Nemate 5 minuta vremena za posmatranje svojih sopstvenih osjecaja, hm
Pokusajte jedared kada uhvatite vremena. A i rasprava bi bila zanimljivija od ovog... nabrajanja.
Moderator: VIP

Nemate 5 minuta vremena za posmatranje svojih sopstvenih osjecaja, hm

Jesam

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ne mogu se navike tek tako promijeniti.

Otkud ti citat mog pramdida pred smrt?

Fazlija wrote: 18 Jan 2018, 22:18 Pokusaj, moze biti zabavno i poucno. Ne trebas na to izdvojiti sat vremena. Mozes 5 min. Nije stvar u tome da se ista mijenja. Samo posmatra.
Inace nas osjecaji nose kao vjetar. Jedan cas se smijemo, drugi placemo... nemamo nikakav uvid u prirodu svojih osjecaja, ne znam kako nastaju, ne znamo kako traju, niti kako nestaju. Potpuni smo robovi osjecaja. Posmatranjem polako dobivamo uvid u to sto jesu osjecaji. Postajemo nezavisniji od njihovog utjecaja.
Ako se ko odluci na promatranje, zanimljivo je podijeliti iskustva. A korisno je i ograniciti podrucje motrenja na onaj dio tijela u kojem se osjecaj najjasnije moze pratitiPokusajte, nikakva steta ako ne uspijete. To ionako svakodnevno radimo - propustamo shvatiti pravu prirodu svojih osjecaja
![]()
Istina...Jedan cas se smijemo, drugi placemo..
Za ovo se ne slazem. Uvijek postoje razlozi...neki mogu biti blizi i jace vidljivi.. a neki dalje i puno manje uocljivi.ne znam kako nastaju,
Za ovo se slazem ali nepotpuno. Kako traju i kako nestaju zavisi od nas samih... a i nekih eksternih (ne)dogadjanja.ne znamo kako traju, niti kako nestaju.
Ovo mislim da bi koristilo u trenutku primjer ljutnje.Postajemo nezavisniji od njihovog utjecaja.