Utvrdjivanje očinstva

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Post Reply
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Čačak: Svakodnevne tuče snaha i svekrva zbog očinstva

Post by storm » 14 Jan 2018, 12:07

Hannibal wrote: 14 Jan 2018, 12:04 ustvari banuj me na dan ako nije problem
Nije...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 14 Jan 2018, 12:08

Mutevelija wrote: 14 Jan 2018, 11:50
Socrates wrote: 14 Jan 2018, 11:15 Jesi li mu procitala prvi post na ovoj temi?

On vrijedja zdrav razum. :rol
CENZURA
Ti si sine bolestan :lud

A ko god kaze da misli da od svih forumasa sto su dosli i prosli, bas ti eto pukim slucajem popijes uvrede,nevin sav, ja mu kazem da laze ili je glup, treceg nema :kafa

Sto ne mogu licemjerja :rol
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

Post by Mala_Mu » 14 Jan 2018, 12:13

A ovo je sasvim oke napisati, za to nema ni prekrsaj, zuti, kamol crveni :roll

Ne sekiraj se, Mute, ti dok dodjes do karanja, seks ce izaci iz mode.

Sa druge strane, ako vec nekom "uvaljuju" dijete, prije ce zubaru "uvaliti" nego baustelcu. :hm

Nije to tvoja profesija, nego genetska predodredjenost. Citaj se pa ces sam doci do istog zakljucka. :djed
haj super, hajmo se svi vrijedjati na licnoj osnovi.. :sunja
ne treba na jedan dan, slobodno i vise :cool

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 14 Jan 2018, 12:18

Mala_Mu wrote: 14 Jan 2018, 12:13 A ovo je sasvim oke napisati, za to nema ni prekrsaj, zuti, kamol crveni :roll

Sa druge strane, ako vec nekom "uvaljuju" dijete, prije ce zubaru "uvaliti" nego baustelcu. :hm

Nije to tvoja profesija, nego genetska predodredjenost. Citaj se pa ces sam doci do istog zakljucka. :djed
A kako da zaustavis covjeka koji non-stop vrijedja sve zene ovdje? To mu je misija.

Doduse, ti slabo stojis sa ikakvim standardima pa I ne ocekujem da to primjetis.

Idi, sestro, trazi nekog Mutea u real life, pa gledaj da mu nalazis dobre strane. Ako neces, onda se ponovo vrati na Zagorkin post.
. . . . . . . . .

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14192 times
Been thanked: 9788 times

Post by Julia-Klara » 14 Jan 2018, 12:19

"kukavcijih jaja" uvijek bilo i bice, iz raznih raloga.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9621 times
Been thanked: 16162 times

Post by spacebound » 14 Jan 2018, 12:22

a sto jadni hanni dobi ban :valja
nemoj, Storm, i mene :help
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 14 Jan 2018, 12:24

E super :aplauz
Jedan post ti je dokaz a npr jucerasnji apsolutno nicim izazvan nkegov post (prijavljen pa obrisan) kako se zene cim su i vezi usmrde i usvinje (parafraza)to KO FOL nisi vidjela.

I sustavno vrijednjanje iz mjeseca iz mjesec.

E pa ja ti kazem da lazes.

I boli me djon s kim ste dobri privatno. To se ne donosi na forum, ni subjektivnost koja ide s tim.

A sad mi lijepo objasni, zasto bas njega najmanje ljudi voli?

Zasto ne vrijedjaju divlju recimo? Pa ljudi ovdje po pet godina pa nisu zaratovali sa toliko forumasa.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 14 Jan 2018, 12:31

Ne znam ni kako sam ga uvrijedio. :rol

Otkad ga citam, prica sam za sebe da je baustelac, i ne misli da se makne od tog uvjerenja.

A i svoje seksualno neiskustvo sam istice takodje, I to upravo u tom postu na pocetku teme.
. . . . . . . . .

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 14 Jan 2018, 12:45

Socrates wrote: 14 Jan 2018, 12:31 Ne znam ni kako sam ga uvrijedio. :rol

Otkad ga citam, prica sam za sebe da je baustelac, i ne misli da se makne od tog uvjerenja.

