Ako te ne benda i ako je tvrdoglavo?
To mi je u filmovima uvijek bilo glupo.
Nema sedam dana na polje,
Moderator: spacebound

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Možeš,kako ne.Mutevelija wrote: 13 Nov 2017, 09:00 Meni nije jasno kako mozes staviti ili ograniciti dijetetu vrijeme na tv, ili kazniti ga?
Nema sedam dana na polje,pa ko te zasto odo ja
![]()

Malecka je to radila, ali sa nekih 3-5 godina, nije znala dobro brojati a boje nikako na našem.Cvrle wrote: 13 Nov 2017, 11:00 Moj nece ni pod razno da kaze boje i brojeve na bosanskom, samo na engleskom i to je sve sa baby tv-ja pokupio...

E to. Knjige i gedzeti, ovaj bi moj ostao. Haj sine malo igraj lopte, vidi sunca, trave.Nice try wrote: 16 Nov 2017, 08:27Možeš,kako ne.Mutevelija wrote: 13 Nov 2017, 09:00 Meni nije jasno kako mozes staviti ili ograniciti dijetetu vrijeme na tv, ili kazniti ga?
Nema sedam dana na polje,pa ko te zasto odo ja
![]()
Po potrebi ograničiti TV,mobitel i sl.
Samo nisam nikad ograničavala djeci vrijeme provedeno napolju.Ionako ih molim da malo izađu van igrati se![]()
Kad sam ja bila mala i kad bi došlo vrijeme da idemo u kuću, krili bismo se po ulici i bježali iz maminog vidokruga da ne moramo ući.Danas je obratno.Moraš ih moliti da izađu iz kuće.
Ne znam šta bih rekla,nije da su toliko ni na tim savremenim čudima...jednostavno,ne žele van,ne onoliko koliko smo mi izlazili.Zagorka wrote: 16 Nov 2017, 16:02E to. Knjige i gedzeti, ovaj bi moj ostao. Haj sine malo igraj lopte, vidi sunca, trave.Nice try wrote: 16 Nov 2017, 08:27
Možeš,kako ne.
Samo nisam nikad ograničavala djeci vrijeme provedeno napolju.Ionako ih molim da malo izađu van igrati se![]()
Kad sam ja bila mala i kad bi došlo vrijeme da idemo u kuću, krili bismo se po ulici i bježali iz maminog vidokruga da ne moramo ući.Danas je obratno.Moraš ih moliti da izađu iz kuće.
Udari jednom, dva put, samo da ispostuje.
Jej moze sad tabvet?![]()

Ne izlaze ni priblizno kao mi nekad, ali vise nisu ni ona sigurna vremena niti je jako puno djece vani.Nice try wrote: 17 Nov 2017, 08:01 Ajd' i ovo mi je drago pročitati.Moje,dok su bile manje, a ova najmlađa i sada,muku muče dok pojedu obrok.Voli samo par stvari,a ostalo![]()
Baš je lijepo kad dijete voli da jede i nemaš problema sa tim.
Ne znam šta bih rekla,nije da su toliko ni na tim savremenim čudima...jednostavno,ne žele van,ne onoliko koliko smo mi izlazili.Zagorka wrote: 16 Nov 2017, 16:02E to. Knjige i gedzeti, ovaj bi moj ostao. Haj sine malo igraj lopte, vidi sunca, trave.Nice try wrote: 16 Nov 2017, 08:27
Možeš,kako ne.
Udari jednom, dva put, samo da ispostuje.
Jej moze sad tabvet?![]()
Gledaju TV,čitaju doduše,vole knjige,onda igraju se i po kući,ali vani,jok.
Kad izađu,nema igre kao što ja zamišljam,nego prošetaju po ulici,malo na ljuljačku,provrte se po vrtu i to je to.

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest