Prevent BH

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2917 times
Status: Offline

Re: NEMA POSLA: Preventu potrebno 400 radnika, a našli samo dva

Post by Pasaga » 30 Dec 2017, 16:58

Mutevelija wrote: 30 Dec 2017, 16:54
statebriga wrote: 30 Dec 2017, 16:53
Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 15:58 Socrates vjeruj da i mene interesuje ali stvarno, bez zezancije. Jer ne mogu i ne zelim da vjerujem da je u nasoj drzavi toliko crno, toliko nepodnosljivo, toliko ispod nule... Shvatam i znam da nije sjajno, ima svega priznajem, ali da je 100% ludnica, pa onda gdje ja zivim?
eh ov je upravo problem :rol

tebi je dobro, i tako je sugurno dobro i drugima :kafa
Analiziraj forumase Storm Slovenski poslovođa, Paša Norveška,
:daca :gazi

:ooo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 3038 times

Post by Mutevelija » 30 Dec 2017, 16:58

Mala mu udaj se za Švabu, oprostiti ću ti :p, bitno je da se neko spasi :sram :p
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40464 times
Been thanked: 26652 times
Status: Online

Post by Rum » 30 Dec 2017, 17:01

Image prevent
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.

Cvrle
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 12 times

Post by Cvrle » 30 Dec 2017, 17:02

spacebound wrote: 30 Dec 2017, 16:55 :grana
Ljudi znate li vi kako je cekat tudju marku?Kako je dusevno, ponizavajuce?Znate li kakav je to strah za egzistenciju?Znate li kako onda trebas bit manji od makovog zrna i svima se klanjat? Znate li taj osjecaj bespomocnosti?Osjecaj manje vrijednosti?Bezveze pitam, jer da znate ne biste mislili da ljudi nece da rade od svrbiguza.Ne kazem da nema takvih, ali vjerujem da su manjina.

Radila sam i ja u fabrici, 6 dana u sedmici, ujutro od 6 navecer do 5, doduse u ugovoru pisalo da se radi 5 dana od 7- 15.Plata 250 KM + topli obrok :oo
Znate li sta se za tu sumu moze kupit :oo?

Ima ljudi koji su poceli radit kad i ja, rade i danas tu, 11 godina poslije, to nisu radnici, to su robovi.I takvih je ogroman broj u drzavi.
Radim vec 20 godina i svakodnevno dozivljavam i ponizavanja i vrijedjanja i vrlo cesto sam u situaciji da moram "krmke niz dlaku". Radim sama, muz ne radi, imamo 3 djece od kojih je 2 skolaraca.
Primljena sam na JEDNO radno mjesto, ali radim poslove koje u Sarajevu obavlja 6 ljudi. RAdim poslove koji nisu u domenu moje strucne spreme, od cistacice, do sefa odjeljenja. Moja plata iznosi malo vise od 600 KM. I ja i muz i curica imamo mobitele, imamo laptop, imamo auto, rjedje putujemo ali putujemo, muz duhani, imam struju, vodu, smece, MojuTV. Imam pun frizider hrane.

Jel mi dobro? Da je malo manje tih zafrkancija i ponizavanja na poslu, bilo bi kraljevski, ovako je grofovski.

Jesam u svom svijetu i hvala Bogu pa ne gledam sve crno.

:mah
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 30 Dec 2017, 17:03

Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 17:02
Ljudi znate li vi kako je cekat tudju marku?Kako je dusevno, ponizavajuce?Znate li kakav je to strah za egzistenciju?Znate li kako onda trebas bit manji od makovog zrna i svima se klanjat? Znate li taj osjecaj bespomocnosti?Osjecaj manje vrijednosti?Bezveze pitam, jer da znate ne biste mislili da ljudi nece da rade od svrbiguza.Ne kazem da nema takvih, ali vjerujem da su manjina.

Radila sam i ja u fabrici, 6 dana u sedmici, ujutro od 6 navecer do 5, doduse u ugovoru pisalo da se radi 5 dana od 7- 15.Plata 250 KM + topli obrok :oo

Ima ljudi koji su poceli radit kad i ja, rade i danas tu, 11 godina poslije, to nisu radnici, to su robovi.I takvih je ogroman broj u drzavi.
Radim vec 20 godina i svakodnevno dozivljavam i ponizavanja i vrijedjanja i vrlo cesto sam u situaciji da moram "krmke niz dlaku". Radim sama, muz ne radi, imamo 3 djece od kojih je 2 skolaraca.
Primljena sam na JEDNO radno mjesto, ali radim poslove koje u Sarajevu obavlja 6 ljudi. RAdim poslove koji nisu u domenu moje strucne spreme, od cistacice, do sefa odjeljenja. Moja plata iznosi malo vise od 600 KM. I ja i muz i curica imamo mobitele, imamo laptop, imamo auto, rjedje putujemo ali putujemo, muz duhani, imam struju, vodu, smece, MojuTV. Imam pun frizider hrane.

Jel mi dobro? Da je malo manje tih zafrkancija i ponizavanja na poslu, bilo bi kraljevski, ovako je grofovski.

Pa kako prezivite vas 4 od 600KM :sok
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera » 30 Dec 2017, 17:04

Mutevelija wrote: 30 Dec 2017, 16:58 Mala mu udaj se za Švabu, oprostiti ću ti :p, bitno je da se neko spasi :sram :p
a sto ti ne ides u Njmacku, imas tamo rodbinu, sto cekas :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 30 Dec 2017, 17:05

Jel to cvrle dobro stanje, u mene je otac imao 140 Km penziju prije 15 godina i i školovao i mene i brata
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 30 Dec 2017, 17:05

statebriga wrote: 30 Dec 2017, 17:04
Mutevelija wrote: 30 Dec 2017, 16:58 Mala mu udaj se za Švabu, oprostiti ću ti :p, bitno je da se neko spasi :sram :p
a sto ti ne ides u Njmacku, imas tamo rodbinu, sto cekas :kafa
Nemam imam nemam u Švedskoj i Holandiji
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu » 30 Dec 2017, 17:08

Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 16:48
Mala_Mu wrote: 30 Dec 2017, 16:27
Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 15:34 Mute, hajd Boga ti napisi ko radi ko crnac? Navedi mi taj posao molim te. Osim rudara, kojima kapu skidam do poda.

Evo radi moja prijateljica za 330 maraka :(
10 sati . I subota radna
Za rostiljom, pravi pite a po potrebi i konobarise/ cisti sta god..
i takvih primjera koliko hoces..
Sve ukupno joj 330 KM? Bez kredita, bez toplog obroka, bez ikakve druge naknade?
Ako je tako, ti si me ubijedila da sam u krivu
Da, sve ukupno..
Nema jos kredita, moje je godiste, rano da se zaduzi :valja
Drugih naknada nema.
Za topli obrok nisam sigurna, dok je radila na dnevnicu imala je, otkako je na platu znam da im je umanjivao.
Uglavnom mizerna plata..

Cvrle
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5 times
Been thanked: 12 times

Post by Cvrle » 30 Dec 2017, 17:09

statebriga wrote: 30 Dec 2017, 17:03

Nas 5
Poput nekog starog kopača zlata, moraš se pomiriti s time da trebaš iskopati mnogo pijeska iz kojeg ćeš poslije strpljivo isprati nekoliko sićušnih komadića zlata

Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username » 30 Dec 2017, 17:09

Razmazio te komunisticki sistem u kojem si prohodala

Nije sve tako crno

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 30 Dec 2017, 17:10

Uh više sam ja na baušteli mogo imati, kuce me precizniji Vice i kaze bil radio 35 KM na crno dnevnicu, mozda i bi da me kicma ne zeza. Sad ne bi.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 30 Dec 2017, 17:11

Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 17:09
statebriga wrote: 30 Dec 2017, 17:03

Nas 5
To cvrle nije pohvalno too je Bogu plakati ne treba biti zadovoljna tim stanjem jer Ce biti gore nam.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Username
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Username » 30 Dec 2017, 17:11

Mala_Mu wrote: 30 Dec 2017, 17:08
Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 16:48
Mala_Mu wrote: 30 Dec 2017, 16:27
Cvrle wrote: 30 Dec 2017, 15:34 Mute, hajd Boga ti napisi ko radi ko crnac? Navedi mi taj posao molim te. Osim rudara, kojima kapu skidam do poda.

Evo radi moja prijateljica za 330 maraka :(
10 sati . I subota radna
Za rostiljom, pravi pite a po potrebi i konobarise/ cisti sta god..
i takvih primjera koliko hoces..
Sve ukupno joj 330 KM? Bez kredita, bez toplog obroka, bez ikakve druge naknade?
Ako je tako, ti si me ubijedila da sam u krivu
Da, sve ukupno..
Nema jos kredita, moje je godiste, rano da se zaduzi :valja
Drugih naknada nema.
Za topli obrok nisam sigurna, dok je radila na dnevnicu imala je, otkako je na platu znam da im je umanjivao.
Uglavnom mizerna plata..
Ti si ozbiljna u objasnjavanju plate od 300KM?

Takvih primjera je na hiljade

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 30 Dec 2017, 17:11

Na šta se najviše žali 90 % nase dijaspore?

Sta najcesce slusate od njih? Na sta kukaju?

"Ovdje se brate puno radi" :oo

Poznata vam recenica? Jeste, naravno da jeste, culi ste je milion puta.

Skoro slusam covjeka koji je otisao lani iz zemlje (a otisao tako sto je zena prva otisla, kopala, grebala, radila svasta, odvela djecu i na kraju njega, a za vrijeme njene borbe on je setao i pio kafe na njen racun, i debljao se, eno ga isto zivotinja pred klanje) kako prica plan da radi deset godina, nesto ukrade, nesto na crno, nesto ustedi i sve ce to veli na banku i nakon deset godina rada odmarace do penzije veli :D.

Neku noc dosli mi gosti sa djevojcicom, starija od mog, i rasuli igracke i ja onako na kraju igranja kroz pricu lagano im dobacim:"de sad malo pokupite te igracke"

Bokte bozji kad dijete zapomaga. Ko da joj amputiraju nogu bez anestezije. Mi kontali pala. Jok.
Tesko joj pade to moje sto velim de pokupite. Leže ona, poce se valjati :sok

Ajjj ja necu, a mene boli ruka (odjednom), a on se vise igrao, a ovo, a ono, nadula se, izoblicila se...

Dok je ona rikala ko govedo ova moja mrvica pokupio sutke i nastavio se igrati s jednom igrackom, jer je to njemu savrseno normalno.

Eh onda njoj ko fol otac kako te nije sram, vidi njega kako lijepo slusa bla bla...a mala lijena ko i oni....

Sta hocu reci....kod nas je od malih nogu dijete naučeno da je rad=zlo.

Bjezi ti od toga, nedaj ledja, ajj umrijeces, lezi ti samo, odi u boracku organizaciju, odi u ispuni mi zelju, ozeni baustelku, klepaj neku babu, lizi puncu dupe, sve, samo nemoj raditi.

Kad sam bila u salzburgu kod prijatelja, pao je snijeg i djeca su izisla kao da i oni ciste, meni bas bilo simpaticno sto kao i oni ucestvuju lopaticama. Kazem muzu kod nas ne sjecam se da sam vidjela da djeca i u cemu ucestvuju.

Jedan lopata, ostali cekaju da zavrsi. Ta malecka ima sest godina i sa mnom pravi palacinke, reda tanjire na stol, ma ljepota je vidjeti.
U svemu ucestvuju.
U cemu kod nas djeca ucestvuju?
To napuni 20 godina,mama joj sklanja uloske za njom, blago kuci koju zaobidje.

Imam jednog rodjaka, bas ga sinoc obisla, slomio obe noge i lezi covjek, pa mu crijeva zbog lezanja nikako ne rade, dzaba i dulkolaks.

Nedaj boze lezati, to je odmah bolest, a ko duze lezi vrijeme otvaraju se rane po insanu. Znaci lezanje nije nikako prirodno, tijelo propada kad se lezi, ko masina.

Svugdje na dunjaluku ljudi pootvarali one fitnese i sto vrsta vjezbaona, to ne mozes na red doci, da oni sa sjedecim poslovima imaju gdje biti aktivni, pametan narod pazi se.

A kod nas samo kupuju one prahove, to nanijeti ne mozes (eto ti hani ideje za biznis), daj kako lake rezultate,jebiga ko ce se znojiti.

Oni argentinci iz bijede danju rade nocu treniraju, zvijezde postaju, a u nas svako milioniti nesto postane.

Popijte kafu sa belgijancem pa saslusajte ga o cemu prica.

Popijte kafu sa Suljom iz Hadzica, ista firma, isti posao.

Dobro zapamtite sta prica belgijanac a sta suljo.

Ako ne bude zakukao kako puno radi, glavu vam dajem.

Samo se ljudi boje guzicu oznojiti, a da umom izmisle sta i postignu, za to su glupi,jebiga vicevi se o nama pricaju.

Moj djever otiso prije pola godine u njemacku, jos nije poceo raditi. Ne moze se odluciti, ni jedan mu se ne svidja, nije ga vrijedan, on zasluzuje vise.
Srednja skola, trica do trice.

Zadnje sto je odbio bilo je da ubacuje kofere u avion, veli ostace bez kicme.
A da vozi u bolnici onu spravu sto cisti, veli nije cistac.

Ceka valjda da merkelica umre pa da nju zamijeni, musko je pa je sigurno pametniji.

Ali zato mu zena radi dva posla, i to nikome ne smeta, ni svekrvi, ni njemu.
Ne vide nista lose u tome sto ona ima 45 kila.

On je tipicni balkanac, pa ce malo odmarati, cuvati zdravlje, jer rad je kuku majko, najvece zlo na dunjaluku.

Kad se posere insan treba ostati sjediti u tome, ako se naglo dignete da promijenite gace, moze vas ustaknuti u ledjima.

Cuvajte se rada, bjezite od rada, bjezite od knjiga, super nam cvjeta sve, filozofija nam je boli glava. :ok
Last edited by Zagorka on 30 Dec 2017, 17:14, edited 1 time in total.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 30 Dec 2017, 17:12

Dabogda nam Bog dao i gore kad smo ovim zadovoljni.
Dabogda za hljeba nemali i govorili dobro nam.

Politika Cvrle Pasa ge Zagorke storma je to sto i odgojni omladinu iz BiH radio sam i ja i kad imas stimulans bolju platu normalno da ces raditi.
Dabogda gore bilo , dobro je dok ne udaraju.
Ne radi se dovoljno svi kazu, a niko ne cijeni se dovoljno.
Eno opet i Zagorka poslodavac.
Zagorka i storm su poslodavci robovlasnik, a svi su oni isti u nijansu.
Last edited by Mutevelija on 30 Dec 2017, 17:16, edited 2 times in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Username
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Username » 30 Dec 2017, 17:13

Cvrle je objasnila da 5 ljudi moze zivjeti za 300 eura i imati sve

Napustite temu

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 30 Dec 2017, 17:17

Ovde nema ni perspektive ni egzistencije.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9499 times
Been thanked: 11241 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 30 Dec 2017, 17:19

Nice try wrote: 30 Dec 2017, 14:39 Da toliko ljudi neće da rade jer su lijeni,lezihljebovići i sl.?

Nešto jesu, u svakom slučaju. Inače, riječ je o Preventovoj tvornici u Visokom, a piše da su tražili i po susjednim opštinama, pa to samo znači da su tražili i u mojoj opštini. E sad, za 600 maraka koliko bi oni morali platiti za rad, t.obrok i prevoz, ja znam dosta njih koji nemaju nikakav posao, mada u ovoj opštini ima podosta i takvih, sa 600 maraka plate, na mjestima pomoćnih radnika.
Znači, ni ostali im ne bi ponudili bolje, a kod Preventa bi dobili i više, pošto mi ovdje govorimo o KV radnicima, jer u tekstu piše da su obilazili završne razrede srednjih škola, a možda ti je promaklo, pošto si se nešto prebrzo zapalila.

U pitanju je smjena generacija. Naša predratna generacija, nakon što je izratovala rat, poturila je grbaču u doba ranokapitalističkih odnosa i podigla standard do nivoa, da skoro svi imaju krov nad glavom, skoro svi lijepo žive, što se da vidjeti po saobraćajnim gužvama, manjku slobodnih korpi i kolica kad se ode u Bingo, krcatim kafićima, tek tu i tamo ponekoj krntiji na ulicama Sa, a kako vidim, svi imamo kablovsku, internet, računare, smartfone, itd..

Ukratko, bolje se živi nego u Jugoslaviji i ko to ne shvata, zbilja je slučaj za zaključati i baciti ključ.

Na scenu stupa šiša-generacija, odrasla i vaspitana da ima sve. Babo i majka ga upisali u gimnaziju, pa kad završi, dići će kredit pa turiti nekome 10.000 da ga zaposle u državnoj firmi, ili je naviko na sav luksuz koji mu je obezbjeđen, nagledo se po internetu zapada, pa da mu je da i on onako živi, a ako bi i otišao u Njemačku, vratio bi se vrlo brzo, poput onog momka iz Livna "U Njemačkoj moraš raditi od ponedjeljka do petka" :sok

Nemaš šta brati brigu oko sirotih novih KV radnika, jer ih imamo sve manje i manje, pošto zanate niko ni ne upisuje :cudi Kako je moguće, da u Visokom, gdje je i prije rata radio KTK, nema taj smjer u školama? Ili možda ga ima, ali iz navedenih razloga niko neće da ga pohađa.

Debilizacija društva je kompletna i najbolje što možemo učiniti, jeste da ovu generaciju što prije ispratimo u one zemlje, gdje misle da će im biti bolje. Bar nas neće nervirati svojim parazitskim pričama, poput Mutevelije.

Sudbina je da nam dođu crnci u BiH, jer naši neće da rade. Tvoj će se čukununuk, vjerovatno zvati Ngunga Njrere Ngungu i slobodne će sate provoditi u talambasanju s kopljem, oko vatre, svidjelo se to tebi li ne.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 30 Dec 2017, 17:20

Imao sam platu 600 maraka i to je malo.
Zanat što sam upisao sam se pokajao.
Otac me preveslao :hihi ali kad tad ću završiti nešto jače,ja da dijete odgajan u ovoj jami nemar i krkanluka Bože sačuvaj.
Sve pozitivne priče o BiH ekonomiji je mazanje očiju, dobro je dok ne udaraju.
Naši neće da rade jer su podcijenjeni i jer su prava na nivou afričkih država.
Kome 30- 40 godina prođe u BiH života od 2010 godine nek priprema sebi daske i tabut.
Nije poslijeratna generacija kriva za rat.
Last edited by Mutevelija on 30 Dec 2017, 17:29, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Post Reply

Return to “BH proizvodnja”