Odgoj djeteta

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3490 times
Status: Offline

Re: Kaznene mjere za petogodišnjake u BH vrtićima

Post by Chloe » 02 Oct 2017, 12:05

Bla wrote: 02 Oct 2017, 10:16 koliko je vas išlo u obdanište?
meni dedo nije dao :lupa

zato sam ispao ovako asocijalan :oo
Mene je moj nakon mjesec dana uzeo sebi ... zato sam ovako društvena ... :ooo
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni » 02 Oct 2017, 12:29

storm wrote: 02 Oct 2017, 07:21
Vrtic ne sluzi samo tome, kad nemas kud sa djecom....socijalizacija, vjestine, drustvo...a moze se kvalitetno iskoristiti i vrijeme nakon vrtica i obaveza roditelja...tu je veci problem u tom ostatku dana, sto i kako se cini...
Ma znam da je i socijalizacija jedna od mnogih svrha vrtića, ali ljudi o kojima govorim ovdje ne šalju djecu radi socijalizacije, već da ih skinu s vrata, ne žele se baviti svojom djecom, pa im dobro dođe ako taj posao uvale bilo kome. Evo konkretno, jedan od primjera je djevojčica od 2 godine, mati čitav dan sjedi kući, a dijete ispali u vrtić. Djetetu te dobi ne treba niko više od mame, a upravo o takvim primjerima govorim.

Djeca vrlo brzo rastu i meni, lično, bi bilo žao da mi dijete odrasta u vrtićima i da taj dio njegovog života teče s nekim drugim ljudima, ako ja već imam mogućnost da provodim vrijeme s njim.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 14 Oct 2017, 23:44

Mene je zaibretio slučaj izujedane jednogodišnje djevojčice od prije par dana u Banja Luci.
Koliko god nesmotrenost i neodgovornost zaposlenih, toliko mi nije jasna takva vrsta agresivnosti kod djece.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8595 times
Been thanked: 20387 times

Post by Maja » 14 Oct 2017, 23:50

Nisu ni tete svemoguce. Posveti se npr jednom djetetu sto place a u sekundi drugo napravi belaj.
Znam da joj je to posao ali problem moze nastati u sekundi. I meni se desavalo kad bih dvoje cuvala da udari jedno drugo. Majkama se isto desava. A ne s coporom djece.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 627 times

Post by Zagorka » 14 Oct 2017, 23:59

Ne prima se djece koliko se ne moze paziti.
Ima zakonski koliko djece na jednu tetu ali dosta vrtica ne postuje.
Dosta vrtica nema uopce dozvolu.
Apropo toga da neko daju tek tako djecu, bez ikakvog razloga, nema mi veze s mozgom da neko nezaposlen ima para za vrtic, plus gorivo, plus priredbe, plus pedijatar, plus izleti, plus vecina vrtica ima engleski ili njemacki, posebno se placa.
90% ljudi koje poznajem ima dvoje djece, neki i troje, kako nezaposlena osoba moze dati 600 do hiljadu maraka mjesecno tek tako? Puta dvanaest.
Valjda neka bakirova ljubavnica, jer od sve i jednog djeteta "mog" vrtica oba roditelja rade.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 15 Oct 2017, 00:01

trebali su ih u pritvor ocm
🐽

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 15 Oct 2017, 00:08

Maja wrote: 14 Oct 2017, 23:50 Nisu ni tete svemoguce. Posveti se npr jednom djetetu sto place a u sekundi drugo napravi belaj.
Znam da joj je to posao ali problem moze nastati u sekundi. I meni se desavalo kad bih dvoje cuvala da udari jedno drugo. Majkama se isto desava. A ne s coporom djece.
Majo, ako si na laptopu probaj guglati ovaj slučaj. Dijete je strašno izujedano.
Mojih je troje prošlo kroz vrtić, od jaslica, ali za sve te godine kojih nije malo jer mi se nikad nije dvoje djece spojilo u vrtiću ... nisam vidjela tako nešto.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 627 times

Post by Zagorka » 15 Oct 2017, 00:20

Ja kad sam obavljala razgovore, kad stanem s tetom i krene mi s pricom:"znate kod nas je upisan djecak od doktora mandića,pa znate od onog pjevaca, odmah to krizam crvenom i nikom ne preporucim.
U tim vrticima se paze samo ta djeca, naustrb ostalih, jer nas jadni mentalitet ne umije drugacije. Jos misli guska da me to impresionira.

O prvom vrticu bi imala pisati dva dana, neke od stvari cu na brzinu:djeca slijecu niz tobogan na beton koji je od rupa, herav, deru kozu i udaraju repnjace a ona mirne duse pije kahvu s najvecom dronfuljom u gradu,na terasi.
Veli ovo moja prijateljica, pa navratila. E halal ti vjera, ne pazila mi ti dijete.
Sto se ovo razbijaju od beton? Sto tobogan nije na travi ili strunjaca ispod njega?
Ah, ma nece im nista biti, ne valja toliko da pazite, vi ste emotivni :rol

Pola ih ne bi radilo da je drzava drzavom. Osnovne uvjete ne ispunjavaju. Kamin na sred vrtica :lud

Teta ode u njemacku mjesec dana a ostavlja ih tetki, svoju grupu :grana

I kod nas je bio jednom slucaj grizenja bebe, ali su mami rekli da ne pravi scenu, jer je to uradio unuk jednog dekana.
Eto tako funkcionira vecina vrtica. Taj primjer najbolje.opisuje.
Cetvero oci otvoriti kod upisa i navracati u neuobicajeno vrijeme da ga odvedete, ili kao usput nesto sam zaboravila dati.
Cisto da zavirim sta se desava.
Tetom razgovor na kraju dana.
Kad ode muž po.njega kaze jao drze me pola sata ovoliko je.pojeo ovo je obojao,sta si ih to navikla.

Ja svoj posao radim najbolje sto mogu. Svaki. I ocekujem od ljudi koje placam isto. Ili cu placati nekog ko hoce. Nebitno je li mi teta, decki iz kablovske, knjigovodja.
Prezirem lijene ljude koji mrljave polovicno.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 15 Oct 2017, 09:12

Čarobni wrote: 02 Oct 2017, 12:29
storm wrote: 02 Oct 2017, 07:21
Vrtic ne sluzi samo tome, kad nemas kud sa djecom....socijalizacija, vjestine, drustvo...a moze se kvalitetno iskoristiti i vrijeme nakon vrtica i obaveza roditelja...tu je veci problem u tom ostatku dana, sto i kako se cini...
Ma znam da je i socijalizacija jedna od mnogih svrha vrtića, ali ljudi o kojima govorim ovdje ne šalju djecu radi socijalizacije, već da ih skinu s vrata, ne žele se baviti svojom djecom, pa im dobro dođe ako taj posao uvale bilo kome. Evo konkretno, jedan od primjera je djevojčica od 2 godine, mati čitav dan sjedi kući, a dijete ispali u vrtić. Djetetu te dobi ne treba niko više od mame, a upravo o takvim primjerima govorim.

Djeca vrlo brzo rastu i meni, lično, bi bilo žao da mi dijete odrasta u vrtićima i da taj dio njegovog života teče s nekim drugim ljudima, ako ja već imam mogućnost da provodim vrijeme s njim.
Da, jako zavisi od slucaja do slučaja...
Ako je jedan od roditelja nezaposlen, cist ok je do tri godine, da dijete ostane doma...one dvije godine nakon toga ipak, kao priprema za skolu, nuzne su djetetu.
Al ok to...
Nego sto ja gledam ove moderne...
Nakon sto djecu pokupe u vrticu...pravac neka terasa kafića...shopping centar, oni se relaksiraju, djetetu nešto gurnu u ruke, stari mob najbolje....ili crtic na svom...ako hoda, gurnuti ga u prigodnu igraonicu....i filozofiraju medjusobno po dva tri para o odgoju djeteta...sta valja i sta ne...
Cak i ne znaju nikakvu drugu temu naceti, nego samo melju, kao da nitko drugi prije njih nije imao djecu...
Popizdim...
U zivotu nisam nikoga davio oko toga a kako gledam oko sebe, sad mogu reci imam vrhunskog klinca...kad vidim ostale :rol
Eto...istresao sam :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try » 16 Oct 2017, 08:31

