Kućni ljubimci
Moderator: spacebound
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9993 times
- Been thanked: 16874 times
- Status: Offline
Re: Ljudi više vole svoje pse od prijatelja
Nemoj to radit
Javit ce im se kakve ideje, pa cu morat da sjekiram 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Sta me briga, neces mene sjekirati nego njih

Zezam se zezam.. necem vise
Zezam se zezam.. necem vise
- Čupava
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 10 times
Oni koji vole vise životinje od prijatelja, mogu reci da i nemaju pravih prijatelja.. imala sam psa i mačku ali mi oni nisu zamjenjivali prijatelje, niti sam ih mogla podrediti sa istim... 
.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Čupava wrote: 26 Jan 2018, 13:11 Oni koji vole vise životinje od prijatelja, mogu reci da i nemaju pravih prijatelja.. imala sam psa i mačku ali mi oni nisu zamjenjivali prijatelje, niti sam ih mogla podrediti sa istim...![]()
Zato i velim da je besmisleno porediti. ( a imala sam i ja psa i beskrajno sam ga voljela)
Zamisli da mi je cuko drazi od tebe
- Čupava
- Forum [Bot]
Ma ljudi porede sve i svašta sa svačim bez obzira imalo to smisla ili ne.. takode i za smartphone su rekli da su im draži od prijateljaMala_Mu wrote: 26 Jan 2018, 13:15Čupava wrote: 26 Jan 2018, 13:11 Oni koji vole vise životinje od prijatelja, mogu reci da i nemaju pravih prijatelja.. imala sam psa i mačku ali mi oni nisu zamjenjivali prijatelje, niti sam ih mogla podrediti sa istim...![]()
Zato i velim da je besmisleno porediti. ( a imala sam i ja psa i beskrajno sam ga voljela)
Zamisli da mi je cuko drazi od tebema ajde
![]()
Ma aj ne bi se ja ljutila i da jeste ti cuko draži od mene
.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Ja bih se bome naljutila na tebe, da je takoČupava wrote: 26 Jan 2018, 13:21Ma ljudi porede sve i svašta sa svačim bez obzira imalo to smisla ili ne.. takode i za smartphone su rekli da su im draži od prijateljaMala_Mu wrote: 26 Jan 2018, 13:15Čupava wrote: 26 Jan 2018, 13:11 Oni koji vole vise životinje od prijatelja, mogu reci da i nemaju pravih prijatelja.. imala sam psa i mačku ali mi oni nisu zamjenjivali prijatelje, niti sam ih mogla podrediti sa istim...![]()
![]()
Ma aj ne bi se ja ljutila i da jeste ti cuko draži od mene![]()
Al to je nemoguce, znam da sam ti na prvom mjestu
- Čupava
- Forum [Bot]
E pa nemaš potrebe se ljutiti..Mala_Mu wrote: 26 Jan 2018, 13:28Ja bih se bome naljutila na tebe, da je takoČupava wrote: 26 Jan 2018, 13:21Ma ljudi porede sve i svašta sa svačim bez obzira imalo to smisla ili ne.. takode i za smartphone su rekli da su im draži od prijateljaMala_Mu wrote: 26 Jan 2018, 13:15Čupava wrote: 26 Jan 2018, 13:11 Oni koji vole vise životinje od prijatelja, mogu reci da i nemaju pravih prijatelja.. imala sam psa i mačku ali mi oni nisu zamjenjivali prijatelje, niti sam ih mogla podrediti sa istim...![]()
![]()
Ma aj ne bi se ja ljutila i da jeste ti cuko draži od mene![]()
Al to je nemoguce, znam da sam ti na prvom mjestu![]()
![]()
.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
jel' to hoćeš da kažeš da nemam ni srca ni duše
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Znamo i za jednu i za drugu tvrdnju da nije potpuno tačnastorm wrote: 26 Jan 2018, 09:32Stoji to i neusporedivo je svakako...Nice try wrote: 26 Jan 2018, 08:46 Čovjek je čovjek, pas je pas.
Prijatelja voliš, poštujes i druzis se s njim na jedan način, a sa psom na drugi.
Jedno ne može zamijeniti drugo, a najidealnije je upoznati obe ljubavi i uživati u njima.
Mislim da hoce tu neki forumasi reci, a i ja...
Psu ako se das 100% najmanje toliko ces i dobiti od njega...
Za covjeka se to i ne moze reci...
Ne znači da ljudi koji se daju 100% ne postoje ako se ti ili neko drugi niste do sad susreli s takvima.
Opet, nije ni svakome psu vjerovati.
Ima bezbroj slučaja gdje pas napadne vlasnika, izgrize njegovu bebu i sl. Bez vidljivog povoda, možda iz ljubomore ili mu prorade zovotinjski instinkti.
Znači, ne možemo ići u krajnosti jer ima dokaza u suprotno čiju god tvrdnju da zagovaramo.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma

Re: Kućni ljubimci
Brinem se za Pembu.Nesto je cudna,Bezvoljna, samo lezi, a kad hoda hoda polako i kao da je boli donji dio ledja. primijetila sam da se grci kad je tu pipam 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
spacebound wrote: 26 Jan 2018, 19:36 Brinem se za Pembu.Nesto je cudna,Bezvoljna, samo lezi, a kad hoda hoda polako i kao da je boli donji dio ledja. primijetila sam da se grci kad je tu pipam![]()
Zbilja, jesi li ti njih cijepila?
- spacebound
- Urednik foruma

Nema.Nisam.Evo trazim broj veterinarske stanice da ih sutra nazovem ako ne bude bolje.
Mada mi se cini da se meni malo mazi
Ja maloprije sjedim za laptopom,a muz s njom na podu i kaze da lijepo hoda i gleda ga sa zanimanjem, ja dodjoh da vidim, a ona leze.Maloprije opet, nisam je mogla vidjeti od stola, ustala sam da nesto uradim kad ona stoji i sapom gura igracku, okrenu se, ugleda me pa leze i poce zmirkat
Mada mi se cini da se meni malo mazi
Ja maloprije sjedim za laptopom,a muz s njom na podu i kaze da lijepo hoda i gleda ga sa zanimanjem, ja dodjoh da vidim, a ona leze.Maloprije opet, nisam je mogla vidjeti od stola, ustala sam da nesto uradim kad ona stoji i sapom gura igracku, okrenu se, ugleda me pa leze i poce zmirkat
- Sheval
- Forum [Bot]
- Has thanked: 344 times
- Been thanked: 872 times
Apsolutno nisi u pravu.Nice try wrote: 26 Jan 2018, 16:07Znamo i za jednu i za drugu tvrdnju da nije potpuno tačnastorm wrote: 26 Jan 2018, 09:32Stoji to i neusporedivo je svakako...Nice try wrote: 26 Jan 2018, 08:46 Čovjek je čovjek, pas je pas.
Prijatelja voliš, poštujes i druzis se s njim na jedan način, a sa psom na drugi.
Jedno ne može zamijeniti drugo, a najidealnije je upoznati obe ljubavi i uživati u njima.
Za covjeka se to i ne moze reci...![]()
Ne znači da ljudi koji se daju 100% ne postoje ako se ti ili neko drugi niste do sad susreli s takvima.
Ima bezbroj slučaja gdje pas napadne vlasnika, izgrize njegovu bebu i sl. Bez vidljivog povoda, možda iz ljubomore ili mu prorade zovotinjski instinkti.
Znači, ne možemo ići u krajnosti jer ima dokaza u suprotno čiju god tvrdnju da zagovaramo.
To su jako rijetki slučajevi i kad se dese, preplave internet pa izgleda kao senzacija.
To i ako urade, isključivi je krivac covjek koji je tako "naučio" psa. Pas kojeg agresivno odgaja vlasnik, spreman je na sve, isto kao i pas koji završi na ulici i dozivi torturu i zlostavljanje od istih tih ljudi.
Evo vuk je najbliži rodjak psa, jaci i divlji pa kad je zadnji put zabilježen napad vuka na covjeka?
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 5576 times
- Been thanked: 5131 times
Pregled nije na odmet, posebno ako nikad
jos nisu bili. Evo nas macak zaspao, spavat
ce valjda mirno pa cu sutra vidjet kako ce bit.
jos nisu bili. Evo nas macak zaspao, spavat
ce valjda mirno pa cu sutra vidjet kako ce bit.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
...s tim da opasnog psa skuzis u roku sekunde do tri maksimalno...
Covjek bome zna i par godina mahati repom prije ujeda
Covjek bome zna i par godina mahati repom prije ujeda
Habibti, ya nour el - ain... 
- spacebound
- Urednik foruma

Ne misliš da možda i prijatelja koji nas ujede, isto tako, možda mi naučimo na takvo ponašanje?Sheval wrote: 26 Jan 2018, 23:29Apsolutno nisi u pravu.Nice try wrote: 26 Jan 2018, 16:07Znamo i za jednu i za drugu tvrdnju da nije potpuno tačnastorm wrote: 26 Jan 2018, 09:32Stoji to i neusporedivo je svakako...Nice try wrote: 26 Jan 2018, 08:46 Čovjek je čovjek, pas je pas.
Za covjeka se to i ne moze reci...![]()
To su jako rijetki slučajevi i kad se dese, preplave internet pa izgleda kao senzacija.
To i ako urade, isključivi je krivac covjek koji je tako "naučio" psa. Pas kojeg agresivno odgaja vlasnik, spreman je na sve, isto kao i pas koji završi na ulici i dozivi torturu i zlostavljanje od istih tih ljudi.
Evo vuk je najbliži rodjak psa, jaci i divlji pa kad je zadnji put zabilježen napad vuka na covjeka?
Kažem, sve što kažemo i mislimo temelji se na onom što smo uspjeli doživjeti i vidjeti, svjedočiti ili čuti.
Prema tome, tacan je i tvoj post i moj, nijedno ne griješi, niti tvrdi nešto neutemeljeno.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti