Dakle - Škoda

http://www.novavozila.ba/web/novost.asp ... 4a871f44fe
Moderator: Krokodil Behko
Drug, znam ja da je Audi Tito za sve. Nije ne BMW nista losiji.the_gamer wrote:KAD JE SKODA BILA AUTO.......
Dobro auto, mi ga imamo. Samo mi se ne sviđa što je zadnji dio nekako odignut, al to je pitanje estetike koja je manje bitnamrki62 wrote:Škoda oktavija se je pokazala jako kvalitetan auto a Superb da i ne govorim.
Superb je po mom daleko bolji od pasata .
Pa ponegdje imaš visoke rubnike i ako parkiraš u rikverc ta odignutost i te kako dobro dođeMaja wrote:
Dobro auto, mi ga imamo. Samo mi se ne sviđa što je zadnji dio nekako odignut, al to je pitanje estetike koja je manje bitna
POSAVLJAK wrote:kakva četvorka za 3 000 eura, samo što je u Sloveniji. Ovo je jedna besmislena država, prema svemu sudeći morat ću iskopati tenka jer mi je auto u totalnom raspadu, policija je ionako još uvjek u štrajku.
Pa to haman skuplje nego ovdje.Krokodil Behko wrote:POSAVLJAK wrote:kakva četvorka za 3 000 eura, samo što je u Sloveniji. Ovo je jedna besmislena država, prema svemu sudeći morat ću iskopati tenka jer mi je auto u totalnom raspadu, policija je ionako još uvjek u štrajku.
E pa eto. Nepunih godinu dana poslije, za taj novac možeš kupiti četvorku i u BiH.
Možda malo više. Gledao sam na PIK-u. idealno očuvana, godište 2000, srebrne boje,
dizel i cijena je oko 3500 eura.
Jeste skuplje jer je tako kako jeste. Carine su ukinute i u cijenu polovnog autaPasaga wrote:Pa to haman skuplje nego ovdje.Krokodil Behko wrote:POSAVLJAK wrote:kakva četvorka za 3 000 eura, samo što je u Sloveniji. Ovo je jedna besmislena država, prema svemu sudeći morat ću iskopati tenka jer mi je auto u totalnom raspadu, policija je ionako još uvjek u štrajku.
E pa eto. Nepunih godinu dana poslije, za taj novac možeš kupiti četvorku i u BiH.
Možda malo više. Gledao sam na PIK-u. idealno očuvana, godište 2000, srebrne boje,
dizel i cijena je oko 3500 eura.
Ako gledamo po standardu drustva,onda je to preskupo za
obicnog gradjanina.
a PDVKrokodil Behko wrote:Traba koja stotina eura za gorivo i putarine
Ovdje kadguvezeš moraš platiti oko 130 maraka za test homogolizacije
ili nešto slično. Nakon toga, plaća se registracija auta sa novim tablicama
i to ne bi bilop jeftinije od 600 maraka jer je prva registracija. Minimum 1600
maraka na nabavnu cijenu. Minimum.
Naveo sam u sklopu prve registracije. Rekao sam minimum 600 maraka.nl74 wrote:a PDVKrokodil Behko wrote:Traba koja stotina eura za gorivo i putarine
PDV se plaća pri uvozu i to je najveća stavka na katalošku vrijednost auta pa tek onda ide minimalna carina ,homologacija i registracijaKrokodil Behko wrote:Naveo sam u sklopu prve registracije. Rekao sam minimum 600 maraka.nl74 wrote:a PDVKrokodil Behko wrote:Traba koja stotina eura za gorivo i putarine
Čini mi se da se PDV plaća uz prvu registraciju. Bar je tako bilo nekada.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest