Nepobitan dokaz Islama!

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times
Status: Offline

Re: Nepobitan dokaz Islama!

Post by Venera » 28 Dec 2017, 22:28

Fazlija wrote: 21 Dec 2017, 16:56 Da, bas je cudno kako je umro bas od onoga od cega je sam prorokovao da ce krivotvoritelj objave umrijeti... a mozda je to samo slucajnost, ko ce ga znati?! Tako je i Sjaji Baba prorokovao da ce umrijeti 5 ili 10 godina kasnije, pa nista od toga...

Ja licno smatram da islam ima dosta lijepih i pozitivnih ucenja. Nista vise niti manje od drugih religija. Ono sto upadljivo nedostaje islamu, ali i svim drugim zapadnim religijama, jeste manjak tog unutrasnjeg psiho-spiritualnog puta. To se nigdje ne spominje u Kuranu, tek kasnije u djelima islamskih mistika - sufija. Srecom, to obilato nadoknadjuju upravo ti sufijiski pravci. Meni su oni najdrazi u islamu.

Sam Muhamed mi je uvijek bio malo sumnjiv lik. Nije stvar u tome sto je propovijedao. Dobro, uvijek ima ludijeh propovjednika koji tvrde da su dobili objavu od Boga. To dok neko tvrdi, znas da mu nisu bas sve daske na broju, ali zbog toga jadnog covjeka ne bih osudjivao. Ono sto je meni oduvijek bilo upitno kod njega, jeste da je on propovijedao o moralnim, duhovnim i nadzemaljskim stvarima, a u isto vrijeme bio potpuno ukaljan najnizim oblicima svjetovnih grijeha koje neki covjek moze pociniti za svoga zemaljskog zivota.

Ne bih nista rekao da je on samo propovijedao (kao Isus ili Buddha npr.) pa ljudi hoce ili nece da mu povjeruju. Ali ovaj lik je imao je svoju privatnu vjersku vojsku koju je slao na one skupine i plemena koja ga nisu htjela prihvatiti za proroka, a time i za vladara. Organizirao je i provodio pljacku, palez i ratove uzduz i poprijeko arabijske pustinje. Njegovi ratnici su dio od pljena i robova davali njemu... Hocu reci, osoba koja to cini obicno se smatra gresnikom, a ne svecem.

Nije mi nikad bilo posve jasno kako se moze ocekivati da bi takav covjek, krvav do lakata, mogao biti duhovan i jos doci u raj?! Knjiga koju je napisao u duhovnom pogledu nije nista posebno, ali hajde... obimno djelo, lijepo napisano - svaka cast! Da je ostao samo na tome, bio bi zapamcen kao nesumnjivo znacajan pisac. Mozda bi se i okupila neka vjerska zajednica oko tog njegovog ucenja. Ali nikad nisam razumio sta mu je trebalo ubijati, pljackati i porobljavati onolike ljude...

Propovijedao je o miru, ljubavi, nebesima... a u isto vrijeme drzao krvav mac u rukama. U danasnje doba bi sigurno bio proglasen vodjom opasnog vjerskog kulta :D
Osnivac Budizma je bio vojnik :djed

We are left to explain why Buddha abandoned his wife and child and left his father’s court to embrace the life of a wandering ascetic. The catalyst may have been some sort of traumatic event, perhaps his war experiences. The notion that this 29-year-old warrior was shocked by his first encounter with an old man, a sick man and a corpse is hardly credible, though it may contain a kernel of truth. Accounts of Buddha’s wanderings after he left home suggest a soldier with symptoms akin to post-traumatic stress disorder (PTSD):

:kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Fazlija
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Fazlija » 29 Dec 2017, 02:42

To je sasvim moguce... mnogi su razmatrali mogucnost da je na Buddhu presudno utjecala neka trauma. Ja osobno mislim da ce to prije biti smrt majke na njegovom porodu ili neposredno nakon poroda. Sta se tice rata, nije zabiljezeno da je u nekom sukobu ucestvovao kao mladi princ prije odlaska u isposnike.

Ali ono sto me uvijek odusevi jeste nesposobnost nekih sugovornika da zauzmu stav o bilo cemu sto kazem izvan konteksta buddhizma :)

Kada kazem nesto na temi o islamu, oni se vrate opet na buddhizam. Ili je buddhizam toliko popularan, ili su sugovornici neposobni ista reci o mojim stavovima, bez da se vrate na buddhizam.

Zaboravljaju pri tome da sam ja pukim slucajem... recimo i bijelac... pa mozda drugi puta kada nesto kazem o babama ili zabama... obavezno svoj stav o tome pocnu graditi na pitanju bijele rase :) Dapace, buddhista bijele rase... koji su na zapadu, bijelci... i jos buddhisti :)
http://forum.srednjiput.rs/

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 14:51

Fazlija wrote: 29 Dec 2017, 02:42 To je sasvim moguce... mnogi su razmatrali mogucnost da je na Buddhu presudno utjecala neka trauma. Ja osobno mislim da ce to prije biti smrt majke na njegovom porodu ili neposredno nakon poroda. Sta se tice rata, nije zabiljezeno da je u nekom sukobu ucestvovao kao mladi princ prije odlaska u isposnike.

Ali ono sto me uvijek odusevi jeste nesposobnost nekih sugovornika da zauzmu stav o bilo cemu sto kazem izvan konteksta buddhizma :)

Kada kazem nesto na temi o islamu, oni se vrate opet na buddhizam. Ili je buddhizam toliko popularan, ili su sugovornici neposobni ista reci o mojim stavovima, bez da se vrate na buddhizam.

Zaboravljaju pri tome da sam ja pukim slucajem... recimo i bijelac... pa mozda drugi puta kada nesto kazem o babama ili zabama... obavezno svoj stav o tome pocnu graditi na pitanju bijele rase :) Dapace, buddhista bijele rase... koji su na zapadu, bijelci... i jos buddhisti :)
Buda je bo streniran za ucestvovanje u vojsi, zivio je u burnim vremenima, tad su ratovi bili frekventniji ; dolsovno je ucestvovao u ojsci od 16 do 29 godine :kafa

mene odusevljava tvoja ljugavost: jer ciljano krijes negativne strane budizma i Bude, a iskljucivo napadas Muhameda i Islam :kafa

a ti si, ako se, dobro sjecma, pisao negdje , da si rodjen u pravoslavnoj porodici, pa kako nema teme u kojoj pises protive svetslavlja :kafa

Budizam nije popularan, ali si mi ti odvratan :kafa

Al-Razi
Na probnom
Na probnom

Post by Al-Razi » 29 Dec 2017, 15:27

statebriga wrote: 29 Dec 2017, 14:51 Buda je bo streniran za ucestvovanje u vojsi, zivio je u burnim vremenima, tad su ratovi bili frekventniji ; dolsovno je ucestvovao u ojsci od 16 do 29 godine :kafa

mene odusevljava tvoja ljugavost: jer ciljano krijes negativne strane budizma i Bude, a iskljucivo napadas Muhameda i Islam :kafa
Niđe veze komparacija.

Buddha, ako je bio vojnik (ne znam ništa o budizmu iskreno), bio je vojnik prije obraćenja, koliko sam shvatio (ispravite me ako griješim).

Dakle:

Vojnik -> Obraćenje (duhovno-religijsko prosvjetljenje/spoznaja) -> Miroljubiv lik i propovjednik, mistik, asket itd.

Znači, upravo ga je vjera odvukla od nasilja i uzrokovala da svoj nauk utemelji na krajnje suprotnim vrijednostima.

Muhammed:

Trgovac i uzoran građanin -> Objava (prve vjerske poruke i naučavanje) -> Progresivno raste količina nasilja koju propagira, čini i naređuje drugima činiti, te se na kraju pretvara u običnog despota i tiranina u Medini koji objavljuje rat svima koji ga ne prihvaćaju kao poslanika, ratuje protiv ljudi dok mu ne daju danak, grabi ratni plijen, uzima petinu od svega što opljačkaju drugi, uključujući i zarobljenike koji postaju roblje, u slučaju žena (i djevojčica) one postaju, po Kur'anu sasvim legitimno, seksualne robinje koje njihovi gospodari (uključujući i samog Poslanika) pod normalno siluju za zadovoljenje svojih potreba.

