Najljepša rijeka...najljepše jezero
Moderator: spacebound
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
- Status: Offline
Re: Najljepša rijeka...najljepse jezero

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7639 times
- Been thanked: 18042 times
Nemam pojma 
Rakitnica nije velika rijeka i mislim da cijelim tokom ide kroz ovakvu okolinu.

Rakitnica nije velika rijeka i mislim da cijelim tokom ide kroz ovakvu okolinu.
-
- Na probnom
bavim se ribolovom s toga obožavam rijeke,ova naša država je puna i sve ljepša od ljepše,ali za mene postoji sam jedna jedina
rijeka Bosna <3 na njoj posebno volim stari željeznički most u Doboju.nadam se da ne zamjerite što ne postavljam slike

╔══╦═╦══╦═╦╗
║║║║╩╬╗╔╣╩║╚╗
╚╩╩╩═╝╚╝╚╩╩═╝
It's not about the meaning of life, it's about the feeling of life.
(\_/)
(O.o)
(> <)This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
║║║║╩╬╗╔╣╩║╚╗
╚╩╩╩═╝╚╝╚╩╩═╝
It's not about the meaning of life, it's about the feeling of life.
(\_/)
(O.o)
(> <)This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Svjetski dan voda engl. World Day for Water obilježava se svake godine 22. marta. Proslava ovog praznika određena je usvanjanjem rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u decembru 1992 godine. Već 1993 godine prvi put je obilježen, a s vremenom je značaj ovoga praznika rastao.
Obilježavanjem ovog dana UN želi podsjetiti na važnost zaštite vode i nedostatak vode za piće u mnogim zemljama svjeta, jer oko milijardu ljudi u svijetu nema pristup sigurnoj pitkoj vodi.
Zanimljivo je to, da svake godine druga agencija UN-a koja ima veze sa pitanjem voda učestvuje kao koordinator proslave za cijeli svijet.
UN-ov Odjel za ekonomiju i cosijalna pitanja (UN DESA) koji je koordinirao proslavu Svjetskog dana voda 2005 godine, proglasio je i početak drugog UN-ovog međunarodnog desetljeća rada na zaštiti voda, koji se još naziva i Desetljeće vode za život 2005 – 2015. Proslavu naredne godine, 2006. koordinirao je UNESCO sa glavnom temom: voda i kultura, a 2007 godine Organizacija za hranu i agrikulturu (FAO), dok je tema bila - suočavanje s nedostatkom vode.
Svjetski dan voda se u Bosni i Hercegovini obilježava brojnim aktivnostima. Posebno je to u općinama sliva rijeke Une, nerijetko titulirane kao najljepše rijeke u našoj zemlji. To područje obuhvata 22 općine iz naše zemlje i Hrvatske, u kojima je proteklih godina realiziran veliki broj projekata u rješavanju vodosnabdijevanja i upravljanja vodama i okolišem.
Obilježavanjem ovog dana UN želi podsjetiti na važnost zaštite vode i nedostatak vode za piće u mnogim zemljama svjeta, jer oko milijardu ljudi u svijetu nema pristup sigurnoj pitkoj vodi.
Zanimljivo je to, da svake godine druga agencija UN-a koja ima veze sa pitanjem voda učestvuje kao koordinator proslave za cijeli svijet.
UN-ov Odjel za ekonomiju i cosijalna pitanja (UN DESA) koji je koordinirao proslavu Svjetskog dana voda 2005 godine, proglasio je i početak drugog UN-ovog međunarodnog desetljeća rada na zaštiti voda, koji se još naziva i Desetljeće vode za život 2005 – 2015. Proslavu naredne godine, 2006. koordinirao je UNESCO sa glavnom temom: voda i kultura, a 2007 godine Organizacija za hranu i agrikulturu (FAO), dok je tema bila - suočavanje s nedostatkom vode.
Svjetski dan voda se u Bosni i Hercegovini obilježava brojnim aktivnostima. Posebno je to u općinama sliva rijeke Une, nerijetko titulirane kao najljepše rijeke u našoj zemlji. To područje obuhvata 22 općine iz naše zemlje i Hrvatske, u kojima je proteklih godina realiziran veliki broj projekata u rješavanju vodosnabdijevanja i upravljanja vodama i okolišem.
- Maja
- Administrator
Nije najljepša, čak je ljetos presušila, ali
Bregava
Bregava je rijeka, lijeva pritoka Neretve, u Bosna i Hercegovina. Njeno slivno područje leži između Neretve na zapadu i Trebišnjice na jugoistoku i površine je 722,4 km².
Bregava nastaje od stalnih vrela Bitunje i Hurgada i periodičnih vrela Malog i Velikog Suhovića.[1] Dužina toka iznosi 31 km, sa prosječnim padom od 3,7 m/km . Ulijeva se u Neretvu kod mjesta Klepci. Rijeka je udubila korito u obliku kanjona čije dolinske strane dostižu visinu i do 700 m. U proširenjima se nalaze aluvijalni nanosi. Veće mjesto kroz koje protiče je Stolac.

Bregava
Bregava je rijeka, lijeva pritoka Neretve, u Bosna i Hercegovina. Njeno slivno područje leži između Neretve na zapadu i Trebišnjice na jugoistoku i površine je 722,4 km².
Bregava nastaje od stalnih vrela Bitunje i Hurgada i periodičnih vrela Malog i Velikog Suhovića.[1] Dužina toka iznosi 31 km, sa prosječnim padom od 3,7 m/km . Ulijeva se u Neretvu kod mjesta Klepci. Rijeka je udubila korito u obliku kanjona čije dolinske strane dostižu visinu i do 700 m. U proširenjima se nalaze aluvijalni nanosi. Veće mjesto kroz koje protiče je Stolac.

Nešto mi sad padoše na um seoski potoci i rječice, kako su nekad lijepi i čisti bili. U tim rječicama se moglo vidjeti dno kako su čiste bile. Danas grozno izgledaju, sve je puno smeća.
Sjećam se kupanja i na rijeci Korani u pograničnom dijelu našeg kantona. Kad udješ u vodu, moglo se vidjeti kako ti ribe plivaju oko nogu.
Sjećam se kupanja i na rijeci Korani u pograničnom dijelu našeg kantona. Kad udješ u vodu, moglo se vidjeti kako ti ribe plivaju oko nogu.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
nevjerovatno kako je Neretva lijepa rijeka,svaka cast Majo,slike su ti 'vake
...

Meni je Neretva najljepša rijeka...i ona njena smaragdna boja 

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
- Maja
- Administrator
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9361 times
- Been thanked: 11106 times
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2909 times
gejsha wrote:Super slike Majo![]()
Baš mi se dopadaju.simpa ovi što prevoze lubenice
U Hercegovini su KARPUZE...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
Kad se karpuza ohladi u TrebisnjiciPasaga wrote:gejsha wrote:Super slike Majo![]()
Baš mi se dopadaju.simpa ovi što prevoze lubenice
U Hercegovini su KARPUZE...
Rekoh li da je Trebisnjica najljepsa rijeka na svijetu.
Pozdrav svima, zna li tko gdje se nalazi potok Krušica kod Travnika? ako mi netko moze pomoci i oznaciti na google kartama ili barem pobliže opisati bio bih jako zahvalan, hvala vam 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ovo je moje ratno jezero. Šteta što slika nije još malo čistija, mogla je i na desktop 

Mislim da su zanemarenja , ne vidim da ima reklama posjete jezerima oko Sarajeva --recimo?

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
koliko me sjecanje sluzi --Jablanicko, ...Boracko.... kako oni izgledaju --ista infrastrukture za turiste.