Kućni ljubimci

Naši ljubimci, priroda, čuvanje okoliša.

Moderator: spacebound

Kojeg kućnog ljubimca biste voljeli imati?

Psa
72
49%
Mačku
36
25%
Kunića
4
3%
Hrčka
2
1%
Ribicu ili kornjaču
4
3%
Zmiju ili pauka
9
6%
Papigu, kanarinca i sl
7
5%
Nešto drugo
12
8%

Total votes: 146

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times
Status: Offline

Re: Ljudi više vole svoje pse od prijatelja

Post by Nice try »

storm wrote: 27 Jan 2018, 05:19 ...s tim da opasnog psa skuzis u roku sekunde do tri maksimalno...
Covjek bome zna i par godina mahati repom prije ujeda :ooo
Zavisi.
Kako objašnjavas da ljudi drže psa, godinama, a onda on ubije ili izgrize njihovo dijete?
Nemoj samo reći da su oni krivi jer je on agresivan, u tom slučaju valjda bi maknuli agresivnog psa iz kuće kad imaju bebu.
Hoću da kažem da ni pse ni ljude ne treba dizati u nebesa kao nekoga kome možemo 100% vjerovati.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4328 times
Been thanked: 3256 times

Post by Melek »

Nice try wrote: 27 Jan 2018, 07:53
Sheval wrote: 26 Jan 2018, 23:29
Nice try wrote: 26 Jan 2018, 16:07
storm wrote: 26 Jan 2018, 09:32

Stoji to i neusporedivo je svakako...
Mislim da hoce tu neki forumasi reci, a i ja...
Psu ako se das 100% najmanje toliko ces i dobiti od njega...
Za covjeka se to i ne moze reci...
Znamo i za jednu i za drugu tvrdnju da nije potpuno tačna ;)
Ne znači da ljudi koji se daju 100% ne postoje ako se ti ili neko drugi niste do sad susreli s takvima.
Opet, nije ni svakome psu vjerovati.
Ima bezbroj slučaja gdje pas napadne vlasnika, izgrize njegovu bebu i sl. Bez vidljivog povoda, možda iz ljubomore ili mu prorade zovotinjski instinkti.
Znači, ne možemo ići u krajnosti jer ima dokaza u suprotno čiju god tvrdnju da zagovaramo.
Apsolutno nisi u pravu.
To su jako rijetki slučajevi i kad se dese, preplave internet pa izgleda kao senzacija.
To i ako urade, isključivi je krivac covjek koji je tako "naučio" psa. Pas kojeg agresivno odgaja vlasnik, spreman je na sve, isto kao i pas koji završi na ulici i dozivi torturu i zlostavljanje od istih tih ljudi.
Evo vuk je najbliži rodjak psa, jaci i divlji pa kad je zadnji put zabilježen napad vuka na covjeka?
Ne misliš da možda i prijatelja koji nas ujede, isto tako, možda mi naučimo na takvo ponašanje?
Kažem, sve što kažemo i mislimo temelji se na onom što smo uspjeli doživjeti i vidjeti, svjedočiti ili čuti.
Prema tome, tacan je i tvoj post i moj, nijedno ne griješi, niti tvrdi nešto neutemeljeno.
Sorry, ali ne. "Prijatelj" kojeg mozes nauciti odnosno navesti na takvo ponasanje nije prijatelj vec mizerna gnjida.
Pas, shodno svojem stepenu inteligencije se trenira, dresira a ljudski prijatelj ima jednu sasvim drugaciju svijest.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 870 times

Post by Sheval »

Generalno, problem je sto mi sve gledamo crno ili bijelo. Nema sredine. Bicu iskren i reci da je ogroman broj vlasnika kućnih ljubimaca razmazen i egoističan. Ono, ako vam se ne svidja njihov pas, vi mrzite zivotinje, vi ste zli ljudi. A oni su toliko razmazeni i toliko su razmazili svog psa pa si dopustaju dosta toga, da vas taj pas njuska, laje na vas, ne kuže da ne mora svako voliti tog psa. I veliki broj onih koji imaju psa, vole samo njega i smatraju ga najboljim, najljepšim i najpametnijim, drugi nisu ni bitni. E to su nikakvi ljubitelji zivotinja. Ja sam svog psa naučio da ne ometa drugog, osim ako taj drugi zeli da mu se približi.
Na kraju, pas je pas, covjek je covjek...i isto kao sto od covjeka ne valja praviti psa, tako ni od psa ne treba praviti covjeka.
Danci
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 966 times
Been thanked: 1185 times

Post by Danci »

Bože sačuvaj koja usporedba..ni jedno pseto ne može da zamjeni moje prijatelje, meni su ovakvi naslovi uvredljivi.. :hihi
Kada vidim skakavca u sobi,više skačem ja ,nego on
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9801 times
Been thanked: 16519 times

Re: Kućni ljubimci

Post by spacebound »

Dzaba sam brinula jucer.Evo je k'o zmaj cijelo jutro, bas se jako grubo igra s mojom rukom, grize i zabija kandze, a ja zapomazem :valja
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Umorila se, krvopija :ha

Image
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

Ima kineske oci
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Username wrote: 27 Jan 2018, 12:08 Ima kineske oci
nema, vec joj se spava, jedva proskiljila kad sam je zovnula :hihi
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 3999 times
Been thanked: 3805 times

Post by uvijek_kontra »

Kako je lijepa. :)
Dolaze li udvaraci vec?
Hoces pustit da se okoti il ces je vodit na s?
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

uvijek_kontra wrote: 27 Jan 2018, 15:06 Kako je lijepa. :)
Dolaze li udvaraci vec?
Hoces pustit da se okoti il ces je vodit na s?
Jos nisu u tjeranju, nisam primijetila.Nisu sterilisane, i ne mogu izdvojit 400KM za njih troje sad, tako da ako bude macica durat cemo.Ili cu dijelit forumasima :hihi
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra »

Aham, razumem. :)
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
Femea
Propala kaladontašica 
Propala kaladontašica 
Been thanked: 2 times

Post by Femea »

Ne mogu porediti prijatelja i psa ali nikako, niti mi pas može zamijeniti ulogu prijatelja, a ni obratno :hihi
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4984 times
Been thanked: 6848 times

Post by ina »

Sheval wrote: 27 Jan 2018, 10:02 Generalno, problem je sto mi sve gledamo crno ili bijelo. Nema sredine. Bicu iskren i reci da je ogroman broj vlasnika kućnih ljubimaca razmazen i egoističan. Ono, ako vam se ne svidja njihov pas, vi mrzite zivotinje, vi ste zli ljudi. A oni su toliko razmazeni i toliko su razmazili svog psa pa si dopustaju dosta toga, da vas taj pas njuska, laje na vas, ne kuže da ne mora svako voliti tog psa. I veliki broj onih koji imaju psa, vole samo njega i smatraju ga najboljim, najljepšim i najpametnijim, drugi nisu ni bitni. E to su nikakvi ljubitelji zivotinja. Ja sam svog psa naučio da ne ometa drugog, osim ako taj drugi zeli da mu se približi..
Na kraju, pas je pas, covjek je covjek...i isto kao sto od covjeka ne valja praviti psa, tako ni od psa ne treba praviti covjeka.
Da... bas.
Zivotinjice se njuskaju. Cesto se zaustavim ako na licu vlasnika primijetim odobrenje u suprotnom produzim.
Jedne prilike bili smo u setnji koja se iz koraka u korak pretvarala u cesce zastajanje.
Muz se zabavio oko malog a ja trazila nesto iz torbe i nisam uspjela primijetiti facu zenske licnosti koja je glasno rekla bastard nasem reponji... Zgrozila se jer je ona svoga platila Bog zna koliko. Druga situacija:
Trci malo pseto mom sinu i on pita moze li ga pomilovati. Vlasnica (ovaj put poznanica) mal nije dobila sok na samu pomisao. :cudi Udavice joj cuku. Ne voli da ga djeca gnjave.
Jeste istina da djecu treba uciti da to nisu igracke ali prese*avati je apsurdno.
E takvim vlasnicima vlastito pseto i jeste samo bitno. Druge ne vole. Tako uce i tako postupaju isto i sa vlastitom djecom. Tudje nije bitno tamam da mu je i razbijena glava, rukom uzisenog potomka.
Imala bih ispricati jos dvije situacije ali sam oduzila pa cu mozda sledece prilike. Ipak moram dodati: Od takvih i slicnih ljudi ja mogu ocekivati svakakvu zivotinju. Kad tad... I u njima i njihovim ljubimcima.
Svijest ima sidrište.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 4984 times
Been thanked: 6848 times

Post by ina »

Nice try wrote: 27 Jan 2018, 07:59
storm wrote: 27 Jan 2018, 05:19 ...s tim da opasnog psa skuzis u roku sekunde do tri maksimalno...
Covjek bome zna i par godina mahati repom prije ujeda :ooo
Zavisi.
Kako objašnjavas da ljudi drže psa, godinama, a onda on ubije ili izgrize njihovo dijete?
Nemoj samo reći da su oni krivi jer je on agresivan, u tom slučaju valjda bi maknuli agresivnog psa iz kuće kad imaju bebu.
Hoću da kažem da ni pse ni ljude ne treba dizati u nebesa kao nekoga kome možemo 100% vjerovati.
Dobrom mjerom i jesu krivi. Sve sam vise uvjerena u: kakav vlasnik (na vlastitu krivicu) takav ljubimac (na tudju/ vlasnikovu krivicu)

A slazem se da ni ljude, a ni zivotinje, ne treba dizati u nebesa.
Svijest ima sidrište.
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 870 times

Post by Sheval »

ina wrote: 28 Jan 2018, 10:22
Sheval wrote: 27 Jan 2018, 10:02 Generalno, problem je sto mi sve gledamo crno ili bijelo. Nema sredine. Bicu iskren i reci da je ogroman broj vlasnika kućnih ljubimaca razmazen i egoističan. Ono, ako vam se ne svidja njihov pas, vi mrzite zivotinje, vi ste zli ljudi. A oni su toliko razmazeni i toliko su razmazili svog psa pa si dopustaju dosta toga, da vas taj pas njuska, laje na vas, ne kuže da ne mora svako voliti tog psa. I veliki broj onih koji imaju psa, vole samo njega i smatraju ga najboljim, najljepšim i najpametnijim, drugi nisu ni bitni. E to su nikakvi ljubitelji zivotinja. Ja sam svog psa naučio da ne ometa drugog, osim ako taj drugi zeli da mu se približi..
Da... bas.
Zivotinjice se njuskaju. Cesto se zaustavim ako na licu vlasnika primijetim odobrenje u suprotnom produzim.
Jedne prilike bili smo u setnji koja se iz koraka u korak pretvarala u cesce zastajanje.
Muz se zabavio oko malog a ja trazila nesto iz torbe i nisam uspjela primijetiti facu zenske licnosti koja je glasno rekla bastard nasem reponji... Zgrozila se jer je ona svoga platila Bog zna koliko. Druga situacija:
Trci malo pseto mom sinu i on pita moze li ga pomilovati. Vlasnica (ovaj put poznanica) mal nije dobila sok na samu pomisao. :cudi Udavice joj cuku. Ne voli da ga djeca gnjave.
Jeste istina da djecu treba uciti da to nisu igracke ali prese*avati je apsurdno.
E takvim vlasnicima vlastito pseto i jeste samo bitno. Druge ne vole. Tako uce i tako postupaju isto i sa vlastitom djecom. Tudje nije bitno tamam da mu je i razbijena glava, rukom uzisenog potomka.
Imala bih ispricati jos dvije situacije ali sam oduzila pa cu mozda sledece prilike. Ipak moram dodati: Od takvih i slicnih ljudi ja mogu ocekivati svakakvu zivotinju. Kad tad... I u njima i njihovim ljubimcima.
Puno ih je takvih. I zbog toga ljudi generalno imaju los stav prema kućnim ljubimcima i vlasnicima. Sasvim opravdano.
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Da sakatog anticlimaxa!!!

Tako su (im) dobri prijatelji... :p
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

njofra.png
Uspjela sam ga fotkati ... :hop
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra »

Nas macak mi jutros pobjegao van I cujem
oko podne mjauce, dere se, a jedan od susjeda
derao se na njega I psovao, ko zna jel ga I
udario.. ne pustam ga vise van.

Jauce I dere se ali nece vise van.

Evo, dosao da se mazi poslije sat vremena
deranja I moljenja da izadje.

Image

Image

navika
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by navika »

Nikiju je malo povrijedjen rep. Nije ga bilo dva dana, kad pomoli se. Sjeo na komsijino dvoriste i samo mjauce. A glasan je, citava ga ulica zna, zna citava ulica i kako se zove jer sam glasna i ja :)
I tako on sjeo i zove, kao ako si me pozelila dodji po mene, ja sam umoran i ne mogu ni koraka dalje. A mozda ga je vec tada rep bolio. Samo ja sam povredu skuzila tek nakon 2-3 dana, kad su spale dlakice s povredjenog mjesta. Okupam ga tu noc, pobrinem se za ranu, lijepo ususkam i odlucim da ga ne pustam vani. Do ponoci me bihuzurio tuzno moleci da ga pustim a iza ponoci je nekako izasao, iako sam zakljucala njegova vrata. Cula sam to pa trk za njim. On na ogradu, ja ga ne mogu dohvatiti pa stanem na kantu s eksirima koja je bila tu uz ogradu. Pukne poklopac kante i upadne mi noga u kantu :D. Izgrebela se, al dobro je, macku sam vratila u kucu.
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra »

Pametno si to uradila. I ovaj nas mjauce I moli
da izadje al ne smijem ga pustit, opet ce mu
neko naskodit. :(

Sad sam se sjetila alternative.
Za prvi put, ok je. :)

Post Reply

Return to “Ekologija, priroda, životinje”