Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Julia-Klara wrote: 08 Oct 2017, 15:43
Kada hocete kuhati supu od bundeve/tikve/duleka/whatever, prvo skuhajte mrkvu
Drugi put vec pavim, kuhana i bundeva i krompir, a mrkva nije
Mrkvu nikad ne stavljam u juhu od bundeve samo krompir, muškantni orah i kad jedem malo pavlake.
Al` nije mi jasno krompir da se skuha prije mrkve ...
Jesi li ih sitnila?
Ni ja ne stavljam mrkvu u juhu od bundeve,(stavim sa krompirom a moze i s tikvicom) ali otkad znam za sebe, ako je corbica ili sta slicno, krompir se stavlja zadnji jer mu najmanje vremenski treba da se skuha, a mrkva prva jer je najtvrdja, treba joj dugo.
Eto, tako me naucise u djetinjstvu i ja i danas tim rasporedom.
Zato ko ne zaprzava stavi prvi krompir,npr ko maja u grah, pa se raspadne dok se ovo skuha i ne zna se za njega, samo gustinu da.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Ma nekakva cudna mrkva, tvrda smao tako. Prije mi je uvijek jednako trebalo da se mrkva i krompir skuhaju, sto vise nije slucaj
Ja u cobicu stavljam mrkvu,bundu i krompir, kad izmiksam dodam vrhnje za kuhanje, kad jedem pobiberim.
Muskatni ne volim , ali dodam bundevine sjemenke kad ih imam
U principu, ne moras, jer ti od nje nekuhane nece bit nista a od krompira hoce.
Ali se neda zblendati nekuhana, vidjela si.
Obicno sve je bolje manje kuhano, ali se u mrkvi oslobadja beta karoten kuhanjem, tako joj ne treba skracivat vrijeme da ljudi hrskaju ako je medju prilogom.
Ajd karfiol i brokula i mogu.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.