Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Svih ovih godina,BH rvati se busaju u prsa...da su oni glasali na tim prvim izborima za ...ZA ...
Vele,mi smo spasili BH ....nemogu da psujem ovdje ....
Medjutim to se pocelo zloupotrebljavat cim se glasanje zatvorilo.
BIO NA LICU MJESTA. Ja bih prije rekao da je njima RBiH ucinila medvjedju uslugu.
Vec sutri dan,u prvi plan je izbio HVO ....a o ratu ni pojma ...
Naselje gdje sam zivio,bio sam minoritet ...
To sam isto osjetio na svojoj kozi ...vec prvi dan ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Konsultant wrote: 30 Nov 2017, 18:31
Ne pitam odakle, ko je kad sta radio lijevo-desno... Pitanje je cisto, kada su Vikicu dostavljena protivoklopna sredstva, koja kolicina, kuda je provuceno?
Ovo "oporezivanje" konvoja je bilo svugdje u BiH. Ko je bio na punktu, izadje s otkocenim kalasom i kaze dokle bi ti, sta imas (za dati)? To je druga tematika.
Ne pitam odakle, ko je kad sta radio lijevo-desno... Pitanje je cisto, kada su Vikicu dostavljena protivoklopna sredstva, koja kolicina, kuda je provuceno?
Ovo "oporezivanje" konvoja je bilo svugdje u BiH. Ko je bio na punktu, izadje s otkocenim kalasom i kaze dokle bi ti, sta imas (za dati)? To je druga tematika.
Pasaga wrote: 30 Nov 2017, 19:01
Svih ovih godina,BH rvati se busaju u prsa...da su oni glasali na tim prvim izborima za ...ZA ...
BIO NA LICU MJESTA. Ja bih prije rekao da je njima RBiH ucinila medvjedju uslugu.
Hrvati su glasali da nebi BiH ostala u Jugoslaviji,jer da nisu granica bi isad bila na pedesetak kilometara od Zagreba.
Inače čitam sad malo debate i prepiske...realno me Praljak nikad nije ni zanimao previše...
Zagrepčani ga pamte prilikom blokiranja maršalke (vojarna u zg)
Neobična hrabrost i do tu sve pet oko lika i djela...
Kasnije o djelovanju u HRHB sve je rekao sud...bilo je mnogo toga, i da nije znao sve- morao je znati i gotova priča.
Općenito imam dojam da se često lokalno nisu strane podnosile.
Primjer posavine, bošnjaci i hrvati rame uz rame....samo nekoliko desetaka km dalje na liniji žepće- zavidovići hrvati sa srbima...U Sarajevu bez problema....generalno se znao glavni protivnik, lokalno se išlo za interesima....sudeći po svemu Praljku nije bio problem i pomoći Sarajevu, dok bi lokalno izbrisao bošnjake...
Uglavnom dokazano je sve....glave se moraju ohladiti....usijani moraju smoći snage uzdignuti se i priznati.
Druga je opcija da poput mase srbijanaca slave ratne zločince (dokazane, osuđene i potvrđene)
Pasaga wrote: 30 Nov 2017, 19:01
Hrvati su glasali da nebi BiH ostala u Jugoslaviji,jer da nisu granica bi isad bila na pedesetak kilometara od Zagreba.
To stoji ...
U prvom planu,sluzila im je kao paravan,za sve ono sto se desilo.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Jao, Faruk Drina u potpisu
Pa to je završilo kod Ćele i alajćele, tu je naplatio ko je stigao
Pa eto.....biznis je išao
Dolazimo tu i do druge strane....priče o milijunima eura Praljkovog imetka (koje je prenijeo na bližnje prilikom početka procesa)a u rat je ušao kao režiser (doduše sa tri fakulteta) ...
U duhu moralne i materijalne brige za susjeda/komšiju, imam dužnost i pravo da, kao savjestan i odgovoran bosanski građanin, javno pozovem Dragana Čovića, predsjedavajućeg Predsjedništva države Bosne i Hercegovine da odmah i bezuvjetno podnese ostavku na sve političke i državne dužnosti, koje obnaša u ime bosanskih Hrvata u Bosni i Hercegovini i to iz sljedećih razloga:
Prvo, zato što je uvjeravao hrvatsku i bosansku javnost da pouzdano zna da će hrvatska šestorka biti oslobođena krivnje za ratni zločin u Bosni i Hercegovini. Sad se zna da Dragan Čović nije ništa znao, već je svjesno lagao hrvatsku i bosansku javnost.
Drugo, zato što je uvjeravao hrvatsku i bosansku javnost da zna da će međunarodni sud u Hagu odbaciti optužbu protiv hrvatske šestorke za Udruženi zločinački poduhvat, uključujući Tuđmana, Šuška i Bobetka. Pokazalo se da Dragan Čović nije ništa znao, već je svjesno lagao hrvatsku bosansku javnost.
Treće, zato što nije svjestan moralne i političke odgovornosti zbog haške presude da je Hrvatska bila okupirala bosansku teritoriju u namjeri da je pripoji velikoj Hrvatskoj. Umjesto toga, Dragan Čović ne odustaje od podjele Bosne na tragu dogovora Tuđman-Milošević iz Karađorđeva.
Četvrto, zato što otvoreno kolaborira sa Miloradom Dodikom na razbijanju bosanske državnosti i radi na eliminaciji Bošnjaka/Bosanaca iz političkog i državnog života. Dragan Čoviće se poistovjetio sa Miloradom Dodikom unatoč bosanskim Hrvatima, koji vole Bosnu i protive se kolaboraciji s onima, koji razbijaju bosansku državu. Bosanski Hrvati nisu imali dilemu na referendumu za nezavisnost i suvereneost bosanske države. Dragan Čović im sada tu zaslugu hoće da uništi.
