Presuda šefovima zloglasne Herceg Bosne
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40486 times
- Been thanked: 26707 times
- Status: Offline
Re: Presuda šefovima zloglasne Herceg Bosne
Smoto smotani ja bi to usmrko i popio 2 litra rakije ostao pri sebi
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Ratni zločinac Slobodan Praljak umro u bolnici!
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9511 times
- Been thanked: 11249 times
zloćko tokmak wrote: 29 Nov 2017, 12:25 Francetić vas je tamo spasio 50 godina ranije,ali nije se mogao klonirati i u devedesete...
sram vas bilo...
Jeste se reinkarnirao, s ciljem da nam pomogne. Čak imamo i njegove slike

- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
MENI KONZULICA NIJE MOGLA UNIJETI ČOKOLADU! Florens Hartman: Ovo je drugi put da nedozvoljena sredstva uđu u Tribunal
http://www.globalcir.com/2017/11/29/men ... ijeljenje/
http://www.globalcir.com/2017/11/29/men ... ijeljenje/

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9511 times
- Been thanked: 11249 times
Otrov je mogla unijeti samo njegova advokatica, pa tako da se ne pika onaj moj post, o pravnoj pouci itd, pošto će ova politika nastaviti dalje. Čak, na vrhuncu je, ali srećom po nas, kraj će joj, baš zahvaljujući ovom Praljkovom cirkusu, doći vrlo brzo.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Misa,po misa..?Krokodil Behko wrote: 29 Nov 2017, 14:47 Otrov je mogla unijeti samo njegova advokatica, pa tako da se ne pika onaj moj post, o pravnoj pouci itd, pošto će ova politika nastaviti dalje. Čak, na vrhuncu je, ali srećom po nas, kraj će joj, baš zahvaljujući ovom Praljkovom cirkusu, doći vrlo brzo.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7755 times
- Been thanked: 18240 times
Aha. I za Milosevica i sada govore da je negdje u Rusiji.
A za crkvu ce biti mucenik a ne onaj koji je pocinio smrtni grijeh (samoubistvo).
Ne znam sta bih rekla. Napisala sam ranije da mi je Praljak najodvratniji od njih sestorice. Prozivjela sam svasta zahvaljujuci njemu i njima i logor i protjerivanje i dugogodisnju glad i zivot pod granatama i snajperima i tatin logor ali ne mogu reci da skacem od veselja sto je umro. Gledajuci ga kako mu se trese ruka dok ispija otrov osjecam cak neko sazaljenje iako je zasluzio najgoru mogucu kaznu.
Samo da ne bude sad nekog belaja u Mostaru, taman kad mislim gore na sedam dana

- Maja
- Administrator
14:46 - U konačnici Žalbeno vijeće potvrdilo je prvostepenu presudu i čelnike tzv. Herceg-Bosne osudilo na ukupno 111 godina zatvora.
14:45 - Žalbeno vijeće na kraju je potvrdilo i desetogodišnju kaznu zatvora za Berislava Pušića. Zaključeno je da je on bio član udruženog zločinačkog poduhvata i da je učestvovao u zločinima.
14:40 - Žalbeno vijeće Tribunala u nastavku današnjeg zasjedanja potvrdilo je Petkovićevu 20-godišnju kaznu, a Valentinu Ćoriću 16 godina zatvora.
14:45 - Žalbeno vijeće na kraju je potvrdilo i desetogodišnju kaznu zatvora za Berislava Pušića. Zaključeno je da je on bio član udruženog zločinačkog poduhvata i da je učestvovao u zločinima.
14:40 - Žalbeno vijeće Tribunala u nastavku današnjeg zasjedanja potvrdilo je Petkovićevu 20-godišnju kaznu, a Valentinu Ćoriću 16 godina zatvora.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Kakav belaj! Poslije Hirosime sve je pjesma.Maja wrote: 29 Nov 2017, 14:51Aha. I za Milosevica i sada govore da je negdje u Rusiji.
A za crkvu ce biti mucenik a ne onaj koji je pocinio smrtni grijeh (samoubistvo).
Ne znam sta bih rekla. Napisala sam ranije da mi je Praljak najodvratniji od njih sestorice. Prozivjela sam svasta zahvaljujuci njemu i njima i logor i protjerivanje i dugogodisnju glad i zivot pod granatama i snajperima i tatin logor ali ne mogu reci da skacem od veselja sto je umro. Gledajuci ga kako mu se trese ruka dok ispija otrov osjecam cak neko sazaljenje iako je zasluzio najgoru mogucu kaznu.
Samo da ne bude sad nekog belaja u Mostaru, taman kad mislim gore na sedam dana![]()
- Chloe
- Žena za sva vremena
Ko god da je, ubica je ...Krokodil Behko wrote: 29 Nov 2017, 14:47 Otrov je mogla unijeti samo njegova advokatica, pa tako da se ne pika onaj moj post, o pravnoj pouci itd, pošto će ova politika nastaviti dalje. Čak, na vrhuncu je, ali srećom po nas, kraj će joj, baš zahvaljujući ovom Praljkovom cirkusu, doći vrlo brzo.

