Kad stanu s rucicama uzase k'o vojnici... vise umiljato nego ljutito i kazu: zelim to umjesto neceg drugog vec nekako izvuku mali korak slobode.srculence7 wrote: 11 Jan 2018, 16:17Komentari idu u smeru da joj neko taj način oblačenja nameće a upravo i mi to radimo svojoj deci misleći da tako treba...ili se varam?Mutevelija wrote: 11 Jan 2018, 16:05 Ne priliči djevojčici da liči na ovo niti dječaku da oblači odijelo.
Jer djeca takva nisu trebaju biti živahna, a ne nekakvi outfiti gospođe i gospodina.
Koliko roditelja ovde daje detetu slobodu da samo bira šta će nositi?
Znaju da mogu izabrati....izmedju jednog ili drugog. Naravno mi to sve kupimo (dok su manji pogotovo )inace po nasim ukusima i mogucnostima....nametnuli jesmo ali je pogotovo upitljivo koliko ce im skoditi.
Meni se cini da Mute cilja reci kako su rana "sazrelost" i djecija seksualizacija najcesce danas prenaglasene.
Ako je tako, onda u nekom dijelu, dijelim njegovo misljenje... U nekim slucajevima je vise evidentno a u nekim manje. To se moze primjetiti u modi, reklamama, filmovima, crticima. Okruzeni smo...

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)