Nisam citala sta ste pisali

Moderator: spacebound
Nismo svi isti Behko ... što nisi sterilizirao mačku i spriječio dolazak nepoželjnih mačića?Krokodil Behko wrote: 04 Jan 2018, 16:43Jesam ja bacio mačiće. Ne sjećam se, mislim da sam mogao nastaviti dalje sa životom![]()
srculence7 wrote: 04 Jan 2018, 18:00Ma stvarno, ima samo 36 godina, treba čekati makar 50, ako ima sreće da je neko oženiMutevelija wrote: 04 Jan 2018, 16:36 To je kriv sex prije braka, sigurno je bilo stid i bacila dijete
Eto kako nam nameću gadosti.
Sad će neko reći bolje da je abortirala što je još jedan trik.![]()
Chloe wrote: 04 Jan 2018, 19:23Nismo svi isti Behko ... što nisi sterilizirao mačku i spriječio dolazak nepoželjnih mačića?Krokodil Behko wrote: 04 Jan 2018, 16:43Jesam ja bacio mačiće. Ne sjećam se, mislim da sam mogao nastaviti dalje sa životom![]()
![]()
Tako ljudi neće ni svoje pse da paze, i još malo ćemo imati više pasa nego stanovnika.![]()
Ocekivala sam da me neko napadne
Rekla sam vanbracna i nezeljena djeca, ne vanbracno nezeljena.srculence7 wrote: 04 Jan 2018, 18:26Ima ljudi koji ne žele i ne veruju u to institucionalizovanje ljubavi, a zašto bi ih to sprečilo da imaju decu?navika wrote: 04 Jan 2018, 18:09 Sto se cudite
U poredjenju s onim ste se sve danas desava s vanbracnim i nezeljenim bebama ovaj bi se slucaj mogao cak nazvati humanim.
I ko im zbog toga što nisu u braku može prigovoriti da su loši roditelji![]()
A što se neželjenih beba tiče i za to postoji više alternativa, kontejner svakako nije srećno rešenje![]()
navika wrote: 04 Jan 2018, 22:59Ocekivala sam da me neko napadne
Nedavno mi jedna vijest privukla paznju : u Texasu je otac usvojenu trogodisnju djevojcicu navodno poslao vani u 3 sata iza ponocui da stojinuz jedno drvo jer nije htjela popit mlijeko. Nakon 15 minuta je izasso i nje nije bilo. Slucaj je prijavio policiji nakon 5 sati. Odmah su ga uhapsili i oduzeli im i njihovo biolosko dijete. Rekao je kako misli da su djevojcicu pojeli kojoti. Nista id toga nije tacno bilo, dijete je pronadjeno mrtvo nakon dvije sedmice, otac ubica.
I znas kako to ide, otvaras jednu temu a druge, slicne ti se nizu.
Pa citam : drogirani otac zaboravio svoju bebu u Florodi za vrijeme Irme. Pronasli je ujutro mrtvu komsije.
Majka udavila u sudoperu svog jedogodisnjeg sina i sakrila tijelo na tavan.
Radnica jednog restorana se porodila tu u toaletu pa pokusala bebu ugurat kroz wc skoljku.
Majka spalila svoje novotodjence i zakopala.
Otac udavio svoju dvije sedmice staru bebu i zakopao u dvoristu ispiod drva .
Utd , itd.
A mozes misliti koliko toga nikad ne ugleda svjetlo dana. Svi mi snosimo krivicu za svijet kakav jest.
Nekako bih volio da sam u kakvom kontejneru trenutno
Kako sam svojevremeno bila zainteresovana za istraživanja na tu temu a i završila neki kurs za kriminalističko profilisanje, mogu ti reći da čedomorstvo najčešće čine žene koje su emocionalno i moralno hladne,a određeni procenat i žene koje obole od postpartalne psihoze, mada je rizik od nastanka ovog poremećaja mnogo veći kod žena koje su već imale neki mentalni poremećaj.navika wrote: 04 Jan 2018, 23:02Rekla sam vanbracna i nezeljena djeca, ne vanbracno nezeljena.srculence7 wrote: 04 Jan 2018, 18:26Ima ljudi koji ne žele i ne veruju u to institucionalizovanje ljubavi, a zašto bi ih to sprečilo da imaju decu?navika wrote: 04 Jan 2018, 18:09 Sto se cudite
U poredjenju s onim ste se sve danas desava s vanbracnim i nezeljenim bebama ovaj bi se slucaj mogao cak nazvati humanim.
I ko im zbog toga što nisu u braku može prigovoriti da su loši roditelji![]()
A što se neželjenih beba tiče i za to postoji više alternativa, kontejner svakako nije srećno rešenje![]()
Djeca i u braku mogu biti nezeljena.
Ali ostaje fact da se vise ubijaju vanbracna.
Mute,ne poznajem kod vas zakon ali kod nas deca rođena u vanbračnoj zajednici imaju jednaka prava kao i deca u braku. Oni nasleđuju svoje roditelje, koji su dužni da ih izdržavaju dok ne postanu punoletna. Takođe vanbračni partneri imaju puno pravo da usvoje decu.O imenu i prezimenu deteta se roditelji zajedno dogovaraju. To znači da dete može da nosi prezime oca ili majke, u zavisnosti od dogovora.Jedino je priznavanje očinstva upitno ali ne vidim problem oko toga ako je dete željeno.Mutevelija wrote: 04 Jan 2018, 18:28 Sprječava ih zato što kad su u braku dijete dobija temelje i zaštitu društva i države.
Users browsing this forum: No registered users and 20 guests