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3879 times
- Been thanked: 2918 times
... mogo je vala i da pocasti kafanu ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Chloe
- Žena za sva vremena
Ono najvažnije, nisu ubili čovjeka u tebi.Maja wrote: 29 Nov 2017, 14:51Aha. I za Milosevica i sada govore da je negdje u Rusiji.
Samo da ne bude sad nekog belaja u Mostaru, taman kad mislim gore na sedam dana![]()
Baš sam pisala rodici u Mostar da pitam za stanje, živi na zapadnoj strani.

- Chloe
- Žena za sva vremena
http://www.advance.hr/vijesti/dramaticn ... -preminuo/
Kažu na advance.hr ...Za vrijeme današnjeg izricanja presude tzv. hercegovačkoj šestorki, odnosno političkim i vojnim liderima Hrvata iz BiH iz ratnih 90-ih, u Haagu došlo je do dramatične situacije - Slobodan Praljak (72) popio je otrov te je nedugo zatim preminuo u bolnici.
Praljak je popio otrov nakon što mu je izrečena kazna, odnosno potvrda kazne iz 2013., na 20 godina zatvora zbog zločina u Mostaru. Nakon što je čuo da mu je kazna potvrđena poručio je sucu: "Popio sam otrov. Nisam ratni zločinac!".
Čini se kako nitko u ovom trenutku ne zna kako je moguće da je Praljak na saslušanju kod sebe mogao imati bočicu s otrovom.
Podsjetimo, hercegovačkoj šestorki se danas izriču presude po pitanju sukoba s muslimanima za vrijeme rata u BiH (1992-1995). Iako su u brojnim navratima Hrvati za vrijeme rata bili u savezu s muslimanima protiv Srba, dvije skupine su ratovale međusobno tijekom 11 mjeseci, a najžešće borbe vodile su se na prostoru Mostara gdje se napetosti osjećaju i danas, a ove presude svakako će ih još i povećati.

- Maja
- Administrator
I ako bude problema to ce biti koji dan i opet se nastavlja ko i dosad. Oni zive normalno tamo a mi ovamo.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1631 times
- Been thanked: 3038 times
On što je se ubio samo je dokazao da je Herceg Bosna zločinačka tvorevina.
I Hrvatima kao i Srbima bode oči ono "udruženi zločinački poduhvat" i Srbi su se žalili kad je Mladić osuđivan bio.
I Hrvatima kao i Srbima bode oči ono "udruženi zločinački poduhvat" i Srbi su se žalili kad je Mladić osuđivan bio.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Maja
- Administrator
Moram pitati tetku kako se osjeca. Bila je sekretarica Prlicu prije rata 

- KOMESAR
- Forum [Bot]
Danas Praljku ne preostaje drugo nego da laže pod zakletvom. Poželjeli bismo mu da barem kući, pred ogledalom, spozna istinu. A istina je neopisivo gorka. Istina je da su on i još par takvih izazvali najveći politički debakl moderne Hrvatske. Istina je da su trajno uništili nade bosanskih Hrvata da u BiH žive kao ljudi. Istina je da su zatrovali i pljunuli na znoj i krv one hrvatske mularije koja se tog maja patila na Stolovima. Istina je da danas, nakon deset godina, Praljak poriče da su ta krv i znoj postojali, dakle da sam i ja postojao. Stoga pokorno molim štab za odbranu digniteta da nas sve skupa odbrani.
Jurica Pavičić.
Jurica Pavičić.
- Chloe
- Žena za sva vremena
Heej taj Prlić nas je posjetio za vrijeme prvog dijela tzv. APZB. Bio smješten na Starom gradu kod babe.Maja wrote: 29 Nov 2017, 15:30 Moram pitati tetku kako se osjeca. Bila je sekretarica Prlicu prije rata![]()
Došao tip usred rata iz Mostara vlastitim autom. Svi putevi su mu bili prohodni ...

Last edited by Chloe on 29 Nov 2017, 15:46, edited 1 time in total.