SPINERKA wrote: Dobio si odgovore od drugih koja si meni postavio.
Koje? Đe?
Ako misliš na ono što je Space napisala, dužan sam ti skrenuti pažnju, da je tu riječ o starijim osobama (uglavnom) a ti tvrdiš da kod nas nema dovoljno zdravstvene brige, upravo o tom dijelu populacije. Prema tome, ti prvo tvrdiš da nema te brige, a potom, ako oni dođu u DZ na pregled, smeta što su došli, prave trošak i sl.
Dođi da pojasniš ove proturječnosti.
Koliko je to "najviše"? 0.5%?Nema tu izbora - imam svoj biznis i na kraju god placam porez -procentualno najvise ide na skolstvo a ja nikoga ne skolujem . NE BUNIM SE. ne mogu promjeniti , niti me to brine.
A za zdrastveno zbog sebe ga imam ,a ovo od brige ne razumijem, jedino ce te u hitnoj primiti na pregled ,zakrpiti ako treba, nece te pitati imas li osiguranje , tek kada te smjeste na krevet dolaze kojekavi djelati sa raznim pitanjima.
E, taj racun ces dobiti kuci koji je astronomski i mozes pregovarati da placas na rate.
E pa vidiš, u tome je poenta. Reče ti gore iznad (Vila, čini mi se), koja je svrha blještavih bolnica, ako nemaš para?
U USA ti je potrebno neko high level osiguranje kojeg ćeš krvavo plaćati i opet nedo bog bolnice, jer će ti poslati jak račun.
Kod nas, možda nije sve tako sjajno, možda nemamo vrhunsku opremu i sl, ali, kako sam već rekao, od 10.000 KM, ja platih cenera, reda radi.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)