Na šta se najviše žali 90 % nase dijaspore?
Sta najcesce slusate od njih? Na sta kukaju?
"Ovdje se brate puno radi"
Poznata vam recenica? Jeste, naravno da jeste, culi ste je milion puta.
Skoro slusam covjeka koji je otisao lani iz zemlje (a otisao tako sto je zena prva otisla, kopala, grebala, radila svasta, odvela djecu i na kraju njega, a za vrijeme njene borbe on je setao i pio kafe na njen racun, i debljao se, eno ga isto zivotinja pred klanje) kako prica plan da radi deset godina, nesto ukrade, nesto na crno, nesto ustedi i sve ce to veli na banku i nakon deset godina rada odmarace do penzije veli
Neku noc dosli mi gosti sa djevojcicom, starija od mog, i rasuli igracke i ja onako na kraju igranja kroz pricu lagano im dobacim:"de sad malo pokupite te igracke"
Bokte bozji kad dijete zapomaga. Ko da joj amputiraju nogu bez anestezije. Mi kontali pala. Jok.
Tesko joj pade to moje sto velim de pokupite. Leže ona, poce se valjati
Ajjj ja necu, a mene boli ruka (odjednom), a on se vise igrao, a ovo, a ono, nadula se, izoblicila se...
Dok je ona rikala ko govedo ova moja mrvica pokupio sutke i nastavio se igrati s jednom igrackom, jer je to njemu savrseno normalno.
Eh onda njoj ko fol otac kako te nije sram, vidi njega kako lijepo slusa bla bla...a mala lijena ko i oni....
Sta hocu reci....kod nas je od malih nogu dijete naučeno da je rad=zlo.
Bjezi ti od toga, nedaj ledja, ajj umrijeces, lezi ti samo, odi u boracku organizaciju, odi u ispuni mi zelju, ozeni baustelku, klepaj neku babu, lizi puncu dupe, sve, samo nemoj raditi.
Kad sam bila u salzburgu kod prijatelja, pao je snijeg i djeca su izisla kao da i oni ciste, meni bas bilo simpaticno sto kao i oni ucestvuju lopaticama. Kazem muzu kod nas ne sjecam se da sam vidjela da djeca i u cemu ucestvuju.
Jedan lopata, ostali cekaju da zavrsi. Ta malecka ima sest godina i sa mnom pravi palacinke, reda tanjire na stol, ma ljepota je vidjeti.
U svemu ucestvuju.
U cemu kod nas djeca ucestvuju?
To napuni 20 godina,mama joj sklanja uloske za njom, blago kuci koju zaobidje.
Imam jednog rodjaka, bas ga sinoc obisla, slomio obe noge i lezi covjek, pa mu crijeva zbog lezanja nikako ne rade, dzaba i dulkolaks.
Nedaj boze lezati, to je odmah bolest, a ko duze lezi vrijeme otvaraju se rane po insanu. Znaci lezanje nije nikako prirodno, tijelo propada kad se lezi, ko masina.
Svugdje na dunjaluku ljudi pootvarali one fitnese i sto vrsta vjezbaona, to ne mozes na red doci, da oni sa sjedecim poslovima imaju gdje biti aktivni, pametan narod pazi se.
A kod nas samo kupuju one prahove, to nanijeti ne mozes (eto ti hani ideje za biznis), daj kako lake rezultate,jebiga ko ce se znojiti.
Oni argentinci iz bijede danju rade nocu treniraju, zvijezde postaju, a u nas svako milioniti nesto postane.
Popijte kafu sa belgijancem pa saslusajte ga o cemu prica.
Popijte kafu sa Suljom iz Hadzica, ista firma, isti posao.
Dobro zapamtite sta prica belgijanac a sta suljo.
Ako ne bude zakukao kako puno radi, glavu vam dajem.
Samo se ljudi boje guzicu oznojiti, a da umom izmisle sta i postignu, za to su glupi,jebiga vicevi se o nama pricaju.
Moj djever otiso prije pola godine u njemacku, jos nije poceo raditi. Ne moze se odluciti, ni jedan mu se ne svidja, nije ga vrijedan, on zasluzuje vise.
Srednja skola, trica do trice.
Zadnje sto je odbio bilo je da ubacuje kofere u avion, veli ostace bez kicme.
A da vozi u bolnici onu spravu sto cisti, veli nije cistac.
Ceka valjda da merkelica umre pa da nju zamijeni, musko je pa je sigurno pametniji.
Ali zato mu zena radi dva posla, i to nikome ne smeta, ni svekrvi, ni njemu.
Ne vide nista lose u tome sto ona ima 45 kila.
On je tipicni balkanac, pa ce malo odmarati, cuvati zdravlje, jer rad je kuku majko, najvece zlo na dunjaluku.
Kad se posere insan treba ostati sjediti u tome, ako se naglo dignete da promijenite gace, moze vas ustaknuti u ledjima.
Cuvajte se rada, bjezite od rada, bjezite od knjiga, super nam cvjeta sve, filozofija nam je boli glava.

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.