Ateizam
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: U Londonu se pravi crkva za ateiste
Samo me zanima šta će im 

Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
-
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Ma koliko se ateisti trudili i upirali iz petnih žila govoreći kako je ateizam samo puka negacija Boga i ništa više te da oni sami međusobno nemaju nikakvih dodirnih tačaka osim te,to nije istina.
Ateizam je ideja,ideologija koja ima svoje sljedbenike ,svoje uzore,pisce koje svi ateisti štuju, imaju Darwina, nauka i razum im je mjerilo za sve (osim kad im to ne paše jer se lahko može dokazati da ako slijediš samo razum postaješ nemoralan i sebičan),imaju svoje forume ,svoje kongrese i još mnogo dodirnih tačaka kakve obično imaju ljudi koji slijede neke ideologije
Ateizam je ideja,ideologija koja ima svoje sljedbenike ,svoje uzore,pisce koje svi ateisti štuju, imaju Darwina, nauka i razum im je mjerilo za sve (osim kad im to ne paše jer se lahko može dokazati da ako slijediš samo razum postaješ nemoralan i sebičan),imaju svoje forume ,svoje kongrese i još mnogo dodirnih tačaka kakve obično imaju ljudi koji slijede neke ideologije
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- gejsha
- Inventar foruma
Ok sve to,ali zašto im treba neka zajednička ustanova?carobnjak Nurudin wrote:Ma koliko se ateisti trudili i upirali iz petnih žila govoreći kako je ateizam samo puka negacija Boga i ništa više te da oni sami međusobno nemaju nikakvih dodirnih tačaka osim te,to nije istina.
Religijske ustanove postoje da se čovjek moli Bogu.a oni ne vjeruju u postojanje Boga.
Zašto će im onda neka crkva,da naglabaju u njoj kako nema Boga...smiješno.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Pa vjerovatno zbog principa "zajedno smo jači" . Mogu npr na nekom kongresu donijeti odluku ili zaključak da bi bilo dobro da svaki ateista koji je na nekoj funkciji treba da se bori protiv vjeronauke ,ili da se jednostavno nađu i tračaju vjernike kako su glupi itd 

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Dobro,za to bi im trebao neki objekat onda
ali bas crkva?
ateisticka crkva?
svasta....

ali bas crkva?
ateisticka crkva?

svasta....

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- gejsha
- Inventar foruma
Ni ja ne mogu da shvatim..
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
a jel se iko pita odakle doticnom lova za ovu furku? londonu je jedan od najskupljih gradova a zemlja je tamo skupa u mp3.
posto prihodi idu nekom najbolji metod je kao nase stranke. osnujes nesto svoje i kupio dio kolaca.
posto prihodi idu nekom najbolji metod je kao nase stranke. osnujes nesto svoje i kupio dio kolaca.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Re: Ateizam
obrada ilahije "teško vama kjafiri"
[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Bogu su definitivno mrzi ovaj vid kjafira....."tesko vama kjafiri silovatelji"obrada ilahije "teško vama kjafiri"![]()

http://www.avaz.ba/globus/svijet/zastra ... -za-starce
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
genetski nevezani stranci mogu biti IT menageri, bankari ,psiholozi,sociolozi ,politicari na internacionalnoj pisti,,i mnogi drugi koji su zaduzeni pobrinuti se o trzisnim ekonomskim ili zdravstvenim poliickim problemima tudih nacija dobronamjerno ili svrsishodnosasvim svejedno ???Krokodil Behko wrote:Ja u ovom gore odlomku,ne vidim nikakav smisaoKanazawa u svojem najnovijem istraživanju tvrdi kako su ljudi evolucijski 'dizajnirani' da budu konzervativni i da se brinu isključivo za svoju najbližu obitelj, dok je briga za genetski nevezane strance potpuno nova pojava u ljudskoj evoluciji. Tako će inteligentnija djeca vjerojatnije biti liberalnijih nazora.
kako to konzervativni i brinu samo za obitelj,a briga za genetski nevezane strance je nesto novo? Ko su genetski nevezani stranci?? I kako se doslo iz te besmislene recenice do toga da ce inteligentnija djeca,biti liberalnija,kad se nista od toga ne spominje u prvom dijelu teksta..i to bas nikako..ni indirektno!
Ovo su neki retardi pisali
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
na danasnjici kako se danas osjecam oguglala sam i na vjernike i nevjernike i osluskujem da jos uvjek vapim za nekim boljim alternativnim univerzumom,,
probala sam sa vjerom a presla sam na nauku ..
trazim jos uvjek najpodesniji hram mira ili najidealniju korist za zajednicu,
moram priznati da ga jos nisam pronasla,,ni u vjeri ni u nevjeri.. ..
probala sam sa vjerom a presla sam na nauku ..
trazim jos uvjek najpodesniji hram mira ili najidealniju korist za zajednicu,
moram priznati da ga jos nisam pronasla,,ni u vjeri ni u nevjeri.. ..
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Možda nije moje da govorim u ime ateista ali dok ne naiđe neki, probat ću da odgovorim.Kauboj wrote: Pravi vjernik zna dobro da mu je svaki trenutak vrijedan života. Svaki dan koji prođe se više ne vraća. A možda već sutra će za njeg odgovarati, a kako vi ateisti na to gledate?

