Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Mutevelija wrote: 03 Jan 2018, 22:52
NEgo Sarajlije su teški kompleksaši.
Svu kulturu BOsne i Hercegovine oni imaju. Svu kulturnu baštinu uvijek nespremni bili.
Jedini Oskarovac Zenicanin.
Najbolji bend Zenicani.
Najbolji pogrebnik celebritija sa Balkana, Rum, iz Zenice.
Jesi bio ikako u Zenici nakon preseljenja u Kanadu?
Ja sam u svojoj rupcagi bio samo par puta nakon rata, totalno sve izvitopereno
Bio sam dok su me vodili by default. Kad su me druge obaveze zaokupile, nisam.
Ja ne bih mogao Zenicu nazvati rupcagom. Pristojan je to grad, koliko ga se ja sjecam.
Normalno da je drugacije nego prije, ali ja nisam toliko ni zapamtio ono prije. Osim rata, a to bas nije bilo nesto za pamtiti.
Banja Luka je nekad bila ljepotica a sad je bas rupcaga. Ono sto sam vidio nakon prve posjete je bilo cista katastrofa.
SAO Krajisnici se slili u nju skupa sa zivinom, divlja gradnja tu i tamo, pijaca preuzela centar (i puteve u i iz BL), genuine "fuj" feeling
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Hannibal wrote: 03 Jan 2018, 23:04
muta slobodina tribina je propala ko i fk sloboda. najveca im je greska sto su otjerali azmira lik ima pare. eno sad preuzeo slogu iz federalne lige doveo pet igraca iz premijer ligr. nudi za ono dijete iz zrinjskog 600 milja eura. ee jedan klub iz federalne lige da iskesira pare koje ne mogu svi klubovi iz pl zajedno. maribor nije mogo vise od 300 hiljada da ponudi za tog lika
Azmir ih je i uvalio u dobra govna zbog marifetluka oko ugovora. Kada bi porezna upala, mogli bi samo ključ u bravu. Ali najjača priča mu je bila "Dajte pare, gradit ću stadion". Oni iz Zenice se bune što im hoće zamandaliti klub, a u onoj sms akciji skupili 10 KM, ni toliko 7 KM, čini mi se.
Ako ti ljudi kažu da se promijeniš, promijeni njih.
Mutevelija wrote: 03 Jan 2018, 22:52
NEgo Sarajlije su teški kompleksaši.
Svu kulturu BOsne i Hercegovine oni imaju. Svu kulturnu baštinu uvijek nespremni bili.
Jedini Oskarovac Zenicanin.
Najbolji bend Zenicani.
Najbolji pogrebnik celebritija sa Balkana, Rum, iz Zenice.
Jesi bio ikako u Zenici nakon preseljenja u Kanadu?
Ja sam u svojoj rupcagi bio samo par puta nakon rata, totalno sve izvitopereno
Bio sam dok su me vodili by default. Kad su me druge obaveze zaokupile, nisam.
Ja ne bih mogao Zenicu nazvati rupcagom. Pristojan je to grad, koliko ga se ja sjecam.
Normalno da je drugacije nego prije, ali ja nisam toliko ni zapamtio ono prije. Osim rata, a to bas nije bilo nesto za pamtiti.
Daleko je od rupcage.
Izgradio je rahmetli Huso Zenicu.
Sto jest jest. "Nasminkao"
To da druge stvari ne stimaju..ko u cijeloj drzavi.. stoji
Al Zenica je daleko ljepsa nego prije. Infrastrukturno procvjetala
Mutevelija wrote: 03 Jan 2018, 23:02
Isa-beg Ishaković je bio zadnji krajišnik Bosanskog krajišta i drugi sandžakbeg Bosanskog sandžaka i glavni osnivač Sarajeva i Novog Pazara. Njegova vladavina u Bosni je trajala od otprilike 1454. do 1463. godine. Zbog njegovog doprinosa razvoju zemlje on je danas jedan od najpoznatijih likova iz osmanlijskog razdoblja bosanske historije. Bio je sin prvog bega Bosne, Ishak-bega, i otac šestog bosanskog sandžakbega Gazi Mehmed-bega.[1]
I Sarajevo im krajšnik osnovao
Za njega se tvrdi da je brat Stjepana Vukčića Kosače a da ga je ovaj predao Mehmedu 2. kao garanciju lojalnosti. A originalno prezime mu je Hranušić, ili?
Last edited by Melek on 03 Jan 2018, 23:13, edited 1 time in total.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
muta slobodina tribina je propala ko i fk sloboda. najveca im je greska sto su otjerali azmira lik ima pare. eno sad preuzeo slogu iz federalne lige doveo pet igraca iz premijer ligr. nudi za ono dijete iz zrinjskog 600 milja eura. ee jedan klub iz federalne lige da iskesira pare koje ne mogu svi klubovi iz pl zajedno. maribor nije mogo vise od 300 hiljada da ponudi za tog lika
Azmir ih je i uvalio u dobra govna zbog marifetluka oko ugovora. Kada bi porezna upala, mogli bi samo ključ u bravu. Ali najjača priča mu je bila "Dajte pare, gradit ću stadion". Oni iz Zenice se bune što im hoće zamandaliti klub, a u onoj sms akciji skupili 10 KM, ni toliko 7 KM, čini mi se.
majke mi koliko su smarali po fejsbuku konto sam da i ja posaljem par poruka kad na kraju skupili 6.85 KM haha. al su se poslije usutili haos
majke mi koliko su smarali po fejsbuku konto sam da i ja posaljem par poruka kad na kraju skupili 6.85 KM haha. al su se poslije usutili haos
Bosanski Piroćanci.
Ako ti ljudi kažu da se promijeniš, promijeni njih.
Socrates wrote: 03 Jan 2018, 23:21
Inace, slabo ljudi pricaju o svojim gradovima prije rata.
Onako, cisto iz ljudske perspektive, a ne iz politicke.
Ili sam ja mozda tu temu previdio?
Tuzla dobra prije rata bila, Tuzla još bolja poslije rata isto isto
Sarajevo ima isti problem kao i Tuzla dok Zenica toga baš toliko nema, Zenica ima više ravnice što je pogodno za urbanizaciju.
Tuzla i Sarajevo su okruženi više brdima i planinama.
Jest da bi neke zgrade u Zenici trebalo porušiti i izgraditi nove.
Last edited by Mutevelija on 03 Jan 2018, 23:27, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Socrates wrote: 03 Jan 2018, 23:21
Inace, slabo ljudi pricaju o svojim gradovima prije rata.
Onako, cisto iz ljudske perspektive, a ne iz politicke.
Ili sam ja mozda tu temu previdio?
Tuzla dobra prije rata bila, Tuzla još bolja poslije rata isto isto
Sarajevo ima isti problem kao i Tuzla dok Zenica toga baš toliko nema, Zenica ima više ravnice što je pogodno za urbanizaciju.
Tuzla i Sarajevo su okruženi više brdima i planinama.
Jest da bi neke zgrade u Zenici trebalo porušiti i izgraditi nove.
Jedina konstanta prije i poslije rata je, kako vidim, brutalna vazdusna zagadjenost. Sva ta mjesta ubise stanovnike trovanjem zraka.
Nevjerovatna je stvar da niko nikad to nije uspio da rijesi tehnicki, za sve ove godine. Ako ni zbog ceg drugog onda barem zbog toga
treba pobjeci iz njih
Weak people revenge.
Strong people forgive.