A i svoje seksualno neiskustvo sam istice takodje, I to upravo u tom postu na pocetku teme.
Post koji prethodi tome postu uvijek se nekako, hej čuda, previdi.
:cudi

:rol

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1390 times

Post by Mala_Mu » 14 Jan 2018, 12:46

Socrates wrote: 14 Jan 2018, 12:18
Mala_Mu wrote: 14 Jan 2018, 12:13 A ovo je sasvim oke napisati, za to nema ni prekrsaj, zuti, kamol crveni :roll

A kako da zaustavis covjeka koji non-stop vrijedja sve zene ovdje? To mu je misija.

Doduse, ti slabo stojis sa ikakvim standardima pa I ne ocekujem da to primjetis.

Idi, sestro, trazi nekog Mutea u real life, pa gledaj da mu nalazis dobre strane. Ako neces, onda se ponovo vrati na Zagorkin post.
Samo nastavi, moze ti se. :ok

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 14 Jan 2018, 12:52

I tebi se moze, pa sta? :rol

Kad ga tako nevinog I neduznog branis, onda branis I ono sto on kaze. Hajde sada procitaj opet sta je rekao, ne meni, nego u prvom postu.

Ili ti uopste ne citas nista ovdje osim same sebe I odobravas sve ljudima koji ti se ulizuju?

Ako je tako, onda opet kazem, nemas nikakve standarde. :rol
. . . . . . . . .

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 14 Jan 2018, 12:55

Tebi za informaciju (vjerojatno je i znas ali se pravis da ne znas) ja sam isto bila banovana.

Pravo cudo, ha?

Vecina ne zna, iz razloga sto nisam kukala i vikala na sva zvona, i govorila da moderator ne valja ili da me mrzi vec sam normalno nastavila pricati tim moderatorom, kao da nista nije ni bilo.

Trebala sam glumiti pacenika i, teatar praviti pa da me zale takvi ko ti.

Eto, nije mi bio za cilj. Licno vrijedjanje pocinjes upravo ti, i to jer nemas nikakvog argumenta na dunjaluku.

Aj cao :mah

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 14 Jan 2018, 13:14

Meni stvarno nije jasno (rizikujem sad da se Chloe, mala i jos neke drage mi forumasice naljute na mene) kako ga zene mogu opravdavati.
Mlad -22 godine, do sad ima izgradjene stavove, moze imat zavrsen fakultet i posao, polozen vozacki ispit, vodit dijete za ruku :cudi,
Hoce u kontru - sto ne stavi u potpis Gay je ok, a na avatar zastavu duginih boja, i to je kontra,
Vjernik - vjernik prvi ne osudjuje i ne siri mrznju, vec vjeruje za sebe,
Voli izazivat reakcije - vuce na neku psihopatologiju :cudi,

To su pomirimo se sa tim zaista njegovi stavovi i pogledi.
Sovinista, homofob, mizogin, a mizoginija je mrznja prema zenskom polu.On je uopste ne skriva (procitati pa postova na Feminizam), a vi ga branite :ccc
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 14 Jan 2018, 13:18

Ma meni nije problome sta on pise o zenama.

Mene nervira to sto se on sprda sa islamom. Kako to niko ne vidi?
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by damir5 » 14 Jan 2018, 14:04

spacebound wrote: 14 Jan 2018, 10:56 To se ne zna ni ko pije ni ko placa.
Boga mi kad bi moj i pomislio i pomenuo dnk- nema problema.Dobije papir potvrdu i nabijem ga nogom tako da se ne bi lako zaustavio :oo
Ovaj post me malo zamislio, sta u ovim situacijama, kad se potvrdi očinstvo? Sva priča se svodi na to kad otac nije otac. A šta kad jeste? Mene si našao provjeravati :oklagija
Doduše vjerovatno zavisi i od okolnosti i razloga koji su naveli na taj čin :hihi
Me? Wrong? Never! Image

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 14 Jan 2018, 14:23

damir5 wrote: 14 Jan 2018, 14:04
spacebound wrote: 14 Jan 2018, 10:56 To se ne zna ni ko pije ni ko placa.
Boga mi kad bi moj i pomislio i pomenuo dnk- nema problema.Dobije papir potvrdu i nabijem ga nogom tako da se ne bi lako zaustavio :oo
Ovaj post me malo zamislio, sta u ovim situacijama, kad se potvrdi očinstvo? Sva priča se svodi na to kad otac nije otac. A šta kad jeste? Mene si našao provjeravati :oklagija
Doduše vjerovatno zavisi i od okolnosti i razloga koji su naveli na taj čin :hihi
Eh sad, potvrdu traze oni koji imaju razlog za sumnju, ali ipak svakakvih ljudi na svijetu, pa moguce i da neko nicim izazvan dijete prije obdanista odvede da da uzorak, cisto da provjeri.Haj' ga znaj :cudi :oo
Mislim nije bas da hiljade oceva u jednom gradu imaju opravdan razlog za sumnju, ili ja zivim u paralelnom univerzumu :oo

damir5
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by damir5 » 14 Jan 2018, 15:59

Pa dobro ko odvede dijete krisom, dobije rezultat, sve OK, baci ga u smece i šuti. Ali ove visoke delegacije, sve sa svekrvama i mamom kao na optuzenickoj klupi. Sta kad rezultat bude pozitivan. Onda ona njima majku kroz majku :valja
Mada ostaje taj razlog zasto je sve pokrenuto, je li joj komsija rekao dobar dan na ulici ili su ga nasli u ormaru....
Me? Wrong? Never! Image

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14192 times
Been thanked: 9788 times

Post by Julia-Klara » 14 Jan 2018, 16:01

U bolesnim umovima ima svasta, mahala je cudo!
mada, u sustini, nisu ta djeca kriva. Nece promijeniti nista ako znaju da nije njihovo - pitanje - da li se ljubav koju su osjecali prema tom djetetu promijeni?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40213 times
Been thanked: 26290 times

Post by Rum » 14 Jan 2018, 16:55

Kad ne bude Mutevelije , kada se forumasi jednog suncanog jutra probude,bez voljenog Mutevelije, i osjete dah slobode nakon 2 godine tiranije ,forum i forumase potresace nevidjena ekstaza od Juzne pa do Sjeverne Amerike , od Afrike do Australije , od Juznog do Sjevernog pola ,od razrusene Gaze ,do bijednih kampova treceg svijeta ,od Triglava do djevdjelije,niko nece
vjerovati da zlotvora vise nema ,kada nebude Mutevelije vjeciti mir vladace napacenim forumom, sunce ce grijati 24 sata dnevno
,budicemo se uz cvrkut ptica pjevacica , nece biti ekonomske krize , euro ce biti stabilan ,kad nebude Mutevelije forum ce imati vladu , Behko se nece baviti maloljetnim prostitutkama ,gladni ce postati siti
penzioneri ce dobijati penzije ,bolesni ce ozdraviti , siromasni ce biti bogati,nnece biti side i svinjske gripe ,kada nebude Mutevelije gleceri se nece topiti , snijeg i kise nece padati, vulkani nece eruptirati
nece biti prirodnih nepogoda ni klimatskih promjena , kad ne bude Mutevelije nece biti terorizma ,radikalizma,sovinizma ,sepetarizma,imperijalizma, komumizma,
kada ne bude Mutevelije njezino visocanstvo demokratija preplavice forum,kada nebude Mutevelije njegove reakcije bice vase,kada ne bude Mutevelije svi razjedinjeni forumasi bice ujedinjeni ,bla i socrat,chloe i melek ,kontra i bla , divlja i behko,
space i zlocko,u ne opisivom transu igrace kozaracko kolo ujedinice se maja i mala mu Zagorkaa i hani , i kada ne bude Mutevelije ujedinice se dvije Koreje , a Tajland ce biti u Kini ,kada ne bude Mutevelije forum i forumase
grijace vjecito sunce slobode i demokratije ,kada ne bude Mutevelije forumase ce vezati ce neraskidivo prijateljstvo,a A Bla, C12H22O11, Čarobni, Chloe, Čupava, Cvrle, damir5, Divlja_u_srcu, Faravahar, Fazlija, gaga, gospođa Brams, greeneyes, Hahik, Hannibal, harlekin, Heidi, Julia-Klara, KOMESAR, Konsultant, Krokodil Behko, Lavlje_srce, Maja, Mala_Mu, Melek, Mumin I, , Nice try, Oblak, Pasaga, REMB, Remzudin, rethna, Rum, Sanchy, senzor85, Sheval, Socrates, spacebound, storm, toxic, uvijek_kontra, Veca, vila, Zagorka, zloćko tokmak, Zubic vila
zajedno ce piciti na ljetovanje ,kada ne bude mutavelije nece biti banova , mrznje,ni talibana koji ce postat miroljubljivi pokret za zastitu prirodne okoline ,kada ne bude MUte Hamas, Hezbollah ,Al-Qaeda bavice se uvozom voca i povrca
a zlockotokmak ce biti biti ambasador dobre volje unicefa ,kada ne bude Mute cvrle ce konacno nauciti praviti lazanje, kada ne bude mute Pasagi ce se
zgaditi sise ,kada mute ne bude najednom ce postati dosadno ,cak ce i mir u prvim mjesecima nakon mute dosaditi ljudima u 192 drzave svijeta odlazi muta molimo te kao Boga ,odlazi ako u tebi ima imalo ljudskosti i dobrote ,odlazi Muta zar ne cujes vapaj svijeta i forumasa,
KADA MUTE NE BUDE IZMISLICE NEKOG NOVOG MUTuU ,sta bi oni radili bez novih muta
"Kad bismo znali šta se o nama priča iza leđa, ne bismo se osmjehivali mnogim ljudima."

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try » 14 Jan 2018, 17:07

Krokodil Behko wrote: 14 Jan 2018, 10:39
Image

Od kada je u Čačku otvorena medicinska laboratorija, u kojoj se prvi put u ovom dijelu Srbije može uraditi DNK analiza, za mnoge porodice nema mira i ne prestaje interesovanje za utvrđivanjem očinstva.

U Čačak po potvrdu da su zaista očevi svoje djece najviše dolaze, naravno, Čačani, ali i Ivanjičani, Požežani, Milanovčani...

Zbog papira, koji se dobija u ovoj laboratoriji, pukli su mnogi brakovi, a bilo je i slučajeva da su se snaha, svekrva i sin zamalo potukli pred medicinskim osobljem laboratorije, piše Kurir.rs.

Zaposleni u ovoj laboratoriji nisu željeli da komentarišu dogodovštine iz ordinacije, ali kažu da analizu te vrste rade i da ima interesovanja.

Idu kući u modricama

- Da bi se DNK analiza uspješno uradila, potreban je uzorak krvi oca i djeteta, ili bris sluznice tkiva, na šta se pacijenti najčešće odlučuju.

Izvještaj se čeka od 10 do 15 dana i rezultat, koji im uručujemo u zatvorenoj koverti, 100 posto je pouzdan – kazali su u laboratoriji, dodajući da analiza košta 25.090 dinara (211 eura).

- Iznenađeni smo interesovanjem ljudi sa sela. Petkom, kada je u Čačku pijačni dan, kada obave poslove, bake svrate do nas da vide kako sve to ide, jer kažu da su čule da je moguće utvrditi očinstvo.

Interesantno je da u skoro 50 posto slučajeva sinovi poslušaju majke i dovedu potomke radi testiranja.

U Ivanjici se još i danas prepričava slučaj u kome je svekrva insistirala na tome da se ova analiza uradi jer je sumnjala da njen sin nije otac djeteta.

- U ordinaciju su ušli svi zajedno, otac, sin, snaha i svekrva, a u istom sastavu su otišli i da preuzmu rezultate. Kada su dobili rezultat, snaha i svekrva su se u ordinaciji otimale oko koverte, pobile su se, a da nije bilo prisebnih laboranata, one bi jedna drugoj kosu počupale. Svekrva je po svoj prilici izvukla deblji kraj jer se u Ivanjicu vratila u modricama. Ispostavilo se da dječak jeste njen unuk, ali izgleda da je i sama sumnja doprinijela da se taj brak raskine - kaže bliski rođak ove porodice.

Kažu da od nekoliko desetina obrađenih slučajeva najmanje trećina sazna da nisu očevi svoje djece. Uglavnom su to bračna nevjerstva sa drugim i trećim djetetom.

Zanimljivo je da su u velikom broju slučajeva svekrve one koje najprije izraze sumnju da unuci koje odgajaju nisu njihove krvi.

Kad tate plaču

- U tim situacijama očevi najčešće djecu dovode sami, bez znanja majki. Ujutro kada ih vode u vrtić, dovedu ih i mi uzmemo bris iz nosića ili usta. Kasnije, oni takav postupak supruzi vrlo lako pravdaju navodnim zahtjevom iz vrtića da se uradi bris grla zbog prehlade, a zapravo se radi DNK analiza. Bilo je vrlo potresnih i teških scena - kažu u ovoj laboratoriji.

Izvor: Kurir.rs
Ako već postoji tolika sumnja u svoju suprugu onda je svejedno kakav je rezultat.
A, supruge, pa ako već varate muža zaštitite se, ne morate, pored prevare, roditi mu i tuđe dijete.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”