Nego sto ja gledam ove moderne...
Nakon sto djecu pokupe u vrticu...pravac neka terasa kafića...shopping centar, oni se relaksiraju, djetetu nešto gurnu u ruke, stari mob najbolje....ili crtic na svom...ako hoda, gurnuti ga u prigodnu igraonicu....i filozofiraju medjusobno po dva tri para o odgoju djeteta...sta valja i sta ne...
Današnji roditelji ne trebaju iskustvo,oni odmah sve znaju čim dobiju prvo dijete.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Re: Odgoj djeteta

Post by Chloe » 07 Dec 2017, 15:20

Jutros sam maleckoj obukla košuljicu, pravo lijepa, boja "truhla" višnja :ooo sa malenim roskastim zvjezdicama, uske teksas farmerice, isplela dvije pletenice koje sam svezala sa gumicama boje tih zvjezdica, sva mi je bila slatkiš i med ( mama sam ) da sam fotku poslala sinu koji joj je kupio košulju, kad su je doveli iz škole nazvala me plačući , curice su joj se smijale zbog košulje. Djeca od 6. godina.

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try » 07 Dec 2017, 15:59

A, zašto su se smijali,sta je s košuljom?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1753 times
Been thanked: 3330 times

Post by Mutevelija » 07 Dec 2017, 16:39

Puno djetinjasta?
Zbog detalja.
Ali ozbiljno kazem djeca moraju naci razlog da je zezaju da je ponize, bio sam dijete pa znam.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 07 Dec 2017, 18:17

Nice try wrote: 07 Dec 2017, 15:59 A, zašto su se smijali,sta je s košuljom?
Smijali se jer je košulja. Niko ne oblači košuljice djeci u razredu. :cudi
Zvala sam dvije mame i potvrdile mi to. Mojoj su one tanje košuljice omanjile, pa ih nije nosila kako je škola krenula. Ali ima dvije karirane i tu sa zvjezdicama tople, zimske.
Ne shvatam šta je toj djeci. :grana

Hahik
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Hahik » 07 Dec 2017, 18:24

Neka se nauči kako da se nosi sa tim. Ja sam odmah psovao šta mi prvo padne na pamet, tako da mi niko ništa nije ni govorio.
Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvijer ostavi trag.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 07 Dec 2017, 18:54

Narvno da ću je učiti da se digne iznad takvih pojava, naučila sam i starijih dvoje,
ali se ne mogu načuditi da je košulja zaostali odjevni predmet.
nisma znala da sam toliko zaostala. :grana

Hahik
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Hahik » 07 Dec 2017, 19:11

Koliko ja znam, nije zaostala. Možda su se smijale jer važi "pravilo" da su košulje za muškarce. Ne znam kakav je to razred.
Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvijer ostavi trag.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10307 times
Been thanked: 17557 times
Status: Online

Post by spacebound » 07 Dec 2017, 20:14

O Boze mili, tako mala djeca :grana Kako je tvoja mrvica, je li je puno pogodilo?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41976 times
Been thanked: 28823 times

Post by Rum » 07 Dec 2017, 20:30

Chloe wrote: 07 Dec 2017, 15:20 Jutros sam maleckoj obukla košuljicu, pravo lijepa, boja "truhla" višnja :ooo sa malenim roskastim zvjezdicama, uske teksas farmerice, isplela dvije pletenice koje sam svezala sa gumicama boje tih zvjezdica, sva mi je bila slatkiš i med ( mama sam ) da sam fotku poslala sinu koji joj je kupio košulju, kad su je doveli iz škole nazvala me plačući , curice su joj se smijale zbog košulje. Djeca od 6. godina.
koja djeca da prebijem daj imena
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41976 times
Been thanked: 28823 times

Post by Rum » 07 Dec 2017, 20:33

Chloe wrote: 07 Dec 2017, 18:54 Narvno da ću je učiti da se digne iznad takvih pojava, naučila sam i starijih dvoje,
ali se ne mogu načuditi da je košulja zaostali odjevni predmet.
nisma znala da sam toliko zaostala. :grana
jubomorni sto je bila med to je ljudima (djeci)u krvi , genu
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”