Sheval wrote: 27 Jan 2018, 10:02
Generalno, problem je sto mi sve gledamo crno ili bijelo. Nema sredine. Bicu iskren i reci da je ogroman broj vlasnika kućnih ljubimaca razmazen i egoističan. Ono, ako vam se ne svidja njihov pas, vi mrzite zivotinje, vi ste zli ljudi. A oni su toliko razmazeni i toliko su razmazili svog psa pa si dopustaju dosta toga, da vas taj pas njuska, laje na vas, ne kuže da ne mora svako voliti tog psa. I
veliki broj onih koji imaju psa, vole samo njega i smatraju ga najboljim, najljepšim i najpametnijim, drugi nisu ni bitni. E to su nikakvi ljubitelji zivotinja. Ja sam svog psa naučio da ne ometa drugog, osim ako taj drugi zeli da mu se približi..
Na kraju, pas je pas, covjek je covjek...i isto kao sto od covjeka ne valja praviti psa, tako ni od psa ne treba praviti covjeka.
Da... bas.
Zivotinjice se njuskaju. Cesto se zaustavim ako na licu vlasnika primijetim odobrenje u suprotnom produzim.
Jedne prilike bili smo u setnji koja se iz koraka u korak pretvarala u cesce zastajanje.
Muz se zabavio oko malog a ja trazila nesto iz torbe i nisam uspjela primijetiti facu zenske licnosti koja je glasno rekla bastard nasem reponji... Zgrozila se jer je ona svoga platila Bog zna koliko. Druga situacija:
Trci malo pseto mom sinu i on pita moze li ga pomilovati. Vlasnica (ovaj put poznanica) mal nije dobila sok na samu pomisao.

Udavice joj cuku. Ne voli da ga djeca gnjave.
Jeste istina da djecu treba uciti da to nisu igracke ali prese*avati je apsurdno.
E takvim vlasnicima vlastito pseto i jeste samo bitno. Druge ne vole. Tako uce i tako postupaju isto i sa vlastitom djecom. Tudje nije bitno tamam da mu je i razbijena glava, rukom uzisenog potomka.
Imala bih ispricati jos dvije situacije ali sam oduzila pa cu mozda sledece prilike. Ipak moram dodati: Od takvih i slicnih ljudi ja mogu ocekivati svakakvu zivotinju. Kad tad... I u njima i njihovim ljubimcima.
Svijest ima sidrište.