U smece, ko da je smece a ne insan. Fuj ebo ih ko ih odgoji

Voljela bih da sam nasla tu bebu.
Moderator: spacebound
Uopste nije smijesno.
Hannibal wrote: 03 Jan 2018, 00:51 mene su kad sam bio mali zajebavali da su me nasli u kontejneru. sad nesto kontam mozda me nisu zajebavali
srculence7 wrote: 03 Jan 2018, 02:11 Uvek ovo izbezumi ljude koji imaju osećaj za druge a naročito kada se na ovaj način desi...
Na žalost nismo svi humani i ne nosimo svi one kvalitete koji nas čine dobrim, empatičnim, brižnim u odnosu sa drugima...mnogi nisu naučili kako da se ponašaju,nisu razvili te osećaje jer su i sami bili uskraćeni od strane bliskih ljudi za tu istu ljubav i negu.
Moju prijateljicu iz detinjstva je majka nakon rođenja ostavila, pobegla iz bolnice.
Imala je sreće pa su je usvojili i očuvali divni ljudi i ona je danas izuzetno draga i dobra osoba.![]()
Zna ko joj je majka i gde živi ali nikada nije imala želju da je upozna, kaže da ako ona nije našla za shodno svih ovih godina nju da potraži, onda nema svrhe sa takvom osobom da uspostavlja i održava neki kontakt.
Dijete je otpušteno iz porodilišta jer je imalo uvezanu pupkovinu, i bila je umotana u dvije dekice što govori da je majka željela sačuvati od hladnoće
Krokodil Behko wrote: 03 Jan 2018, 17:45 Pronašli su majku ove bebe. Neka je o 36 godina, a vjerovali ili ne, policajci i doktori je još i hvale, jer ipak je dobro utoplila bebu, sa vije ekice, prije nego ju je šutnula u kontejner
Dijete je otpušteno iz porodilišta jer je imalo uvezanu pupkovinu, i bila je umotana u dvije dekice što govori da je majka željela sačuvati od hladnoće
Hajmo se kladit, da će je sad zaposliti u vrtiću![]()
Zavisi od okruženja gde ih smeste...Ako imaju sreće pa ih udome brižni ljudi, koji su spremni da im osim hrane pruže i neophodnu ljubav,toplinu,sigurnost, te posledice ranog afektivnog(emocionalnog) lišavanja neće ni osetiti. U suprotnom, javljaju se brojne smetnje, karakteristične su teškoće socijalizacije i uopšte uspostavljanje komunikacije. Što se tiče domske dece, obično je uočljiv negativan uticaj na razvoj jezika i uopšte verbalne komunikacije pa i na intelektualni razvoj a razne psihičke i socijalne deprivacije mogu da budu uzrok poremećaja u ponašanju i poremećaja ličnosti. Znači, takva deca se češće odaju porocima,kriminalu, imaju problem sa uspostavljanjem bliskih kontakata sa drugima a kasnije i u održavanju ljubavnih veza.ina wrote: 03 Jan 2018, 17:34srculence7 wrote: 03 Jan 2018, 02:11 Uvek ovo izbezumi ljude koji imaju osećaj za druge a naročito kada se na ovaj način desi...
Na žalost nismo svi humani i ne nosimo svi one kvalitete koji nas čine dobrim, empatičnim, brižnim u odnosu sa drugima...mnogi nisu naučili kako da se ponašaju,nisu razvili te osećaje jer su i sami bili uskraćeni od strane bliskih ljudi za tu istu ljubav i negu.
Moju prijateljicu iz detinjstva je majka nakon rođenja ostavila, pobegla iz bolnice.
Imala je sreće pa su je usvojili i očuvali divni ljudi i ona je danas izuzetno draga i dobra osoba.![]()
Zna ko joj je majka i gde živi ali nikada nije imala želju da je upozna, kaže da ako ona nije našla za shodno svih ovih godina nju da potraži, onda nema svrhe sa takvom osobom da uspostavlja i održava neki kontakt.
Koje su najcesce psiholoske problematike koje napustena djeca (ili kao ovo baceno k'o smece)....dozive tokom odrastanja? Nesto sam citala o tome ali sasvim malo.
Krokodil Behko wrote: 03 Jan 2018, 17:45 Pronašli su majku ove bebe. Neka je o 36 godina, a vjerovali ili ne, policajci i doktori je još i hvale, jer ipak je dobro utoplila bebu, sa vije ekice, prije nego ju je šutnula u kontejner
Chloe wrote: 04 Jan 2018, 07:28Krokodil Behko wrote: 03 Jan 2018, 17:45 Pronašli su majku ove bebe. Neka je o 36 godina, a vjerovali ili ne, policajci i doktori je još i hvale, jer ipak je dobro utoplila bebu, sa vije ekice, prije nego ju je šutnula u kontejner
Šta li ju je navelo na takav čin?![]()
Na prvu se inace osudjuje majka jer je slika, ili bi trebala biti, ljubavi i protekcije.Chloe wrote: 04 Jan 2018, 07:43 Možda nije dobro psihički.
Možda nije ona odnijela dijete.
Mi smo imali slučaj 17ogodišnje djevojke koju je mati porodila, bebu zadavila i bacila.
Isto su svi na prvu osudili majku.
Ok, ovdje je u pitanju zrela žena, al' bez obzira dala bih joj pravo da kaže nešto prije presude.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest