moći" jer je svaki vid bavljenja ezoterijom bio strogo zabranjen od strane crkve.

Kako bismo pronašli kraljicu vlaške magije koju posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta, Rusije, Rumunije, Bugarske, morali smo da odemo u selo Jabukovac, koje se nalazi u Istočnoj Srbiji, piše portal Espreso.rs.

Nakon što je novinare uz veliku muku ugostila u svom dvorištu, Jovanka je počela da priča o svojoj sposobnosti bajanja.

Ona je i jedina vračara koja je uspjela da moć gledanja i bajanja prenese na svoje potomke, pa je tako njen sin Voja itekako upućen u materiju.

Može se reći da je Jovanka Žitea najpoznatija vračara na našim prostorima. Bavi se bajanjem i skida crnu magiju, a pristala je da otkrije u čemu je tajna uspješnog bajanja.

Prvo upalim svijeće, od kojih jedna mora da bude slavska, onda bajem vodu u staroj zemljanoj činiji koristeći nož i struk bosiljka koje prethodno veče uvežem crvenim koncem.

Nakon bajalice Jovanka nožem probada ćup sa zemljom, uslijed čega se voda uliva u flašu, a bosiljak daje osobi kojoj je voda "odvrnuta".

Ritual nakon baba Jovankinog bajanja ljudi nastavljaju sami, po njenim strogim uputstvima, da bi ostatak vode i bosiljak na kraju morali da bace "niz vodu", kroz sopsvtene noge, opkoračivši neki potok ili zagazivši u plitku riječicu.

Jovanka Žitea je objasnila i kako je muškarci uglavnom posećuju zbog impotencije.

.
Žene su te koje se služe crnom magijom kako bi dovele muškarca u tešku i neprijatnu situaciju. Muškarac se zaključa da ne može imati odnose ni sa jednom ženom, ili da ne može samo sa određenim ženama. Sem polne nemoći, muškarac se osjeća loše, napuštaju ga i snaga i volja da se bori pa može i da umre.

Jovanka objašnjava kako su takvi muškarci zaključani "mrtvom vodom" ili "zmijskom vodom".

Za one koji ne znaju "mrtva voda“ je voda kojom se kupa preminuli ili voda iz lavora koji stoji ispod sanduka pokojnika.

Na pitanje da li u kartama može da vidi da li je muškarac" zaključan", Jovanka je odgovorila potvrdno.

U kartama vidim da li je neki muškarac zaključan. Crvenim koncem se izmjeri visina čovjeka, tim koncem se veže bosiljak kojim se baje. U vodu se stave: bosiljak, tamjan, so, sjeme slatke paprike, grančica vrbe, jabuke i divlja metla koja se bere na Svetog Jovana, 7. jula. Potom se otključavaju tri katanca devet puta - objašnjava baba Jovanka postupak otključavanja.

Tvrdi da može da otključa čovjeka u prvom pokušaju, a da zvanična medicina tu ne pomaže.

Kakva medicina, kakvi bakrači, kada se zaključa muškarčeva seksualnost ni vijagra ne može da pomogne. Jedini lijek je skidanje crne magije uz pomoć bajanja, jasna je Jovanka.

Kaže da se dešava da neki ne uspiju da skinu crnu magiju jer se ne pridržavaju jasnih pravila.

- Ako bajam vodu i kažem nesrećnoj osobi da mora 21 dan da je pije i da prska krevet, ona ne smije ni jedan dan da se preskoči ritual, inače ništa od toga, uvjerava Jovanka Žitea.

Jovanka je podsjetila novinare i na njen čuveni recept za zavođenje sa kojim kako kaže, nema greške.

Kada napravim "ljubavni med" koji se sastoji od malo vode, grančica bosiljka i još jednog tajnog sastojka koji ni za živu glavu ne bi odala, žena privlači muškarce na nevjerovatan način. Kada se ona namaže tim i izađe, to odmah vuče muškarce na nju, kao što se vuče pčela za košnicu, otkriva Jovanka.

Na pitanje, u čemu je tajna njene vitalnosti u 84 godini, Jovanka kaže da je čitava filozofija u zdravoj ishrani.

(SB)

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4214 times
Been thanked: 4400 times

Re: Najpoznatija vlaška vračara otkriva tajne svoje magije

04 Dec 2017, 16:11

Na ovu temu bih svašta nešto mogla da podelim sa vama, od toga koliko ima takvih žena koje se time bave, do čekanja u redovima i raznih priča koje su mi "posetioci", koji u to veruju, ispričali. Nego da mi nadođe inspiracija za to, trenutno sam konfuzna nešto :hihi
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

04 Dec 2017, 16:16

Ja ovo svakako ne razumijem. Nikad mi nije bilo jasno toliko praznovjerje :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4214 times
Been thanked: 4400 times

04 Dec 2017, 16:31

Nije ni meni baš sasvim jasno, ali sam se nagledala i naslušala svačega, što su neki ljudi u stanju iz očaja da urade i u šta sve da veruju ... :lupa
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

04 Dec 2017, 16:49

Ja sam se prepo ovog njenog recepta :sok

Ako mi kao muškarcu, zatreba neka takva pomoć, pa radije bih da nema nikako :noga

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

04 Dec 2017, 16:53

ALi vidi gadosti - voda kojom se kupaju mrtvi :sok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

04 Dec 2017, 16:57

A kako dođu do te vode?
Ovdje se umrli odveze u pokop i tamo je do dženaze i ukopa.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

04 Dec 2017, 17:00

:sok
Ne zelim ni da mislim :grana

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

04 Dec 2017, 17:14

srculence7 wrote: 04 Dec 2017, 16:11 Na ovu temu bih svašta nešto mogla da podelim sa vama, od toga koliko ima takvih žena koje se time bave, do čekanja u redovima i raznih priča koje su mi "posetioci", koji u to veruju, ispričali. Nego da mi nadođe inspiracija za to, trenutno sam konfuzna nešto :hihi
Za koliko su olaksani? :trlja

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

04 Dec 2017, 19:21

Ma, ko ti to baje, e
ma, ko ti to baje, e
pa ne znaš šta ti je

Pa ne znaš šta je, e
pa ne znaš šta je, e
ma, ko ti to baje, eee

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

04 Dec 2017, 19:39

omrznu mi bossiljak ... :ccc
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

05 Dec 2017, 08:30

srculence7 wrote: 04 Dec 2017, 16:31 Nije ni meni baš sasvim jasno, ali sam se nagledala i naslušala svačega, što su neki ljudi u stanju iz očaja da urade i u šta sve da veruju ... :lupa
Jeste,neki ljudi,u nevolji,prvo se obraćaju ovakvim osobama,a neki u teškom beznađu.Kada su iscrpili sve druge mogućnosti,a pomoći nema.Na primjer,teško bolesni ili sa nekim nerješivim nedaćama u životu.Ne treba se čuditi kada nevoljniku na pamet dođe i da posjeti vračare i sl.lako je čovjeku razmišljati dok može naći lijeka za neku bolest ili problem,ali šta kad ne može.
Naravno,sve ove stvari koje radi da bi kao pomogla su van svakog razuma i shvaćanja,ali njoj i onima koji vjeruju da im takve bajalice pomognu su sasvim razumljive.To opet vuče svoje korijene u starim vjerovanjima,neznanju i svemu onome što su ljudi u prošlosti u svom beznađu radili da bi pomogli sebi,drugima ili jednostavno zaradili na tuđoj muci.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

05 Dec 2017, 08:35

Nice try wrote: 05 Dec 2017, 08:30
srculence7 wrote: 04 Dec 2017, 16:31 Nije ni meni baš sasvim jasno, ali sam se nagledala i naslušala svačega, što su neki ljudi u stanju iz očaja da urade i u šta sve da veruju ... :lupa
Jeste,neki ljudi,u nevolji,prvo se obraćaju ovakvim osobama,a neki u teškom beznađu.Kada su iscrpili sve druge mogućnosti,a pomoći nema.Na primjer,teško bolesni ili sa nekim nerješivim nedaćama u životu.Ne treba se čuditi kada nevoljniku na pamet dođe i da posjeti vračare i sl.lako je čovjeku razmišljati dok može naći lijeka za neku bolest ili problem,ali šta kad ne može.
Naravno,sve ove stvari koje radi da bi kao pomogla su van svakog razuma i shvaćanja,ali njoj i onima koji vjeruju da im takve bajalice pomognu su sasvim razumljive.To opet vuče svoje korijene u starim vjerovanjima,neznanju i svemu onome što su ljudi u prošlosti u svom beznađu radili da bi pomogli sebi,drugima ili jednostavno zaradili na tuđoj muci.
Da bolesni u očaju traže lijek, da unesrećeni traže spas ... i sve što takve osobe može bar na kratko utješiti, smiriti, pružiti nadu je poželjno pa i mogu shvatiti .... :cudi

Ali pazi ovo ... :lupa
Kada napravim "ljubavni med" koji se sastoji od malo vode, grančica bosiljka i još jednog tajnog sastojka koji ni za živu glavu ne bi odala, žena privlači muškarce na nevjerovatan način. Kada se ona namaže tim i izađe, to odmah vuče muškarce na nju, kao što se vuče pčela za košnicu, otkriva Jovanka.
Šta je cilj? :valja

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Dec 2017, 08:38

Privući muškarce :valja valjda.
Da,ima i toga,ako se djevojci/ženi neko sviđa obavezno ide posjeta vračari,neki napitak,sihir i sl.Da ga privuče sebi na neki način.Brojne su anegdote i pjesme nastale na račun toga
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

05 Dec 2017, 08:44

Množina mi smiješna ... :cudi

Normalno je da želimo uzvraćenu ljubav od izabranika, potreba da im se doapadamo, budemo mu poželjne itd. Ali kakva je potreba da se masa mušaraca okreće i bali :lupa ... meni je to ponižavajuće. :grana

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

05 Dec 2017, 08:48

Svako po svom ukusu,ako npr. razmislimo o većoj vjerovatnoći boljeg dobitka u većoj masi,to jeste,ako ih više juri za njom to je veća vjerovatnoća da će se u toj gomili naći i najbolji,najljepši,najbogatiji.Te stoga i ne čudi želja za množinom.
A,i zadovoljenje ega je jače ako se danas za njom okrene deset muškaraca nego li jedan,pa makar bio i njen voljeni i željeni.

Balada o Bohoreti

Post Reply

Return to “Religija”