Jovan Divjak, Stjepan Šiber i Dragan Vikić ti bili muslimani ??drugrankovic wrote:dan armije BiH... koju cine bosnjaci ili muslimani...
tako da tom djelu moze da se cestita a ostalima to nije dan armije...

Moderator: Krokodil Behko
Jovan Divjak, Stjepan Šiber i Dragan Vikić ti bili muslimani ??drugrankovic wrote:dan armije BiH... koju cine bosnjaci ili muslimani...
tako da tom djelu moze da se cestita a ostalima to nije dan armije...
Podrinjac wrote:Jovan Divjak, Stjepan Šiber i Dragan Vikić ti bili muslimani ??drugrankovic wrote:dan armije BiH... koju cine bosnjaci ili muslimani...
tako da tom djelu moze da se cestita a ostalima to nije dan armije...![]()
i muslimanke i bosnjakinjedrugrankovic wrote:dan armije BiH... koju cine bosnjaci ili muslimani...
Kakav je ovo besmislen komentar? Niti se može govoriti o nekakvom jedinstvenom "kraju" jer su ovi ljudi poginuli u raznim krajevima, niti su oni jedini koji su poginuli sa strane VRS u tim krajevima(radi se o elitnoj jedinici koja je činila samo dio čitavog jednog korpusa), niti sam ja ovo postavio da bi se hvalio koliko je pripadnika VRS poginulo u nekom "kraju", za razliku od nekog drugog.gaga wrote: 02 Feb 2018, 22:03 Nije valjda da je samo ovoliko cetnika poginulo u tvom kraju,pa samo na Igmanu smo mi pobili vise.De nastavi objavljivati ovaj spisak,imam osjecaj da ce biti podugacak.
Ako ti je namjera da ovdje velicas cetnike onda si promasio fundamentalno.Ovdje je tema Armija BiH.Sjedi ti sa svojim dedom neka ti laze o srpskim junacimaLada wrote: 02 Feb 2018, 22:14Kakav je ovo besmislen komentar? Niti se može govoriti o nekakvom jedinstvenom "kraju" jer su ovi ljudi poginuli u raznim krajevima, niti su oni jedini koji su poginuli sa strane VRS u tim krajevima, niti sam ja ovo postavio da bi se hvalio koliko je pripadnika VRS poginulo u nekom "kraju", za razliku od nekog drugog.gaga wrote: 02 Feb 2018, 22:03 Nije valjda da je samo ovoliko cetnika poginulo u tvom kraju,pa samo na Igmanu smo mi pobili vise.De nastavi objavljivati ovaj spisak,imam osjecaj da ce biti podugacak.
(Ja se svakako ne bi baš dičio Igmanom, znajući okolnosti pod kojim je zaustavljena operacija VRS "Lukavac - 93")
Kroz "Pantere" je kako sami kažu prošlo više od 2 000 vojnika, preko 100 ih je poginulo, za mnoge poginule uopće ne objavljuju detalje gdje su i kada poginuli, ja sam postavio objave u kojima iznose te detalje jer su korisni za shvatanje određenih događanja.
Uredu, očito se ne slažete sa mojim tokom razmišljanja: Zanima me rat u Bosni i Hercegovini. U neprijateljskoj vojsci postojao je korpus koji se zvao Istočno - bosanski. U svom sastavu imao je jedinicu "Panteri" koja je predstavljala njegovu udarnu snagu. Bilo bi vrlo korisno znati u kojim su to oni borbama učestovali, sa kakvim rezultatima, gubicima itd.Krokodil Behko wrote: 02 Feb 2018, 22:22 Čuj novi, zamolio bih te da mi ne kačiš slike tih gurbeta iz srpske vojske.
Ukoliko pak ne možeš da se suzdržiš, javi mi odmah, da te isplaim, prije nego mi počne film na kablovskoj.
Rezultati su vidljivi,ubijeno je 35 000 civila,Bosnjaka,civila naspram 5000 srpskih.Ako ti je to impozantan rezultat tvojih "junackih jedinica"onda si zasluzio da dobijes ban od g.Behka.Lada wrote: 02 Feb 2018, 22:27Uredu, očito se ne slažete sa mojim tokom razmišljanja: Zanima me rat u Bosni i Hercegovini. U neprijateljskoj vojsci postojao je korpus koji se zvao Istočno - bosanski. U svom sastavu imao je jedinicu "Panteri" koja je predstavljala njegovu udarnu snagu. Bilo bi vrlo korisno znati u kojim su to oni borbama učestovali, sa kakvim rezultatima, gubicima itd.Krokodil Behko wrote: 02 Feb 2018, 22:22 Čuj novi, zamolio bih te da mi ne kačiš slike tih gurbeta iz srpske vojske.
Ukoliko pak ne možeš da se suzdržiš, javi mi odmah, da te isplaim, prije nego mi počne film na kablovskoj.
Nisam mislio da će to biti shvaćeno kao "veličanje četnika", "kačenje gurbeta iz srpske vojske", ja sam to onako više - historijski i informativno.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests