Mene je moj nakon mjesec dana uzeo sebi ... zato sam ovako društvena ...Bla wrote: 02 Oct 2017, 10:16 koliko je vas išlo u obdanište?
meni dedo nije dao
zato sam ispao ovako asocijalan![]()
Odgoj djeteta
Moderator: spacebound
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3490 times
- Status: Offline
Re: Kaznene mjere za petogodišnjake u BH vrtićima
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Ma znam da je i socijalizacija jedna od mnogih svrha vrtića, ali ljudi o kojima govorim ovdje ne šalju djecu radi socijalizacije, već da ih skinu s vrata, ne žele se baviti svojom djecom, pa im dobro dođe ako taj posao uvale bilo kome. Evo konkretno, jedan od primjera je djevojčica od 2 godine, mati čitav dan sjedi kući, a dijete ispali u vrtić. Djetetu te dobi ne treba niko više od mame, a upravo o takvim primjerima govorim.storm wrote: 02 Oct 2017, 07:21
Vrtic ne sluzi samo tome, kad nemas kud sa djecom....socijalizacija, vjestine, drustvo...a moze se kvalitetno iskoristiti i vrijeme nakon vrtica i obaveza roditelja...tu je veci problem u tom ostatku dana, sto i kako se cini...
Djeca vrlo brzo rastu i meni, lično, bi bilo žao da mi dijete odrasta u vrtićima i da taj dio njegovog života teče s nekim drugim ljudima, ako ja već imam mogućnost da provodim vrijeme s njim.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Mene je zaibretio slučaj izujedane jednogodišnje djevojčice od prije par dana u Banja Luci.
Koliko god nesmotrenost i neodgovornost zaposlenih, toliko mi nije jasna takva vrsta agresivnosti kod djece.
Koliko god nesmotrenost i neodgovornost zaposlenih, toliko mi nije jasna takva vrsta agresivnosti kod djece.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8595 times
- Been thanked: 20387 times
Nisu ni tete svemoguce. Posveti se npr jednom djetetu sto place a u sekundi drugo napravi belaj.
Znam da joj je to posao ali problem moze nastati u sekundi. I meni se desavalo kad bih dvoje cuvala da udari jedno drugo. Majkama se isto desava. A ne s coporom djece.
Znam da joj je to posao ali problem moze nastati u sekundi. I meni se desavalo kad bih dvoje cuvala da udari jedno drugo. Majkama se isto desava. A ne s coporom djece.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 627 times
Ne prima se djece koliko se ne moze paziti.
Ima zakonski koliko djece na jednu tetu ali dosta vrtica ne postuje.
Dosta vrtica nema uopce dozvolu.
Apropo toga da neko daju tek tako djecu, bez ikakvog razloga, nema mi veze s mozgom da neko nezaposlen ima para za vrtic, plus gorivo, plus priredbe, plus pedijatar, plus izleti, plus vecina vrtica ima engleski ili njemacki, posebno se placa.
90% ljudi koje poznajem ima dvoje djece, neki i troje, kako nezaposlena osoba moze dati 600 do hiljadu maraka mjesecno tek tako? Puta dvanaest.
Valjda neka bakirova ljubavnica, jer od sve i jednog djeteta "mog" vrtica oba roditelja rade.
Ima zakonski koliko djece na jednu tetu ali dosta vrtica ne postuje.
Dosta vrtica nema uopce dozvolu.
Apropo toga da neko daju tek tako djecu, bez ikakvog razloga, nema mi veze s mozgom da neko nezaposlen ima para za vrtic, plus gorivo, plus priredbe, plus pedijatar, plus izleti, plus vecina vrtica ima engleski ili njemacki, posebno se placa.
90% ljudi koje poznajem ima dvoje djece, neki i troje, kako nezaposlena osoba moze dati 600 do hiljadu maraka mjesecno tek tako? Puta dvanaest.
Valjda neka bakirova ljubavnica, jer od sve i jednog djeteta "mog" vrtica oba roditelja rade.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Chloe
- Žena za sva vremena

Majo, ako si na laptopu probaj guglati ovaj slučaj. Dijete je strašno izujedano.Maja wrote: 14 Oct 2017, 23:50 Nisu ni tete svemoguce. Posveti se npr jednom djetetu sto place a u sekundi drugo napravi belaj.
Mojih je troje prošlo kroz vrtić, od jaslica, ali za sve te godine kojih nije malo jer mi se nikad nije dvoje djece spojilo u vrtiću ... nisam vidjela tako nešto.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 627 times
Ja kad sam obavljala razgovore, kad stanem s tetom i krene mi s pricom:"znate kod nas je upisan djecak od doktora mandića,pa znate od onog pjevaca, odmah to krizam crvenom i nikom ne preporucim.
U tim vrticima se paze samo ta djeca, naustrb ostalih, jer nas jadni mentalitet ne umije drugacije. Jos misli guska da me to impresionira.
O prvom vrticu bi imala pisati dva dana, neke od stvari cu na brzinu:djeca slijecu niz tobogan na beton koji je od rupa, herav, deru kozu i udaraju repnjace a ona mirne duse pije kahvu s najvecom dronfuljom u gradu,na terasi.
Veli ovo moja prijateljica, pa navratila. E halal ti vjera, ne pazila mi ti dijete.
Sto se ovo razbijaju od beton? Sto tobogan nije na travi ili strunjaca ispod njega?
Ah, ma nece im nista biti, ne valja toliko da pazite, vi ste emotivni
Pola ih ne bi radilo da je drzava drzavom. Osnovne uvjete ne ispunjavaju. Kamin na sred vrtica
Teta ode u njemacku mjesec dana a ostavlja ih tetki, svoju grupu
I kod nas je bio jednom slucaj grizenja bebe, ali su mami rekli da ne pravi scenu, jer je to uradio unuk jednog dekana.
Eto tako funkcionira vecina vrtica. Taj primjer najbolje.opisuje.
Cetvero oci otvoriti kod upisa i navracati u neuobicajeno vrijeme da ga odvedete, ili kao usput nesto sam zaboravila dati.
Cisto da zavirim sta se desava.
Tetom razgovor na kraju dana.
Kad ode muž po.njega kaze jao drze me pola sata ovoliko je.pojeo ovo je obojao,sta si ih to navikla.
Ja svoj posao radim najbolje sto mogu. Svaki. I ocekujem od ljudi koje placam isto. Ili cu placati nekog ko hoce. Nebitno je li mi teta, decki iz kablovske, knjigovodja.
Prezirem lijene ljude koji mrljave polovicno.
U tim vrticima se paze samo ta djeca, naustrb ostalih, jer nas jadni mentalitet ne umije drugacije. Jos misli guska da me to impresionira.
O prvom vrticu bi imala pisati dva dana, neke od stvari cu na brzinu:djeca slijecu niz tobogan na beton koji je od rupa, herav, deru kozu i udaraju repnjace a ona mirne duse pije kahvu s najvecom dronfuljom u gradu,na terasi.
Veli ovo moja prijateljica, pa navratila. E halal ti vjera, ne pazila mi ti dijete.
Sto se ovo razbijaju od beton? Sto tobogan nije na travi ili strunjaca ispod njega?
Ah, ma nece im nista biti, ne valja toliko da pazite, vi ste emotivni
Pola ih ne bi radilo da je drzava drzavom. Osnovne uvjete ne ispunjavaju. Kamin na sred vrtica
Teta ode u njemacku mjesec dana a ostavlja ih tetki, svoju grupu
I kod nas je bio jednom slucaj grizenja bebe, ali su mami rekli da ne pravi scenu, jer je to uradio unuk jednog dekana.
Eto tako funkcionira vecina vrtica. Taj primjer najbolje.opisuje.
Cetvero oci otvoriti kod upisa i navracati u neuobicajeno vrijeme da ga odvedete, ili kao usput nesto sam zaboravila dati.
Cisto da zavirim sta se desava.
Tetom razgovor na kraju dana.
Kad ode muž po.njega kaze jao drze me pola sata ovoliko je.pojeo ovo je obojao,sta si ih to navikla.
Ja svoj posao radim najbolje sto mogu. Svaki. I ocekujem od ljudi koje placam isto. Ili cu placati nekog ko hoce. Nebitno je li mi teta, decki iz kablovske, knjigovodja.
Prezirem lijene ljude koji mrljave polovicno.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Da, jako zavisi od slucaja do slučaja...Čarobni wrote: 02 Oct 2017, 12:29Ma znam da je i socijalizacija jedna od mnogih svrha vrtića, ali ljudi o kojima govorim ovdje ne šalju djecu radi socijalizacije, već da ih skinu s vrata, ne žele se baviti svojom djecom, pa im dobro dođe ako taj posao uvale bilo kome. Evo konkretno, jedan od primjera je djevojčica od 2 godine, mati čitav dan sjedi kući, a dijete ispali u vrtić. Djetetu te dobi ne treba niko više od mame, a upravo o takvim primjerima govorim.storm wrote: 02 Oct 2017, 07:21
Vrtic ne sluzi samo tome, kad nemas kud sa djecom....socijalizacija, vjestine, drustvo...a moze se kvalitetno iskoristiti i vrijeme nakon vrtica i obaveza roditelja...tu je veci problem u tom ostatku dana, sto i kako se cini...
Djeca vrlo brzo rastu i meni, lično, bi bilo žao da mi dijete odrasta u vrtićima i da taj dio njegovog života teče s nekim drugim ljudima, ako ja već imam mogućnost da provodim vrijeme s njim.
Ako je jedan od roditelja nezaposlen, cist ok je do tri godine, da dijete ostane doma...one dvije godine nakon toga ipak, kao priprema za skolu, nuzne su djetetu.
Al ok to...
Nego sto ja gledam ove moderne...
Nakon sto djecu pokupe u vrticu...pravac neka terasa kafića...shopping centar, oni se relaksiraju, djetetu nešto gurnu u ruke, stari mob najbolje....ili crtic na svom...ako hoda, gurnuti ga u prigodnu igraonicu....i filozofiraju medjusobno po dva tri para o odgoju djeteta...sta valja i sta ne...
Cak i ne znaju nikakvu drugu temu naceti, nego samo melju, kao da nitko drugi prije njih nije imao djecu...
Popizdim...
U zivotu nisam nikoga davio oko toga a kako gledam oko sebe, sad mogu reci imam vrhunskog klinca...kad vidim ostale
Eto...istresao sam
Habibti, ya nour el - ain... 
Današnji roditelji ne trebaju iskustvo,oni odmah sve znaju čim dobiju prvo dijete.Nego sto ja gledam ove moderne...
Nakon sto djecu pokupe u vrticu...pravac neka terasa kafića...shopping centar, oni se relaksiraju, djetetu nešto gurnu u ruke, stari mob najbolje....ili crtic na svom...ako hoda, gurnuti ga u prigodnu igraonicu....i filozofiraju medjusobno po dva tri para o odgoju djeteta...sta valja i sta ne...
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Chloe
- Žena za sva vremena

Re: Odgoj djeteta
Jutros sam maleckoj obukla košuljicu, pravo lijepa, boja "truhla" višnja
sa malenim roskastim zvjezdicama, uske teksas farmerice, isplela dvije pletenice koje sam svezala sa gumicama boje tih zvjezdica, sva mi je bila slatkiš i med ( mama sam ) da sam fotku poslala sinu koji joj je kupio košulju, kad su je doveli iz škole nazvala me plačući , curice su joj se smijale zbog košulje. Djeca od 6. godina.
A, zašto su se smijali,sta je s košuljom?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1753 times
- Been thanked: 3330 times
Puno djetinjasta?
Zbog detalja.
Ali ozbiljno kazem djeca moraju naci razlog da je zezaju da je ponize, bio sam dijete pa znam.
Zbog detalja.
Ali ozbiljno kazem djeca moraju naci razlog da je zezaju da je ponize, bio sam dijete pa znam.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Chloe
- Žena za sva vremena

Smijali se jer je košulja. Niko ne oblači košuljice djeci u razredu.
Zvala sam dvije mame i potvrdile mi to. Mojoj su one tanje košuljice omanjile, pa ih nije nosila kako je škola krenula. Ali ima dvije karirane i tu sa zvjezdicama tople, zimske.
Ne shvatam šta je toj djeci.
- Hahik
- Osvježenje foruma

Neka se nauči kako da se nosi sa tim. Ja sam odmah psovao šta mi prvo padne na pamet, tako da mi niko ništa nije ni govorio.
Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvijer ostavi trag.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Narvno da ću je učiti da se digne iznad takvih pojava, naučila sam i starijih dvoje,
ali se ne mogu načuditi da je košulja zaostali odjevni predmet.
nisma znala da sam toliko zaostala.
nisma znala da sam toliko zaostala.
- Hahik
- Osvježenje foruma

Koliko ja znam, nije zaostala. Možda su se smijale jer važi "pravilo" da su košulje za muškarce. Ne znam kakav je to razred.
Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvijer ostavi trag.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10307 times
- Been thanked: 17557 times
- Status: Online
O Boze mili, tako mala djeca
Kako je tvoja mrvica, je li je puno pogodilo?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41976 times
- Been thanked: 28823 times
koja djeca da prebijem daj imenaChloe wrote: 07 Dec 2017, 15:20 Jutros sam maleckoj obukla košuljicu, pravo lijepa, boja "truhla" višnjasa malenim roskastim zvjezdicama, uske teksas farmerice, isplela dvije pletenice koje sam svezala sa gumicama boje tih zvjezdica, sva mi je bila slatkiš i med ( mama sam ) da sam fotku poslala sinu koji joj je kupio košulju, kad su je doveli iz škole nazvala me plačući , curice su joj se smijale zbog košulje. Djeca od 6. godina.
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41976 times
- Been thanked: 28823 times
jubomorni sto je bila med to je ljudima (djeci)u krvi , genuChloe wrote: 07 Dec 2017, 18:54 Narvno da ću je učiti da se digne iznad takvih pojava, naučila sam i starijih dvoje,
nisma znala da sam toliko zaostala.![]()
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.