Peto, zato što kao predsjedavajući Predsjedništva države Bosne i Hercegovine nije iskazao ni trun poštovanja prema žrtvama zločina, za koji je jučer pravosnažno osuđena hrvatska šestorka u Hagu. Dragan Čović je time pokazao da nije dorastao funkcije predsjedavajućeg Predsjedništva države Bosne i Hercegovi. On je time nanio moralnu i političku štetu hrvatskom korpusu u Bosni i Hercegovine, jer je, kao hrvatski politički predstavnik, pokazao nisku moralu svijetst i nikakvu političku odgovornost.
Šesto, zato što krivo informira hrvatske političare i hrvatsku i bosansku javnost o stanju u Bosni i Hercegovini, nanoseći time veliku štetu bosansko-hrvatskim državnim odnosima. Dragan Čoviće svojim neodgovornim političkim djelovanjem nije pravi tumač ni hrvatske politike u Bosni, ni bosanske politike u Hrvatskoj.
Sedmo, zato što svjesno kida političke i personalne veze sa Bošnjacima/Bosancima, koji su većinski narod u Bosni i Hercegovini. Dragan Čović je sebi umislio da politikom "podjeli" Bošnjake/Bosance "pa vladaj" može provodite već promašenu politiku "podijeli" Bosnu "pa budi hrvatski heroj".
Osmo, zato što drži grad Mostor pod političkom blokadom u miru, kao što su ga hrvatska šestorka vojno držali u ratu. Dragan Čović, odnosno politika ha-de-zea, provodi apartheid u Mostaru, političko zlo kojeg više nema ni u Južnoj Africi.
Deveto, zato što ne razumije da su Hrvati i Bošnjaci/Bosanci povijesno upučeni jedni na druge. Svaki pokušaj njihovog razdvajanja pokazao se kobnim za oba naroda. Čovičevo nerazumijevanje povijesne ovisnosti Hrvata i Bošnjaka/Bosanaca u kulturnom i civilizacijskom smislu te Čovićevo neshvatanje važnosti cjelovite i suverene države Bosne i Hercegovine za cjelovitu i suverenu Republiku Hrvatsku ne smije se više tolerirati zato što je cjelovita i suverena Bosna i Hercegovina od izuzretne važnosti za mir i sigurnost same Hrvatske.
Deseto, zato što nesavjesna i neodgovorna hrvatska politika prema Bosni može imati nesagledive posljedice za Hrvatsku. Dragan Čović sve više pokazuje da nije dorastao povijesnom izazovu i povijesnoj odgovornosti u odnosima između Hrvata i Bošnjaka/Bosanaca, kao i između nezavisne i suverene Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Zbog toga, pozivam Dragana Čovića da podnese ostavku na sve političke i državne dužnosti, koje obnaša u ime hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i tako omogući da se obnovi narušeno povjerenje između hrvatske i bosanske politike, koja mora biti utemeljena na obostranom poštivanju i uvažavanju dviju nezavisnih i suverenih država Republike Hrvatske i Države Bosne i Hercegovine.
Postscriptum:
Cijeneći moju dugogodišnju suradnju sa vrhbosanskim nadbiskupom Vinkom kardinalom Puljićem, koristim se ovom prilikom da ga pozovom da se javno oglasi s osudom zločina protov čovječnosti u duhu pokojnog zagrebačkog nadbiskupa Franje kardinala Kuharića, koji je bio uzor u očuvanju moralne časti i ugleda Katoličke crkve. Očekujem od kardinala Puljića da u uvim trenucima, koji su izazovni za sve nas, koji volimo Bosnu i Hercegovinu, da se čuje njegov moralni glas, koji će povratiti nadu u povjerenje između muslimana i katolika u našoj zemlje. Sve žrtve zločina protiv čovječnosti imaju pravo na moralnu satisfakciju, a svi ratni zločinci imaju pravo na kaznu. Ni jednim ni drugim ne smije se uskratiti to pravo. Zato nam moralna riječ duhovnog uzora u katolika mnogo znači u ovim trenucima kad svi treba da nađemo moralne snage da jedni druge volimo i poštujemo, kao što nas uči Bog Svevišnji i Njegovi Vijesnici da je "ljubav prema Bogu i prema komšiji" najviši stupanj vjere u Boga".
Nikad se nisam raspitivao,niti nasao u stampi,odakle je ....
Sve ovo sto iznosim,opisuje,karakterise nekoliko opstina zapadno od MO ... i taj narod
To,ko nije vidio,dozivio,susretao se sa tim ljudima ....taj veoma tesko moze to razumjeti....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Pasaga wrote: 30 Nov 2017, 19:30
Sve ovo sto iznosim,opisuje,karakterise nekoliko opstina zapadno od MO ... i taj narod
To,ko nije vidio,dozivio,susretao se sa tim ljudima ....taj veoma tesko moze to razumjeti....
Mnoge stvari se ni danas ne znaju ,jer politika SDA skriva mnoge stvari od javnosti i na taj nacin stvara krivu sliku o zlu zvanom Herceg Bosna.
Pasaga wrote: 30 Nov 2017, 19:30
Optuzujuci Mesica da je dao dokumentaciju na osnovu koje je Hrvatska osudjena za agresiju na BiH vrhuska na celu sa Kolindom izravno priznaje zlodjelo.