I sad je to po tebi usporedivo sa Buddhom koji je prije svoje vjerske misije, izgleda, bio vojnik. Mislim, ne znam zašto ovo uopće treba objašnjavat. Isto kao da uspoređuješ Hitlera sa nekim blentavim skinheadsom koji završi u zatvoru sa 17, preobrati se i postane humanitarni radnik u Africi, pobornik legalizacije marihuane i istospolnih brakova. :D

Buddha je u "amanet" svojim sljedbenicima ostavio miroljubiv nauk do kojega je on došao vlastitom izgradnjom ličnosti kroz kušnje koje je u životu iskusio. Isto kao i Mahavira, Isus ili sv. Pavao.
Muhammed se, s druge strane, kroz svoj vlastiti vjerski nauk iz poprilično uzorite ličnosti pretvorio u totalnog manijaka. I najgorim aspektima svojih djela i ideja je "zapečatio" nauk islama. Žao mi je ako to nekoga vrijeđa, ali to ne kažem ja, nego sami islamski vjerski izvori: Kur'an, Sunnet i Sire. Ako imate problem s time, onda se suočite s vlastitim vjerovanjima i vjerskim tekstovima koje slijedite/želite slijediti i kojima vjerujete/želite vjerovati.

Al-Razi
Na probnom
Na probnom

Post by Al-Razi » 29 Dec 2017, 15:35

https://www.youtube.com/watch?v=PPIdsIw02V8

Evo, rođeni musliman, Marokanac, sin imama, na arapskom objašnjava stvar. Broj ljudi iz islamskog svijeta koji se javljaju i progovaraju istinu sve više raste. Ima čak i onih koji su dovršili hifz do 10-12 godine, išli u medrese, islamske fakultete, učili Šerijat i znaju iz prve ruke o čemu se radi i koliku količinu vjerskih "pikanterija" se u islamskom svijetu drži sasvim normalnim i propagira na afirmiranim učilištima, a s druge strane pravi blesavim pred "nevjerničkim" svijetom i samim običnim muslimanima.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 15:42

Al-Razi wrote: 29 Dec 2017, 15:27
statebriga wrote: 29 Dec 2017, 14:51 Buda je bo streniran za ucestvovanje u vojsi, zivio je u burnim vremenima, tad su ratovi bili frekventniji ; dolsovno je ucestvovao u ojsci od 16 do 29 godine :kafa

Niđe veze komparacija.

Buddha, ako je bio vojnik (ne znam ništa o budizmu iskreno), bio je vojnik prije obraćenja, koliko sam shvatio (ispravite me ako griješim).

Dakle:

Vojnik -> Obraćenje (duhovno-religijsko prosvjetljenje/spoznaja) -> Miroljubiv lik i propovjednik, mistik, asket itd.

Znači, upravo ga je vjera odvukla od nasilja i uzrokovala da svoj nauk utemelji na krajnje suprotnim vrijednostima.

Muhammed:

Trgovac i uzoran građanin -> Objava (prve vjerske poruke i naučavanje) -> Progresivno raste količina nasilja koju propagira, čini i naređuje drugima činiti, te se na kraju pretvara u običnog despota i tiranina u Medini koji objavljuje rat svima koji ga ne prihvaćaju kao poslanika, ratuje protiv ljudi dok mu ne daju danak, grabi ratni plijen, uzima petinu od svega što opljačkaju drugi, uključujući i zarobljenike koji postaju roblje, u slučaju žena (i djevojčica) one postaju, po Kur'anu sasvim legitimno, seksualne robinje koje njihovi gospodari (uključujući i samog Poslanika) pod normalno siluju za zadovoljenje svojih potreba.

I sad je to po tebi usporedivo sa Buddhom koji je prije svoje vjerske misije, izgleda, bio vojnik. Mislim, ne znam zašto ovo uopće treba objašnjavat. Isto kao da uspoređuješ Hitlera sa nekim blentavim skinheadsom koji završi u zatvoru sa 17, preobrati se i postane humanitarni radnik u Africi, pobornik legalizacije marihuane i istospolnih brakova. :D

Buddha je u "amanet" svojim sljedbenicima ostavio miroljubiv nauk do kojega je on došao vlastitom izgradnjom ličnosti kroz kušnje koje je u životu iskusio. Isto kao i Mahavira, Isus ili sv. Pavao.
Muhammed se, s druge strane, kroz svoj vlastiti vjerski nauk iz poprilično uzorite ličnosti pretvorio u totalnog manijaka. I najgorim aspektima svojih djela i ideja je "zapečatio" nauk islama. Žao mi je ako to nekoga vrijeđa, ali to ne kažem ja, nego sami islamski vjerski izvori: Kur'an, Sunnet i Sire. Ako imate problem s time, onda se suočite s vlastitim vjerovanjima i vjerskim tekstovima koje slijedite/želite slijediti i kojima vjerujete/želite vjerovati.
a zasto budisti odlaze u rat ? zasto prakticiraju budizam, a i dalje su ratovali stoljecima :kafa gdje je konkretan pozitivan efekat budizma protiv rata,a isti doborvljno odlaze u rat ( noviji period ratovanja) :kafa

U judaizmu ima jednako agresivne slavane licnosti, ali dzaba, uvijek ista prica protiv Muhameda , kao da je on jedini covjek na Zemlji koji je bio religjski vojskovodja :hihi ovo je samo dokaz daa ti ne poznajes povijest religija :kafa

Samuraji su bili budisti, znaci, budizam ih nije sprijecio da budu ratnici :kafa

Budisticki pritup ka nenasilju, nije automatski iskljucio nepostojanje vojske i bojnih sukoba, , kuzis :kafa

u ranim budistickimm mtekstovima lijepo pise da su ratovi neophodan dio svakdonevnice i da je posotjanje vojske neophodno, zato ni Budha nikad nije konkrento pisao protiv ratova :kafa

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 15:50

Buddha - described the qualities of a good monk:

Pure decent
Great wealth
Strong army
Wise ministers
:djed

Al-Razi
Na probnom
Na probnom

Post by Al-Razi » 29 Dec 2017, 16:02

statebriga wrote: 29 Dec 2017, 15:42 a zasto budisti odlaze u rat ? zasto prakticiraju budizam, a i dalje su ratovali stoljecima :kafa gdje je konkretan pozitivan efekat budizma protiv rata,a isti doborvljno odlaze u rat ( noviji period ratovanja) :kafa

U judaizmu ima jednako agresivne slavane licnosti, ali dzaba, uvijek ista prica protiv Muhameda , kao da je on jedini covjek na Zemlji koji je bio religjski vojskovodja :hihi ovo je samo dokaz daa ti ne poznajes povijest religija :kafa

Samuraji su bili budisti, znaci, budizam ih nije sprijecio da budu ratnici :kafa

Budisticki pritup ka nenasilju, nije automatski iskljucio nepostojanje vojske i bojnih sukoba, , kuzis :kafa

u ranim budistickimm mtekstovima lijepo pise da su ratovi neophodan dio svakdonevnice i da je posotjanje vojske neophodno, zato ni Budha nikad nije konkrento pisao protiv ratova :kafa
Nauk vjera ne definiraju postupci njihovih pripadnika i sljedbenika, nego njihovih osnivača. Simple as that.

Nijedan budist nije nužno lice budhističke filozofije i etike. Muhammed nužno jest lice islama i njegovog nauka, iz sasvim razumljivih razloga. Budhisti ne moraju slijediti primjer ikojeg samuraja, dok s druge muslimani moraju slijediti primjer Muhameda, drugačije nije moguće biti musliman.

To što neki ideali nisu lako ostvarivi, ne znači da su kao takvi jednaki i istovjetni moralno inferiornim idealima koji su lakše primjenjivi. Biti nenasilan nekad je teško, znači li to da nenasilje ne treba cijeniti i reći da je nenasilje=nasilje?
Ljudska prava nisu laka za ostvariti i svakodnevno ih se krši i u najrazvijenijim zemljama. Znači li to da ih treba odbaciti i zamijeniti tiranijom, fašizmom i diktaturom? U prijevodu, bi li se iz Kanade, Norveške, Švicarske preselila u Sjevernu Koreju, Saudijsku Arabiju ili Iran, samo zato što u Kanadi, Norveškoj, Švicarskoj nisi doživjela SAVRŠENA prava i slobode? Suvišno je pitati.

"Postojanje vojske je neophodno i dio svakodnevice." Ne vidim što je u tome problem, to je činjenica. Je li Buddha napisao da treba krenuti u rat protiv svih koji ne slijede njegov put, posebno oporezit hinduse, konfucijaniste i džainiste, da njemu pripada petina svega što njegovi sljedbenici "uberu" u tim "prosvijećenim" pohodima, u vidu dobara i ljudi, a posebno žena - seksualnih robinja?

Judaizam je drugi par rukava, ali barem je ograničen na jedan narod i jednu zemlju, ne na cijeli svijet i sve ljude kao islam.

Al-Razi
Na probnom
Na probnom

Post by Al-Razi » 29 Dec 2017, 16:03

statebriga wrote: 29 Dec 2017, 15:50

Pure decent
Great wealth
Strong army
Wise ministers

I?

To je rečenica dostojna bilo kojeg modernog državnika, filozofa, intelektualca itd.
S druge strane, kad Muhammedove odredbe provedemo u praksu, dobijemo ISIS.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 16:14

Al-Razi wrote: 29 Dec 2017, 16:02
statebriga wrote: 29 Dec 2017, 15:42 a zasto budisti odlaze u rat ? zasto prakticiraju budizam, a i dalje su ratovali stoljecima :kafa gdje je konkretan pozitivan efekat budizma protiv rata,a isti doborvljno odlaze u rat ( noviji period ratovanja) :kafa

Nauk vjera ne definiraju postupci njihovih pripadnika i sljedbenika, nego njihovih osnivača. Simple as that.

Nijedan budist nije nužno lice budhističke filozofije i etike. Muhammed nužno jest lice islama i njegovog nauka, iz sasvim razumljivih razloga. Budhisti ne moraju slijediti primjer ikojeg samuraja, dok s druge muslimani moraju slijediti primjer Muhameda, drugačije nije moguće biti musliman.

To što neki ideali nisu lako ostvarivi, ne znači da su kao takvi jednaki i istovjetni moralno inferiornim idealima koji su lakše primjenjivi. Biti nenasilan nekad je teško, znači li to da nenasilje ne treba cijeniti i reći da je nenasilje=nasilje?
Ljudska prava nisu laka za ostvariti i svakodnevno ih se krši i u najrazvijenijim zemljama. Znači li to da ih treba odbaciti i zamijeniti tiranijom, fašizmom i diktaturom? U prijevodu, bi li se iz Kanade, Norveške, Švicarske preselila u Sjevernu Koreju, Saudijsku Arabiju ili Iran, samo zato što u Kanadi, Norveškoj, Švicarskoj nisi doživjela SAVRŠENA prava i slobode? Suvišno je pitati.

"Postojanje vojske je neophodno i dio svakodnevice." Ne vidim što je u tome problem, to je činjenica. Je li Buddha napisao da treba krenuti u rat protiv svih koji ne slijede njegov put, posebno oporezit hinduse, konfucijaniste i džainiste, da njemu pripada petina svega što njegovi sljedbenici "uberu" u tim "prosvijećenim" pohodima, u vidu dobara i ljudi, a posebno žena - seksualnih robinja?

Judaizam je drugi par rukava, ali barem je ograničen na jedan narod i jednu zemlju, ne na cijeli svijet i sve ljude kao islam.
oh, wow, nijedna budist nije nuzno lice budisticke filozofije :hm tad se moze psotaviti pitanje, ko konkrentno jeste :plavi

Budha nije aktivno sudjelovao u socijalnom i politickom zivotu,jer su njegova ucenja vise skoncetrirana na interni razvoj licnosti, ali je reako, ako osoba iazbere da bude vojnik, ratnik, to je ok, jer netko u drustuvu mora ispuniti ulogu ratnika :djed
Last edited by Venera on 29 Dec 2017, 16:15, edited 1 time in total.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 16:15

Al-Razi wrote: 29 Dec 2017, 16:03

Pure decent
Great wealth
Strong army
Wise ministers

I?

To je rečenica dostojna bilo kojeg modernog državnika, filozofa, intelektualca itd.
zaboravio si spoemuti 8 krizarskh ratova :djed

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 16:18

doticno ogranicavanje na jedna narod se desilo tek prije par stoljeca, a do tad se judaizam sirio kao i ostale relgije :djed

Al-Razi
Na probnom
Na probnom

Post by Al-Razi » 29 Dec 2017, 16:32

statebriga wrote: 29 Dec 2017, 16:18
doticno ogranicavanje na jedna narod se desilo tek prije par stoljeca, a do tad se judaizam sirio kao i ostale relgije :djed
:lud :lud :lud
Judaizam se uopće nije širio, jer po definiciji nije niti ekspanzionistička niti prozelitistička religija. Jevreji ne nastoje druge prevjeriti na svoju vjeru niti širiti je okolo. Jevreji su praktički samo nastojali čuvati svoj identitet od asimilacije cijelu historiju. To su osnovni fakti o religiji.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 16:34

Al-Razi wrote: 29 Dec 2017, 16:32
statebriga wrote: 29 Dec 2017, 16:18
:lud :lud :lud
Judaizam se uopće nije širio, jer po definiciji nije niti ekspanzionistička niti prozelitistička religija. Jevreji ne nastoje druge prevjeriti na svoju vjeru niti širiti je okolo. Jevreji su praktički samo nastojali čuvati svoj identitet od asimilacije cijelu historiju. To su osnovni fakti o religiji.
konvertiranje je jedan od oblika sirenja relgije :kafa

jako malo poznajes povijest judaizma :kafa

Al-Razi
Na probnom
Na probnom

Post by Al-Razi » 29 Dec 2017, 16:39

statebriga wrote: 29 Dec 2017, 16:15
Al-Razi wrote: 29 Dec 2017, 16:03

Pure decent
Great wealth
Strong army
Wise ministers

I?

zaboravio si spoemuti 8 krizarskh ratova :djed
Kakve oni veze imaju sa Isusovim naukom? Njih je izmislila i patentirala Katolička crkva i niz zapadnoevropskih država.

Ne znam šta ti nije jasno. Marksizam je definiran Marxovim učenjima, ne političkim mišljenjima Izeta iz Lud, zbunjen, normalan.
Budhizam je definiran Budhinim učenjima, ne stavovima nekog x ko se loži na Budhu, a prekjučer je orobio benzinsku postaju.
Kršćanstvo je definirano Isusovim naukom, a ne djelima Ratka Mladića, pape Franje, majke Tereze ili katoličkog pedo-svećenika.
Islam je definiran Muhamedovim naukom, a ne razglabanjima o vjeri Hilmije sa sprata iznad tebe, mišljenjima reisa Cerića, postovima od statebriga ili fetvama ajetullaha Homeinija.

Ne razumijem koji nivo mentalne barikade moraš imati da ne možeš ovo provariti.

Al-Razi
Na probnom
Na probnom

Post by Al-Razi » 29 Dec 2017, 16:41

statebriga wrote: 29 Dec 2017, 16:34

Koga su to jevreji konvertirali? Nisu ni bili u političkoj poziciji, a nije ih ni interesovalo. Oni koji su se konvertirali na judaizam, to su napravili na svoju inicijativu, a ne trudom nekih jevrejskih "misionara". Jevrejski misionar je u startu kontradikcija, da se razumijemo.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 16:42

Al-Razi wrote: 29 Dec 2017, 16:41

Koga su to jevreji konvertirali? Nisu ni bili u političkoj poziciji, a nije ih ni interesovalo. Oni koji su se konvertirali na judaizam, to su napravili na svoju inicijativu, a ne trudom nekih jevrejskih "misionara". Jevrejski misionar je u startu kontradikcija, da se razumijemo.
idi, citaj i nauci, dobro sam primjetila, ne znas nista o judaizmu :kafa

Al-Razi
Na probnom
Na probnom

Post by Al-Razi » 29 Dec 2017, 16:44

statebriga wrote: 29 Dec 2017, 16:42
Al-Razi wrote: 29 Dec 2017, 16:41

idi, citaj i nauci, dobro sam primjetila, ne znas nista o judaizmu :kafa
Kako sam ti već jednom objasnio, onaj ko iznosi tezu, mora ju obraniti. Ti si prva rekla da se judaizam propagirao, izvoli dokaži, inače si ti u krivu. Neću gubiti vrijeme da ti dokazujem nešto što je svakom evidentno.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 29 Dec 2017, 16:46

Al-Razi wrote: 29 Dec 2017, 16:39 [
Budhizam je definiran Budhinim učenjima, ne stavovima nekog x ko se loži na Budhu, a prekjučer je orobio benzinsku postaju.
Budha je bio mudar, jer on nije bio u stanju biti ratnik , naravno ne optuzujem ga, ali je mudro rekao, da je potpuno ok da drugi idu rat :djed

ja sam naucila od tvog Budhe, da je uvijek pametnije ne ici u rat, ako ima dovoljno sirotinje i budala kojim se ide u rat :djed drugo, ja sma nucila da je tvoj Buda ima dobar drustveni status, tadasnaj aristokracija, lako je bilo njemu mudrovati da j ok da drugi ratuju :djed

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 29 Dec 2017, 17:12

Jevreji obeshrabruju prelaske na judaizam.
. . . . . . . . .

Post Reply

Return to “Religija”