Modni trendovi
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Status: Offline
Re: Odjeća od 100 eura koja je toliko popularna da se morate upisati na listu čekanja
Vala ni kroj mi se ne sviđa kao ni cijena ... 
Re: Odjeća od 100 eura koja je toliko popularna da se morate upisati na listu čekanja
Zašto ste skromni
Ja kad vidim dobar markirani komad odjeće
slično kokainu djeluje na mene

Da ne raspredam sa pričom da sa kvalitetnim komadom manje štetim okolišu i manje otpada proizvodim
Gledam ljude, unose gotovo svakodnevno chipshit u domove a isto tako na dnevnoj bazi pune kontejnere nakon kratkog vremena uporabe...pa kaže jeftino

Ja kad vidim dobar markirani komad odjeće
slično kokainu djeluje na mene

Da ne raspredam sa pričom da sa kvalitetnim komadom manje štetim okolišu i manje otpada proizvodim
Gledam ljude, unose gotovo svakodnevno chipshit u domove a isto tako na dnevnoj bazi pune kontejnere nakon kratkog vremena uporabe...pa kaže jeftino
Habibti, ya nour el - ain... 
- Chloe
- Žena za sva vremena

Kad vidiš dobar komad odjeće - markirane - pod tim se podrazumjeva i da ti se sviđa i da ti pristaje ili 'pak ne? 
Naravno....ne na silu, nego mora baš sjesti na mene....a imam nafaku, da mi se baš te markirane svide i budu na meni ko saliveneChloe wrote: 04 Dec 2017, 08:01 Kad vidiš dobar komad odjeće - markirane - pod tim se podrazumjeva i da ti se sviđa i da ti pristaje ili 'pak ne?![]()
Ne gledam ni na trendove previše....za neke vjećite komade spreman sam više izdvojiti i kad podvučem crtu, jeftinije je...em nosim dobro em dobro izgleda...
Ma ja i radno odijelo volim kvalitetno
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
- Status: Online
Nije bolest sve sto boli.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
storm wrote: 04 Dec 2017, 08:09Naravno....ne na silu, nego mora baš sjesti na mene....a imam nafaku, da mi se baš te markirane svide i budu na meni ko saliveneChloe wrote: 04 Dec 2017, 08:01 Kad vidiš dobar komad odjeće - markirane - pod tim se podrazumjeva i da ti se sviđa i da ti pristaje ili 'pak ne?![]()
Ne gledam ni na trendove previše....za neke vjećite komade spreman sam više izdvojiti i kad podvučem crtu, jeftinije je...em nosim dobro em dobro izgleda...
Ma ja i radno odijelo volim kvalitetno![]()
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4214 times
- Been thanked: 4400 times
Šta znam, danas više ni marka ne garantuje da je kvalitet dobar...Gledala sam neku emisiju, VICE, radili su istraživanje po pitanju garderobe koja se može naći u prodaji u raznim zemljama i stručnjaci kažu da se pravi sastav nekog komada odeće može odrediti jedino ako se podvrgne određenim tretmanima ali to bi značilo i njegovo uništenje, što su oni na nekim primerima i radili i ispalo je da ni cena nije od presudnog značaja ...
Ako nađem link, okačiću, pa koga interesuje može da pogleda
Ako nađem link, okačiću, pa koga interesuje može da pogleda
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
srcule, ja bar jednu takvu emisiju mjesecno odgledam na TVu, ali se vrijedi ubjedjivati 
Ljudi imaju svoje misljenje o tome, tako da i da uzmes isti komad odjece ali da pise razlicito ime, jedan komad da je 10 puta skuplji, opet ce prije narod kupiti ono sto ima ime
marketing je cudo!
Ista stvar je i sa hranom
Samo cu reci slucaj "Lidlici" u Hrvatskoj , ne treba dalje
Ljudi imaju svoje misljenje o tome, tako da i da uzmes isti komad odjece ali da pise razlicito ime, jedan komad da je 10 puta skuplji, opet ce prije narod kupiti ono sto ima ime
Ista stvar je i sa hranom
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41480 times
- Been thanked: 28270 times
- Status: Online
Oscar de la Renta torbica koja je zaludela svet
Ako ste u potrazi za torbicom koja podjednako dobro funkcioniše u dnevnim i večernjim varijantama, kuća Oscar de la Renta ima rešenje.
Ranije su torbe koje nosimo tokom dana bile poprilično drugačije u odnosu na one za kojima posežemo u večernjim prilikama. Međutim, danas se ta granica sve više zamagljuje. Uz malo mašte i ličnog potpisa, jednu torbicu ćete s lakoćom moći da nosite u gotovo svim prilikama.
Na primer, nama je za oko ove nedelje zapala torbica s potpisom kuće Oscar de la Renta. Radi se o modelu "TRO", i to prevashodno u srebrnoj kožnoj varijanti, po ceni od približno 2.000 evra.
Podjednako dobro izgleda i u ostalim bojama, pa nije ni čudo što je Instagram potpuno zaljubljen u TRO torbicu.
Slične opcije, naravno, možete pronaći i po znatno nižim cenama. Ovaj model dolazi u pravilno četvrtastom obliku, s lancem, dok kao centralni ukras služi velika kopča u obliku gardenije. Možete je nositi uz odela, večernje haljine ili kežual varijante s košuljom i farmerkama.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Re: Oscar de la Renta torbica koja je zaludela svet
Rume, a 'dje Hana s ovom torbicom? 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
I cijena joj je fina. 
Cekam da kinezi kopiraju.
ako vec nisu
Cekam da kinezi kopiraju.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Pik meni bež 
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1660 times
- Been thanked: 1493 times
Ima li muska verzija ove torbice? 
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Za Mostar ide edition sa Ružom....Ružom Tomašić

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1660 times
- Been thanked: 1493 times
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
Travničanka pravi moderne fesove

Historičarka i modna dizajnerica Esma Imširpašić iz Travnika u slobodno vrijeme radi u vlastitoj radionici i u novom ruhu proizvodi fesove koji se kao tradicionalni odjevni predmeti danas mogu vidjeti samo kod folklornih ansambala.

Masovna upotreba fesa na ovim prostorima datira od početka 18. stoljeća i uglavnom su ga nosili muškarci, ali u različitim formama su ga koristile i žene.
Na tragu očuvanja višestoljetne tradicije, Imširpašić kreira moderne verzije ženskog fesa i već je vlasnica sopstvenog brenda “Feslook“.

Za razliku od tradicionalnih verzija crvenog platnenog fesa, vrijedne ruke Travničanke Imšipašić danas prave nešto bogatije forme sa različitim modnim detaljima.
Profesorica historije na travničkoj Elči Ibrahim-pašine medresi Imširpašić slobodno vrijeme provodi u vlastitoj radionici kako bi podmirila narudžbe za moderne fesove koje stižu iz svih dijelova zemlje i šire.

Imširpašić je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakla da ne koristi mašine, već isključivo ručno pravi moderne fesove, a da joj je za jedan fes potrebno i do osam sati rada. Ponajviše muke joj predstavlja nabavka adekvatnih i kvalitetnih materijala.
Ističući kako kao historičarka vjeruje da je važno čuvati tradicionalne predmete, Imširpašić je kazala da su žene u Bosni i Hercegovini kroz historiju uvijek nosile neki odjevni predmet na glavi.

Kazala je da je fes i u prošlosti slovio za gradsku nošnju Bošnjakinja, a da su i njeni moderni fesovi dobili mnoštvo pozitivnih komentara u tom kontekstu.
-Na ovaj način smo prekinuli praksu da fes nose samo učesnici narodnih igara i vratili ga na ulice. Uvjerena sam da je fes nešto što će nositi majke i u miraz ostavljati svojim kćerkama. Fes nema rok trajanja - kazala je Imširpašić.
Naglasivši da je jedina osoba koja trenutno pravi fesove u BiH i da na tržištu nudi jedinstven proizvod, Imširpašić je kazala da vodi računa o očuvanju tradicionalnog identiteta fesa, ali da ga i obogaćuje i modificira ovisno o potražnji kupaca.
-Cilj mi je da mladim generacijama pobudim interes za tradiciju i da im ojačam svijest o potrebi čuvanju te tradicije na način da se lijepe stvari ponovo oživljavaju u praksi - kazala je Imširpašić.
(faktor)
- Chloe
- Žena za sva vremena