Mislim da ateisti na to gledaju ovako: Oni ne čine dobro zato što se boje da će nekome morati odgovarati, već čine dobro zato što je dobro činiti dobro.

- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 842 times
Moralni i dobri ateisti čine dobro iz čiste ljubavi prema drugome, i prema dobrom uopće, vodeći se naravno i onom "ne čini drugom što ne želiš da drugi čini tebi".
Dakle, kod njih nema nikakvog straha da će im netko suditi na nekom drugom svijetu ukoliko čine zlo, jer vjeruju da je zemaljski život samo jedan i da smo poslije njega raspadnuti kosturi, da je to fajrunt, i zato jako cijenim moralne i poštene ateiste, jer se vidi da to rade iz čistog altruizma, a ne zbog straha od nekakve tobožnje kazne ukoliko ne budu dobri.
Dakle, kod njih nema nikakvog straha da će im netko suditi na nekom drugom svijetu ukoliko čine zlo, jer vjeruju da je zemaljski život samo jedan i da smo poslije njega raspadnuti kosturi, da je to fajrunt, i zato jako cijenim moralne i poštene ateiste, jer se vidi da to rade iz čistog altruizma, a ne zbog straha od nekakve tobožnje kazne ukoliko ne budu dobri.

somehow I manage
pa i vjernici cine dobro zbog dobra i naravno zbog Njega. vjernici se pokusavaju kloniti zla koje bi ih odvelo u propast kako na ovom, tako i na onom svijetu.
Ja nekako ovako razmišljam...i vjerujem da nijedan vjernik, pravovjernik, ne vjeruje u Boga i ne čini dobra djela iz straha, ne izbjegava zlo iz straha, nego to čini zbog svoje prirode, a ne razmišljajući o kazni i nagradi. Hoću da kažem, da je pravovjerniku dobrota vodilja kroz život.
I mnogim ateistima je dobrota vodilja kroz život.
Ne bih pričala, niti osuđivala ateiste, niti njihove ideje. Ne bih ih osuđivala zbog njihove određenosti, jer mi ljudi nismo kompetenti da osuđujemo. Vjernik odlično zna da samo Bog sudi, pa se ne treba miješati u Božiji posao, grijeh je.
I mnogim ateistima je dobrota vodilja kroz život.
Ne bih pričala, niti osuđivala ateiste, niti njihove ideje. Ne bih ih osuđivala zbog njihove određenosti, jer mi ljudi nismo kompetenti da osuđujemo. Vjernik odlično zna da samo Bog sudi, pa se ne treba miješati u Božiji posao, grijeh je.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
- carobnjak N
- Forum [Bot]
takvi ateisti u teoriji postoje ,ja sam za života sreo jednog ,moj nekadašnji poslovođa bio je ateista i jako dobar čovjekGospođa Brams wrote:Moralni i dobri ateisti čine dobro iz čiste ljubavi prema drugome, i prema dobrom uopće, vodeći se naravno i onom "ne čini drugom što ne želiš da drugi čini tebi".
Međutim kažem ,prava su rijetkost
Šta uopće znači biti dobar? To bi možda bio neki altruizam ali i to je podjeljeno na podvrste ,pa bi stvarna dobrota bila da učiniš dobro nekome ne očekujući uopšte zahvalu ili neki uzvratni reciprotitet
Ne činiti nekome zlo ,ne znači da si ti time automatski dobar nego si samo pasivan ,ni dobar ni loš
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Po meni je najveći problem što i vjernici mnogi i ateisti ne shvataju da je i vjera i nevjera prije svega osjećaj ,emocija i to jako komplexna . Čovjek kad ne vjeruje on u stvari traži sebe udaljavajući se od sebe samoga ,od emocija ,a mi svi znamo da je čovjek bezosjećajan, živ a mrtav
U vjeri bi trebalo biti obrnuto ,da tražeći Boga ti se približavaš sebi ,više si emotivniji na neki način i svijet doživljavaš puno drugačije
U vjeri bi trebalo biti obrnuto ,da tražeći Boga ti se približavaš sebi ,više si emotivniji na neki način i svijet doživljavaš puno drugačije
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ti si rekao svoje iskustvo pa ću i ja svoje... Najmoralniji od mojih prijatelja/prijateljica su ateisti... I agnostici, ali to je malo skretanje.carobnjak Nurudin wrote: takvi ateisti u teoriji postoje ,ja sam za života sreo jednog ,moj nekadašnji poslovođa bio je ateista i jako dobar čovjek
Međutim kažem ,prava su rijetkost
Šta uopće znači biti dobar? To bi možda bio neki altruizam ali i to je podjeljeno na podvrste ,pa bi stvarna dobrota bila da učiniš dobro nekome ne očekujući uopšte zahvalu ili neki uzvratni reciprotitet
Ne činiti nekome zlo ,ne znači da si ti time automatski dobar nego si samo pasivan ,ni dobar ni loš
Ja nisam govorila samo o ne-činjenju zla, nego i o činjenju dobra, iz čistog altruizma i ljubavi prema drugome, bez ikakvog očekivanja nekakve nagrade na drugom svijetu. Zbog toga dobre i moralne ateiste jako poštujem, a ima ih mnogo, barem ih ja poznajem dosta.
Pa evo i ja se osobno smatram moralnom osobom, i jako sam empatična i uvijek pomažem drugima, a ne vjerujem u boga (barem ne u onakvog boga kakvog ga prezentiraju religije - kao sudca) i ne očekujem nikakvu nagradu zbog toga, niti kaznu ukoliko činim suprotno. Nekome pomognem jer mi je žao čovjeka u nevolji, i suosjećam sa njim. Iz istog razloga nebih nikad nikome mogla nanijeti zlo svjesno, jer suosjećam s ljudima.
Svako ima svoje razloge zašto čini to što čini...Vjernika se nisam uopće dotakla u svojim postovima, ja pričam isključivo o nereligioznim ljudima i izvorima njihovog morala (kakva sam i sama), pa ne znam zašto mi se odmah imponira da sam rekla kako vjernici nisu dobri ljudi.
somehow I manage
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ovdje si u krivu, barem moje iskustvo je potpuno suprotno.carobnjak Nurudin wrote:Po meni je najveći problem što i vjernici mnogi i ateisti ne shvataju da je i vjera i nevjera prije svega osjećaj ,emocija i to jako komplexna . Čovjek kad ne vjeruje on u stvari traži sebe udaljavajući se od sebe samoga ,od emocija ,a mi svi znamo da je čovjek bezosjećajan, živ a mrtav
Ja sam jako emotivna osoba, i to čujem stalno od svojih bližnjih, a znam to i sama. A nisam religiozna nimalo.
Ne vidim nikakvu poveznicu između religioznosti i osjećajnosti.
Biti religiozan ugrubo znači prihvatiti određenu religiju i živjeti u skladu s njome. Ne vidim iz kojeg razloga bi moji osjećaji trebali prestati postojati ako se ja ne mogu usuglasiti sa učenjem ijedne religije, pa radije živim onako kako smatram da je ispravno.
Ima ljudi koji imaju emocionalni raspon čajne žličice, ali to nema veze s njihovom religijskom pripadnošću, odnosno nepripadnošću.
Vrlo je jednostavno, moral nužno nema veze s religijom. I nereligiozni ljudi mogu biti moralne osobe, isto tako ni svi vjernici ne moraju biti moralni.
Ne znam zašto bi ijedan vjernik nametao sebe kao moralno superiorniju i ispravniju osobu od nekog drugog samo zato što vjeruje.
To je vjerojatno jedan od razloga zašto nisam i nikada neću biti religiozna osoba - nikako se ne mogu ufurati u taj stav da sam ja po nečem bolja od drugog samo zato što su me eto roditelji odgojili u katoličkoj/muslimanskoj/budističkoj obitelji.
Last edited by gospođa Brams on 17 Oct 2012, 15:50, edited 1 time in total.
somehow I manage